قیمت طلا امروز




 سایت باشگاه خبرنگاران / ۱۴۰۵/۰۵/۲۰

جنگ با ایران چه تاثیری در بازار مسکن آمریکا دارد؟

مجله «نیوزویک» در یادداشتی نوشت جنگ با ایران بازار مسکن آمریکا را با چالش‌های فراوانی مواجه کرده است.
 جنگ با ایران چه تاثیری در بازار مسکن آمریکا دارد؟

باشگاه خبرنگاران جوان؛ ستایش اسکندری –  بازار مسکن آمریکا در آغاز سال جاری نشانه‌هایی از رونق دوباره را نشان داد، اما اکنون به دلیل پیامد‌های جنگ ایران، روند صعودی سال ۲۰۲۶ متوقف شده است.

بر اساس تازه‌ترین تحلیل زیلو از بازار مسکن، آمار بالای فروش خانه در ماه ژوئیه بیشتر بازتاب‌دهنده فعالیت خریداران در ماه ژوئن (پیش از پایان آتش‌بس میان آمریکا و ایران) بوده است. از آن زمان به بعد، عواملی مانند افزایش نرخ وام مسکن، نگرانی از تورم و نااطمینانی فزاینده اقتصادی، چشم‌انداز بازار را برای ماه‌های باقی‌مانده از سال جاری تیره و تار کرده است.

جول برنر، اقتصاددان ارشد آمریکایی، در گفت‌و‌گو با نیوزویک گفت: «جنگ ایران بدون شک مانعی جدی در مسیر رونق بازار مسکن ایجاد کرده است، زیرا تنش‌ها در تنگه هرمز قیمت نفت را بالا نگه می‌دارد.»

او افزود: «نوسان قیمت نفت معمولاً به بهای تمام‌شده تک‌تک کالا‌های فیزیکی در اقتصاد سرایت می‌کند و به همین دلیل، انتظارات تورمی بالاست. در چنین شرایطی، ارزش دلار در آینده کمتر از امروز خواهد بود و برای تأمین مالی خرید‌هایی مانند مسکن در زمان حال، خریداران باید دلار بیشتری را در قالب نرخ‌های بالاتر وام مسکن پرداخت کنند.»

قدرت خرید مسکن همچنان یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های مالی پیش روی شهروندان آمریکایی است. افزایش ناچیز در نرخ بهره وام مسکن می‌تواند صد‌ها دلار به اقساط ماهانه اضافه کند و خرید خانه را برای بسیاری از متقاضیان غیرممکن سازد.

درگیری نظامی با ایران نگرانی‌های جدیدی را درباره قیمت انرژی و تورم ایجاد کرده است؛ دو عاملی که بر هزینه‌های استقراض در کل اقتصاد اثر می‌گذارند. این فشار‌های اقتصادی درست زمانی وارد می‌شوند که بسیاری از خریداران احتمالی مسکن، پیش از این نیز با قیمت‌های بالای خانه و هزینه‌های سنگین تأمین مالی دست‌وپنجه نرم می‌کردند.

تمام داده‌های اخیر تصویر کمتر خوش‌بینانه‌ای را نشان می‌دهند. زیلو اعلام کرد که اکنون روند ثبت قرارداد‌های جدید خرید مسکن کند شده است؛ به طوری که این شاخص در ماه ژوئیه نسبت به سال گذشته تنها ۰.۳ درصد رشد داشته و نسبت به ماه ژوئن کاهشی ۷.۷ درصدی را ثبت کرده است.

برنر در این باره می‌گوید: «بحران تنگه هرمز اختلال در بازار نفت اثر خود را روی بازار وام مسکن گذاشته و خرید خانه را کند کرده است. البته هنوز قطعی نیست که دستاورد‌های بازار مسکن در سال ۲۰۲۶ تا پایان سال کاملاً از دست برود، اما بالا ماندن طولانی‌مدت نرخ وام مسکن قطعاً بازار را به این سمت سوق می‌دهد.»

ارتباط میان یک درگیری نظامی در خاورمیانه و بازار مسکن آمریکا در نگاه اول واضح به نظر نمی‌رسد، اما بازار‌های انرژی حلقه اصلی این ارتباط هستند. اختلال در عرضه جهانی نفت می‌تواند قیمت انرژی را بالا ببرد و به تورم دامن بزند. با افزایش انتظارات تورمی، نرخ بازدهی اوراق قرضه دولتی آمریکا نیز بالا می‌رود و در نتیجه، بانک‌ها و موسسات مالی نرخ بهره وام مسکن را افزایش می‌دهند.

مایکل رایان، کارشناس مالی آمریکایی، به نیوزویک گفت: «تنش با ایران قیمت نفت را بالا برد و نفت نیز سوخت لازم برای تورم را تأمین کرد. واکنش بازار اوراق قرضه باعث شد نرخ بهره وام مسکن ۳۰ ساله با نرخ ثابت، به جای اینکه به سمت ۶ درصد کاهش یابد، ماه‌ها در محدوده ۶.۷ درصد باقی بماند.»

او اضافه کرد: «آمار‌های خود زیلو نشان می‌دهد که این مسئله چقدر برای خریدار هزینه دارد. در اوایل سال جاری، زمانی که نرخ بهره برای مدت کوتاهی به ۶ درصد رسید، یک خانواده متوسط حدود ۳۰ هزار دلار قدرت خرید بیشتری نسبت به سال گذشته داشت. این همان رقمی است که فروشندگان مسکن باید رصد کنند، نه فقط نرخ اسمی وام مسکن.»

گزارش شبکه سی‌ان‌بی‌سی نیز نشان می‌دهد که نرخ وام مسکن پس از پایان آتش‌بس به شدت افزایش یافته است؛ به طوری که میانگین نرخ وام مسکن ۳۰ ساله از ۵.۹۹ درصد (درست پیش از آغاز حملات نظامی) به حدود ۶.۵ درصد پس از آن رسید.

بلاتکلیفی موجود تنها خریداران را متأثر نکرده است. شرکت بزرگ خانه‌سازی «کی‌بی هوم» اعلام کرد چالش‌های مرتبط با جنگ ایران بر فعالیت‌های این شرکت اثر منفی گذاشته و آنها ناچار شده‌اند پیش‌بینی فروش سالانه خود را کاهش دهند. این شرکت همچنین از تضعیف تقاضای مصرف‌کنندگان به دلیل افزایش نااطمینانی‌های اقتصادی پس از آغاز درگیری‌ها خبر داد.

جف مزگر، مدیرعامل کی‌بی هوم گفت «مصرف‌کنندگان در دو سال گذشته با چالش‌های مختلفی رو‌به‌رو بوده‌اند و درگیری در خاورمیانه که از اواخر فوریه آغاز شد، لایه دیگری از بلاتکلیفی را به این وضعیت اضافه کرده است.»

مایکل رایان در این باره توصیه می‌کند فروشندگان باید قیمت‌ها را متناسب با ظرفیت مالی خریداران فعلی تعیین کنند، نه خریدارانی که در ماه ژوئن در بازار بودند. ریسک بلندمدت خود جنگ نیست، بلکه این واقعیت است که نرخ وام مسکن و ژئوپلیتیک اکنون به گونه‌ای به هم گره خورده‌اند که در بیشتر مدل‌های پیش‌بینی بازار مسکن به درستی محاسبه نمی‌شوند.»

داده‌های بازار مسکن در چند ماه آینده مشخص خواهد کرد که آیا کندی اخیر در ثبت قرارداد‌های خرید، به یک رکود گسترده‌تر در بازار منجر خواهد شد یا خیر. آمار فروش ماه‌های اوت و سپتامبر، رفتار خریداران را پس از افزایش نرخ وام مسکن و تشدید ابهامات اقتصادی با دقت بیشتری نشان خواهد داد.



۲۷ دقیقه قبل / سایت اقتصاد ۲۴

ادعای تازه ترامپ درباره گزینه نظامی علیه ایران

اقتصاد۲۴- او همچنین مدعی شد که ایرانی‌ها دیگر پول ندارند و به پلیس و ارتش حقوق نمی‌دهند. همچنین تورم در ایران به ۳۰۰ درصد رسیده است و آمریکا کنترل تنگه هرمز را در دست دارد.

ترامپ با مطرح کردن ادعای عجیب تورم ۳۰۰ درصدی در ایران، سعی دارد فضای روانی علیه اقتصاد کشور ایجاد کند؛ عددی که هیچ سنخیتی با واقعیت‌های اقتصادی ندارد و صرفاً مصرف داخلی برای کارزار انتخاباتی او دارد.

همچنین وی در پاسخ به پرسشی درباره روی آوردن ایران به جنگ اقتصادی و احتمال محدود شدن گزینه‌های نظامی واشنگتن، این برداشت را رد کرد و گفت: «نه، اصلاً. این‌طور نیست.»

او همچنین مدعی شد ایران تمایل زیادی به توافق دارد، اما هنوز برای انجام «توافق درست و مناسب» آماده نیست. «من فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم.» منبع: تسنیم


۵ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

ترامپ: اگر در انتخابات میان‌دوره‌ای شکست بخوریم، من استیضاح خواهم شد

کد خبر: 787441 | ۱۴۰۵/۰۵/۳۱ ۰۷:۵۱:۱۸ اعتمادآنلاین |

 دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا گفت: «اگر در انتخابات میان‌دوره‌ای شکست بخوریم، من استیضاح خواهم شد.» ترامپ افزود: «آنها من را استیضاح خواهند کرد. اصلاً نمی‌دانند چرا.»  اخبار مرتبط قانونگذار دموکرات: ترامپ را استیضاح می‌کنم ترامپ نیامده استیضاح می‌شود!


۳۸ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

روسای جمهور برزیل و آمریکا در مورد ایران و اوکراین گفت‌وگو کردند

به گزارش برنا به نقل از آناتولی، دفتر ریاست جمهوری برزیل در بیانیه‌ای اعلام کرد که این تماس تلفنی یک ساعت و ۲۰ دقیقه به طول انجامید.

دا سیلوا در این تماس تلفنی تاکید کرد که منطق واشنگتن برای وضع تعرفه بر کالاهای برزیلی را «بی‌اساس» خواند و گفت که این تعرفه‌ها به دو کشور زیان می‌رسد.

بر اساس این بیانیه، ترامپ نیز بر لزوم حفظ روابط تجاری قوی دو کشور تاکید کرد و خواستار ملاقات طرفین در اسرع وقت شد.

همچنین دا سیلوا بار دیگر بر علاقه برزیل به همکاری با آمریکا برای مبارزه با جرایم سازمان‌یافته تاکید کرد اما گفت که باندهای تبهکار فعال در برزیل نباید با سازمان‌های تروریستی یکسان تلقی شوند.

بنا بر اعلام دفتر ریاست جمهوری برزیل، ترامپ تمایل خود را برای تقویت همکاری‌های دوجانبه ابراز کرد و گفت که مقام‌های ارشد آمریکایی را برای پیگیری توافقات حاصل شده در این منطقه مامور خواهد کرد.

طبق این گزارش، سران برزیل و آمریکا همچنین در مورد درگیری‌های بزرگ جهانی، به ویژه جنگ‌های اوکراین و خاورمیانه، تبادل نظر کردند.

به گفته ریاست جمهوری برزیل، دا سیلوا و ترامپ بر ضرورت یافتن یک راه حل مبتنی بر مذاکره برای درگیری روسیه و اوکراین توافق کردند. ترامپ همچنین نظرات خود را در مورد چشم‌اندازهای حل و فصل درگیری با ایران به اشتراک گذاشت.

بنا بر اعلام دولت برزیل، دا سیلوا همچنین پیشنهاد تشکیل جلسه فوق‌العاده شورای امنیت سازمان ملل برای یافتن راه‌حل‌های دیپلماتیک برای بحران‌های فعلی را مطرح کرد.

انتهای پیام




 قیمت چای نسبت به ماه‌های اخیر نوسانی نداشته است
۸ ساعت قبل / سایت هم میهن

قیمت چای نسبت به ماه‌های اخیر نوسانی نداشته است

رئیس سازمان چای گفت: بنابر آمار ۳۰ درصد چای مورد نیاز در داخل تامین می شود.

 نسخه کیهان برای گرانی‌ها؛ افزایش هزینه جنگ و «انتقام»
۱ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

نسخه کیهان برای گرانی‌ها؛ افزایش هزینه جنگ و «انتقام»

روزنامه کیهان در گزارشی با مقایسه برجام و تفاهم‌نامه اسلام‌آباد، به اظهارات اخیر عبدالناصر همتی درباره آزاد نشدن پول‌های بلوکه‌شده استناد کرده و نتیجه گرفته است که تفاهم‌نامه اسلام‌آباد نیز مانند برجام دستاورد اقتصادی ملموسی برای ایران نداشته است.

 پختن تخم مرغ در مایکروویو خطرناک است؟
۶ ساعت قبل / سایت تابناک

پختن تخم مرغ در مایکروویو خطرناک است؟

برای پختن بدون مشکل تخم‌مرغ در مایکروویو باید چند نکته احتیاطی را رعایت کرد.

 قیمت طلا ۱۸ عیار امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵/افزایش قیمت طلا
۱۵ دقیقه قبل / سایت اقتصادنیوز

قیمت طلا ۱۸ عیار امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵/افزایش قیمت طلا

اقتصادنیوز: قیمت طلا افزایش یافت. هر گرم طلا ۱۸ عیار با افزایش، به 20 میلیون و 326 هزار و 500 تومان رسید.

 بقائی: جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، اعلان جنگ به همه دولت‌ها است
۳ ساعت قبل / خبرگزاری مهر

بقائی: جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، اعلان جنگ به همه دولت‌ها است

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اعلام تحریم‌های جدید اقتصادی علیه ایران در حساب کاربری خود نوشت: اعلام تحریم‌های اقتصادی جدید آمریکا علیه ایران، اعلان جنگ به همه دولت‌ها است.

 چین و امارات رزمایش مشترک هوایی برگزار می‌کنند
۸ ساعت قبل / سایت هم میهن

چین و امارات رزمایش مشترک هوایی برگزار می‌کنند

وزارت دفاع چین اعلام کرد که نیروهای هوایی چین و امارات از اواخر ماه اوت تا اواسط سپتامبر، رزمایش مشترکی را در سین‌کیانگ در شمال‌غرب چین، برگزار خواهند کرد