قیمت طلا امروز




 سایت نفت ما / ۱۴۰۵/۰۵/۲۱

تجدیدپذیرها به سمت ۱۲ هزار مگاوات می‌روند | نفت ما

ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور طی دو سال گذشته رشد قابل توجهی داشت به طوریکه این ظرفیت که حدود هزار و ۲۵۰ مگاوات بود، با مشارکت بخش خصوصی، دولت و مردم بیش از ۴.۵ برابر افزایش یافته است.
 تجدیدپذیرها به سمت ۱۲ هزار مگاوات می‌روند | نفت ما
توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور طی دو سال گذشته شتاب گرفته و ظرفیت این نیروگاه‌ها با عبور از ۵۴۰۰ مگاوات، در مسیر افزایش به ۱۲ هزار مگاوات تا پایان سال قرار گرفته است؛ هدفی که با تداوم روند احداث نیروگاه‌های جدید دنبال می‌شود.

  ناترازی برق در ایران مسئله‌ای نیست که به امروز و دیروز محدود شود؛ ریشه آن به سال‌های گذشته بازمی‌گردد، زمانی که به دلایل مختلف، سرمایه‌گذاری و توسعه ظرفیت تولید برق متناسب با رشد نیاز کشور انجام نشد. در چنین شرایطی، توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر به یکی از مسیرهای اصلی برای افزایش ظرفیت تولید و کاهش بخشی از ناترازی انرژی تبدیل شده است. 

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های نیروگاه‌های تجدیدپذیر با نیروگاه‌های بزرگ فسیلی، امکان تولید برق در نزدیکی محل مصرف است. در نیروگاه‌های فسیلی، برق تولیدشده معمولاً باید از طریق شبکه‌های انتقال و توزیع و در برخی موارد در فواصل طولانی به مراکز مصرف برسد؛ اما در نیروگاه‌های تجدیدپذیر می‌توان برق را در همان محل مصرف تولید و استفاده کرد.

بر همین اساس، امکان نصب سامانه‌های خورشیدی روی سقف منازل، ساختمان‌های اداری و تجاری، واحدهای کشاورزی، شهرک‌های صنعتی و حتی مزارع بزرگ فراهم شده است. به این ترتیب، هر نقطه‌ای که نیاز به مصرف برق وجود داشته باشد، می‌تواند به محلی برای تولید برق نیز تبدیل شود.

جهش ظرفیت تجدیدپذیرها

ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور طی دو سال گذشته رشد قابل توجهی داشت به طوریکه این ظرفیت که حدود هزار و ۲۵۰ مگاوات بود، با مشارکت بخش خصوصی، دولت و مردم بیش از ۴.۵ برابر افزایش یافته است.

بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده، ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور اکنون از ۵۴۰۰ مگاوات عبور کرده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان تابستان به ۷۰۰۰ مگاوات برسد. این رشد همچنین باعث شده ایران از نظر توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در آسیا، پس از چین و هند، در جایگاه سوم قرار گیرد.

در حال حاضر، در هر ۳۱ استان کشور بیش از ۹۰۰ پروژه و ساختگاه تجدیدپذیر فعال است؛ موضوعی که نشان می‌دهد توسعه این نیروگاه‌ها دیگر محدود به چند منطقه خاص نیست و سراسر کشور به کارگاه احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر تبدیل شده است. برنامه توسعه تجدیدپذیرها تنها به ظرفیت فعلی محدود نمی‌شود. مطالعات شبکه‌ای، نیازهای کشور در بخش‌های مختلف سبد انرژی را مشخص کرده و بر اساس آن، افزایش ظرفیت تجدیدپذیرها در چند مرحله در دستور کار قرار گرفته است.

بر این اساس، ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کوتاه‌مدت قرار است از بیش از ۵ هزار مگاوات فعلی به ۷ هزار و سپس به ۱۲ هزار مگاوات برسد. در افق میان‌مدت نیز با توسعه شبکه انتقال، ظرفیت تجدیدپذیر کشور می‌تواند به ۲۰ تا ۳۰ هزار مگاوات افزایش یابد.

محسن طرزطلب، رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)، نیز با اشاره به ادامه روند توسعه این نیروگاه‌ها اعلام کرده است که این روند با سرعت ادامه دارد و امید می‌رود ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر تا پایان سال به ۱۲ هزار مگاوات برسد.

او همچنین با اشاره به برنامه دولت چهاردهم برای دستیابی به ظرفیت ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر گفته است که در این برنامه، احداث ۲۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۵ هزار مگاوات نیروگاه بادی پیش‌بینی شده است.

صرفه‌جویی در آب و کاهش آلایندگی

توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر تنها به افزایش تولید برق محدود نمی‌شود و می‌تواند پیامدهای زیست‌محیطی و اقتصادی گسترده‌تری نیز داشته باشد. کارشناسان معتقدند استفاده از این منابع علاوه بر کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی، به صرفه‌جویی در منابع آبی و افزایش امنیت انرژی کشور کمک می‌کند.

برآوردها نشان می‌دهد هر یک مگاوات نیروگاه خورشیدی می‌تواند سالانه حدود ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ مگاوات ساعت برق تولید کند و از انتشار صدها تن دی‌اکسید کربن جلوگیری کند.

از سوی دیگر، مقایسه هزینه تولید برق نیز به نفع انرژی‌های تجدیدپذیر است. بر اساس برآوردهای انجام‌شده، هزینه تولید برق نیروگاه‌های فسیلی با در نظر گرفتن عواملی مانند میزان مصرف آب و انتشار دی‌اکسید کربن، حدود ۸ تا ۱۱ سنت به ازای هر کیلووات ساعت است؛ در حالی که این رقم برای انرژی‌های تجدیدپذیر حدود ۴ تا ۵ سنت به ازای هر کیلووات ساعت برآورد می‌شود.

با توجه به روند کاهش هزینه فناوری‌های تجدیدپذیر، انتظار می‌رود این رقم در آینده باز هم کاهش یابد. از همین رو، انرژی‌های تجدیدپذیر به عنوان یکی از اقتصادی‌ترین و ارزان‌ترین روش‌های تولید برق در جهان مطرح هستند.

در مجموع، رشد ظرفیت تجدیدپذیرها در ایران را می‌توان تلاشی همزمان برای افزایش تولید برق، کاهش ناترازی، صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش آلایندگی و افزایش امنیت انرژی دانست؛ مسیری که در صورت تداوم سرمایه‌گذاری و توسعه زیرساخت‌های شبکه انتقال، می‌تواند سهم بیشتری در تأمین برق کشور ایفا کند.

منبع:ایسنا 



 محک 6 میلیونی بورس

محک 6 میلیونی بورس

شاخص کل بورس تهران در حالی به محدوده ۶‌میلیون واحد نزدیک شده است که این سطح می‌تواند به یکی از مهم‌ترین آزمون‌های بازار در مقطع فعلی تبدیل شود. رشد 60درصدی شاخص کل از ابتدای سال، در کنار شتاب معاملات هفته‌های اخیر، این پرسش را مطرح کرده که آیا بازار در مواجهه با این مرز همچنان توان جذب تقاضا را دارد یا با افزایش عرضه و شناسایی سود روبه‌رو خواهد شد؟ کانال ۶‌میلیون واحد از منظر تکنیکال و روانی می‌تواند محل افزایش احتیاط معامله‌گران باشد؛ به‌ویژه پس از رشدی که شاخص تجربه کرده است. اکنون رفتار سرمایه‌های خرد، حجم معاملات و میزان عرضه در این محدوده مشخص خواهد کرد که بورس می‌تواند در سطوح بالاتر تثبیت شود یا برای مدتی وارد فاز استراحت و اصلاح شود. شاخص کل بورس تهران در معاملات دیروز، سه‌شنبه ۲۷مردادماه، پس از ادامه روند صعودی روزهای اخیر، تا آستانه کانال 6‌میلیون واحد نیز حرکت کرد اما نتوانست وارد …

 چگونه جنگ‌‌ ایران و اوکراین به شوک انرژی تبدیل شدند؟

چگونه جنگ‌‌ ایران و اوکراین به شوک انرژی تبدیل شدند؟

اقتصادنیوز: جنگ‌های ایران و اوکراین دیگر شوک‌های موازی نیستند. آن‌ها اکنون در حال ترکیب هم‌افزایی هستند و پیامدهایشان اقتصاد و سیاست را در سراسر جهان متاثر ساخته است.

 «بانک سرمایه» همچنان در باتلاق زیان‌دهی/ چراغِ روشنِ بانک به بهای ۳۶ میلیارد تومان زیان در هر روز؟!

«بانک سرمایه» همچنان در باتلاق زیان‌دهی/ چراغِ روشنِ بانک به بهای ۳۶ میلیارد تومان زیان در هر روز؟!

بانک سرمایه با همان نسخه قدیمی زیان و ناترازی وارد ۱۴۰۵ شده است. بانکی با سرمایه ثبتی ۴۰۰ میلیارد تومان، در حالی به پایان بهار رسیده که زیان انباشته‌اش از ۷۹...

 ضرورت بهره‌گیری از هوش مصنوعی در رسانه‌های صنعت نفت

ضرورت بهره‌گیری از هوش مصنوعی در رسانه‌های صنعت نفت

آرمان امروز : مدیرکل روابط عمومی و سخنگوی وزارت نفت بر پویایی در سوژه‌یابی، بهره‌گیری از هوش مصنوعی و افزایش مهارت‌های متنوع در تولید خبر و محتوا تأکید کرد . سامان قدوسی (دوشنبه، ۲۶ مرداد) در آیین تجلیل از فعالان عرصه رسانه در صنعت نفت که در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد با اشاره به [ ]

 افزایش سقف تسهیلات ساخت، خرید، جعاله و ودیعه مسکن

افزایش سقف تسهیلات ساخت، خرید، جعاله و ودیعه مسکن

هیات عالی بانک مرکزی با افزایش سقف تسهیلات پرداختی از محل اوراق گواهی حق تقدم برای ساخت و خرید واحد مسکونی، ودیعه و جعاله موافقت کرد.

 پاشنه آشیل محاصره دریایی ایران | برنامه‌ آمریکا برای ضربه زدن به صادرات نفت ایران

پاشنه آشیل محاصره دریایی ایران | برنامه‌ آمریکا برای ضربه زدن به صادرات نفت ایران

اقتصادنیوز: ناوهای آمریکایی به تعمیر و نگهداری منظم نیاز دارند و استقرار طولانی‌مدت آنها می‌تواند توان عملیاتی نیروی دریایی آمریکا را کاهش دهد. از سوی دیگر، ایران همچنان تنگه هرمز را در اختیار دارد و می‌تواند با استفاده از ابزارهای نامتقارن و فشار بر زیرساخت‌های انرژی منطقه، هزینه‌های ادامه جنگ را افزایش دهد.

 هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری با هوش مصنوعی و شبیه‌سازی صدا

هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری با هوش مصنوعی و شبیه‌سازی صدا

به گزارش فرکانس، در این شیوه کلاهبرداری، مجرمان با استفاده از فناوری هوش مصنوعی صدای فردی آشنا را شبیه‌سازی کرده و با ایجاد شرایطی اضطراری، از قربانی درخواست پول می‌کنند. پلیس فتا تأکید کرده است که شنیدن صدای آشنا به‌تنهایی برای تأیید هویت کافی نیست. در صورت دریافت چنین تماس‌هایی، باید تماس قطع شده و [ ]

 الزامات رفع گره‌های تجاری

الزامات رفع گره‌های تجاری

دنیای اقتصاد: تداوم اختلال در مسیرهای تجاری، از انباشت کالا در بنادر تا صف طولانی کامیون‌ها در مرز بازرگان، هزینه و زمان تجارت خارجی را افزایش داده است. در این شرایط، گمرک از تمدید مجوزهای اضطراری و بازنگری در فرآیندهای ترخیص برای کاهش گره‌های تجاری خبر می‌دهد.