قیمت طلا امروز




 سایت اسب بخار / ۱ ساعت قبل

چهار میلیون تخلف در یک سال؛ چرا تهران مسیر ویژه موتورسیکلت ندارد؟

تهران در سال ۱۴۰۴ بیش از چهار میلیون تخلف موتورسیکلت ثبت کرد، اما هنوز شبکه‌ای امن برای تردد آن‌ها ندارد
 چهار میلیون تخلف در یک سال؛ چرا تهران مسیر ویژه موتورسیکلت ندارد؟

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

چهار میلیون تخلف در یک سال؛ چرا تهران مسیر ویژه موتورسیکلت ندارد؟موتورسواری در روزهای بارانی ممنوع است

تهران در سال ۱۴۰۴ بیش از چهار میلیون تخلف موتورسیکلت ثبت کرد، اما هنوز شبکه‌ای امن برای تردد آن‌ها ندارد؛ تجربه جهان نشان می‌دهد جریمه بدون طراحی شهری کافی نیست.

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، تهران در سال ۱۴۰۴ بیش از چهار میلیون تخلف موتورسیکلت ثبت کرد. بیش از ۲۸۰ هزار مورد آن مربوط به ورود به خطوط ویژه بود و موتورسواران نیز ۴۴ درصد جان‌باختگان تصادفات پایتخت را تشکیل دادند. با وجود این حجم از تردد، تخلف و تلفات، شهر هنوز مسیر مشخص و پیوسته‌ای برای موتورسیکلت ندارد.

عبور موتور از پیاده‌رو، خط اتوبوس یا خلاف جهت، خطرناک و غیرقابل دفاع است. عابر نباید هنگام قدم‌زدن نگران موتورسیکلتی باشد که ناگهان از پشت سر می‌رسد و اتوبوس نیز نباید مسیر خود را با موتورها تقسیم کند. اما وقتی رفتاری پس از میلیون‌ها جریمه همچنان تکرار می‌شود، دیگر فقط با تخلف فردی روبه‌رو نیستیم؛ بخشی از مسئله به شهری بازمی‌گردد که برای یکی از پرکاربردترین وسایل حمل‌ونقل خود جایی طراحی نکرده است.سال‌ها جریمه کردیم، مسیر نساختیم

موتورسوار در ترافیک میان خودروها حرکت می‌کند، در نقاط کور قرار می‌گیرد و برای عبور سریع‌تر، خط اتوبوس یا پیاده‌رو را انتخاب می‌کند. توضیح این رفتار به معنای توجیه آن نیست، اما سیاست‌گذار باید بداند چرا جریمه و توقیف نتوانسته‌اند آن را متوقف کنند.

در سال ۱۴۰۱، مسیر ویژه موتورسیکلت در خیابان مولوی به‌عنوان طرح آزمایشی مطرح شد، اما در حد ایده باقی ماند. دی‌ماه ۱۴۰۲، پلیس راهور از ضرورت ایجاد خطوط اختصاصی و توقفگاه‌های ویژه سخن گفت. دو سال بعد، جانشین پلیس راهور دوباره اعلام کرد ساخت چنین مسیری وظیفه شهرداری‌هاست.

مسیر ویژه میان مطالعه، وعده و ارجاع مسئولیت جابه‌جا شد، اما موتورهای بیشتری وارد خیابان‌ها شدند. حاصل این تعلل را می‌توان در آمار سال ۱۴۰۴ دید: بیش از چهار میلیون تخلف، دو میلیون مورد استفاده نکردن از کلاه ایمنی، ۵۸ هزار عبور از چراغ قرمز و ده‌ها هزار ورود غیرمجاز به خط اتوبوس و تونل.مالزی جدا کرد، سائو پائولو فقط رنگ زد

تجربه جهانی نشان می‌دهد هر خطی که نام موتورسیکلت روی آن گذاشته شود، الزاماً ایمن نیست. …



چرا دولت‌های جهان به رغم ترامپ به پکن تکیه نمی‌کنند؟
سایت اکوایران

چرا دولت‌های جهان به رغم ترامپ به پکن تکیه نمی‌کنند؟

اکوایران: دموکراسی آمریکا، هرچند تحت فشار قرار دارد، همچنان آزادی‌های مدنی اساسی و انتخابات منظم را حفظ کرده و کنگره و دیوان عالی نیز دست‌کم تا حدی قدرت اجرایی را مهار می‌کنند. در مقابل، حزب کمونیست چین همچنان یک جعبه سیاه است.
روشنفکران، مینوتور دولت و کاپیتالیسم | مروری بر نظریه قدرت و علل شکل‌گیری اقتصاد دستوری از منظر برتران دو ژوونل
سایت اقتصادنیوز

روشنفکران، مینوتور دولت و کاپیتالیسم | مروری بر نظریه قدرت و علل شکل‌گیری اقتصاد دستوری از منظر برتران دو ژوونل

اقتصادنیوز: مینوتور، هیولای افسانه‌ای در اسطوره‌های یونانی با بدن انسان و سر گاو است که در مرکز هزارتوی جزیره کرت زندانی بود. در کاربرد امروزی، مینوتور استعاره‌ای برای قدرتی است که در دل یک نظام پیچیده و غیرشفاف پنهان شده و برای بقای خود قربانی می‌طلبد.
تحریم‌ها به سفره مردم رسید؟/ توضیح وزیر جهاد کشاورزی درباره تحریم غذا
سایت اقتصاد ۲۴

تحریم‌ها به سفره مردم رسید؟/ توضیح وزیر جهاد کشاورزی درباره تحریم غذا

وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه ذخایر کالاهای اساسی افزایش یافته، گفت اگرچه غذا مستقیماً تحریم نیست، اما تحریم کشتی‌ها، افزایش هزینه حمل‌ونقل و ریسک واردات می‌تواند قیمت کالاهای اساسی را بالا ببرد و توافق برای رفع این موانع می‌تواند هزینه تأمین کالا را کاهش دهد.
سایت اکوایران

شوک بنزینی در کمین بازار ارز؟

بدهی ۴ میلیارد دلاری دولت؛ صورت‌حساب این تعهد کجاست؟
سایت اکوایران

بدهی ۴ میلیارد دلاری دولت؛ صورت‌حساب این تعهد کجاست؟

بدهی ۴.۴ میلیارد دلاری دولت به واردکنندگان کالاهای اساسی حالا به یکی از گره‌های مهم زنجیره تأمین تبدیل شده است؛ بدهی‌ای که یک طرف آن واردکنندگانی ایستاده‌اند که با تأخیر ۱۷ تا ۱۸ ماهه در تأمین ارز و قفل شدن نقدینگی مواجه‌اند و طرف دیگر، دولتی که هنوز باید رقم و منشأ این تعهدات را حسابرسی و تعیین تکلیف کند. در این میان، نحوه تسویه این بدهی اهمیت بیشتری پیدا کرده؛ چراکه پرداخت آن با منابع جدید می‌تواند فشار بر بودجه و تورم را افزایش دهد.
فایننشال‌تایمز: فشار اقتصادی آمریکا به قلب تجارت ایران در دبی رسید
سایت جماران

فایننشال‌تایمز: فشار اقتصادی آمریکا به قلب تجارت ایران در دبی رسید

فایننشال‌تایمز گزارش داده است که کارزار تازه واشنگتن برای تشدید انزوای اقتصادی ایران، اکنون یکی از مهم‌ترین شریان‌های تجاری تهران در دبی را هدف گرفته است؛ مسیری که دهه‌ها نقش حیاتی در واردات، مبادلات مالی و دور زدن تحریم‌ها داشته و محدود شدن آن می‌تواند هزینه تجارت ایران را افزایش دهد، هرچند شبکه‌های بازرگانی ایرانی از هم‌اکنون به‌دنبال مسیرهای جایگزین از جمله عمان و ترکیه رفته‌اند.