قیمت طلا امروز




 سایت نفت ما / ۲ ساعت قبل

توهم وزیر خزانه‌داری ترامپ درباره کنترل تنگه هرمز | نفت ما

وزیر خزانه‌داری آمریکا امروز پنجشنبه به تکرار توهمات دونالد ترامپ علیه ایران پرداخت.
 توهم وزیر خزانه‌داری ترامپ درباره کنترل تنگه هرمز | نفت ما

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا امروز پنجشنبه بار دیگر با تکرار توهمات رئیس دولت تروریستی این کشور مدعی شد که تنگه هرمز در کنترل آمریکا است.

او این ادعا را در حالی مطرح کرده که امارهای تازه انتشاریافته از سوی موسسه کپلر نشان می‌دهند که در 19 روز گذشته بخش اعظم کشتی‌هایی که از تنگه هرمز عبور کرده‌اند مسیر ایران را انتخاب کرده‌اند. تنها 2 درصد کشتی ها از مسیر پیشنهادی آمریکا عبور کرده‌اند.

بسنت در بخش دیگری از اظهاراتش مدعی شد که ایالات متحده «سخت‌ترین تحریم‌ها» را علیه ایران اعمال خواهد کرد. او مدعی شد که این تحریم‌ها باعث فروپاشی حکومت ایران خواهند شد. 

ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا در حالی مطرح شده که بسیاری از کارشناسان مسائل تحریمی از جمله مقام‌های سابق دولت ترامپ پیشتر اعتراف کرده‌اند که تمام توان تحریمی خودشان را علیه ایران به کار گرفته‌اند.

دولت دونالد ترامپ در ماه‌های گذشته تلاش کرده با استفاده از بار روانی تحریم‌ها ایران را تحت فشار قرار دهد.

بیشتر بخوانید

ادعای باز بودن تنگه موجب تمسخر ترامپ شده است

ناامیدی ترامپ؛ پشت پرده تهدیدهای مکرر علیه ایران

ترامپ پس از شکست در جنگ نظامی: «علیه ایران جنگ اقتصادی اعلام می‌کنم»

ادعاهای امروز وزیر خزانه‌داری آمریکا در حالی مطرح شده که دولت دونالد ترامپ در محقق کردن اهدافش در جنگ علیه ایران شکست خورده و به همین دلیل در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره تحت فشار قرار دارد.



۲ ساعت قبل / سایت نبض قیمت

هشدار؛ توقف کامل تردد در تنگه هرمز و پایان آتش‌بس، نفت را به اوج ۳ هفته‌ای رساند / برنت ۹۴ دلاری در سایه بن‌بست سیاسی

اگر فکر می‌کنید گرانی بنزین و افزایش قیمت‌ها در ایران تمام شده، سخت در اشتباهید. بحران در تنگه هرمز، این شاهرگ حیاتی انرژی جهان، به اوج خود رسیده است. تردد کشتی‌ها در این آبراه استراتژیک به کمتر از یک‌دهم روزهای عادی کاهش یافته و هم‌زمان، مهلت ۶۰ روزه آتش‌بس میان ایران و آمریکا بدون دستیابی به توافق نهایی به پایان رسیده است. نتیجه این دو بحران هم‌پوشان، افزایش چشمگیر قیمت نفت در بازارهای جهانی است. نفت برنت که تا ابتدای آگوست (مرداد) حدود ۸۷ دلار بود، امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ به بالای ۹۴ دلار رسیده و روند صعودی خود را برای پنجمین روز پیاپی ادامه داده است. در این گزارش، به بررسی دقیق قیمت نفت، علت‌های این جهش، وضعیت تنگه هرمز و سناریوهای پیش‌رو می‌پردازیم. قیمت نفت برنت امروز؛ صعود پنج روزه به بالاترین سطح ۳ هفته اخیر

قیمت نفت در بازارهای جهانی امروز پنجشنبه (۲۰ اوت ۲۰۲۶) با افزایش چشمگیری همراه بوده است. نفت خام برنت، به عنوان شاخص اصلی قیمت نفت جهانی، در معاملات امروز تا مرز ۹۴.۵ دلار در هر بشکه هم صعود کرده است.

بر اساس آخرین داده‌های منتشرشده از منابع مختلف: شاخص نفتی قیمت (دلار در هر بشکه) تغییرات نفت برنت (قرارداد اکتبر) ۹۴.۲۳ +۲.۸٪ نفت برنت (قرارداد اکتبر) ۹۳.۱۳ +۱.۶٪ نفت برنت (لحظه‌ای) ۹۴.۵۰ +۰.۳٪ نفت برنت (قرارداد اکتبر) ۹۲.۸۲ +۱.۳٪ نفت خام آمریکا (WTI) ۸۷.۴۰ +۰.۲٪

این افزایش قیمت، ادامه‌دهنده روند صعودی پنج روزه نفت است. قیمت نفت برنت از ابتدای ماه اوت (مرداد) که حدود ۸۷.۳۸ دلار بود، به‌طور پیوسته افزایش یافته است. توقف کامل تردد در تنگه هرمز؛ شاهرگ حیاتی انرژی در محاصره

مهم‌ترین عامل افزایش قیمت نفت، توقف تقریباً کامل تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز است. داده‌های شرکت تحلیل دریایی کپلر (Kpler) نشان می‌دهد که تردد دریایی در این آبراه استراتژیک به شدت کاهش یافته است.

طبق این داده‌ها:

روز سه‌شنبه (۲۷ مرداد) تنها ۶ کشتی حامل کالاهای اساسی از تنگه هرمز عبور کردند.

این رقم در روز قبل از آن ۹ کشتی و در روزهای عادی پیش از جنگ بین ۱۳۰ تا ۱۴۰ کشتی در روز بوده است.

در روز شنبه (۲۴ مرداد) تنها ۵ کشتی و در روز یکشنبه (۲۵ مرداد) هیچ کشتی‌ای از تنگه عبور نکرده است.

به عبارت دیگر، تردد در این آبراه که روزانه حدود یک‌پنجم از محموله‌های نفت و گاز مایع جهان را منتقل می‌کرد، به کمتر از ۵ درصد حجم عادی خود کاهش یافته است. مالکان کشتی‌ها به دلیل نبود نشانه‌های روشن درباره بازگشایی این گذرگاه حیاتی، از عبور از آن خودداری می‌کنند. پایان آتش‌بس ۶۰ روزه؛ بن‌بست سیاسی تشدیدکننده بحران

هم‌زمان با بحران در تنگه هرمز، مهلت ۶۰ روزه تفاهم‌نامه آتش‌بس میان ایران و آمریکا نیز بدون دستیابی به توافق نهایی به پایان رسیده است.

بر اساس این تفاهم‌نامه که در اواسط ژوئن (خرداد) با میانجی‌گری پاکستان در اسلام‌آباد امضا شده بود، دو طرف ۶۰ روز فرصت داشتند تا برای پایان دادن به جنگ و دستیابی به توافق نهایی مذاکره کنند. اما با پایان این مهلت در روز دوشنبه (۲۶ مرداد)، نه توافقی حاصل شده و نه تفاهم‌نامه تمدید شده است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به‌صراحت اعلام کرد که آمریکا قصد تمدید این تفاهم‌نامه را ندارد.

در مقابل، ایران با اتخاذ موضعی تهاجمی‌تر اعلام کرده که به سمت یک «موضع نظامی کاملاً تهاجمی» تغییر جهت خواهد داد. محمدباقر قالیباف، مذاکره‌کننده ارشد ایران، بار دیگر تأکید کرده که تنگه هرمز تا زمانی که آمریکا خواسته‌های تهران را برآورده نکند، بسته خواهد ماند. چرا قیمت نفت افزایش یافت؟ تحلیل علت‌ها

افزایش قیمت نفت در روزهای اخیر نتیجه هم‌گرایی چند عامل کلیدی است: ۱. اختلال در عرضه نفت خاورمیانه

توقف تردد در تنگه هرمز به معنای اختلال جدی در عرضه نفت از خاورمیانه به بازارهای جهانی است. این آبراه، گذرگاه اصلی صادرات نفت کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی، امارات، کویت، قطر و عراق است. هرگونه اختلال در این مسیر، مستقیماً بر عرضه جهانی نفت تأثیر می‌گذارد. ۲. ریسک‌های ژئوپلیتیک

پایان آتش‌بس و بن‌بست در مذاکرات، ریسک بازگشت درگیری نظامی تمام‌عیار را افزایش داده است. سرمایه‌گذاران نفت، «صرف ریسک ژئوپلیتیک» را در قیمت‌ها لحاظ کرده‌اند. به عبارت دیگر، بازار برای احتمال تشدید تنش و اختلال بیشتر در عرضه، حق‌الزام (premium) در نظر گرفته است. ۳. حملات به نفتکش‌ها

در روزهای اخیر، حملاتی به نفتکش‌ها در نزدیکی تنگه هرمز رخ داده است. امارات متحده عربی اعلام کرد که سه کشتی متعلق به شرکت ملی نفت ابوظبی در حین عبور مورد حمله قرار گرفته‌اند. این حملات، نگرانی‌ها درباره امنیت تردد دریایی را بیش از پیش افزایش داده است. ۴. سیاست پولی آمریکا

در کنار عوامل ژئوپلیتیک، تصمیم وزارت خزانه‌داری آمریکا برای دو برابر کردن بازخرید اوراق قرضه بلندمدت (از ۲ میلیارد به ۴ میلیارد دلار در هر عملیات) نیز به افزایش قیمت نفت کمک کرده است. این تصمیم باعث کاهش بازده اوراق قرضه و افزایش تمایل سرمایه‌گذاران به دارایی‌های پرریسک‌تر مانند نفت شده است. جدول مقایسه قیمت نفت در بازه‌های زمانی مختلف

برای درک بهتر ابعاد این جهش قیمتی، جدول زیر را مشاهده کنید: بازه زمانی قیمت نفت برنت (دلار) تغییرات قبل از شروع جنگ (فوریه ۲۰۲۶) ~۷۰ – اوج قیمت در دوران جنگ ~۱۱۸ +۶۸٪ اوایل ژوئن ۲۰۲۶ (پس از آتش‌بس) ~۸۳ -۲۹٪ اوایل آگوست ۲۰۲۶ (مرداد) ~۸۷.۳۸ +۵٪ امروز (۲۹ مرداد ۱۴۰۵) ~۹۴.۵۰ +۸٪ نسبت به ابتدای ماه واکنش‌های متناقض؛ ترامپ می‌گوید تنگه باز است، ایران می‌گوید بسته!

یکی از جالب‌ترین جنبه‌های این بحران، تناقض آشکار در اظهارات مقامات آمریکایی و ایرانی درباره وضعیت تنگه هرمز است.

دونالد ترامپ روز سه‌شنبه (۲۷ مرداد) ادعا کرد که «تنگه هرمز باز است» و آمریکا هیچ‌گونه گفت‌وگویی با ایران ندارد. اما داده‌های ماهواره‌ای و گزارش‌های شرکت‌های رهیابی دریایی به‌وضوح نشان می‌دهد که تردد در این آبراه تقریباً به صفر رسیده است.

در سوی مقابل، ایران با صراحت اعلام کرده که تنگه هرمز تا زمانی که آمریکا خواسته‌هایش را برآورده نکند، بسته خواهد ماند. عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در مصاحبه‌ای تأکید کرده که واشنگتن باید شرایط ایران را برای ازسرگیری تردد دریایی بپذیرد.

این تناقض‌گویی‌ها خود عاملی برای افزایش عدم‌اطمینان در بازار و در نتیجه افزایش قیمت نفت شده است. سناریوهای پیش‌رو؛ نفت تا کجا بالا می‌رود؟

تحلیلگران بازار نفت سناریوهای مختلفی را برای آینده قیمت نفت ترسیم می‌کنند: سناریوی اول: تشدید تنش و جهش قیمت به بالای ۱۰۰ دلار

در صورت شکست کامل مذاکرات و بازگشت درگیری نظامی، قیمت نفت می‌تواند به‌سرعت از مرز ۱۰۰ دلار عبور کند. بانک جهانی پیش‌بینی کرده که حمل‌ونقل از طریق تنگه هرمز تا اواخر سال ۲۰۲۶ به سطح قبل از جنگ باز نخواهد گشت. در این سناریو، اختلال طولانی‌مدت در عرضه می‌تواند قیمت‌ها را به سطوح بسیار بالاتری برساند. سناریوی دوم: تداوم وضعیت «نه جنگ و نه صلح»

در این سناریو که محتمل‌ترین به نظر می‌رسد، تنش‌ها در سطح کنونی باقی می‌ماند و تردد در تنگه هرمز با حجم بسیار محدود ادامه می‌یابد. در این صورت، قیمت نفت در محدوده ۹۰ تا ۱۰۰ دلار تثبیت خواهد شد و «صرف ریسک» همچنان در قیمت‌ها لحاظ می‌شود. سناریوی سوم: توافق و بازگشایی تنگه هرمز

در صورت احیای مذاکرات و دستیابی به توافقی برای بازگشایی تنگه هرمز، قیمت نفت می‌تواند به‌سرعت کاهش یابد. تجربه نشان داده که با هر نشانه‌ای از توافق، قیمت نفت افت قابل‌توجهی داشته است. با این حال، با توجه به بن‌بست فعلی، این سناریو در کوتاه‌مدت چندان محتمل به نظر نمی‌رسد. سوالات متداول کاربران قیمت نفت برنت امروز چند دلار است؟

قیمت نفت برنت امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ حدود ۹۴.۵۰ دلار در هر بشکه است و در برخی لحظات تا ۹۴.۲۳ دلار نیز معامله شده است. علت افزایش قیمت نفت چیست؟

دو عامل اصلی: توقف تقریباً کامل تردد در تنگه هرمز و پایان بی‌نتیجه مهلت ۶۰ روزه آتش‌بس ایران و آمریکا که ریسک ژئوپلیتیک را به شدت افزایش داده است. تنگه هرمز چند کشتی در روز عبور می‌کند؟

طبق داده‌های شرکت کپلر، در روزهای اخیر تنها ۶ تا ۹ کشتی در روز از تنگه عبور می‌کنند، در حالی که این رقم در روزهای عادی بین ۱۳۰ تا ۱۴۰ کشتی بوده است. آیا آتش‌بس ایران و آمریکا تمدید شد؟

خیر. مهلت ۶۰ روزه تفاهم‌نامه اسلام‌آباد روز دوشنبه (۲۶ مرداد) به پایان رسید و دونالد ترامپ اعلام کرد که آمریکا قصد تمدید آن را ندارد. قیمت نفت تا کجا افزایش می‌یابد؟

تحلیلگران سناریوهای مختلفی را مطرح می‌کنند. در صورت تشدید تنش، قیمت نفت می‌تواند از مرز ۱۰۰ دلار عبور کند. در صورت تداوم وضعیت فعلی، نفت در محدوده ۹۰ تا ۱۰۰ دلار تثبیت خواهد شد. تنگه هرمز چه تأثیری بر قیمت بنزین در ایران دارد؟

افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی، به دلیل وابستگی شدید اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی و نیز تأثیر آن بر نرخ ارز، می‌تواند به افزایش قیمت بنزین و سایر کالاها در ایران منجر شود. هرچند قیمت بنزین در ایران به‌صورت دستوری تعیین می‌شود، اما افزایش قیمت نفت می‌تواند فشار بر بودجه دولت و نرخ تورم را افزایش دهد. آینده بازار نفت؛ در انتظار روشن شدن تکلیف تنگه هرمز

بازار نفت جهان در شرایطی بی‌سابقه قرار گرفته است. تنگه هرمز، این شاهرگ حیاتی انرژی، برای نخستین‌بار در تاریخ مدرن به‌طور مؤثر بسته شده است. هم‌زمان، دیپلماسی برای پایان دادن به جنگ ایران و آمریکا به بن‌بست رسیده است.

در چنین شرایطی، تنها چیزی که مشخص است، عدم‌قطعیت است. سرمایه‌گذاران، شرکت‌های نفتی و مصرف‌کنندگان همه در انتظار روشن شدن تکلیف این بحران هستند. آیا مذاکرات از سر گرفته خواهد شد؟ آیا تنگه هرمز باز می‌شود؟ یا باید منتظر تشدید تنش و جهش بیشتر قیمت نفت باشیم؟

آنچه مسلم است، تا زمانی که این ابهامات پابرجاست، قیمت نفت در سطوح بالا باقی خواهد ماند و هرگونه خبر جدید می‌تواند موجی از نوسان را به بازارهای جهانی و از آنجا به اقتصاد ایران و سفره مردم سرازیر کند. بیشتر بخوانید بن‌بست تنگه هرمز و جهش ۹۱ دلاری نفت، سایه سنگین بر بازار رمزارزها / بیت‌کوین در گیرودار جنگ و صلح قیمت نفت امروز در مسیر انفجار؛ طوفان قیمتی در راه است؟ | اتفاق غیرمنتظره در خاورمیانه؛ هشدار وضعیت قرمز برای بازار انرژی + پشت پرده افزایش تنش و تأثیر آن بر قیمت نفت آتش جنگ بازارها را شعله‌ور کرد / تحلیل روز؛ سقوط سهام در برابر صعود نفت و طلا زنگ خطر در بازار انرژی؛ نفت برنت بعد از جهش ۸ درصدی سقوط کرد | مذاکرات پشت پرده تنگه هرمز قیمت‌ها را شوکه کرد + پیش‌ بینی جدید (تاریخ:جمعه ۹ مرداد ۱۴۰۵) نفت برنت زیر ۶۳ دلار ماند و اوپک نگران شد | تنگه هرمز قیمت نفت جهانی را منفجر می‌کند؟ | پیش‌بینی قیمت نفت خام برنت ۱۰ تیر ۱۴۰۵


۵ ساعت قبل / سایت نورنیوز

ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره تحریم‌ها علیه ایران

نورنیوز-گروه اقتصادی: این وزیر جنگ اقتصادی آمریکا علیه کشورها و نهادهای غیرهمسو با سیاست‌های واشنگتن روز پنجشنبه به وقت محلی در گفتگو با شبکه سی‌ان‌بی‌سی مدعی شد: ما سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ را اعمال خواهیم کرد و این سیاست پاسخ خواهد داد.

وزیر خزانه داری ترامپ برغم دهه ها اعمال تحریم های یکجانبه علیه ایران و مقاومت در برابر این فشارها ادعا کرد: در ونزوئلا، زمانی که محاصره را اعمال کردیم جواب داد و اکنون در کوبا نیز در حال جواب دادن است و در ایران نیز پاسخ خواهد داد.

بسنت در حالی که مردم آمریکا با پیامدهای جنگ بی دلیل علیه ایران دست و پنجه نرم می کنند، با بیان این ادعا که انزوای اقتصادی هماهنگ‌شده‌ای اعمال خواهد شد، مدعی شد: برنامه دولت ترامپ برای درهم شکستن اقتصاد ایران، احتمالا نیاز به عملیات نظامی بیشتر آمریکا را از بین خواهد برد.

این وزیر جنگ اقتصادی آمریکا ادعا کرد: «اگر ما در حال اعمال حداکثر فشار اقتصادی باشیم، پس این بدان معناست که احتمالا ازسرگیری یک درگیری نظامی گسترده در کار نخواهد بود.»

وزیر جنگ اقتصادی ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا کارزار اقتصادی علیه ایران شامل چین که شریک اصلی اقتصادی ایران است، نیز خواهد شد؟ گفت: بسیاری از گفت‌وگوها بهتر است به صورت خصوصی انجام شوند.

وزیر خزانه‌داری آمریکا، متحدان واشنگتن تهدید کرد که در ارتباط با تلاش برای ادعای انزوای اقتصادی ایران، آنها یا «با ما هستند یا علیه ما.»

وزیر جنگ اقتصادی آمریکا کشورهای جهان را تهدید کرد: «شما یا با ما هستید یا علیه ما... اگر اصرار دارید با آنها تجارت کنید، پول انتقال دهید یا نفت بخرید، وزارت خزانه‌داری آمریکا تمام قدرت و توان خود را علیه شما به کار خواهد گرفت!»

بسنت درحالیکه واشنگتن در جنگ نظامی علیه ایران در دستیابی به اهدافش ناکام مانده است، در ادامه گزافه گویی هایش مدعی شد: «این سیاست در ایران جواب خواهد داد و ما این حکومت را دچار فروپاشی خواهیم کرد.»

رئیس جمهوری آمریکا ۱۹ اوت برابر با ۲۸ مرداد ماه در شبکه اجتماعی تروث سوشال خود با تکرار لفاظی‌هایش و درحالیکه در میانه مذاکرات به ایران تجاوز کرده است، ادعا کرد: هیچ‌کس بیش از من به جمهوری اسلامی ایران فرصت نداده است تا به یک توافق دست پیدا کند. متاسفانه، (البته) برای آنها، این فرصت را از دست دادند.

ترامپ که به شدت به دلیل پیامدهای تجاوز علیه ایران تحت فشار افکار عمومی مردم آمریکا و کنگره در آستانه انتخابات میاندوره‌ای قرار دارد، مدعی شد: بنابراین، امروز خردکننده‌ترین عملیات اقتصادی‌ که تاکنون علیه هر کشوری انجام شده است را اعلام می‌کنم! این یک جنگ اقتصادی و انزوای اقتصادی در مقیاسی بی‌سابقه خواهد بود.

رئیس جمهوری آمریکا در حالیکه واشنگتن سالهاست رویکرد خصمانه فشار اقتصادی و تحریم‌ها علیه ملت ایران را در پیش گرفته است، با اشاره به نبرد نورماندی و عملیات موسوم به «روز دی / D-DAY» ادعا کرد: «این یک روز - دی (تعیین کننده) اقتصادی خواهد بود و ما به همه متحدانمان نیاز داریم تا در کنار ایالات متحده آمریکا بایستند و برای منزوی کردن و شکست تهدید ایران همکاری کنند.» و «هر کشوری که به موسسات مالی، شرکت‌ها، فرودگاه‌ها و یا نهادهای دولتی خود اجازه دهد هر نوع حمایتی از ایران ارائه دهند، با پیامدهای شدید اقتصادی روبه‌رو خواهد شد.»

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران نیز روز پنجشنبه (۲۹ مرداد ماه) با انتشار دو تصویر درباره عبور بدهی ملی آمریکا از مرز ۴۰ تریلیون دلار، «روز D اقتصادی» ادعایی دونالد ترامپ علیه ایران را تلاشی برای انحراف افکار عمومی از بحران اقتصادی و بدهی فزاینده آمریکا دانست و تاکید کرد تداوم سیاست‌های شکست‌خورده واشنگتن، جز شکست بیشتر و افزایش خصومت ایرانیان نتیجه‌ای نخواهد داشت.


۵ ساعت قبل / سایت نورنیوز

روایت‌سازی علیه هرمز زیر آتش بازار؛ نفت 94 دلاری چه می‌گوید؟

نورنیوز-گروه اقتصادی :چند روز است مجموعه‌ای از رسانه‌های غربی و منابع نزدیک به محافل آمریکایی، با تمرکز بر عبور نفتکش‌ها از مسیر جنوبی تنگه هرمز، تلاش می‌کنند تصویری از بازگشت جریان نفت و کاهش اثرگذاری ایران بر این گذرگاه راهبردی ارائه کنند. گزارش اکسیوس درباره ایجاد یک مسیر ویژه تحت حمایت نظامی آمریکا و عبور ۱۵ تا ۲۰ نفتکش در هر شب، نمونه شاخص این روایت است؛ گزارشی که رسانه‌های دیگری نیز آن را بازنشر و برجسته کرده‌اند. مسئله مهم در این روایتها این است که با فرض پذیرش عبور محدود و پرریسک چند نفتکش که این گزارشها مدعی آن هستند، به هیچ وجه این وضعیت معادل بازگشت تردد عادی به تنگه هرمز نیست. اتفاقاً نفس ایجاد یک مسیر ویژه، هدایت و حمایت نظامی از کشتی‌ها و تلاش برای تأمین امنیت عبور آنها، نشان می‌دهد وضعیت با شرایط عادی فاصله دارد.

حتی گزارش اکسیوس نیز تصریح می‌کند که جریان نفت همچنان پایین‌تر از سطح پیش از جنگ است و عملیات آمریکا با هدف کمک به حفظ بخشی از جریان انرژی از منطقه انجام می‌شود. بنابراین نمی‌توان عبور تعدادی نفتکش را به معنای «باز بودن کامل» تنگه تعبیر کرد.

نکته مهم‌تر، تلاش برای تبدیل «عبور» به «بی‌اثر شدن کنترل ایران» است. این دو گزاره یکی نیستند. شاید در برخی موارد از این گذرگاه راهبردی تعداد محدودی کشتی با ترتیبات امنیتی ویژه عبور کنند؛ اما این وضعیت با تردد عادی، آزاد و کم‌ریسک میلیون‌ها بشکه نفت در روز تفاوت اساسی دارد. فایننشال تایمز نیز از افزایش شدید هزینه و ریسک حمل‌ونقل نفت در منطقه خبر داده و نشان داده است که شرکت‌های کشتیرانی برای پذیرش ریسک عبور، نرخ‌های بسیار بالاتری مطالبه می‌کنند.

اما شاید بهترین پاسخ به این روایت‌ها را نه در تیتر رسانه‌ها، بلکه در رفتار بازار انرژی بتوان یافت. برنت امروز به ۹۴.۰۶ دلار در هر بشکه رسید و برای پنجمین روز متوالی افزایش یافت. رویترز علت این افزایش را نگرانی از تداوم اختلال در عرضه‌های خاورمیانه عنوان کرده و تأکید کرده است که جریان محموله‌ها از تنگه هرمز همچنان به‌مراتب پایین‌تر از سطح پیش از جنگ است.

وضعیت فرآورده‌ها حتی گویاتر است. بر اساس گزارش تازه رویترز، قیمت گازوئیل اروپا از آغاز جنگ بیش از ۷۰ درصد افزایش یافته و قیمت بنزین آمریکا حدود ۶۰ درصد رشد کرده است. همزمان، کاهش ظرفیت پالایشی خاورمیانه و اختلال در صادرات نفت خام، فشار بر بازار فرآورده‌ها را تشدید کرده است.

در بازار آمریکا نیز قیمت‌ها همچنان در سطوح بالایی قرار دارند و روند رشد قیمتها همچنان ادامه دارد. گزارش‌های منتشرشده در روز جاری، با استناد به داده‌های AAA، از ادامه فشار صعودی بر قیمت بنزین حکایت دارند؛ در حالی که گازوئیل نیز همچنان در محدوده بالای ۵ دلار به ازای هر گالن معامله می‌شود. گزارش رویترز از وضعیت بازار سوخت نیز نشان می‌دهد پالایشگران آمریکایی و هندی از اختلال عرضه ناشی از جنگ‌ها و محدودیت دسترسی به نفت و فرآورده سود می‌برند؛ مسئله‌ای که خود نشانه‌ای از تداوم عدم تعادل در بازار جهانی سوخت است.

حتی خود بازار گازوئیل، برخلاف روایت ساده‌سازی‌شده بازگشت جریان انرژی، تصویری از کمبود و نااطمینانی ارائه می‌دهد. اکسیوس نیز در گزارشی جداگانه درباره «بحران گازوئیل» هشدار داده و نوشته است که جنگ ایران و روسیه و اوکراین، عرضه جهانی این فرآورده را از چند مسیر تحت فشار قرار داده است.

بنابراین، مسئله اصلی این نیست که آیا چند نفتکش توانسته‌اند با شرایط خاص و پرهزینه از مسیر جنوبی عبور کنند یا خیر؛ مسئله این است که آیا این عبور محدود توانسته تنگه هرمز را به وضعیت عادی بازگرداند؟ پاسخ بازار همچنان منفی است.

اگر تنگه واقعاً به شرایط عادی بازگشته بود، باید آثار آن در کاهش ریسک کشتیرانی، افزایش پایدار جریان نفت، کاهش قیمت نفت خام و مهم‌تر از همه، فروکش‌کردن فشار بر بازار فرآورده‌ها دیده می‌شد. اما آنچه اکنون مشاهده می‌شود، برعکس، تداوم ریسک، افزایش هزینه حمل، محدودیت جریان و فشار بر ذخایر و ظرفیت پالایشی است.

از این منظر، عبور چند نفتکش را نباید به عنوان نشانه پایان اثرگذاری هرمز معرفی کرد. مسیر ویژه برای عبور محدود، با بازگشت امنیت و تردد عادی تفاوت دارد. آنچه رسانه‌های غربی برجسته می‌کنند ممکن است اثر تبلیغاتی موقت داشته باشد، اما تبدیل این بخش محدود به تصویر کلی، همان جایی است که «خبر» می‌تواند به «روایت‌سازی» تبدیل شود.

بهترین داور این مناقشه بازار است؛ بازاری که هنوز برنت را بالای ۹۴ دلار نشان می‌دهد، فرآورده‌ها را تحت فشار نگه داشته و برای عبور نفتکش‌ها ریسک و هزینه بالاتری مطالبه می‌کند. 




 آخرین قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵/ طلا به قله رسید، سکه گران شد + جدول
۱۳ ساعت قبل / روزنامه شرق

آخرین قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵/ طلا به قله رسید، سکه گران شد + جدول

قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ با جهش قابل توجهی همراه شده است. طلای جهانی در آستانه ورود به محدوده ۴۵۰۰ دلاری قرار گرفته و همزمانی این روند صعودی با ثبات قیمت دلار و سیگنال‌های سیاسی، موج تازه‌ای از التهاب را در بازار داخلی طلا رقم زده است.

 آخرین خبر درباره قیمت چهارم بنزین
۴ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

آخرین خبر درباره قیمت چهارم بنزین

اقتصادنیوز: سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس می‌گوید چند طرح توسط معاون انرژی رئیس‌جمهور و شرکت ملی پالایش و پخش با کمیسیون انرژی در میان گذاشته شده و در حال بررسی هستند، اما فعلاً افزایش قیمت در نرخ چهارم منتفی است.

 ورود ناو هواپیمابر جورج واشنگتن به خاورمیانه
۹ ساعت قبل / روزنامه تعادل

ورود ناو هواپیمابر جورج واشنگتن به خاورمیانه

فرماندهی مرکزی نیروهای تروریستی آمریکا، از استقرار ناو هواپیمابر «جورج واشنگتن» در خاورمیانه خبر داد.

 قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ / جهش ۳.۴ میلیونی قیمت سکه؛ طلا قله‌های جدید را نشانه گرفت + جدول
۱۳ ساعت قبل / سایت تجارت نیوز

قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ / جهش ۳.۴ میلیونی قیمت سکه؛ طلا قله‌های جدید را نشانه گرفت + جدول

قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ با جهش قابل توجهی همراه شده است. طلای جهانی در آستانه ورود به محدوده ۴۵۰۰ دلاری قرار گرفته و همزمانی این روند صعودی با ثبات قیمت دلار و سیگنال‌های سیاسی، موج تازه‌ای از التهاب را در بازار داخلی طلا رقم زده است.

 خبر مهم برای مشمولان کالابرگ
۱۳ ساعت قبل / سایت اقتصاد ایرانی

خبر مهم برای مشمولان کالابرگ

اقتصادایرانی: یک عضو هیأت‌رئیسه مجلس در نطق میان‌دستور خود با انتقاد از تصمیمات ناگهانی در حوزه بنزین، نسبت به تکرار تجربه سال ۱۳۹۸ هشدار داد و تأکید کرد که هرگونه تصمیم درباره قیمت و سهمیه سوخت باید با درنظر گرفتن معیشت و تاب‌آوری مردم و پس از اقناع افکار عمومی انجام شود. او همچنین درباره وضعیت دارو، افزایش اعتبار کالابرگ متناسب با تورم و واگذاری عرضه کالابرگ به فروشگاه‌های زنجیره‌ای هشدارهایی مطرح کرد.

 پتایر از تامین مواد اولیه با ارز آزاد و اثر آن بر بهای تمام‌شده خبر داد
۱۱ ساعت قبل / سایت صدای بورس

پتایر از تامین مواد اولیه با ارز آزاد و اثر آن بر بهای تمام‌شده خبر داد

شرکت تولیدی ایران تایر با نماد «پتایر» در کنفرانس اطلاع‌رسانی ناشی از تغییرات قیمت، از تامین مواد اولیه مهم خود مانند کائوچو و دوده با نرخ آزاد و تاثیر این موضوع بر بهای تمام‌شده محصولات خبر داد.