قیمت طلا امروز




 سایت نفت ما / ۱ ساعت قبل

توسعه نیروگاه‌های پاک در دولت چهاردهم جهش پیدا کرد | نفت ما

توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در پایتخت صنعت ایران زمین طی دوره مسئولیت دولت چهاردهم از مرحله هدف‌گذاری و واگذاری زمین عبور کرده و به اجرای پروژه‌های بزرگ و ورود بخشی از ظرفیت‌ها به مدار رسیده است.
 توسعه نیروگاه‌های پاک در دولت چهاردهم جهش پیدا کرد | نفت ما

جهش توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در دولت چهاردهم با هدف کاهش ناترازی برق و افزایش سهم انرژی پاک، شتاب گرفته و ساوه به دلیل برخورداری از ظرفیت مناسب تابش خورشید، موقعیت جغرافیایی و نزدیکی به پست‌های بزرگ برق، به یکی از کانون‌های مهم این طرح در استان مرکزی و کشور تبدیل شده است.

هم اینک ظرفیت شناسایی‌شده برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی این شهرستان اکنون به حدود ۲ هزار و ۶۵۰ مگاوات رسیده و همزمان طرح‌های متعددی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و صنایع در حال اجرا است.

در همین راستا، استان مرکزی در بهمن ماه ۱۴۰۳ میثاق‌نامه توسعه نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت پنج هزار مگاوات را امضا کرد؛ برنامه‌ای که قرار است طی یک دوره سه‌ساله دنبال شود و سهم قابل توجهی از آن به شهرستان ساوه اختصاص یافته است.

آغاز شتاب سرمایه‌گذاری در ساوه

در نخستین ماه‌های اجرای این برنامه، فرمانداری ساوه از هدف‌گذاری تولید ۲ هزار و ۳۶۶ مگاوات انرژی تجدیدپذیر در شهرستان خبر داد که در آن مقطع ۹۰۷ مگاوات آن با واگذاری حدود یک‌هزار و ۴۵۰ هکتار زمین در حال اجرا بود.

راه‌اندازی «اتاق انرژی» در فرمانداری ساوه نیز با هدف هماهنگی دستگاه‌های اجرایی، تسریع در واگذاری زمین، ایجاد زیرساخت‌های شبکه و جذب سرمایه‌گذاران در همین چارچوب انجام شد.

روند واگذاری زمین نیز در ادامه سرعت گرفت و در خرداد ۱۴۰۴، زمین احداث ۱۴ نیروگاه خورشیدی با مجموع ظرفیت بیش از ۱۰۳ مگاوات در ساوه واگذار شد و عملیات اجرایی برخی از این طرح‌ها آغاز شد.

این روند تنها به نیروگاه‌های بزرگ محدود نماند و واحدهای صنعتی نیز به سمت تولید برق خورشیدی حرکت کردند و در یکی از طرح‌های به بهره‌برداری رسیده در شهرستان، دو نیروگاه خورشیدی صنعتی با مجموع ظرفیت بیش از ۳.۵ مگاوات افتتاح شد که نشان‌دهنده ورود جدی صنایع به مسیر تامین بخشی از نیاز انرژی خود از منابع تجدیدپذیر است.

۲۱۶ مگاوات ظرفیت در ۴۵ پروژه

گزارش عملکرد شهرستان در پایان نیمه نخست سال ۱۴۰۴ نیز از تداوم این روند حکایت داشت. بر اساس اعلام فرماندار ویژه ساوه، تا پایان شهریور آن سال ۲۱۶ مگاوات ظرفیت نیروگاه خورشیدی در قالب ۴۵ پروژه در شهرستان محقق شده بود و بخش عمده این طرح‌ها وارد مرحله اجرایی شده بودند.

در کنار این پروژه‌ها، طرح‌های بزرگ‌تری نیز وارد مدار توسعه شدند که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به نیروگاه خورشیدی ۵۵۰ مگاواتی پتروپارس اشاره کرد که عملیات اجرایی آن در زمینی به مساحت حدود ۸۵۰ هکتار در ساوه آغاز شد.

اجرای چنین پروژه‌هایی نشان می‌دهد که توسعه انرژی خورشیدی در ساوه از طرح‌های کوچک و متوسط فراتر رفته و سرمایه‌گذاران بزرگ صنعتی نیز این شهرستان را به عنوان یکی از نقاط مستعد سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر انتخاب کرده‌اند.

۲۶۵۰ مگاوات؛ چشم‌انداز جدید ساوه

تازه‌ترین آمار اعلام‌شده از سوی مدیریت شهرستان نشان می‌دهد که ظرفیت شناسایی‌شده برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی در ساوه به حدود ۲ هزار و ۶۵۰ مگاوات افزایش یافته است.

سیدمهدی حسینی، معاون استاندار مرکزی و فرماندار ویژه ساوه، مرداد امسال در آیین افتتاح فاز نخست نیروگاه خورشیدی ۱۸۰ مگاواتی متانول کاوه اعلام کرد که حدود ۱۶ ساختگاه بزرگ دارای قرارداد با برق منطقه‌ای در شهرستان وجود دارد که مجموع ظرفیت آنها به حدود یک‌هزار و ۱۵۰ مگاوات می‌رسد.

به گفته وی، از این میزان تاکنون حدود ۶۴۰ مگاوات توسط یکی از مجموعه‌های صنعتی وارد شبکه شده و این مجموعه متعهد شده است ظرفیت مورد نظر خود را تا پایان سال وارد مدار کند، یکی از طرح‌های شاخص این بخش، پروژه «علی‌پاشا ۲» با ظرفیت ۱۸۰ مگاوات است که توسط گروه صنعتی شیشه کاوه در حال اجرا است.

همچنین فاز نخست این طرح به ظرفیت ۲۰ مگاوات وارد مدار شد و بر اساس برنامه اعلام‌شده، ۱۲۰ مگاوات از ظرفیت آن برای تغذیه فیدرهای شهری اختصاص خواهد یافت.

فرماندار ویژه ساوه اعلام کرده است که کل ظرفیت ۱۸۰ مگاواتی این پروژه طی یکی دو ماه وارد مدار خواهد شد؛ طرحی که با سرمایه‌گذاری حدود هفت هزار میلیارد تومان اجرا شده و علاوه بر تامین برق صنایع، می‌تواند در کاهش خاموشی‌های شهر ساوه نقش داشته باشد.

خورشید؛ راهی برای پایداری تولید در قطب صنعتی

اهمیت توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در ساوه تنها به افزایش ظرفیت تولید برق محدود نمی‌شود. این شهرستان با برخورداری از بیش از ۶۰۰ واحد صنعتی، یکی از قطب‌های مهم صنعتی کشور است و استمرار فعالیت صنایع آن ارتباط مستقیمی با پایداری شبکه برق دارد.

در چنین شرایطی، توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در مجاورت صنایع می‌تواند بخشی از نیاز برق واحدهای تولیدی را تامین کرده و فشار بر شبکه سراسری را در ساعات اوج مصرف کاهش دهد.

از سوی دیگر، استفاده از انرژی خورشیدی به عنوان منبعی پاک و بومی، زمینه کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و ایجاد ظرفیت جدید برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را فراهم می‌کند.

ظرفیت ساوه برای تبدیل به قطب انرژی خورشیدی

معاون استاندار مرکزی و فرماندار ویژه ساوه با تاکید بر ظرفیت‌های این شهرستان در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: تاکنون ظرفیت احداث حدود ۲ هزار و ۶۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در شهرستان ساوه اعلام شده است.

سیدمهدی حسینی با اشاره به اینکه ظرفیت فعلی شبکه برق شهرستان حدود یک‌هزار و ۲۰۰ مگاوات است، افزود: شرایط مناسب آب‌وهوایی، موقعیت جغرافیایی ساوه و نزدیکی آن به پست‌های بزرگ برق کشور، ظرفیت توسعه انرژی خورشیدی را در این منطقه افزایش داده است.

وی توسعه این نیروگاه‌ها را اقدامی ضروری برای مقابله با ناترازی انرژی و حمایت از فعالیت صنایع دانست و اظهار کرد: اجرای پروژه‌های خورشیدی می‌تواند ضمن کمک به رفع کسری برق، زمینه پایداری تولید در واحدهای صنعتی و تقویت اقتصاد شهرستان را فراهم کند.

فرماندار ویژه ساوه همچنین با اشاره به برنامه دولت چهاردهم برای توسعه گسترده انرژی خورشیدی در کشور گفت: هدف‌گذاری دولت، ورود حدود ۳۰ هزار مگاوات برق خورشیدی به شبکه تا پایان دولت چهاردهم است و ساوه نیز تلاش می‌کند تعهدات خود در این زمینه را محقق کند.

رهاورد

هم‌اکنون، از واگذاری زمین و آغاز عملیات اجرایی ده‌ها طرح تا ورود صدها مگاوات برق پاک به شبکه و تعریف پروژه‌های بزرگ چندصد مگاواتی، مسیر توسعه انرژی خورشیدی در ساوه با شتاب دنبال می‌شود؛ مسیری که در صورت تداوم سرمایه‌گذاری و تکمیل زیرساخت‌های شبکه می‌تواند این شهرستان صنعتی را به یکی از قطب‌های انرژی خورشیدی کشور تبدیل کند.



۱۹ دقیقه قبل / سایت مشرق

️ تکذیب شایعه بنزین ۸۰ هزار تومانی از سوی دفتر عارف

به گزارش مشرق، عباس پازوکی معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر معاون اول رئیس جمهور در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: در پی انتشار ادعای ساختگی برخی کانال‌های غیررسمی مبنی بر «اظهارات دکتر عارف درباره بنزین ۸۰ هزار تومانی»، بدین‌وسیله این ادعا به‌طور کامل تکذیب می‌شود.

معاون اول رئیس‌جمهور هیچ‌گونه موضع‌گیری یا گمانه‌زنی عددی درباره نرخ‌های جدید بنزین نداشته‌اند. همان‌گونه که پیشتر نیز صراحتاً در جمع اصحاب رسانه تأکید شد، موضوع مدیریت مصرف سوخت در مرحله کارشناسی قرار دارد و هنوز هیچ رقم یا تصمیمی به جمع‌بندی نهایی نرسیده است.

بدیهی است در صورت دستیابی به جمع‌بندی نهایی، جزییات موضوع به‌صورت شفاف و مستقیماً از طریق ارکان رسمی اطلاع‌رسانی دولت با مردم در میان گذاشته خواهد شد.




 همراه درباره تغییرات قیمت سهام شفاف‌سازی کرد
۱۸ ساعت قبل / سایت صدای بورس

همراه درباره تغییرات قیمت سهام شفاف‌سازی کرد

شرکت ارتباطات سیار ایران با نماد «همراه» اعلام کرد در مهلت تعیین‌شده، هیچ پرسشی از سوی سهامداران درباره تغییرات قیمت معاملاتی این نماد مطرح نشده و رویداد بااهمیتی نیز بر عملکرد شرکت اثرگذار نبوده است.

 شوک مثبت در بازار کریپتو / بیت‌کوین دوباره اوج گرفت
۱۴ ساعت قبل / روزنامه تعادل

شوک مثبت در بازار کریپتو / بیت‌کوین دوباره اوج گرفت

قیمت بیت‌کوین در معاملات روزانه نزدیک به ۶ درصد افزایش یافت و پس از ماه‌ها فشار فروش، به بالای ۶۹ هزار دلار صعود کرد.

 قیمت جدید انواع روغن موتور خودرو در بازار + جدول ۲۹ مرداد ۱۴۰۵
۱۰ ساعت قبل / روزنامه تعادل

قیمت جدید انواع روغن موتور خودرو در بازار + جدول ۲۹ مرداد ۱۴۰۵

گروه اقتصادی اقتصادآنلاین، قیمت روغن موتور خودرو در مردادماه همچنان تحت تأثیر موج تازه‌ای از تغییرات هزینه‌ای قرار دارد و بررسی بازار نشان می‌دهد خریداران با...

 قیمت جهانی طلا؛ امروز جمعه 30 مرداد 1405
۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

قیمت جهانی طلا؛ امروز جمعه 30 مرداد 1405

آخرین قیمت طلا در بازار جهانی اعلام شد.

 کپلر: تنها ۷ شناور از تنگه هرمز عبور کرده‌اند
۱۶ دقیقه قبل / سایت جهان صنعت نیوز

کپلر: تنها ۷ شناور از تنگه هرمز عبور کرده‌اند

«کپلر» اعلام کرد که طی روز گذشته تنها ۷ شناور از تنگه هرمز عبور کرده اند.

 ساخت کمد دیواری چقدر آب می‌خورد؟ / هزینه یک کمد ۱۰ متری ۲۸۰ میلیون تومان + جدول
۳۴ دقیقه قبل / سایت تجارت نیوز

ساخت کمد دیواری چقدر آب می‌خورد؟ / هزینه یک کمد ۱۰ متری ۲۸۰ میلیون تومان + جدول

قیمت کمد دیواری در تابستان ۱۴۰۵ از حدود ۱۰ میلیون تومان به ازای هر متر شروع می‌شود و در مدل‌های چوبی به بیش از ۳۱ میلیون تومان می‌رسد؛ یعنی ساخت یک کمد ۱۰ متری می‌تواند حدود ۳۰۰ میلیون تومان هزینه داشته باشد.