قیمت طلا امروز




 سایت نفت ما / ۴ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

سوخت هواپیما و نفت خام ایران راهی تاجیکستان می‌شود | نفت ما

مذاکرات روز گذشته میان ایران و تاجیکستان بر صادرات فرآورده‌های نفتی مازاد متمرکز بود و قرار است کارگروه‌های کارشناسی جزئیات نهایی همکاری دو کشور را بررسی کنند. در همین رابطه، حمید حسینی، سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان، در گفت‌وگو با «نفت ما» می‌گوید:« منظور از فرآورده‌های نفتی مازاد ایران در این مذاکرات عمدتاً سوخت هواپیما و نفت خام است و موضوع صادرات بنزین و گازوئیل مطرح نیست؛ چراکه در حال حاضر در داخل کشور با محدودیت و کمبود این دو فرآورده مواجه هستیم.» به اعتقاد وی:« برای تامین سوخت هواپیما، امکان تولید آن از نفت سفید وجود دارد که پالایشگاه آبادان از ظرفیت مناسبی برای تولید این فرآورده برخوردار است.»
 سوخت هواپیما و نفت خام ایران راهی تاجیکستان می‌شود | نفت ما

به گزارش «نفت ما»، تاجیکستان برای افزایش واردات فرآورده‌های نفتی به تهران آمده است و مذاکرات دو کشور از سطح گفت‌وگوهای اولیه عبور کرده و قرار است جزئیات آن در یک کارگروه کارشناسی بررسی شود.

محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت، در این‌باره گفت: «بخش عمده این مباحث بر امکان صادرات فرآورده‌های نفتی مازاد ایران متمرکز بود تا بتوانیم بخشی از مسائل و مشکلات کشور دوست و برادر تاجیکستان را که در این روزها در این حوزه با آن روبه‌روست، برطرف کنیم.»

به گفته وی، ایران به دنبال تبدیل این همکاری به یک قرارداد بلندمدت است: «مبنای ما این است که بتوانیم چهارچوب قرارداد بلندمدت را با تاجیکستان در زمینه تأمین سوخت و تأمین نفت خام مورد نیاز پالایشگاه‌های این کشور تدوین کنیم.»

تاجیکستان نیز افزایش واردات فرآورده‌های نفتی از ایران را دنبال می‌کند. دلیر جمعه، وزیر انرژی و ذخایر آب تاجیکستان، درباره برنامه اصلی سفر هیئت این کشور به تهران اظهار کرد: «برنامه اصلی سفر این هیئت به تهران، بررسی راهکارهای افزایش واردات فرآورده‌های نفتی از ایران به تاجیکستان است، به‌ویژه در شرایطی که بسیاری از کشورهای جهان با چالش‌های حوزه انرژی روبه‌رو هستند و دوشنبه نیز از این شرایط تأثیر پذیرفته است.»

جمعه درباره حجم واردات نیز گفت: «مقدار فرآورده‌هایی که می‌توان وارد کرد، به شرایط و ظرفیت‌های لجستیک بستگی دارد و این موضوع را در چند مرحله بررسی خواهیم کرد.»

بنزین و گازوییل در لیست نیست  

حمید حسینی، سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی، در گفت‌وگو با «نفت ما» با اشاره به جزئیات مذاکرات ایران و تاجیکستان اظهار کرد: «تا جایی که اطلاع دارم، منظور از فرآورده‌های نفتی مازاد ایران در این مذاکرات عمدتاً سوخت هواپیما و نفت خام است و موضوع صادرات بنزین و گازوئیل مطرح نیست؛ چراکه در حال حاضر در داخل کشور با محدودیت و کمبود این دو فرآورده مواجه هستیم.»

وی افزود: «در مورد سوخت هواپیما، امکان تولید آن از نفت سفید وجود دارد و پالایشگاه آبادان نیز ظرفیت مناسبی برای تولید این فرآورده دارد.»

حسینی درباره حجم احتمالی صادرات به تاجیکستان گفت: «برآورد من این است که حجم محموله‌ها حدود پنج هزار تن باشد و بعید به نظر می‌رسد این میزان از پنج هزار تن در هر محموله بیشتر شود. بنابراین ممکن است ماهانه یک محموله پنج هزار تنی به تاجیکستان ارسال شود.»

سقوط عرضه روسیه 

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی با اشاره به وابستگی برخی کشورهای منطقه به فرآورده‌های نفتی روسیه تصریح کرد: «تاجیکستان، ارمنستان و افغانستان وابستگی قابل‌توجهی به فرآورده‌های روسیه دارند و با آسیب دیدن پالایشگاه‌های روسیه، عرضه فرآورده به این کشورها نیز تحت فشار قرار گرفته است. در چنین شرایطی، ایران می‌تواند بخشی از نیاز تاجیکستان را تأمین کند.»

حسینی درباره مسیر انتقال فرآورده‌های نفتی ایران به تاجیکستان نیز گفت: «مسیر انتقال در این کریدور عمدتاً زمینی و با استفاده از کامیون است. کامیون‌ها از ایران وارد افغانستان می‌شوند و پس از عبور از خاک این کشور، وارد تاجیکستان می‌شوند.»

وی افزود: «طبیعتاً صادرات این محصولات فشارهایی را به ایران وارد می‌کند، اما در شرایطی که کشورهای همسایه با مشکل تأمین انرژی مواجه هستند، همکاری با آنها نیز اهمیت دارد و ایران باید بتواند از ظرفیت‌های موجود برای توسعه همکاری‌های منطقه‌ای استفاده کند.»



۲ ساعت قبل / سایت پدال

تنش‌های سیاسی و موج تازه‌ی اثر بر قیمت سوخت و خودرو در ایران - پدال

رشد قیمت نفت خام، هزینه‌ی سوخت و انتظارات قیمتی بازار خودرو در ایران را تحت فشار تازه گذاشته است.




 گرانی بنزین چقدر روی زندگی مردم اثر می‌گذارد؟
۱۴ ساعت قبل / سایت اکوایران

گرانی بنزین چقدر روی زندگی مردم اثر می‌گذارد؟

اکوایران: کسری روزانه حدود ۱۴ میلیون لیتر بنزین، دولت را بر سر یک دوراهی ساده «افزایش قیمت یا کاهش مصرف» قرار نداده است. سه سناریوی پیشنهادی دولت، از خاموشی نازل‌ها تا فروش آزاد مازاد و انتقال یارانه از خودرو به افراد، هرکدام می‌توانند شکل متفاوتی از فشار اقتصادی و اجتماعی را به خانوارها تحمیل کنند.

 ارزشمندترین ایرلاین‌های جهان
۳۲ دقیقه قبل / سایت صدای بورس

ارزشمندترین ایرلاین‌های جهان

در این گزارش، وضعیت ۳۰ ایرلاین بزرگ جهان که در بازارهای سهام پذیرفته شده‌اند، مورد بررسی قرار گرفته است.

 بمب ساعتی زیر پوست جامعه ایرانی | چرا خشم بیکاران و ناجنبش‌ها را باید جدی گرفت؟ | نسل جدید شغل، زندگی متوسط، منزلت و عدم تبعیض اجتماعی می‌خواهد
۱ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

بمب ساعتی زیر پوست جامعه ایرانی | چرا خشم بیکاران و ناجنبش‌ها را باید جدی گرفت؟ | نسل جدید شغل، زندگی متوسط، منزلت و عدم تبعیض اجتماعی می‌خواهد

اقتصادنیوز: یک استاد ارتباطات گفت: ناجنبش‌ها گروه‌هایی از مردم هستند که دلخور و ناراضی‌اند، جای خودشان را در جامعه پیدا نمی‌کنند و به هر دلیلی طرد شده‌اند؛ مثل جوان‌ها ، زنان و گروه‌های تهیدست جامعه.

 روایت ۲۰ هزار آگهی از بازار مسکن تهران؛ خانه‌های قدیمی کجا رفتند؟
۳ ساعت قبل / سایت اکوایران

روایت ۲۰ هزار آگهی از بازار مسکن تهران؛ خانه‌های قدیمی کجا رفتند؟

نزدیک به ۲۰ هزار آگهی فروش مسکن در ۲۲ منطقه تهران را بررسی کردیم؛ داده‌های خام این بررسی از سوی گروه داده‌ای دنیای اقتصاد تهیه شده است و مجموعه‌ای گسترده از خانه‌ها و آپارتمان‌های عرضه‌شده در بازار فروش را شامل می‌شود که سال ساخت آنها از ۱۳۷۰ تا ۱۴۰۵ را دربرمی‌گیرد. آگهی‌ها بر اساس سال ساخت در چهار گروه دهه ۷۰، ۸۰، ۹۰ و ۱۴۰۰ دسته‌بندی شدند تا علاوه بر جغرافیای عرضه، تفاوت میان نسل‌های مختلف ساختمان‌های حاضر در بازار فروش نیز بررسی شود.از همان ابتدا باید توجه داشت؛این نمونه، تصویری از کل موجودی مسکن تهران نیست. آنچه بررسی شده، خانه‌هایی است که در مقطع مورد مطالعه برای فروش آگهی شده‌اند. بنابراین نتایج این بررسی نشان می‌دهد در بازار فروش مسکن تهران چه نوع واحدهایی، در کدام مناطق و با چه سن و متراژی در حال عرضه‌اند. این تمایز به‌ویژه هنگام مقایسه ساختمان‌های قدیمی و جدید اهمیت پیدا می‌کند؛ چراکه …

 توانیر: در جنگ ۴۰ روزه، بیش از ۲ هزار نقطه از شبکه برق مورد اصابت قرار گرفت
۱۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

توانیر: در جنگ ۴۰ روزه، بیش از ۲ هزار نقطه از شبکه برق مورد اصابت قرار گرفت

مدیرعامل توانیر با بیان اینکه ناترازی برق کشور از ۱۷ تا ۱۸ هزار مگاوات در سال‌های گذشته به کمتر از ۱۰ هزار مگاوات رسیده، گفت که محدودیت‌های اعمال‌شده در شبکه عمومی نیز ۶۳ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته، با این حال شرایط موجود مطلوب و مورد قبول ما نیست و شبکه همچنان با چالش‌های جدی مواجه است.

 هوا خنک تر می شود
۱۲ ساعت قبل / روزنامه تعادل

هوا خنک تر می شود

مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: دمای هوا طی روز‌های آینده در بسیاری از مناطق کشور خنک‌تر می‌شود.