قیمت طلا امروز




 سایت باشگاه خبرنگاران / ۱۴۰۵/۰۵/۲۴

دیوان محاسبات فارس ۲۰۶ پروژه عمرانی را زیر ذره‌بین برد

مدیرکل دیوان محاسبات فارس از آغاز نظارت دقیق بر ۶۵ پروژه راکد، ۷۹ پروژه نیمه‌تمام و ۶۲ پروژه دارای موعد اتمام در سال ۱۴۰۵ خبر داد و گفت: هدف، پیشگیری از انحراف اعتبارات و تعیین تکلیف طرح‌های عمرانی استان است.
 دیوان محاسبات فارس ۲۰۶ پروژه عمرانی را زیر ذره‌بین برد

باشگاه خبرنگاران جوان - سعید غلامی در دیدار با آیت‌الله لطف‌الله دژکام، نماینده ولی‌فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، با تشریح رویکردهای تحولی دیوان محاسبات اظهار کرد: این دیوان در سال‌های اخیر با هدف شفاف‌سازی عملکرد دستگاه‌های اجرایی، گزارش‌های تحلیلی، مسئله‌محور و اثربخشی را در دوره‌های سه‌ماهه، شش‌ماهه، ۹ ماهه و یک‌ساله تهیه می‌کند.

او افزود: این گزارش‌ها با هدف گره‌گشایی از چالش‌های اجرایی، کمک به تنظیم‌گری اقتصادی و پیشگیری از انحراف در عملکرد دستگاه‌ها تهیه و ارائه می‌شود.

مدیرکل دیوان محاسبات فارس با اشاره به گزارش عملکرد سه ماهه نخست سال ۱۴۰۵، بر ضرورت نظارت دقیق بر پروژه‌های کلان و نحوه هزینه‌کرد اعتبارات تأکید کرد و گفت: در حال حاضر ۶۵ پروژه راکد، ۷۹ پروژه نیمه‌تمام و ۶۲ پروژه با تاریخ پایان در سال ۱۴۰۵، در دستور کار دقیق دیوان محاسبات قرار دارند.

غلامی ادامه داد: هدف از این نظارت‌ها، جلوگیری از انحراف منابع، بررسی نحوه هزینه‌کرد اعتبارات و کمک به تعیین تکلیف پروژه‌های عمرانی استان است.

شناسایی کانون‌های اصلی بروز تخلف در فارس

او در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مهم‌ترین حوزه‌های دارای ظرفیت بروز تخلف در استان فارس، اظهار کرد: در حوزه اراضی، واگذاری‌های غیرکاربردی، اجرا نشدن پروژه‌ها و بی‌توجهی به تعیین تکلیف مسئولان در گذر زمان از جمله موارد قابل توجه است.

مدیرکل دیوان محاسبات فارس، بحران‌های زیست‌محیطی را از دیگر کانون‌های مهم بروز تخلف دانست و افزود: تخریب بی‌رویه طبیعت، تصرفات عدوانی، تغییر کاربری‌های غیرمجاز و رعایت نکردن استانداردهای زیست‌محیطی باید با جدیت مورد توجه دستگاه‌های مسئول قرار گیرد.

غلامی همچنین به برخی تخلفات و تجاوزات زیرساختی اشاره کرد و گفت: وجود چاه‌های غیرمجاز، ایجاد باغ‌شهرهای غیرقانونی، استفاده غیرمجاز از منابع آب، برق و گاز و رعایت نکردن حریم جاده‌ها و رودخانه‌ها از جمله موضوعاتی است که نیازمند نظارت و برخورد قانونی است.

او، بحران منابع آبی و پیامدهای ناشی از برداشت بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی را نیز از مسائل مهم استان عنوان کرد و افزود: تداوم برداشت‌های بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی، زمینه‌ساز تشدید پدیده فرونشست زمین در مناطق مختلف فارس شده است و باید برای آن چاره‌اندیشی شود.

مدیرکل دیوان محاسبات فارس، مسائل مالی و معیشتی را از دیگر حوزه‌های مورد توجه این نهاد نظارتی دانست و گفت: عدم وصول مطالبات از شرکت‌های دولتی و سازمان تأمین اجتماعی و همچنین چالش‌های مربوط به توزیع کالاهای اساسی و استراتژیک، نیازمند پیگیری جدی دستگاه‌های مسئول است.

غلامی با تأکید بر ضرورت تقویت نظارت پیشگیرانه، خواستار نظارت به‌موقع بر اجرای طرح ملی مسکن و قوانین مرتبط با حمایت از جوانی جمعیت شد.

او همچنین بر ضرورت تعامل حداکثری میان دستگاه‌های نظارتی و کارگروه‌های تخصصی دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان فارس تأکید کرد و گفت: تقویت این تعامل می‌تواند به شناسایی مسائل پیش از تبدیل شدن آنها به تخلف و جلوگیری از اتلاف منابع عمومی کمک کند.

مدیرکل دیوان محاسبات فارس، پیگیری «ترک فعل» دستگاه‌های اجرایی را نیز اقدامی اساسی در مسیر ارتقای سلامت اداری دانست و افزود: باید با تقویت فرهنگ قانون‌مداری، دستگاه‌های اجرایی را نسبت به انجام دقیق وظایف قانونی خود پاسخگو کرد.

در این نشست همچنین بر ضرورت تفکیک دقیق وظایف دستگاه‌های اجرایی، صیانت از منابع عمومی و استفاده از ظرفیت نظارت‌های پیشگیرانه برای حل مسائل استان فارس تأکید شد.

منبع: دیوان محاسبات فارس





 کانون‌های آلودگی سواحل مکران شناسایی شد
۲ ساعت قبل / خبرگزاری مهر

کانون‌های آلودگی سواحل مکران شناسایی شد

مدیرکل آلودگی دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از اجرای مطالعات جامع آلودگی سواحل مکران از خلیج گواتر تا جاسک خبر داد.

 آغاز رقابت بیش از ۴۶۳ هزار داوطلب در دومین روز کنکور
۸ دقیقه قبل / سایت تابناک

آغاز رقابت بیش از ۴۶۳ هزار داوطلب در دومین روز کنکور

رقابت بیش از ۴۶۳ هزار داوطلب در دو گروه علوم انسانی و ریاضی و فنی در دومین و آخرین روز کنکور ۱۴۰۵ آغاز شد.

 سه مرحله در تحول محافظه‌کاری از منظر راجر اسکروتن | محافظه‌کاری مدرن و سازگاری با ارزش‌های لیبرال | محافظه‌کاری و لیبرالیسم دو روی یک سکه‌اند؟
۶ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

سه مرحله در تحول محافظه‌کاری از منظر راجر اسکروتن | محافظه‌کاری مدرن و سازگاری با ارزش‌های لیبرال | محافظه‌کاری و لیبرالیسم دو روی یک سکه‌اند؟

اقتصادنیوز: محافظه‌کاران و لیبرال‌ها هر دو در برابر نظام‌های مبتنی بر مدیریت مطلق و برنامه‌ریزی از بالا، از آزادی و نظام‌های آزاد دفاع می‌کنند. در اندیشه راجر اسکروتن نقطه‌ای وجود دارد که در آن محافظه‌کاری و لیبرالیسم به هم می‌رسند: دفاع همزمان از وحدت ملی، مرزها، جامعه مشخص و نهادهای کهن از یک سو، و دفاع جدی از آزادی از سوی دیگر.

 درس بزرگ جنگ علیه ایران برای اعراب خلیج‌فارس | الجزیره: نبرد پهپاد‌ها و موشک‌های ارزان با پدافند‌های میلیارد دلاری؛ معادلات را تغییر داد
۶ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

درس بزرگ جنگ علیه ایران برای اعراب خلیج‌فارس | الجزیره: نبرد پهپاد‌ها و موشک‌های ارزان با پدافند‌های میلیارد دلاری؛ معادلات را تغییر داد

اقتصادنیوز: پس از گذشت پنج ماه از آغاز جنگ میان آمریکا و ایران، نشانه‌های آینده امنیت خلیج فارس در حال آشکار شدن است. رفت‌وآمد کشتی‌های تجاری بر اساس ترتیباتی که هم‌اکنون میان عمان و ایران در حال مذاکره است، از سر گرفته شده؛ ترتیباتی که بر اساس قواعد جدید، نقش مستمر تهران در تنگه هرمز را به رسمیت می‌شناسد.

 سکته مغزی چقدر درمان می‌شود؟
۸ ساعت قبل / سایت هم میهن

سکته مغزی چقدر درمان می‌شود؟

نایب‌رئیس انجمن سکته مغزی ایران با تأکید بر ضرورت توسعه درمان‌های حاد سکته مغزی گفت: در حال حاضر حدود ۵ درصد بیماران سکته مغزی در کشور درمان ترومبولیز دریافت می‌کنند.

 استاندار تهران خبر داد: کاهش ۵۰ درصدی مصرف سوخت پس از رایگان شدن مترو و اتوبوس توسط شهرداری تهران | جهان نیوز
۵ ساعت قبل / سایت جهان نیوز

استاندار تهران خبر داد: کاهش ۵۰ درصدی مصرف سوخت پس از رایگان شدن مترو و اتوبوس توسط شهرداری تهران | جهان نیوز

معتمدیان با اشاره به ویژگی‌های منحصربه‌فرد استان تهران می‌گوید:با وجود آسیب به زیرساخت‌های سوخت‌رسانی، هیچ‌یک از ۳۸۶ جایگاه سوخت استان تعطیل نشد. همزمان با رایگان ‌شدن مترو و اتوبوس و همراهی مردم در کاهش ترددهای غیرضروری، مصرف سوخت نیز حدود ۵۰ درصد کاهش یافت.