قیمت طلا امروز




 سایت باشگاه خبرنگاران / ۱۴۰۵/۰۵/۱۷

پزشکیان: مهم‌ترین دغدغه دولت چهاردهم حل مشکل معیشت مردم است/ مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال آمریکا تغییر نکرده است

رئیس جمهوری اسلامی ایران، مسعود پزشکیان در نشست خبری خود به تشریح دستاوردهای دولت چهاردهم پرداخت.
 پزشکیان: مهم‌ترین دغدغه دولت چهاردهم حل مشکل معیشت مردم است/ مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال آمریکا تغییر نکرده است

باشگاه خبرنگاران جوان  - نشست خبری رئیس‌جمهور با اصحاب رسانه امروز شنبه  ۱۷ مرداد، مصادف با روز خبرنگار در سالن اجتماعات وزارت کشور برگزار شد و مسعود پزشکیان پاسخگوی سوالات خبرنگاران ایرانی و خارجی بود.

گفت: تصور من این است که راه، گفتار، سلیقه و عملکرد ایشان، در ذهن ما به‌عنوان مسیری که باید طی کنیم، همچنان زنده است و زنده خواهد ماند؛ همچنان که عاشورا زنده است، امام حسین (ع) زنده است و همه شهدایی که در راه حق و عدالت جان خود را فدا کردند، زنده هستند.

پزشکیان همچنین به اهمیت رسالت خبرنگاران اشاره کرد و گفت: شعر کربلا در کربلا می‌ماند اگر زینب نبود؛ مصداق این نکته است که اگر آن خبررسانی‌ها، آن فریاد‌ها و آن آزادی‌خواهی‌ها نباشد، بسیاری از حقایق و واقعیت‌ها در تاریخ گم می‌شوند و جنایت‌ها دیده نمی‌شوند.

رئیس‌جمهور با تبریک روز خبرنگار به فعالان عرصه رسانه و خبر، نقش و مسئولیت رسانه‌ها را در شرایط حساس کشور مهم و تعیین‌کننده دانست و اظهار امیدواری کرد که خبرنگاران بتوانند این مسئولیت سنگین را با صداقت، انصاف و با لحاظ مصالح و منافع کشور به انجام برسانند.

پزشکیان با تأکید بر ضرورت توجه رسانه‌ها به ملاحظات حاکم بر شرایط کشور، گفت: امیدوارم بار سنگین مسئولیتی را که بر دوش دارید، بتوانید صادقانه، منصفانه و بر اساس مصلحتی که در کشور وجود دارد، به پیش ببرید.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت تشخیص مصلحت در نحوه طرح و انتقال پیام‌ها، افزود: خیلی از حرف‌ها را شاید بتوان گفت و شاید انسان دلش بخواهد آنها را بیان کند، اما ممکن است طرح آن به مصلحت نباشد. اینکه چگونه انسان پیام را منتقل کند، چگونه پیام بدهد و چگونه فضایی ایجاد کند که وحدت و انسجام در داخل کشور شکل بگیرد، مهارت شماست.

پزشکیان با تأکید بر اینکه وجود اختلاف نظر در هر جامعه‌ای امری طبیعی و اجتناب‌ناپذیر است، تصریح کرد: حتماً در جامعه، انسان‌ها با یکدیگر اختلاف نظر دارند. اینکه ما جامعه‌ای درست کنیم که هیچ‌کس با دیگری اختلاف نظر نداشته باشد، اصلاً امکان‌پذیر نیست. حتی در خانواده نیز اعضا با یکدیگر اختلاف نظر داشته باشند.

پزشکیان هنر مدیریت اجتماعی و رسانه‌ای را در برجسته‌سازی اشتراکات و نقاط وحدت‌آفرین دانست و اظهار کرد: هنر این است که ما در آن بخش‌هایی که نگاه و سلیقه‌مان با یکدیگر مشترک است، آنها را بزرگ کنیم و به میدان بیاوریم؛ نه اینکه نقاط اشکال را پیدا کنیم، آنها را بزرگ کنیم و دائماً بر آنها تأکید کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به نقش رسانه‌ها در تقویت انسجام اجتماعی و ملی، تأکید کرد: اکنون کمک شما برای ایجاد وحدت در داخل کشور بسیار مهم است.

پزشکیان در تبیین ضرورت حفظ انسجام داخلی در شرایط کنونی، با اشاره به رویکرد آمریکا و رژیم صهیونیستی و تحلیلگران آنها، گفت: آمریکا، اسرائیل و تحلیلگران آنها خودشان می‌دانند که دیگر با جنگ و موشک نمی‌توان یک کشور را تسلیم و وادار به پذیرش خواسته‌ها کرد، اما با اختلاف، تفرقه و درگیری‌های داخلی می‌توان این کار را کرد.

رئیس جمهور با تأکید بر ظرفیت اثرگذاری رسانه‌ها در جلوگیری از تشدید شکاف‌های اجتماعی و سیاسی، افزود: شما بسیار می‌توانید کمک کنید که این اختلاف و این مشکلات پیش نیاید.

پزشکیان در ادامه با اشاره به برخی مواضع و مطالب مطرح‌شده از سوی رسانه‌ها و افراد مختلف، درباره ضرورت پرهیز از شکل‌گیری چرخه تقابل رسانه‌ای و تشدید دوقطبی‌ها، گفت: گاهی نیز بعضی از این رسانه‌ها یا افراد، حرف‌هایی می‌زنند. من فقط تلاش کردم به آنها پاسخ ندهم؛ چون اگر بخواهم پاسخ بدهم، ممکن است به دلیل حرف‌هایی که می‌زنند که گاهی درست نیست، شرایط به گونه‌ای شود که حرفی از یک طرف مطرح شود و پاسخی از طرف دیگر داده شود و در نهایت، هر طرف مخاطبان خود را جمع کند و یک طرف در برابر طرف دیگر قرار بگیرد، آن‌وقت وحدت و انسجام ما از بین می‌رود.

رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه جوان و و خبرنگار صدا و سیما در خصوص مشکلات معیشتی مردم، تورم و برنامه دولت برای بهبود سفره و معیشت مردم گفت‌: واقعاً این دغدغه، دغدغه‌ای به‌حق است و اگر ما نتوانیم مشکلات معیشت مردم و سلامت مردم را حل کنیم، بقیه کار‌ها نتیجه‌ای نخواهد داشت. بیشترین دغدغه من نیز مربوط به این مسائل است. حتی در جلسه دولت و حتی زمانی که خدمت رهبری رسیدیم و همچنین در جلساتی که با همه عزیزان داریم و با آنان صحبت می‌کنیم، دغدغه و نگرانی من معیشت مردم است. حتی پیش از جنگ نیز همین بحث را داشتیم و تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم تا به هر شکلی که ممکن است، مسئله معیشت مردم را حل کنیم و پیگیری کنیم که مشکلات بیشتری به وجود نیاید.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه راهی را که بر ما بسته‌اند و مسیری که در شرایط جنگی پیش روی ما قرار گرفته، شرایط پیچیده و دشواری است، افزود: شما اصحاب رسانه بهتر می‌دانید وقتی جنگی اتفاق می‌افتد، چه اتفاقاتی در جوامع شکل می‌گیرد؛ آمریکا و رژیم اسرائیل، که در حقیقت دارای رویکرد‌های ضدبشری هستند، و صهیونیست‌های نسل‌کش، با قدرت‌ها و فناوری‌هایی که در اختیار دارند، به کشور ما حمله کردند. شما همگی از ناترازی‌های کشور باخبر هستید؛ در حوزه آب، برق، گاز، نفت، محیط زیست، دولت، بانک‌ها و در همه حوزه‌ها با ناترازی‌هایی مواجه هستیم. آنان بر اساس همین ناترازی‌ها حساب کرده بودند که حمله کنند و ایران را ساقط کنند، اما دفاع جانانه رزمندگان ما، سپاه و ارتش ما، دفاع و حضور استثنایی مردم ما، چه آنهایی که همیشه در صحنه بوده‌اند و در میدان‌ها پرچم نظام را برافراشته‌اند و چه آنهایی که در حقیقت با ما مشکل داشتند، اما همراهی کردند و در مقابل دشمن غدار ایستادند، اجازه نداد که دشمن به نیات شوم خود برسد.

پزشکیان در ادامه تصریح کرد: حتی کسانی که به فکر براندازی بودند و از این گروهک‌ها و دسته‌ها محسوب می‌شدند، خود آنها نیز ملاحظاتی در این رابطه داشتند که فریب صهیونیست‌ها را نخورند؛ چراکه آنها به فکر هیچ‌یک از اعضای جامعه ما نیستند.

رئیس جمهور در تشریح اقدامات دولت برای مدیریت بازار و حمایت از معیشت مردم، با اشاره به شرایط دشوار اقتصادی و محدودیت‌های ایجادشده در مسیر تأمین کالا، بر تداوم تلاش‌ها برای کنترل قیمت‌ها و تأمین نیاز‌های اساسی جامعه تأکید کرد و گفت: ما در تلاش هستیم چه در رابطه با کالابرگ و چه در رابطه با گرانی. البته گرانی موضوعی واقعی است. راه ما را بسته‌اند. ما کالا را ارزان می‌آوردیم و از مسیر‌های راحت وارد می‌کردیم، اما اکنون باید مسیر‌های مختلف را طی کنیم و از راه‌های گوناگون کالا را وارد کشور کنیم و به این سادگی نمی‌توان این کالا‌ها را وارد کرد.

پزشکیان با قدردانی از تلاش مدیران، مسئولان و فعالان اقتصادی برای حفظ ثبات بازار، افزود: همین میزان کالایی که می‌توانیم وارد کنیم و همین میزان کالا که در بازار دچار مشکل نمی‌شود، خود قابل قدردانی است. از مدیران و مسئولان برای مدیریت بازار تشکر می‌کنیم. با صنوف جلسه گذاشتیم، با اتاق‌های بازرگانی جلسات مختلفی برگزار کردیم و از خود آنها خواستیم که با ما همکاری کنند. آنها نیز با ما همکاری کردند.

رئیس‌جمهور با تأکید بر نقش همکاری اصناف و فعالان بازار در جلوگیری از تشدید مشکلات اقتصادی، اظهار کرد: این‌گونه نیست که اگر این عزیزان همکاری نمی‌کردند، شرایط همین بود؛ اگر همکاری نمی‌کردند، وضعیت بسیار بدتر از این می‌شد. آنها همکاری کردند و تلاش کردند بازار را کنترل کنند.

پزشکیان در ادامه با اشاره به ضرورت مقابله با تخلفات و سوءاستفاده‌های احتمالی در شرایط اقتصادی موجود، گفت: در هر جامعه‌ای عده‌ای از افراد وجود دارند که هر کاری انجام دهید، مرتکب تخلف می‌شوند. خود اصناف در حال پیگیری این موضوع هستند و ما نیز تلاش می‌کنیم و پیگیری خواهیم کرد تا بتوانیم این مسئله را مدیریت و حل کنیم.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود، با تبیین مهم‌ترین دغدغه دولت در شرایط ناشی از جنگ و وضعیت نه جنگ و نه صلح، امنیت و توان دفاعی کشور را در گرو ایستادگی و مقاومت مردم و نیرو‌های مدافع کشور دانست و تصریح کرد: مهم‌ترین بحثی که ما در رابطه با جنگ، یا نه جنگ و نه صلح، و یا این اوضاعی که وجود دارد، به‌عنوان مدیر از آن نگران هستم، این نیست که آمریکا می‌تواند ما را مورد تهاجم قرار دهد. تا زمانی که انسان‌هایی وجود دارند که می‌توانند بایستند و تا پای جان بمانند، آنها هیچ غلطی نمی‌توانند بکنند.

پزشکیان در عین حال، معیشت و وضعیت اقتصادی مردم را مهم‌ترین نگرانی دولت عنوان کرد و با تأکید بر استمرار پیگیری این موضوع در جلسات دولت و تصمیم‌گیری‌های اقتصادی، خاطرنشان کرد: معیشت مردم و وضعیت اقتصادی مردم، نگرانی اصلی ماست. ما با تمام وجود تلاش می‌کنیم. جلسه دولتی وجود ندارد که در آن با مدیران اقتصادی درباره بحث معیشت مردم و موضوع تورم صحبت نکنیم.

رئیس جمهور در پاسخ به پرسش خبرنگار پایگاه خبری سیتنا درباره وعده دولت برای اجرای مصوبه بازگشت وضعیت اینترنت به شرایط پیش از اعمال محدودیت‌ها، با اشاره به ملاحظات و نگرانی‌های موجود در این زمینه، بر عزم دولت برای رفع مشکلات و اصلاح بستر‌های ارتباطی تأکید کرد و گفت: بعضی از دستگاه‌های امنیتی تهدیداتی را در این رابطه ملاحظه می‌کنند و همچنین، با توجه به حملاتی که از این طریق به زیرساخت‌ها انجام می‌گیرد، نگرانی‌هایی دارند.

پزشکیان با تشریح تصمیم دولت برای بازگشایی اینترنت در عین توجه به ملاحظات امنیتی و زیرساختی، افزود: با وجود همه این موضوعات، ما تصمیم گرفتیم اینترنت باز شود و تلاش خواهیم کرد که بستر‌های آن نیز اصلاح شود. در این رابطه با سران سه قوه در حال گفت‌و‌گو هستیم و با شورای عالی امنیت ملی نیز گفت‌و‌گو می‌کنیم و سعی خواهیم کرد مشکلات را حل کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به شرایط ویژه کشور و دشواری‌های ناشی از وضعیت موجود، تصریح کرد: روندی که با آن مواجه هستیم، یک جنگ تمام‌عیار است. به همین دلیل، همه باید کمک کنند و دست به دست هم بدهیم تا مسائل را مرتفع کنیم.

پزشکیان در پاسخ به سؤال خبرنگار پایگاه خبری تابناک درباره مقایسه عملکرد دولت چهاردهم با دولت قبل بر اساس شاخص‌ها و نمودار‌ها با تأکید بر ضرورت توجه به شرایط و اقتضائات حاکم بر کشور در ارزیابی عملکرد دولت‌ها، اظهار کرد: همه شما می‌دانید جنگ یعنی چه. همین که تا حالا نتوانستند ما را ساقط کنند، یعنی هستیم و با قدرت هستیم.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه هرگونه مقایسه عملکردی باید مبتنی بر شناخت دقیق شرایط و متغیر‌های مؤثر بر عملکرد دولت‌ها باشد، افزود: وقتی می‌خواهیم مقایسه کنیم، باید ببینیم چه چیزی را با چه چیزی مقایسه می‌کنیم. از روزی که بنده مسئولیت را به عهده گرفتم، هر روز با یک مشکل مواجه بودیم. روز اول، برادر عزیزمان، اسماعیل هنیه، را شهید کردند و این مسائل ادامه پیدا کرد و اکنون نیز در این شرایط قرار داریم.

پزشکیان با اشاره به مجموعه حوادث و فشار‌هایی که طی این مدت بر کشور تحمیل شده است، خاطرنشان کرد: هر کدام از این حوادث می‌توانست یک کشور یا یک سیستم را ساقط کند. اینکه تا امروز در روند خدمات اجتماعی با مشکل مواجه نشده‌ایم، به دلیل تلاش همه مدیران و مجموعه نظام و سیستمی است که در حال فعالیت و خدمت‌رسانی است.

پزشکیان با اشاره به تشدید فشار‌ها و پیچیده‌تر شدن مسائل اقتصادی، وضعیت موجود در حوزه گرانی و ارز را نامناسب و غیرقابل قبول توصیف کرد و گفت: وقتی روزبه‌روز این فشار‌ها افزایش پیدا می‌کند و به جای حل قضیه، پیچیده‌تر می‌شود، طبیعتاً بنده الان اعلام می‌کنم وضعیت ما از نظر گرانی اصلاً قابل قبول هم نیست.

رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت تبدیل نقد‌ها و ادعا‌های سیاسی به مسئولیت‌پذیری عملی و مشارکت در حل مسائل کشور، خطاب به منتقدان و مدعیان ارائه راهکار، اظهار کرد: کسانی که کنار گود می‌ایستند و مدعی می‌شوند که می‌شود کاری کرد، این گوی و این میدان. ما سیاسی‌کاری نکردیم. امروز برادرم آقای زاکانی که در انتخابات رقیب ما بود امروز در دولت با ایشان همکاری می‌کنیم و ایشان خیلی خوب همکاری می‌کند. آقای دکتر قالیباف نیز کاندیدای ریاست‌جمهوری بود و اکنون بهترین همکاری را با ما دارد. آقای عارف و دکتر و همه کسانی که در انتخابات ریاست‌جمهوری کاندیدا بودند و می‌خواستند کاری انجام دهند را دعوت کردیم و گفتیم بیایید یک گوشه‌ای از مشکل را بردارید.

پزشکیان با اشاره به اینکه پذیرش مسئولیت اجرایی و مواجهه مستقیم با مسائل کشور با ارائه راهکار از بیرون متفاوت است، ادامه داد: خدای متعال در قرآن کریم می‌فرماید ممکن است مالتان را از دست بدهید، ممکن است جانتان را از دست بدهید، ممکن است خوف و ترس باشد و ممکن است معیشتتان به مشکل بر بخورد. می‌جنگی و همه اینها وجود دارد؛ هم بجنگی و هم بگویی همه اینها را می‌خواهم، میسر نیست.

رئیس جمهور در ادامه با تأکید بر ضرورت تقویت همبستگی ملی و پرهیز از هرگونه مرزبندی قومی، جغرافیایی و هویتی، گفت: ایران متعلق به همه است. ترک و کرد و لر و عرب و عجم و بلوچ. اگر الان ایران مانده، به خاطر این است که همه برای دفاع از وطن تحمل کردند، در میدان بودند و همراهی کردند.

پزشکیان در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه شرق درباره تفاهم‌نامه ایران و پاکستان و اینکه کدام نهاد مسئولیت و متولی اقدامات میدانی کشور با تبعات امنیتی را بر عهده دارد، با تأکید بر اینکه تفاهم‌نامه امضاشده متضمن هیچ‌گونه واگذاری یا عدول از منافع و مواضع جمهوری اسلامی ایران نبوده است، اظهار کرد: در رابطه با بحث تفاهم‌نامه پاکستان، تفاهم‌نامه‌ای که امضا شد، من بار‌ها گفتم و الان هم می‌گویم؛ هیچ بندی در آن پیدا نمی‌کنید که ما در آنجا چیزی را واگذار کرده باشیم.

پزشکیان با اشاره به برخی تحلیل‌ها و روایت‌های منتشرشده درباره این تفاهم‌نامه، افزود: هر کسی آن را خوانده است با تحلیل‌های خبرگزاری‌های خارجی آن را تطبیق دهد. آیا می‌گویند ما تسلیم شدیم؟ آیا ما کم آوردیم؟ این توافقنامه، مثلاً توافقنامه بی‌ربطی بود که امضا شد؟ ما با قدرت پای آنچه نوشته‌ایم ایستاده‌ایم و از آن دفاع می‌کنیم.

رئیس‌جمهور با تشریح برخی آثار و پیامد‌های این تفاهم و اقدامات متقابل انجام‌شده، ادامه داد: در همان فردای روز امضای تفاهم، محاصره قرار بود آرام برداشته شود. هرچقدر ما در تنگه هرمز محاصره را برداشتیم، آنها نیز در محاصره خودشان، محاصره را کم کردند و تحریم‌های نفتی و پتروشیمی ما را حذف کردند.

پزشکیان با اشاره به تأثیرگذاری روند مذاکرات و تعاملات انجام‌شده بر تحولات منطقه‌ای، گفت: جنگ لبنان را چند روز تأخیر خاتمه دادند، ولی بالاخره علی‌رغم اینکه آنها یک کشور دیگر هستند، جمهوری اسلامی آنها را وادار کرد که آمریکا به آنها فشار بیاورد و جنگ در لبنان را متوقف کند.

رئیس جمهورهمچنین با اشاره به موضوع منابع مالی مسدودشده و مذاکرات مربوط به بازگشت این منابع، اظهار کرد: درباره بازگشت منابع مالی مسدود شده نیز در حال مذاکره بودیم، از طرف دیگر تیم مذاکره کننده در حال گفت‌و‌گو درباره سرمایه گذاری برای بازسازی مناطق آسیب دیده از جنگ بود.

پزشکیان با تأکید بر اینکه مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال آمریکا تغییر نکرده است، تصریح کرد: آمریکا استعمارگر است، آمریکا جنایتکار است و جمهوری اسلامی باید باشد؛ در این شکی نیست. اما همین گفت‌و‌گو، همین بحث‌ها و همین دیپلماسی، آمریکا را وادار کرد که پای توافق و تفاهم با ایران بیاید.

رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت صیانت از دستاورد‌های حاصل‌شده در عرصه دیپلماسی، به موضوع تخلف در تنگه هرمز و واکنش جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: آنها، چون طبق آن تفاهم‌نامه، می‌بایست بر اساس دستورالعمل‌هایی که جمهوری اسلامی با کشور عمان با هم می‌نویسند، عمل کنند، عمل نکردند و ما هم پاسخ دادیم. اما معمولا در چنین مواقعی باید یک تیمی تشکیل شود که نقض تفاهم را حل کند. اما به هر حال روند در حال پیگری است امیدواریم بتوانیم مسیر را با عزت و سربلندی برای کشور پیش ببریم.

پزشکیان با دفاع از عملکرد تیم‌های کارشناسی و مذاکره‌کننده کشور، تأکید کرد: اعتقاد من این است که تیم مذاکره کننده ما انسان‌های دلسوز، کارشناس و زحمت‌کشی بودند. بی‌انصافی است که خودمان آنها را این‌گونه تخریب کنیم.

رئیس‌جمهور با تشریح نحوه تعامل دولت با رهبری و تأکید بر جایگاه وحدت و انسجام در فرآیند حکمرانی، افزود: در زمان رهبر شهیدمان، اگر من احساس میکردم در ذهن رهبری چیزی هست که با تصمیمات ما فرق داشته باشد. ما همه آن تصمیمات را کنار می‌گذاشتیم و خواسته رهبری را عمل می‌کردیم؛ برای اینکه مملکت با وحدت و انسجام می‌تواند پیش برود. ایشان با قدرت از دولت و از کار‌های دولت و سیاست‌های دولت، پشتیبانی می‌کرد و به ما کمک می‌کرد و کار پیش می‌رفت.

دکتر پزشکیان در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری پانا درباره رویکرد دولت در حوزه عدالت آموزشی و راهبرد دولت برای تثبیت و استمرار این رویکرد، با تأکید بر اینکه عدالت، انصاف و پرهیز از تبعیض باید از اصول بنیادین نظام حکمرانی و تصمیم‌گیری در کشور باشد و اجرای عدالت نباید تابع گرایش، مذهب، رابطه یا حتی موضع افراد باشد، افزود: فرقی نمی‌کند افراد مذهبی باشند یا غیرمذهبی، دوست باشند یا دشمن؛ ما حق نداریم نسبت به مردم غیرمنصفانه برخورد کنیم و باید بر اساس انصاف با آنها برخورد کنیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به آموزه‌های دینی و سیره حضرت امیرالمؤمنین (ع)، عدالت را اصلی فراتر از مناسبات فردی و سیاسی دانست و گفت: در پای منبر‌ها به ما می‌گفتند حضرت علی (ع) وقتی ضربت خوردند، می‌فرمودند به کسی که مرا زده است، حق ندارید بی‌احترامی کنید. اگر زنده ماندم، خودم تصمیم می‌گیرم با او چه کار کنم؛ اما اگر با این ضربت شهید شدم، فقط حق دارید یک ضربه به او بزنید و حق ندارید دو ضربه بزنید.

پزشکیان با طرح این پرسش که آیا چنین رویکردی در سازوکار‌های فعلی نظام اداری و تخصیص فرصت‌ها به‌طور کامل محقق شده است، تصریح کرد: آیا امروز در آموزش و پرورش، در بهداشت و درمان، در اشتغال و در موقعیت‌های مختلف، ما این‌گونه عمل می‌کنیم؟ خیر.

رئیس‌جمهور در عین حال با اشاره به تلاش دولت برای اصلاح روند‌های موجود و کاهش زمینه‌های تبعیض و بی‌عدالتی، خاطرنشان کرد: ممکن است بگویید شما برای اصلاح این وضعیت چه کار می‌کنید؟ داریم تلاش می‌کنیم و با تمام توان می‌کوشیم روند‌هایی را که در آنها بی‌عدالتی وجود دارد، تغییر دهیم و اصلاح کنیم.

پزشکیان با تأکید بر اینکه اصلاح ساختار‌های نابرابر نیازمند اصلاح درونی و پذیرش مسئولیت از بالاترین سطح مدیریت کشور است، افزود: این کار به این سادگی هم نیست؛ ما باید تلاش کنیم این اصلاح از خود من، از رئیس‌جمهور، شروع شود.

رئیس‌جمهور با اشاره به ضرورت هم‌خوانی رفتار مسئولان با مطالباتی که از مردم مطرح می‌کنند، گفت: وقتی می‌گوییم برق کم مصرف کنید، گاز کم مصرف کنید، آب کم مصرف کنید و فلان کار را انجام ندهید، اول سعی می‌کنیم خودمان مراعات کنیم و بعد به دیگران می‌گوییم که مراعات کنند.

دکتر پزشکیان با تشریح نگاه دولت به آموزش و پرورش، تأکید کرد که رویکرد دولت صرفاً معطوف به توسعه فیزیکی مدارس و ساخت ساختمان نیست، بلکه سرمایه‌گذاری بر نیروی انسانی و آینده کشور را هدف قرار داده است و افزود: ما برای آموزش و پرورش ساختمان نمی‌سازیم؛ ما برای آموزش و پرورش سرمایه‌گذاری می‌کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به جایگاه آموزش و پرورش در اولویت‌های دولت، اظهار کرد: من بیشترین جلسات را برای آموزش و پرورش گذاشته‌ام، می‌گذارم و خواهم گذاشت.

دکتر پزشکیان با تأکید بر اینکه آینده کشور به کیفیت تربیت و آموزش نسل جدید وابسته است، تصریح کرد: فردای مملکت ما این بچه‌ها هستند. اگر این بچه‌ها درست تربیت شوند، مملکت را درست خواهند کرد و هیچ قدرتی نخواهد توانست جلوی درست کردن این مملکت را بگیرد.

رئیس جمهور در عین حال، نسبت به پیامد‌های ضعف در نظام تعلیم و تربیت هشدار داد و گفت: اگر ما درست آموزش ندهیم، هر کاری که در این بالا انجام بدهیم، مشکل حل نخواهد شد.

دکتر پزشکیان همچنین بر استمرار سیاست دولت در حوزه عدالت آموزشی و اصلاح نظام تعلیم و تربیت تاکید کرد.

رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوال دیگری درباره موضوع تورم، شرایط سختی معیشتی مردم و رویکرد دولت در زمینه مذاکره برغم عهد شکنی طرف امریکایی و حمله به کشورمان در میانه مذاکرات، با تشریح فرآیند تصمیم‌گیری در شرایط «نه جنگ و نه صلح»، بر ضرورت اتخاذ تصمیمات مبتنی بر ارزیابی دقیق ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و اقتضائات کشور تأکید کرد و گفت: ما در شورای عالی امنیت ملی که در آن مجموعه‌ای از چهره‌های برجسته و فرماندهان که اگر بخواهید از اقتدار کشور صحبت کنید، همین فرماندهان آن را ایجاد کرده‌اند، حضور داشتند؛ چه در حوزه نظامی و چه در حوزه امنیت داخلی. همه آنها معتقد بودند آن چیزی که نوشته شده بود باید انجام شود. در نتیجه، بر اساس نظرات کارشناسی، یک تفاهم درباره نحوه مدیریت شرایط نه جنگ و نه صلح شکل گرفت.

پزشکیان با اشاره به ضرورت شناخت دقیق حدود توان و ظرفیت کشور در تصمیم‌گیری‌های کلان، اظهار کرد: می‌گویند برای جهالت انسان همین مقدار کافی است که نداند قدرت و توانش چقدر است و تا کجا می‌تواند پیش برود. بالاخره وقتی می‌خواهیم تصمیمی بگیریم، باید عِدّه و عُدّه خودمان را بسنجیم.

رئیس جمهور در ادامه، آثار مستقیم بی‌ثباتی و نااطمینانی بر اقتصاد و جریان سرمایه را مورد توجه قرار داد و گفت: همین گرانی و بی ثباتی در بازار ارز، ناشی از شرایط فعلی است. وقتی ناآرامی وجود دارد، هیچ سرمایه‌داری پول خود را در جایی که ناآرامی و خطر هست مستقر نمی‌کند. پول در جایی مستقر می‌شود که امنیت و آرامش وجود داشته باشد.

دکتر پزشکیان با اشاره به تأثیر شرایط امنیتی و جنگی بر شاخص‌های اقتصادی، تصریح کرد: در نتیجه در وضعیتی که قرار گرفته‌ایم، مشکلات وجود خواهد داشت. جنگی که به وجود آمد، آنها برنامه‌ریزی کرده بودند که ایران نابود شود. با توجه به ناترازی‌هایی که در کشور وجود داشت، بنا بر این بود که با یک حمله، ایران را ساقط کنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه محاسبات دشمن بر مبنای ایجاد فروپاشی و شکاف داخلی استوار بوده است، افزود: این نقشه‌ای نیست که مثلاً با بودن ما طراحی شده باشد. علت اینکه آنها این کار‌ها را انجام می‌دهند، این است که همه محاسباتشان این بود که اگر حمله کنند، ایران تکه‌تکه می‌شود؛ اما این اتفاق نیفتاد.

دکتر پزشکیان، انسجام اجتماعی و حضور مردم را از عوامل مهم ناکام ماندن این محاسبات دانست و گفت: این به خاطر انسجامی بود که به وجود آمد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه میزان اقبال عمومی، یک واقعیت قابل سنجش و مبتنی بر داده است، اظهار کرد: کسانی که مدعی‌اند اینها می‌توانستند این کار را انجام دهند، خب درصدی که مردم اقبال دارند، معلوم بود چقدر است. این دیگر عدد و رقم است و دعوا ندارد.

دکتر پزشکیان درباره تصمیم‌گیری در حوزه جنگ و صلح نیز با تأکید بر جایگاه فرماندهی و ساختار قانونی تصمیم‌گیری، گفت: اینکه ما بجنگیم یا نه، بهتر از من و شما، فرماندهان جنگ می‌دانند. آنها قدرت خودشان را می‌دانند. رهبری تصمیم می‌گیرد و هر تصمیمی ایشان بگیرد، ما تا آخر ایستاده‌ایم.

رئیس جمهور با تصریح بر اینکه مسئولیت تصمیم‌گیری درباره جنگ در حوزه وظایف اجرایی دولت تعریف نمی‌شود، افزود: تکلیف جنگ با دولت نیست؛ هم در قانون با دولت نیست و هم در ادامه با دولت نیست. دولت جایی است که باید تدارکات را فراهم کند.

دکتر پزشکیان با اشاره به الزامات برنامه‌ریزی عملیاتی در شرایط جنگی، اظهار کرد: هیچ‌کس برنامه نمی‌گذارد که مثلاً از یک کوه بالا برود، بدون اینکه بداند این کوه چند روز در راه است، در این مسیر چه چیز‌هایی باید داشته باشد و چگونه باید پشتیبانی شود. وقتی تصمیم می‌گیرید کاری انجام دهید، باید بدانید چگونه می‌خواهید آن کار را انجام دهید.

رئیس‌جمهور با تأکید بر آمادگی خود و دولت برای تحمل هزینه‌های دفاع از کشور، اظهار کرد: ما تا پای جان ایستاده‌ایم. شهادت شیرین‌ترین چیزی است که الان بنده آرزویش را دارم. از جنگیدن و ماندن نمی‌ترسم؛ نه‌تنها نمی‌ترسم، بلکه خیلی وقت‌ها با این کار خودمان را در معرض خطر قرار می‌دهیم. من که نمی‌توانم مثلاً خودم را از کار کنار بکشم، جلسه نگذارم و پیگیری نکنم. حالا ممکن است یک روز ما را ترور کنند؛ خب، بکنند.

پزشکیان با اشاره به استمرار فعالیت دولت حتی در شرایط دشوار امنیتی، تصریح کرد: مملکت در این وضعیت که مثلاً جلسات را نمی‌شد گذاشت، ما هر روز سر کار خودمان بودیم و دنبال کارمان بودیم. به این سادگی اداره نشده که شما تصور کنید این‌گونه بوده است.

رئیس‌جمهور در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص برنامه دولت برای برداشتن سایه تحریم و مقابله با کسانی که در قالب‌های مختلف از وضعیت تحریم کاسبی میکنند، اظهار داشت: ما با این پیمانی که بسته بودیم و توافقی که انجام شده بود، قرار بود تحریم‌ها را بردارند و بخشی از آنها را برداشتند. اما صهیونیست‌ها هم نمی‌خواهند کشور ما آرام باشد، وحدت داشته باشد و انسجام داشته باشد. از سو دیگر نمی‌شود شعار بدهیم که می‌جنگیم، اما فردا در بازار همه‌چیز هم باشد و گرانی هم نباشد.

دکتر پزشکیان در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار پایگاه خبری آخرین خبردرباره نگرانی و دغدغه مردم درباره آینده قیمت بنزین و تصمیم دولت در این زمینه، با اشاره به موضوع تأمین بنزین و سایر حامل‌های انرژی، آن را در چارچوب سیاست‌های دولت در حوزه عدالت و مدیریت منابع مورد توجه قرار داد و با تأکید بر اینکه هرگونه تصمیم مهم اقتصادی و اصلاحی باید با اطلاع‌رسانی و همراهی مردم انجام شود، خاطرنشان کرد: ما و شما باید بنشینیم و با هم همدل شویم. اگر روند ادامه پیدا کرد، چگونه باید این کمبود‌ها و این روند را مدیریت کنیم؟ باید بپذیریم که اگر این اتفاق افتاد و نتوانستیم تولید کنیم و نتوانستیم بخریم، بالاخره باید مدیریت کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت مدیریت یکپارچه منابع و مصارف در شرایط جنگی، گفت: در این روند، بنزین، برق، گاز و آب، مدیریت منابع و مدیریت هزینه‌ها، از جمله مسائلی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.

دکتر پزشکیان با تأکید بر ضرورت کاهش هزینه‌های دولت در شرایط جنگی، اظهار کرد: ما در دولت باید هزینه‌هایمان را کم کنیم. هر مدیری نتواند هزینه خودش را کم کند، باید به او نمره منفی بدهیم؛ برای اینکه من نمی‌توانم در جنگ هزینه خودم را بالا ببرم، باید آن را کم کنم.

رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت مشارکت همه دستگاه‌های اجرایی در مدیریت منابع، افزود: همه باید هزینه‌هایشان را کم کنند و تا جایی که ممکن است، به کسانی که در خط مقدم می‌جنگند، پشتیبانی و کمک کنیم. این چیزی است که باید انجام دهیم اگر می‌خواهیم با قدرت بمانیم.

دکتر پزشکیان با انتقاد از ناسازگاری میان الگوی مصرف و الزامات حکمرانی در شرایط جنگی، تصریح کرد: اگر من همان‌طور خرج کنم، آن یکی آن‌طور خرج کند و این یکی آن‌طور مصرف کند و از طرف دیگر بگوییم می‌جنگیم، این معادله را من جایی ندیده‌ام که چگونه ممکن می‌شود.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه مدیریت شرایط موجود نیازمند تصمیمات مستمر و هماهنگ در حوزه‌های مختلف است، خاطرنشان کرد: در نتیجه، روند گفت‌و‌گو و تصمیم‌گیری در حال انجام است؛ مدیریت بنزین، مدیریت گاز، مدیریت برق، مدیریت آب، مدیریت منابع و مدیریت هزینه‌ها، به هر حال همه اینها مسائلی است که باید در این شرایط مدیریت شود.

دکتر پزشکیان با تأکید بر ضرورت مقایسه منصفانه شرایط اقتصادی کشور با سایر کشورها، به‌ویژه در حوزه تورم و افزایش قیمت‌ها، گفت: وقتی عده‌ای از رسانه‌ها می‌نشینند و می‌گویند در فلان کشور فلان چیز گران شده و فلان چیز این‌گونه شده، اگر مقایسه می‌کنید، دو طرف را با هم مقایسه کنید. بالاخره آنجا هم گران شده است؛ در آمریکا، در اروپا، گرانی بوده است.

دکتر پزشکیان با بیان اینکه شرایط جنگی به‌طور طبیعی با محدودیت، کاهش منابع و افزایش هزینه‌ها همراه است، تصریح کرد: وقتی می‌جنگیم، به هر حال کمبود پیدا می‌کنیم. ما خودمان را برای هرگونه سختی که در این مسیر وجود دارد آماده می‌کنیم.

رئیس‌جمهور در ادامه، گفت‌وگوی شفاف با مردم را یکی از الزامات حکمرانی در شرایط بحران دانست و اظهار کرد: اگر واقعیت‌ها را با مردم در میان بگذاریم و درباره آنها گفت‌و‌گو کنیم، هرچه مردم بگویند، ما همان کار را می‌کنیم. ما با مردم هستیم. ما آمده‌ایم برای مردم نوکری کنیم؛ ما نیامده‌ایم ریاست کنیم.

دکتر پزشکیان در با تأکید بر نگاه خود به مسئولیت عمومی و جایگاه مردم در نظام حکمرانی، خاطرنشان کرد: این را صادقانه می‌گویم؛ بنده خودم را از هیچ‌کدام از این مردم بالاتر و بلندتر حساب نکرده‌ام. در هیچ‌کدام از این مسائل. ما همه ایرانی هستیم، عزت و سربلندی کشورمان را می‌خواهیم و تا پای جان هم ایستاده‌ایم و خواهیم ایستاد.

رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه صبح نو در خصوص ارزیابی رئیس جمهور از میزان و شکل همگرایی احزاب و دسته‌های سیاسی در طول یکسال اخیر و فضای جنگ، با قدردانی از احزاب، جریان‌های سیاسی و مجموعه‌های اجتماعی که در شرایط دشوار کنونی در تقویت وحدت و انسجام ملی نقش‌آفرینی کرده‌اند، اظهار داشت: همین که امروز انسجام وجود دارد و مردم، علی‌رغم تمام مشکلاتی که وجود دارد، تاب‌آوری می‌کنند و دنیا از این وضعیت تعجب می‌کند، باید از همه تشکر کرد.

دکتر پزشکیان با اشاره به ضرورت پرهیز از رفتار‌ها و مواضعی که می‌تواند به انسجام اجتماعی آسیب بزند، افزود: ممکن است فردی یا چند نفر باشند که گاهی، به قول پزشکان، دچار یک آریتمی شوند و پیام‌های تفرقه‌برانگیز از آنها بیرون بیاید؛ اما من باید از همه این عزیزان، احزاب و جریان‌های مختلف که در ایجاد وحدت، انسجام و همدلی مؤثر بوده‌اند، قدردانی کنم.

رئیس‌جمهور با تبیین اهمیت مسئولیت‌پذیری جریان‌های سیاسی در مدیریت افکار عمومی و حفظ ثبات اجتماعی، تصریح کرد: کافی بود هر کدام از اینها ساز مخالف بزنند و عده‌ای را در کشور در مقابل این اقدامات قرار دهند. همین حرف‌هایی که امروز درباره سختی‌ها و گرانی‌ها گفته می‌شود، می‌توانست بزرگ‌نمایی شود و مردم را به اعتراض وادار کند؛ اما همراهی و همدلی این جریان‌ها قابل تقدیر است و امیدوارم این وحدت و انسجام همچنان ادامه پیدا کند.

دکتر پزشکیان با اشاره به استمرار گفت‌و‌گو و تعامل دولت با احزاب و گروه‌های اجتماعی، اظهار کرد: هفته گذشته جلسه‌ای با احزاب داشتیم و این هفته نیز مجدداً با احزاب جلسه خواهیم داشت. البته تنها با احزاب جلسه نمی‌گذاریم؛ برای ایجاد وحدت و تقویت ارتباط اجتماعی، با صنوف، اتاق‌های مختلف، مساجد محله‌محور، هلال‌احمر، آموزش و پرورش و انجمن‌های خانه و مدرسه نیز در حال برقراری ارتباط هستیم.

رئیس جمهور هدف دولت از این مجموعه تعاملات را ایجاد سازوکار ارتباط مستمر میان حاکمیت و جامعه دانست و افزود: تلاش می‌کنیم با همه نهاد‌هایی که مردمی هستند و می‌توان با آنها ارتباط برقرار کرد، ارتباط داشته باشیم؛ هم دغدغه‌های آنها را بشنویم و هم آنها دغدغه‌های ما را بدانند تا بتوانیم با یکدیگر همدلی و همراهی کنیم.

دکتر پزشکیان با تشریح شرایط ویژه مدیریت کشور در وضعیت بحران و جنگ، اظهار کرد: تلاش می‌کنیم هماهنگی‌های لازم در سیستم به وجود بیاید و روند امور را پیگیری کنیم. شرایط سختی است و واقعاً بسیاری از این روند‌ها تحت تأثیر وضعیت موجود قرار گرفته‌اند.

رئیس جمهور ادامه داد: همین که اکنون، در این وضعیت و این بحران، کشور در حال اداره شدن است، جز با همدلی و همراهی قوا، نیرو‌های امنیتی و نظامی و هدایت رهبر عزیزمان امکان‌پذیر نبود.

دکتر پزشکیان در پاسخ به سوال خبرنگار رادیو جوان در خصوص برنامه دولت برای اشتغالزایی و حمایت از جوانان در دوره پسا جنگ، با تأکید بر اینکه در کنار الزامات امنیتی و دفاعی، مسائل اقتصادی و اجتماعی مردم همچنان در کانون توجه دولت قرار دارد، اظهار کرد: یکی از دغدغه‌هایی که دارم و بار‌ها نیز در جلساتی که با مسئولان رده بالا داشته‌ایم گفته‌ام، وضعیت اشتغال جوانان، معیشت مردم، مسکن و زندگی مردم است.

رئیس جمهوربا تشریح چرایی تلاش دولت برای استفاده همزمان از ظرفیت دیپلماسی و توان دفاعی کشور، گفت: علت اینکه گاهی تلاش می‌کنیم با گفت‌و‌گو هم حق خودمان را با قدرت بگیریم و هم بتوانیم سایه جنگ را حذف کنیم، این است که بتوانیم در امنیت، مشکلات خودمان را حل کنیم.

دکتر پزشکیان با اشاره به آثار اقتصادی حملات به زیرساخت‌ها، کارخانه‌ها و مراکز تولیدی، خاطرنشان کرد: کارخانه‌هایی که مورد حمله واقع شدند، نیرو‌هایی که بیکار شدند و خسارت‌هایی که وارد شده است، وقتی کنار هم قرار می‌گیرد، ابعاد مسئله مشخص می‌شود. بعد ممکن است کسی بیاید و بگوید شما قبلا چیز دیگری میگفتید، چرا این‌گونه شد؟ خب، حمله کردند و این اتفاق افتاد.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه وضعیت اشتغال جوانان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های شخصی و مدیریتی اوست، اظهار کرد: بنده بیشترین نگرانی‌ام اشتغال جوانان است.

دکتر پزشکیان با اشاره به ارتباط مستقیم خود با مردم در مقاطع مختلف و مشاهده مطالبات و دغدغه‌های نسل جوان، افزود: جوانان را در این مدت که در میان مردم بودیم در میان مردم دیدیم؛ در پارک، خیابان و هر جایی که بگویید. وقتی آنها را می‌دیدم، احساس می‌کردم ما خیلی قصور کرده‌ایم.

رئیس جمهور با تأکید بر جایگاه سرمایه انسانی در فرآیند توسعه کشور، تصریح کرد: اینها سرمایه‌های بزرگ کشور هستند. حتی زمانی که وزیر بودم، اعتقادم این بود که جوانان، دانش‌آموزان و دانشجویان سرمایه‌های ما هستند. کارخانه‌ها و دستگاه‌ها سرمایه نیستند؛ انسان‌ها سرمایه‌اند.

دکتر پزشکیان همچنین تاکید کرد که مسئولان باید خود را در قبال آینده نسل جوان و فرصت‌های از دست‌رفته پاسخگو بدانند.

رئیس جمهور در ادامه و در پاسخ به پرسش خبرنگار ورزش ۳ درباره وضعیت ورزشگاه‌های آسیب دیده از جنگ و اقدامات دولت در این حوزه، گفت: برغم محدودیت منایع مالی، اما دولت در تلاش است ورزشگاه‌ها را بازسازی کند و برخی از آنها پیشرفت‌های بالایی داشته‌اند.

دکتر پزشکیان با تشریح رویکرد دولت در اجرای طرح‌های عمرانی و توسعه زیرساختی، تأکید کرد: پروژه‌های دولت در حال پیگیری است، اما بیش از هر چیز با مشارکت مردم و با استفاده از ظرفیت‌های اجتماعی در حال انجام است.

رئیس‌جمهور با اشاره به نهضت توسعه و ساخت مدارس، اظهار کرد: ما اکنون بیش از هفت هزار مدرسه را برای ساخت و تجهیز هدفگذاری کرده‌ایم. سال گذشته و امسال حدود سه هزار و پانصد مدرسه ساخته شده است. از این هفت هزار مدرسه نیز، حدود دو هزار مدرسه قرار است در هفته دولت، افتتاح شود.

دکتر پزشکیان با تأکید بر نقش خیرین و مشارکت عمومی در توسعه زیرساخت‌های آموزشی، افزود: این اقدامات با مشارکت مردم و مسئولیت خیرین انجام شده است. خیرین نزدیک به ۲۸ هزار میلیارد تومان و حتی بیش از این رقم برای مدرسه‌سازی کمک کرده‌اند و این رقم بسیار قابل توجه است.

رئیس جمهور مشارکت اجتماعی را یکی از ظرفیت‌های اساسی برای حل مسائل کشور دانست و گفت: باور و اعتقاد ما این است که اگر مردم با ما و با حاکمیت همراه باشند، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم. خیرین مدرسه‌ساز اکنون در حال کمک هستند و مردم نیز در این مسیر مشارکت می‌کنند. رسانه‌های ما متأسفانه گاهی این اقدامات را آن‌گونه که باید، برجسته نمی‌کنند.

دکتر پزشکیان با اشاره به نمونه‌هایی از مشارکت داوطلبانه مردم در ساخت مدارس، اظهار داشت: در کردستان، خانمی که فرزندش فوت کرده بود و غرامت یا دیه فرزندش را برای ساخت مدرسه اختصاص داده بود. این افراد حتی خودشان خانه ندارند و مستأجر هستند، شغل آن‌چنانی و شرایط معیشتی مطلوبی ندارند، اما پول خود را برای ساخت مدرسه آورده‌اند. در ایلام، دانش‌آموزان یک مدرسه آمده بودند و پول‌های خود را جمع کرده بودند و برای آموزش هزینه کرده بودند. در یک روستای باصفا، فردی برای ساخت مدرسه اقدام کرده بود. اهالی روستا را جمع کرده بود و مردان روستا گفته بودند این کار وظیفه دولت است. اما خانم‌های روستا آمده بودند و گفته بودند ما خودمان مدرسه را می‌سازیم که البته بعدا با مشارکت همه مدرسه ساخته شد که انسان از این میزان مشارکت و همراهی مردم واقعاً تحت تأثیر قرار می‌گرفت. در مشهد نیز نهضتی به نام «با من» راه انداخته بودند؛ یکی می‌گفت آجرش با من، دیگری می‌گفت شیشه‌اش با من، دیگری می‌گفت درش با من، بنا با من، برق با من. یعنی هر کس هر کاری که می‌توانست، بر عهده می‌گرفت. برای ۷۲۰ مدرسه به این شکل برنامه‌ریزی کرده بودند و کار را آغاز کردند و مردم وارد میدان شدند. خیری آمده بود که ۱۰۰ مدرسه ساخته بود. به او گفته بودند شما تا حالا به‌تنهایی ۱۰۰ مدرسه ساخته‌ای؛ حالا می‌خواهیم ۱۰۰ نفر هر کدام یک مدرسه بسازند. این یعنی یک نهضت شکل گرفته است.

رئیس‌جمهور با تأکید بر عزم دولت برای استمرار توسعه زیرساخت‌های آموزشی، تصریح کرد: ما مصمم هستیم، به حول و قوه الهی، علی‌رغم این جنگ و وضعیت اقتصادی، نه‌تنها ساخت مدرسه را ادامه دهیم، بلکه تجهیز مدارس را نیز دنبال کنیم.

دکتر پزشکیان با بیان اینکه عدالت آموزشی صرفاً به ساخت فضای فیزیکی محدود نمی‌شود، افزود: موضوع فقط ساخت ساختمان نیست؛ باید ببینیم چه ابزار‌های آموزشی باید در مدرسه قرار دهیم. اتاق‌های مهارتی، اتاق‌های نرم‌افزاری، اتاق‌های کاری و اینکه در حوزه هوش مصنوعی چه باید انجام دهیم، همه اینها را نیز باید تجهیز کنیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به برنامه دولت برای اصلاح روش‌های آموزشی و ارتقای کیفیت نظام تعلیم و تربیت، اظهار داشت: هم‌زمان با این اقدامات، با معلمان نیز جلسه می‌گذاریم تا روش آموزش را اصلاح کنیم. امروز در دنیا دیگر آموزش به این شکل انجام نمی‌شود و ما در حال کار هستیم تا معلمان ما نیز بتوانند در رابطه با روش‌های نوین آموزش و نحوه تعلیم و تربیت به‌روز شوند.



۵ ساعت قبل / سایت انتخاب

در روز چهلم جنگ سوم چه گذشت؟/ ادعای ونس: فشارهای اقتصادی بر ایران، محاسبات آن‌ها را درباره نوع توافق، تغییر می‌دهد/ اکنون وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است/ ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا: اگر حداکثر فشار اقتصادی را علیه ایران اعمال کنیم، احتمالا شاهد ازسرگیری گسترده جنگ نخواهیم بود/ عمان: عبور ایمن از تنگه هرمز به امنیت و شکوفایی کل منطقه مرتبط است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز چهلم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۳۵ روز می‌گذرد، مسعود پزشکیان، رئیس جمهور در خصوص مذاکرات پیشین گفت: هدف ما پایان جنگ، رفع محاصره، آزادسازی منابع بلوکه شده و سپس گفت وگوی هسته‌ای بوده. همزمان، ترامپ رییس جمهور آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات با ایران مدعی شد: در حال حاضر وضعیت خیلی خوب است ولی شاید در مقطعی [این کار را انجام دهیم].

تحولات مربوط به جنگ، آتش بس و مذاکره در روز گذشته را از لینک زیر بخوانید:

در روز سی و نهم جنگ سوم چه گذشت؟ (۲۸ مرداد ۱۴۰۵)/ سی‌ان‌ان: احتمالا یکی از اهداف پشت پرده دعوت عراق از قالیباف این بوده که بغداد خود را به‌عنوان یک میانجی بالقوه میان آمریکا و ایران مطرح کند/تماس تلفنی عراقچی با فرمانده ارتش پاکستان/پزشکیان: مذاکره به معنای تسلیم نیست/ادعای ترامپ: شاید در مقطعی مذاکرات با ایران را از سر بگیریم، اما در حال حاضر وضعیت خیلی خوب است، ولی شاید در مقطعی [این کار را انجام دهیم]

اخبار مربوط به روز چهلم جنگ سوم و روز صد و سی و چهارم آتش بس (۲۹ مرداد ۱۴۰۵) به شرح زیر است:

یمن: از عبور ۴۸ کشتی متعلق به عربستان در باب‌المندب جلوگیری کردیم؛ ۸ نفتکش را هم هدف قرار دادیم ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۲۳:۲۵

سخنگوی دولت یمن همچنین اعلام کرد نیروهای مسلح این کشور با جلوگیری از عبور ۴۸ کشتی از دریای سرخ و دریای عرب و هدف قرار دادن هشت کشتی نفتی دیگر، موفق شده‌اند محاصره دریایی کاملی علیه عربستان اعمال کنند. ادعای ونس: فشارهای اقتصادی بر ایران، محاسبات آن‌ها را درباره نوع توافق با ما، تغییر می‌دهد/ اکنون وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۲۲:۴۴ جی‌ دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا ادعا کرد: ما به لطف تلاش‌های گسترده و طاقت‌فرسایی که ارتش ما و کارکنان بخش تجاری انجام داده‌اند، توانسته‌ایم مقادیر زیادی نفت و گاز را از طریق تنگه هرمز منتقل کنیم. آنچه محقق شده، با وجود اینکه نیاز داریم حجم بیشتری از انرژی از تنگه هرمز عبور کند، یک موفقیت بزرگ محسوب می‌شود.

وی گفت: تنگه هرمز اصلی‌ترین اهرم فشاری است که ایران در اختیار دارد. ما به ادامه این رویکرد ادامه خواهیم داد، زیرا معتقدیم این بهترین راه برای دستیابی به هدف نهایی در نهایت است.

او مدعی شد: با وجود تیراندازی‌های ایران به کشتی‌های تجاری، توانسته‌ایم خروج مقادیر زیادی نفت و گاز از طریق تنگه هرمز را تضمین کنیم. ما باید عبور مقادیر بیشتری از محموله‌های انرژی از طریق تنگه هرمز را تضمین کنیم. اگر بتوانیم حجم کافی از نفت و گاز را از تنگه هرمز منتقل کنیم و همزمان ایرانی‌ها را به دلیل هدف قرار دادن کشتی‌های تجاری مجازات کنیم، این امر فشار اقتصادی قابل‌توجهی بر آنها وارد خواهد کرد.

ونس ادعا کرد: فشارهای اقتصادی بر ایران، محاسبات آنها را درباره نوع توافق یا ترتیباتی که مایل‌اند با ما منعقد کنند، تغییر می‌دهد. فشارهای اقتصادی باعث خواهد شد ایران به این فکر کند که آیا می‌خواهد اقتصادش برای همیشه در وضعیت خفگی باقی بماند یا ترجیح می‌دهد روابط بهتری با غرب ایجاد کند.

معاون ترامپ مدعی شد: اگر ایران بر تیراندازی به کشتی‌ها اصرار داشته باشد، ما تمام تلاش خود را برای جلوگیری از آن انجام خواهیم داد. ما تا حد زیادی موفق شده‌ایم عملیات تیراندازی ایران علیه کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز را متوقف کنیم. اکنون وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن، مؤثرترین ابزار ما فشار اقتصادی است که می‌توانیم بر آنها اعمال کنیم.

ونس مدعی شد: اکنون در مرحله جدیدی قرار داریم و توانمندی‌های نظامی متعارف ایران را از بین برده‌ایم و فشارهای عظیمی بر پایه صنعتی آنها که برای تولید تسلیحات مورد استفاده قرار می‌گیرد، وارد کرده‌ایم. این مرحله به توازن دقیقی نیاز دارد؛ زیرا در حالی که ما بر آنها فشار اقتصادی وارد می‌کنیم، آنها نیز تلاش خواهند کرد فشار مشابهی بر ما وارد کنند. هفته‌های گذشته ثابت کرد که ایرانی‌ها فشار این اقدامات را بسیار بیشتر از آنچه ما احساس کردیم، متحمل شده‌اند. ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا: اگر حداکثر فشار اقتصادی را علیه ایران اعمال کنیم، احتمالا شاهد ازسرگیری گسترده عملیات نظامی نخواهیم بود ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۲۲:۰۴ بسنت در این مصاحبه مدعی شد: «اگر ما حداکثر فشار اقتصادی را اعمال کنیم، احتمالا دیگر شاهد ازسرگیری گسترده عملیات نظامی نخواهیم بود.»

بسنت همچنین مدعی شد که به همراه متحدان خود تحریم‌های بیشتری علیه ایران اعمال خواهد کرد.  وزیر خارجه عمان: عبور ایمن از تنگه هرمز به امنیت و شکوفایی کل منطقه مرتبط است ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۲۱:۴۷ عمان و ژاپن بر ضرورت فوری بازگشایی تنگه هرمز تأکید کردند.

وزیران خارجه عمان و ژاپن بر ضرورت تشدید تلاش‌های بین‌المللی برای تضمین آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز مطابق با قوانین بین‌المللی تأکید کردند.

بدر بن حمد البوسعیدی، وزیر خارجه عمان، در مسقط با موتگی توشیمیتسو، وزیر خارجه ژاپن، دیدار کرد.

وزیر خارجه عمان تأکید کرد که عبور ایمن از تنگه هرمز از امنیت و شکوفایی کل منطقه جدایی‌ناپذیر است.

بر اساس بیانیه‌ای که پس از این دیدار منتشر شد، وزیر خارجه ژاپن نیز از نقش عمان در حل بحران کشتیرانی در تنگه هرمز قدردانی کرد و وعده داد هماهنگی با مسقط را برای تضمین ناوبری آزاد و ایمن، هم در هرمز و هم در باب‌المندب، افزایش دهد. ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا: انزوای اقتصادی ایران، بزرگ‌ترین انزوای اقتصادی در تاریخ خواهد بود/ زمان آن رسیده است که متحدان ما و سایر کشور‌های جهان، از تعامل با تهران دست بکشند ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۹:۰۴ اسکات بنست، وزیر خزانه‌داری آمریکا مدعی شد، که انزوای اقتصادی ایران که از سوی آمریکا اعمال می‌شود، بزرگ‌ترین انزوای اقتصادی در تاریخ خواهد بود.

به گزارش انتخاب، وزیر خزانه‌داری آمریکا مدعی شد: انزوای اقتصادی ایران بزرگ‌ترین انزوای اقتصادی در تاریخ خواهد بود. زمان آن رسیده است که متحدان آمریکا و سایر کشورهای جهان از تعامل با نظام ایران دست بکشند.

او ادعا کرد: ما کنترل تنگه هرمز را در اختیار داریم و حجم زیادی از نفت از این تنگه عبور می‌کند. ما شدیدترین تحریم‌ها را علیه ایران اعمال خواهیم کرد. واکنش قالیباف به اقدام رئیس مجلس عراق در انتشار نقشه خلیج فارس با نام جعلی: در تاریخ خواهند نوشت ما دو ملتی بودیم که نپذیرفتیم پاورقی روایت‌های دیگران شویم و سرنوشت‌‌مان را در پایتخت‌های دولت‌های غربی ننوشتند ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۸:۵۲ قالیباف به اقدام رئیس مجلس عراق در انتشار نقشه خلیج فارس با نام جعلی واکنش نشان داد. 

قالیباف، رئیس مجلس در جمع پرشور مردم کربلا در مراسم چهلمین روز تدفین رهبر شهید انقلاب در واکنش به اقدام رئیس مجلس عراق در انتشار نقشه خلیج فارس با نام جعلی گفت: اینجانب در این جلسه حاضر شدم تا سلام گرم رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله سید مجتبی حسینی خامنه ای و ملت ایران را به شما برسانم. ملت عراق در تشییع تاریخی رهبر شهید انقلاب اسلامی، حق برادری را به جا آورد و جهان را حیرت زده کرد، من اینجا هستم تا از ملت قهرمان عراق تشکر کنم.

او گفت: این تشییع تاریخی نشان داد که هر قدمی که دشمنان دو کشور برای دور کردن ما از همدیگر برداشتند ما دو قدم به هم نزدیک تر شده ایم.

وی افزود: عمق پیوند دو کشور ریشه در تاریخ، جغرافیا و اعتقاداتی به عظمت اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام دارد اما آنچه باعث شده است ، تهران و بغداد به هم نزدیکتر شوند، امتناع مشترک از این است که پایتخت‌های بیگانه سرنوشت مردمان ما را رقم بزنند.

قالیباف تأکید کرد: در تاریخ درباره ما خواهند نوشت که ما دو ملتی بودیم که نپذیرفتیم پاورقی روایت‌های دیگران شویم و سرنوشت‌مان را در پایتخت‌های دولت‌های غربی ننوشتند. واکنش رابرت مالی به تصمیم ترامپ علیه ایران: ممکن است تهران دست به واکنش تهاجمی بزند تا درد و هزینه این وضعیت را به دیگران نیز منتقل کند ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۸:۳۰ رابرت مالی رئیس تیم مذاکره‌کننده آمریکا در دوره بایدن از تصمیم ترامپ در مورد افزایش فشارهای اقتصادی علیه ایران انتقاد کرد.

به گزارش انتخاب، مالی تأکید کرد: کمتر چیزی به اندازه این تصور وسوسه‌کننده یا فریبنده است که اگر فشار اقتصادی شکست خورد، فشار اقتصادیِ بیشتر موفق خواهد شد.

او گفت: ایران ممکن است تلاش کند صبر کند و این وضعیت را پشت سر بگذارد و امیدوار باشد که ترامپ بار دیگر موضعش را تغییر دهد و یک چرخش ناگهانی دیگر داشته باشد. یا ممکن است دست به واکنش تهاجمی بزند و تلاش کند درد و هزینه این وضعیت را به دیگران نیز منتقل کند.  روس‌ اتم: با وجود تحریم‌ها و محدودیت‌های در حال گسترش، به ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در ایران ادامه می‌دهیم ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۸:۰۶

مدیرعامل شرکت روس‌اتم تأکید کرد این شرکت روسی با وجود محدودیت‌ها و تحریم‌های در حال گسترش علیه آن، به ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در ایران، مصر، مجارستان و هند ادامه می‌دهد. انصارالله یمن: طی دو حمله پهپادی، موقعیت‌های حساس در فرودگاه ابها و تأسیسات آرامکو در عربستان را هدف قرار دادیم/ این حملات در پاسخ به نقض حریم هوایی یمن در استان صعده انجام شد ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۸:۰۱ انصارالله یمن اعلام کرد که در دو حمله پهپادی، اهدافی را در عربستان سعودی هدف قرار داده‌اند؛ این حملات یک موقعیت حساس در فرودگاه ابها و یک تأسیسات آرامکو در ابها را هدف قرار داده است.

این گروه اعلام کرد که این حملات در پاسخ به نقض حریم هوایی یمن بر فراز استان صعده توسط یک پهپاد سعودی انجام شده است.  گفت‌وگوی وزرای خارجه مصر و قطر/ عبدالرحمن آل ثانی: اگر اروپا به کاهش تنش در خاورمیانه توجهی نداشته باشد، پیامدهای آن دامن همه را می‌گیرد/ تلاش‌های ما بر میانجی‌گری بین ایران و آمریکا متمرکز است/ با همتای مصری درباره راه‌های یافتن گزینه‌های جایگزین برای زنجیره‌های تأمین گفت‌وگو کردیم ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۷:۱۴ مصر و قطر بر ضرورت آزادی کشتیرانی در تنگه‌های هرمز و باب‌المندب تأکید کردند.

به گزارش انتخاب، بدر عبدالعاطی، وزیر خارجه مصر، در کنفرانس خبری مشترک با شیخ محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی، نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر، در العلمین گفت: بر ضرورت پایبندی به قوانین بین‌المللی در زمینه کشتیرانی دریایی تأکید می‌کنیم. هماهنگی روزانه‌ای میان مصر و قطر برای ارتباط مستمر با هدف کاهش تنش و تقویت دیپلماسی در منطقه وجود دارد.

وی مدعی شد: حملات ایران به قطر و کشورهای خلیج فارس را به‌صراحت محکوم کرده و می‌کنیم؛ این حملات نقض آشکار حاکمیت کشورهاست. امنیت قطر و کشورهای برادر خلیج فارس، بخشی جدایی‌ناپذیر از امنیت ملی مصر و امنیت ملی عربی است.

او مدعی شد: نمی‌توان اجازه داد هیچ کشوری، صرف‌نظر از اینکه چه کشوری باشد، مانع کشتیرانی دریایی شود.

وی افزود: با طرف قطری توافق کردیم که امنیت و حکمرانی دریای سرخ مسئولیتی مشترک میان کشورهای ساحلی آن است.

از سوی دیگر، نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر گفت: درباره راه‌های یافتن راه‌حل‌ها و گزینه‌های جایگزین برای زنجیره‌های تأمین گفت‌وگو کردیم. امنیت و ثبات منطقه، به‌ویژه تحولات غزه و کرانه باختری و امنیت خلیج فارس، را بررسی کردیم.

وی گفت: قطر تلاش‌های خود را همراه با کشورهای برادر خلیج فارس و منطقه برای حمایت از راه‌حل‌های دیپلماتیک ادامه خواهد داد. بر اهمیت و ضرورت آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز و تنگه باب‌المندب تأکید کردیم.

وزیر خارجه قطر تأکید کرد: اگر اروپا به کاهش تنش در منطقه توجهی نداشته باشد، پیامدهای آن دامن همه را خواهد گرفت. تلاش‌های قطر در حال حاضر بر میانجیگری میان آمریکا و ایران متمرکز است. آزادی کشتیرانی باید بدون دخالت هیچ کشوری تضمین شود. چین: تحریم و فشار بیشتر آمریکا علیه ایران، به حل مشکلات کمک نخواهد کرد/ خواستار راه‌حل سیاسی و دیپلماتیک هستیم ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۶:۳۷ دیپلمات ارشد چینی تأکید کرد: اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران مشکل را حل نخواهد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، درباره اعمال تحریم‌های بیشتر علیه تهران و خفه کردن اقتصاد ایران، گفت: «تحریم و فشار به حل مشکل کمک نخواهد کرد» و خواستار راه‌حل سیاسی و دیپلماتیک شد.

این اظهارات در حالی مطرح شده است که مذاکرات با تهران به پیشرفت قابل‌توجهی دست نیافته است. 

ترامپ نیز در پستی در شبکه اجتماعی تروث سوشال مدعی شد که «قوی‌ترین عملیات اقتصادی‌ای را که تاکنون علیه هر کشوری انجام شده است» آغاز خواهد کرد. ناو هواپیمابر «جرج واشنگتن» برای جایگزینی با «آبراهام لینکلن» وارد خاورمیانه شد ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۶:۱۵

فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) اعلام کرد ناو هواپیمابر آمریکایی جورج واشنگتن روز گذشته در چارچوب یک مأموریت برنامه‌ریزی‌شده وارد منطقه عملیاتی خاورمیانه شده است.  اسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های پاکستانی: پاکستان برای ازسرگیری مذاکرات، با ایران و آمریکا در تماس است ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۶:۰۹ خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های پاکستانی گزارش داد که رهبری سیاسی و نظامی این کشور همچنان با ایران و آمریکا در تماس است تا تلاش‌ها برای کاهش تنش و حرکت به سمت ازسرگیری مذاکرات را بررسی کند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز چهارشنبه اعلام کرده بود که در حال حاضر هیچ مذاکره‌ای با ایران در جریان نیست؛ در حالی که تهران تأکید کرده است مذاکرات پس از نقض تفاهم‌نامه متوقف شده است. ادعای نفتالی بنت، نخست‌وزیر پیشین اسرائیل: اگر حزب‌الله به سمت ما تیراندازی کند، ما به سمت ایران تیراندازی خواهیم کرد ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۶:۰۱ جروسالم پست نوشت: نفتالی بنت، نخست‌وزیر پیشین اسرائیل، روز چهارشنبه در کنفرانس امنیتی و سیاست خارجی حزب «بی‌یاخاد» گفت که اسرائیل قطر را به عنوان یک کشور دشمن تعریف خواهد کرد.

به گزارش انتخاب، بنت افزود که اگر حزبش در دولت بعدی حضور داشته باشد، بر حذف نفوذ قطر و ترکیه از نوار غزه اصرار خواهد کرد و به جای آن با مصر هماهنگ خواهد نمود.

بنت ادعا کرد: «اگر حزب‌الله به سمت ما تیراندازی کند، ما به سمت ایران تیراندازی خواهیم کرد. حملهٔ نیابتی‌های ایران در داخل مرزهای اسرائیل، منجر به تلافی در داخل مرزهای ایران خواهد شد.»

وی افزود که حدود نیم میلیون سلاح غیرقانونی در گردش در داخل اسرائیل باید به عنوان یک تهدید امنیتی مورد بررسی قرار گیرد، نه یک تهدید جنایی. به گفتهٔ او، ارتش اسرائیل و شین‌بت (سازمان امنیت داخلی اسرائیل) باید مکان‌های دارای چنین سلاح‌هایی را تا زمان جمع‌آوری آن‌ها، مناطق نظامی بسته اعلام کنند.

بنت گفت: «در آینده‌ای نه چندان دور، قابلیت‌های هوش مصنوعی حتی از سلاح‌های هسته‌ای مهم‌تر خواهند بود.»

وی افزود: «هوش مصنوعی، مسابقهٔ تسلیحاتی بعدی ابرقدرت‌هاست و با وجود عقب‌ماندگی دولت فعلی در چهار سال گذشته، اجازه نخواهیم داد اسرائیل از قافله عقب بماند.» وزیر خارجه عمان: با هر گونه تشدید بیشتر درگیری در منطقه مخالف هستیم/ باید عوامل اساسی بی‌ثباتی در منطقه مورد بررسی قرار گیرند ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۴:۰۵ وزیر خارجه عمان می‌گوید کشورش با تشدید درگیری‌ها در منطقه مخالف است.

به گزارش انتخاب، بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان تأکید کرد: ما با هرگونه تشدید بیشتر تنش‌ها یا درگیری در منطقه مخالفیم.

وی افزود: باید ریشه‌ها و عوامل اساسیِ بی‌ثباتی در منطقه مورد بازنگری و بررسی قرار گیرند. سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا: وقوع یک حادثه در ۱۳۶ مایلی شرق مکلا در یمن ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۳:۳۷ سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا اعلام کرد: گزارشی درباره وقوع یک حادثه در ۱۳۶ مایلی شرق مکلا در یمن دریافت کردیم.

این سازمان افزود: یک نفتکش هنگام عبور از خلیج عدن، با نزدیک شدن یک شناور به خود، درخواست کمک اضطراری ارسال کرد. ادعای دو مقام آمریکایی: معتقدیم مذاکرات ایران و عمان شکست خورده ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۳:۳۶ رسانه «سمافور» به نقل از یک مقام آمریکایی و یک مقام کاخ سفید ادعا داد که دولت آمریکا معتقد است مذاکرات ایران و عمان چند هفته پیش شکست خورده است.

این مذاکرات به دلیل مطرح شدن احتمال وضع عوارض برای عبور از تنگه هرمز و همچنین پیش بردن مسیری که به نظر می‌رسید جدا از مذاکرات متزلزل ایران و آمریکا باشد، موجب نارضایتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، شده بود. وزیر خارجه عمان: عبور امن از تنگه هرمز از امنیت منطقه جدایی‌ناپذیر است ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۳:۳۰ تسنیم: وزیر خارجه عمان اظهار کرد: عبور امن از تنگه هرمز به امنیت منطقه گره خورده است.

بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان امروز پنجشنبه در اظهاراتی گفت: عبور امن از تنگه هرمز از ثبات و امنیت منطقه جدایی‌ناپذیر است. نفت ۹۳.۸۳ دلار شد ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۳:۲۰

قیمت نفت پس از اظهارات ترامپ درباره تحریم‌های شدید اقتصادی علیه ایران افزایش پیدا کرد و نفت ۹۳.۸۳ دلار شد. الجزیره: قیمت نفت به علت تهدیدات اقتصادی ترامپ علیه ایران، به بالاترین سطح خود در سه هفته گذشته رسید ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۳:۰۸ الجزیره نوشت: نفت در بحبوحه نگرانی‌ها درباره عرضه خاورمیانه به اوج سه‌هفته‌ای رسید.

به گزارش انتخاب، قیمت نفت به بالاترین سطح خود در سه هفته گذشته رسید؛ این افزایش تحت تأثیر نگرانی‌ها از آن صورت گرفت که بن‌بست مرتبط با جنگ ایران همچنان به اختلال در عرضه نفت خاورمیانه منجر شود.

بهای معاملات آتی نفت برنت و نفت خام آمریکا به بالاترین سطح خود از ۲۴ ژوئیه گذشته رسید؛ این روند در حالی است که بن‌بست میان آمریکا و ایران ادامه دارد و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، تهدید به آغاز «جنگ اقتصادی» کرده است. تحلیل الجزیره: برای ترامپ اجرای «پیامد‌های اقتصادی» علیه کشور‌هایی که با ایران تجارت می‌کنند، بسیار دشوار خواهد بود، زیرا باید با چین، روسیه و اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل هماهنگ شود ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۲:۳۴ الجزیره نوشت: پل ماسگریو، دانشیار علوم سیاسی در دانشگاه جورج‌تاون در قطر گفت که برای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اجرای «پیامدهای اقتصادی» علیه کشورهایی که با ایران تجارت می‌کنند، «بسیار دشوار خواهد بود».

او گفت: «ترامپ تلاش می‌کند به‌صورت یک‌جانبه تحریم‌هایی را اعمال کند که به‌طور سنتی نیازمند هماهنگی چندجانبه بوده‌اند و این به معنای همراه کردن چین، روسیه و اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد است.»

او افزود که اگر ترامپ بتواند این تحریم‌ها را اجرا کند، این اقدامات بالقوه می‌توانند «نتایجی» برای آمریکا به همراه داشته باشند.

ماسگریو همچنین گفت یکی از «مزیت‌های» آمریکا این است که «تجارت تهران با تعداد بسیار کمی از کشورها متمرکز است که امارات متحده عربی نیز البته یکی از آنهاست؛ امارات تجارت خود را متوقف کرده است.» دنیس سیترونوویچ، رئیس سابق میز ایران در اطلاعات نظامی اسرائیل: بعید است که فشار اقتصادی، ایران را وادار به پذیرش شرایط آمریکا کند ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۱:۴۰ رئیس سابق میز ایران در اطلاعات نظامی اسرائیل درباره تشدید فشار اقتصادی از سوی آمریکا علیه ایران گفت: مشکل این است که فرض شود درد و فشار اقتصادی الزاماً پیش از آنکه ایران را به تشدید تنش سوق دهد، موجب تسلیم تهران خواهد شد.

به گزارش انتخاب، دنیس سیترونوویچ رئیس سابق میز ایران در اطلاعات نظامی اسرائیل گفت: یک تناقض اساسی در قلب رویکرد کنونی آمریکا در قبال ایران وجود دارد: واشنگتن می‌خواهد از آغاز یک کارزار نظامی بزرگ دیگر اجتناب کند، اما همین راهبردی که برای دستیابی به این هدف دنبال می‌کند، ممکن است جلوگیری از تشدید مجدد نظامی را روزبه‌روز دشوارتر کند.

وی افزود: به نظر می‌رسد دولت آمریکا بر این باور است که می‌تواند فشار اقتصادی را به‌طور چشمگیری تشدید کند، از جمله از طریق اجرای تهاجمی تحریم‌های ثانویه، و در عین حال رویارویی را عمدتاً در حوزه اقتصادی نگه دارد. اما این فرض، هم موقعیت ایران و هم انگیزه‌هایی را که حاکمیت این کشور با آن مواجه است، به‌درستی درک نمی‌کند.

او گفت: بعید است تهران اجازه دهد تردد عادی تجاری از تنگه هرمز و منطقه گسترده‌تر خلیج فارس از سر گرفته شود، در حالی که همزمان یک خفگی اقتصادی فزاینده را بپذیرد. از دید ایران، هرمز از رویارویی تحریمی جدا نیست؛ بلکه یکی از مهم‌ترین اهرم‌های فشار باقی‌مانده برای تهران است.

رئیس میز ایران در سازمان اطلاعات نظامی اسرائیل عنوان کرد: این وضعیت یک پویایی خطرناک ایجاد می‌کند. هرچه واشنگتن تحریم‌های ثانویه را مؤثرتر اجرا کرده و محدودیت‌های اقتصادی بیشتری بر ایران اعمال کند، انگیزه تهران برای استفاده از ابزارهای باقی‌مانده خود جهت تحمیل هزینه به آمریکا و شرکای منطقه‌ای آن نیز بیشتر می‌شود. و از آنجا که این ابزارها به‌طور فزاینده‌ای ماهیتی نظامی و دریایی دارند، موفقیت در اعمال فشار اقتصادی می‌تواند در واقع احتمال تشدید نظامی را افزایش دهد، نه اینکه آن را کاهش دهد.

او همچنین اظهار کرد: مسئله این نیست که فشار اقتصادی بی‌اثر است. فشار اقتصادی آشکارا اثرگذار است. مشکل این است که فرض شود درد و فشار اقتصادی الزاماً پیش از آنکه ایران را به تشدید تنش سوق دهد، موجب تسلیم تهران خواهد شد.

وی اضافه کرد: بنابراین، راهبردی که بر فشار اقتصادی بدون ایجاد یک مسیر معتبر برای خروج دیپلماتیک بنا شده باشد، در معرض این خطر قرار دارد که دقیقاً به همان نتیجه‌ای منجر شود که واشنگتن می‌گوید می‌خواهد از آن اجتناب کند. فشار اقتصادی به‌تنهایی بعید است ایران را وادار کند شرایط آمریکا را بپذیرد، اما می‌تواند به‌تدریج گزینه‌های جایگزینِ قابل تصور برای تهران را محدود کرده و تشدید تنش را به گزینه‌ای جذاب‌تر تبدیل کند.

دنیس سیترونوویچ تأکید کرد: تا زمانی که واشنگتن این تناقض را حل نکند، مسیر حرکت به سوی یک رویارویی نظامی گسترده‌تر همچنان کوتاه‌تر خواهد شد. در شرایط کنونی، این خطر ممکن است بیش از هر زمان دیگری از آغاز درگیری افزایش یافته باشد.  غریب‌آبادی، معاون وزیر خارجه: جنگ نظامی نتیجه نداد، حالا اسم شکست بعدی را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌اند ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۱:۱۸ کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر امور خارجه در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «ادعا می کنند ایران در آستانه شکست است و به یک نخ بند است، اما به همه متحدانشان التماس می کنند که کمکشان کنند! مشکل، محاسبات غلطی است که هر بار برای پوشاندنش، مجبور می‌شوند شکست بزرگ‌تری برای خودشان بسازند.»

وی افزود: «جنگ نظامی نتیجه نداد، حالا اسم شکست بعدی را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌اند.» سخنگوی سپاه: با وقوع جنگ جدید، تسلیحات مخرب‌تری به کار می‌گیریم ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۰:۳۵ سردار محبی گفت: با وقوع جنگ جدید، تسلیحات مخرب‌تری به‌کار می‌گیریم. قدرت تخریب سر‌های جنگی به‌کاررفته در موشک‌های سپاه بسیار فراتر از نمونه‌های استفاده‌شده در جنگ‌های پیشین است و اگر جنگی آغاز شود، تسلیحات ما در تمامی ابعاد با گذشته کاملاً متفاوت خواهد بود.

  تحلیل الجزیره: ترامپ گفته «هر کشوری که به ایران کمک کند با پیامد‌های اقتصادی بسیار سنگین روبه‌رو می‌شود»؛ در این خصوص، هدف اصلی او چین است و پس از آن عراق و ترکیه ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۰:۳۴ الجزیره نوشت: تحریم‌های آمریکا علیه ایران می‌تواند روابط واشنگتن با چین، عراق و ترکیه را به چالش بکشد.

به گزارش انتخاب، دونالد ترامپ در شبکه اجتماعی تروث سوشال از یک «عملیات اقتصادی خردکننده» علیه ایران خبر داده و آن را «جنگ اقتصادی و انزوایی در مقیاسی بی‌سابقه» توصیف کرده است.

او هشدار داده است هر کشوری که به ایران کمک کند با «پیامدهای اقتصادی بسیار سنگین» روبه‌رو خواهد شد.

نادر حبیبی، استاد دانشگاه برندایس، در گفت‌وگو با الجزیره گفت چین هدف اصلی تحریم‌های تهدیدشده علیه کشورهای کمک‌کننده به ایران خواهد بود و پس از آن عراق و ترکیه قرار خواهند گرفت.

او گفت تحریم تجاری اخیر امارات علیه ایران احتمالاً در نتیجه فشار آمریکا و پس از گفت‌وگو میان مقام‌های دو کشور «تحمیل» شده است.

حبیبی گفت اجرای این تحریم‌ها، به‌ویژه در مورد چین، با چالش روبه‌رو خواهد بود؛ زیرا دولت چین به نهادهای خود هشدار داده است که با تحریم‌های آمریکا همکاری نکنند. همچنین توقف تجارت زمینی با ترکیه و عراق دشوار خواهد بود. تحلیل الجزیره: ترامپ علیه ایران دست به فشار اقتصادی زده، زیرا با معضل کمبود زمان، مهمات و موشک‌های رهگیر مواجه است ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۰:۱۷ الجزیره نوشت: ترامپ علیه ایران دست به فشار اقتصادی زده، زیرا با معضل کمبود زمان مواجه است.

به گزارش انتخاب، حسن البراری، استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه اردن، معتقد است دونالد ترامپ از بازگشت به یک جنگ گسترده با ایران پرهیز می‌کند و برای تضعیف تهران به فشار اقتصادی متکی است.

به گفته او، ترامپ با معضل کمبود زمان و همچنین کمبود مهمات و موشک‌های رهگیر مواجه است؛ مسئله‌ای که دستیابی به یک پیروزی سریع را دشوار می‌کند و باعث شده او فشارهای اقتصادی را به‌عنوان یک دستاورد معرفی و تبلیغ کند ادعای ترامپ: کوبنده‌ترین عملیات اقتصادی‌ای که تاکنون علیه هر کشوری انجام شده را علیه ایران اجرا می‌کنم ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۰:۰۵ دونالد ترامپ مدعی شد: امروز علیه ایران کوبنده‌ترین عملیات اقتصادی‌ای که تاکنون علیه هر کشوری انجام شده است را اعلام می‌کنم.

به گزارش انتخاب، رئیس‌جمهور آمریکا ادعا کرد: «هیچ‌کس بیش از من به جمهوری اسلامی ایران فرصت نداده است تا به یک توافق دست پیدا کند. متأسفانه، آن‌ها از این فرصت استفاده نکردند. بنابراین، امروز اعلام می‌کنم که کوبنده‌ترین عملیات اقتصادی‌ای که تاکنون علیه هر کشوری انجام شده است! این، جنگ اقتصادی و انزوایی در مقیاسی بی‌سابقه خواهد بود.

وی مدعی شد: نیروی دریایی آن‌ها از بین رفته، نیروی هوایی‌شان نابود شده، کارخانه‌های نظامی‌شان اکنون به ویرانه تبدیل شده‌اند، پول ملی‌شان بی‌ارزش است و کشورشان به یک تار مو بند است.

ترامپ ادعا کرد: امروز همچنین اعلام می‌کنم که هر کشوری که به مؤسسات مالی، شرکت‌ها، فرودگاه‌ها یا نهادهای دولتی خود اجازه دهد هر نوع شریان حیاتی یا کمک نجات‌بخشی به ایران ارائه کنند، خودشان نیز با پیامدهای اقتصادی بسیار سنگین مواجه خواهند شد. قاچاق نفت، خطوط مبادله ارزی (Swap Lines)، انتقالات نقدی، صرافی‌ها، ثبت کشتی‌ها، شرکت‌های پوششی — همه این‌ها باید همین حالا متوقف شوند. خودتان می‌دانید چه کسانی هستید. این یک «دی-دی» [روز پیروزی] اقتصادی (D-Day) خواهد بود و ما نیاز داریم همه متحدانمان در کنار ایالات متحده آمریکا بایستند تا تهدید ایران را منزوی و شکست دهند.

رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد: این اقدامات تاریخی آن‌ها و توانایی‌شان برای گسترش تروریسم در سراسر جهان را فلج خواهد کرد. ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت. از توجه شما به این موضوع سپاسگزارم. سپاه: امروز صدای انفجار در محدوده جنوب اصفهان شنیده می‌شود ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۰۹:۵۱ روابط عمومی سپاه حضرت صاحب‌ الزمان( عج) استان اصفهان از احتمال شنیده شدن صدای انفجار کنترل شده در محدوده صفه، بهارستان و اطراف آن خبر داد.

این انفجارات امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ماه از ساعت ۹ صبح تا ۱۴ بعد ازظهر انجام می شود و جای هیچ نگرانی برای مردم عزیز نخواهد بود. الجزیره: نفت چهارشنبه معادل ۰.۷ درصد افزایش یافت و ۹۱.۶۲ دلار شد ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۰۹:۵۰ الجزیره نوشت: قیمت نفت روز چهارشنبه افزایش یافت و در بالاترین سطح خود طی حدود چهار هفته گذشته بسته شد؛ این افزایش در شرایطی رخ داد که نگرانی سرمایه‌گذاران درباره احتمال تشدید تنش‌ها در خاورمیانه بیشتر شده است.

به گزارش انتخاب، قراردادهای آتی نفت برنت ۶۰ سنت، معادل ۰.۷ درصد، افزایش یافت و در قیمت ۹۱.۶۲ دلار در هر بشکه تسویه شد.

قراردادهای آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز ۸۹ سنت، معادل ۱.۱ درصد، افزایش یافت و به ۸۵.۸۳ دلار در هر بشکه رسید. واکنش عراقچی به تهدیدات اقتصادی آمریکا: اصرار بر ادامه سیاست‌های شکست‌ خورده، شکست‌های بیشتری به بار خواهد آورد ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۰۹:۴۱ وزیر امور خارجه به تهدیدات اقتصادی جد‌ید آمریکا علیه ایران واکنش نشان داد.

به گزارش انتخاب، سید عباس عراقچی، وزیر خارجه در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «تهدید به «شروع عملیات اقتصادی» علیه ایران، در واقع برای انحراف افکار عمومی آمریکا از بحران‌های مالی داخلی است: یعنی بدهی‌های بی‌سابقه و افزایش سرسام‌آور بهره‌های بانکی در آمریکا.»

عراقچی تأکید کرد: «اصرار بر ادامه سیاست‌های شکست‌خورده، تنها شکست‌های بیشتری به بار خواهد آورد و دشمنی ایرانیان را در پی خواهد داشت. تروریسم اقتصادی آمریکا، اقتصاد جهانی و حاکمیت ملی کشورها در سراسر جهان را تهدید می‌کند.» آسوشیتدپرس: بدهی عمومی آمریکا از مرز ۴۰ تریلیون دلار عبور کرد/ این رقم بی‌سابقه، اولویت‌های متعارض دولت ایالات متحده را برجسته می‌کند؛ از افزایش هزینه‌های دفاعی که برای ادامه جنگ علیه ایران به آن متکی است تا تلاش برای کاهش هزینه سوخت و مواد غذایی ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۰۹:۰۴ بدهی عمومی آمریکا از مرز ۴۰ تریلیون دلار عبور کرد؛ رقمی بی‌سابقه که در شرایطی ثبت شده است که هزینه‌های دفاعی و برنامه‌های اجتماعی، در کنار بهره بدهی ناشی از کسری فزاینده، بخش بسیار بزرگی از مخارج دولت فدرال را به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش انتخاب، این رکورد تنها پنج ماه پس از آن ثبت شد که بدهی آمریکا در ماه مارس گذشته به رقم بی‌سابقه ۳۹ تریلیون دلار رسیده بود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد این رقم بی‌سابقه بدهی عمومی، اولویت‌های متعارض دولت را برجسته می‌کند؛ از افزایش هزینه‌های دفاعی که آمریکا برای ادامه جنگ دونالد ترامپ علیه ایران، که نزدیک به شش ماه است ادامه دارد، به آن متکی است، گرفته تا تلاش برای کاهش هزینه سوخت و مواد غذایی. پنتاگون: تعداد نظامیان آمریکایی زخمی شده از آغاز جنگ با ایران، به ۷۵۷ نفر رسید و ۵۰ تن به رقم قبلی اضافه شد/ ۱۸ نظامی آمریکایی هم از زمان شروع درگیری‌ها، کشته شدند ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۰۸:۴۹ از آغاز جنگ با ایران، ۱۸ نظامی آمریکایی کشته و ۷۵۷ نفر زخمی شده‌اند.

به گزارش انتخاب، شبکه «سی‌ان‌ان» به نقل از پایگاه داده تلفات جنگی پنتاگون گزارش داد: تعداد نظامیان آمریکایی زخمی‌شده از زمان آغاز جنگ با ایران از ۷۵۰ نفر عبور کرده است.

پنتاگون در به‌روزرسانی پایگاه داده خود در روز چهارشنبه، بیش از ۵۰ نظامی زخمی دیگر را ثبت کرده است.

سی‌ان‌ان با استناد به داده‌های سامانه تحلیل تلفات مربوط به عملیات‌های خارجی گزارش داد که از زمان آغاز جنگ آمریکا علیه ایران، ۱۸ نظامی آمریکایی کشته و ۷۵۷ نفر دیگر زخمی شده‌اند. جک رید، سناتور دموکرات: مهم‌ترین نشانه تأثیرگذاری ایران، بالا ماندن شدید قیمت بنزین در آمریکا و اختلال در عرضه جهانی نفت است/ اگر تهران تحت فشار شدیدی قرار بگیرد، در منطقه حملاتی انجام خواهد داد؛ درباره احتمال انجام حملات ایران در اروپا هم بحث‌هایی وجود دارد ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۰۸:۴۳ سناتور آمریکایی تأکید کرد: ایرانی‌ها در دور زدن تحریم‌ها تجربه دارند.

جک رید، ارشدترین دموکرات کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا، در مصاحبه با شبکه «سی‌ان‌ان» گفت: ایرانی‌ها توانایی خود را در ایجاد اختلال گسترده در عبور و مرور نفت در منطقه خلیج فارس ثابت کرده‌اند و می‌توانند زمان انجام این کار را خودشان انتخاب کنند. ایرانی‌ها ثابت کرده‌اند که حملات گسترده پهپادی می‌تواند بار دیگر موجب اختلال در کشتیرانی در خلیج فارس شود.

او ادامه داد: مهم‌ترین نشانه تأثیرگذاری ایران، بالا ماندن شدید قیمت بنزین در آمریکا و اختلال در عرضه جهانی نفت است. ایرانی‌ها دهه‌ها تحت تحریم بوده‌اند و در دور زدن و عبور از تحریم‌ها تجربه دارند و به این کار ادامه خواهند داد.

جک رید اظهار کرد: اگر ایران تحت فشار شدیدی قرار بگیرد، احتمالاً واکنش نشان خواهد داد و در منطقه حملاتی انجام خواهد داد. درباره احتمال انجام حملات ایران در خارج از منطقه، از جمله در اروپا، بحث‌هایی وجود دارد.

ارشدترین دموکرات کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا عنوان کرد: ایران به‌آسانی تسلیم نخواهد شد و هیچ نشانه روشنی از بازگشایی دوباره تنگه‌ها یا متوقف شدن حملات ایران در خارج از منطقه وجود ندارد. کپلر: مجموع کشتی‌های باری عبوری از این آبراه طی چهارشنبه ۹ فروند بوده که با تعداد ثبت شده در روز سه‌شنبه، برابر است ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۰۸:۲۹ بر اساس داده‌های تردد دریایی، افزایشی در تردد کشتیرانی از تنگه هرمز مشاهده نشده است.

به گزارش انتخاب، آخرین داده‌های مربوط به کشتیرانی نشان می‌دهد تردد دریایی در تنگه هرمز در روز چهارشنبه، در مقایسه با روز قبل افزایش نداشته است؛ این وضعیت در حالی ادامه دارد که مذاکرات میان آمریکا و ایران برای پایان دادن به جنگ همچنان در بن‌بست قرار دارد.

بر اساس داده‌های شرکت کپلر، مجموع کشتی‌های باری عبوری از تنگه هرمز در روز چهارشنبه ۹ فروند بوده که با تعداد ثبت‌شده در روز سه‌شنبه برابر است. طبق اعلام وزارت جنگ آمریکا تعداد سربازان زخمی آمریکا از آغاز جنگ با ایران از ۷۵۰ نفر فراتر رفته ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۰۸:۱۲ این وزارتخانه روز چهارشنبه پایگاه داده را به‌روزرسانی و بیش از ۵۰ سرباز زخمی دیگر را به آمار پیشین اضافه کرد. این در حالی است که مذاکرات بین تهران و واشنگتن برای پایان‌دادن به درگیری همچنان متوقف مانده است.

با ترکیب کل تلفات در سیستم تحلیل تلفات دفاعی برای عملیات‌های خارجی با کل تلفات در عملیات خشم حماسی، تعداد سربازان کشته‌شده ۱۸ نفر و تعداد سربازان زخمی ۷۵۷ نفر از زمان آغاز جنگ علیه ایران توسط ایالات متحده در ۲۸ فوریه است.

وزارت جنگ آمریکا ماه گذشته در سیستم تحلیل تلفات نظامی، دسته‌بندی‌ای برای «عملیات‌های خارجی» ایجاد کرد که شامل تلفات و جراحات ناشی از عملیات نظامی «از هفتم ژوئیه» می‌شود.

این وزارتخانه هنوز جزئیات بیشتری را ارائه و مشخص نکرده است که تلفات در چه درگیری رخ داده است. ادعای اکسیوس: آمریکا به‌طور محرمانه یک کریدور کشتیرانی در تنگه هرمز ایجاد کرده؛ روزانه ۱۰ میلیون بشکه نفت از تنگه خارج می‌شود؛ تقریباً نیمی از حجم انتقال نفت پیش از جنگ ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۰۰:۲۱

اکسیوس نوشت: ارتش آمریکا به‌طور محرمانه یک کریدور کشتیرانی برای ورود و خروج کشتی‌ها از تنگه هرمز ایجاد کرده است تا روزانه میلیون‌ها بشکه نفت از این مسیر عبور کند؛ اقدامی که در شرایطی که جنگ گسترده‌تر همچنان در بن‌بست قرار دارد، یک موفقیت قابل‌توجه محسوب می‌شود. دو مقام آمریکایی این موضوع را به آکسیوس گفته‌اند.

 

بر اساس این عملیات که طی چند هفته گذشته در جریان بوده، روزانه ۱۵ تا ۲۰ نفتکش از طریق یک مسیر جنوبی در امتداد سواحل عمان وارد تنگه هرمز شده یا از آن خارج شده‌اند.

 

به گفته این مقامات، حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت در روز ــ تقریباً نیمی از حجم انتقال نفت پیش از جنگ ــ از تنگه خارج شده و وارد بازار جهانی انرژی می‌شود.

 

این عملیات فقط به اسکورت نفتکش‌های حامل نفت در مسیر خروج محدود نمی‌شود.

 

ارتش آمریکا به نفتکش‌های خالی کمک می‌کند تا از دریای عرب از طریق تنگه وارد خلیج فارس شوند، در آنجا نفت کشورهای منطقه را بارگیری کنند و سپس از تنگه خارج شوند.

 

جزئیات کامل این عملیات تاکنون گزارش نشده بود.

 

یکی از مقامات آمریکایی که مستقیماً در جریان این عملیات قرار دارد، گفت:  «ما دو ماه است که مسیر جنوبی تنگه هرمز را کنترل می‌کنیم. ایران ممکن است دردسرساز باشد، اما آنها کنترل تنگه را در اختیار ندارند؛ ما داریم. ادعای ترامپ: گزینه‌هایی داریم که می‌توانیم ایران را تحریم کنیم؛ ما تحریم‌های بسیار سخت‌گیرانه‌ای در اختیار داریم و خواهیم دید چه اتفاقی می‌افتد ۱۴۰۵/۰۵/۲۸ - ۲۳:۵۵

دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا درباره ایران ادعا کرد: «ما گزینه‌هایی داریم که می‌توانیم ایران را تحریم کنیم. ما تحریم‌های بسیار سخت‌گیرانه‌ای در اختیار داریم و خواهیم دید چه اتفاقی می‌افتد.»

 


۶ ساعت قبل / سایت جماران

پزشکیان: سیاست دولت، استمرار تأمین برق صنایع و جلوگیری از توقف خطوط تولید است

​رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت جلوگیری از وقفه در چرخه تولید، صیانت از اشتغال و ادامه فعالیت واحد‌های صنعتی را از اولویت‌های کشور دانست و توجه به محدودیت‌های شبکه برای مدیریت ناترازی را خواستار شد.

به گزارش جماران، جلسه بررسی آخرین وضعیت اجرای مصوبات تأمین برق صنایع، عصر امروز پنجشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ با حضور دکتر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت، معاون اجرایی رئیس‌جمهور و معاونان وزارت نیرو برگزار شد.

در این جلسه، آخرین وضعیت اجرای هفت مصوبه جلسه گذشته در حوزه تأمین برق صنایع بررسی شد و درباره میزان پیشرفت اقدامات، موانع اجرایی، چالش‌های موجود و عوامل مؤثر بر عدم تحقق کامل برخی مصوبات بحث شد. 

رئیس‌جمهور در این نشست با تأکید بر ضرورت اجرای کامل تصمیمات اتخاذ شده، شناسایی دقیق علل عدم اجرای برخی مصوبات و ارائه راهکار‌های عملیاتی برای رفع موانع را خواستار شد و دستورات لازم را برای تسریع در فرآیند اجرا و جلوگیری از ایجاد وقفه در فعالیت واحد‌های صنعتی صادر کرد.

پزشکیان با تأکید بر اینکه تصمیم و سیاست دولت، استمرار تأمین برق صنایع و جلوگیری از توقف خطوط تولید است، اظهار داشت: باید به‌طور دقیق بررسی شود که چرا برخی مصوبات به‌صورت کامل اجرا نشده و چه سازوکار‌هایی می‌توان برای رفع موانع و تضمین اجرای تصمیمات اتخاذشده به کار گرفت.

رئیس‌جمهور با اشاره به شرایط ناشی از ناترازی برق در کشور بدلیل آسیب‌های ناشی از جنگ، این وضعیت را علاوه بر ایجاد محدودیت برای بخش‌های مختلف مصرف، موجب افزایش فشار بر صنعت برق دانست و گفت: کارکنان و تلاشگران صنعت برق به‌صورت شبانه‌روزی در تلاش هستند تا ضمن تأمین برق مورد نیاز بخش خانگی و عمومی، امکان تأمین برق صنایع نیز تا حد امکان فراهم شود و چرخه تولید کشور دچار وقفه نشود.

دکتر پزشکیان با تأکید بر ضرورت تبیین واقع‌بینانه شرایط برای افکار عمومی افزود: مردم باید در جریان تلاش‌ها، محدودیت‌ها و اقدامات انجام‌شده از سوی تلاشگران صنعت برق قرار گیرند و نباید در شرایطی که شبکه برق کشور با ناترازی مواجه است، زحمات و مجاهدت‌های شبانه‌روزی فعالان این حوزه نادیده گرفته شود.

رئیس‌جمهور در ادامه، با واکاوی دلایل عدم اجرای کامل برخی مصوبات پیشین، بر ضرورت اتخاذ رویکردی متوازن میان حمایت از تولید و صیانت از پایداری صنعت برق تأکید کرد و گفت: باید به‌گونه‌ای عمل کنیم که هم چرخ تولید و صنعت کشور در حرکت باشد و هم صنعت برق و سرمایه‌گذاران این حوزه با زیان مواجه نشوند.

دکتر پزشکیان تأکید کرد: اگر این اصل را بپذیریم که استمرار تولید و فعالیت صنعتی یک ضرورت و مسئله حیاتی برای اقتصاد کشور است و نباید متوقف شود، رویکرد‌ها و سازوکار‌های اجرایی نیز باید متناسب با این ضرورت اصلاح شود و همه دستگاه‌ها به جای تمرکز صرف بر موانع، برای حل مسائل و تأمین برق مورد نیاز صنایع همکاری کنند.

رئیس جمهور با اشاره به اهمیت استمرار فعالیت واحد‌های تولیدی و حفظ اشتغال اظهار داشت: تأمین برق صنایع باید در چارچوب یک نگاه ملی و با اولویت حفظ تولید و اشتغال دنبال شود؛ چرا که توقف تولید علاوه بر آسیب به بنگاه‌های اقتصادی، می‌تواند آثار مستقیم و غیرمستقیمی بر اشتغال و معیشت نیروی کار داشته باشد.

دکتر پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود، مدیریت مصرف، کنترل بار، ارتقای بهره‌وری انرژی و اصلاح الگوی مصرف را از الزامات همراهی بخش صنعت با برنامه‌های مدیریت ناترازی برق دانست و بر ضرورت مشارکت فعال صنایع در این زمینه تأکید کرد.

رئیس جمهور همچنین بر لزوم حمایت از تلاشگران صنعت برق تأکید کرد و گفت: همه بخش‌ها باید ضمن حمایت از تولید و صنعت، از تلاشگران و جهادگران صنعت برق نیز پشتیبانی کنند؛ چرا که آنان در شرایط دشوار و تحت فشار ناشی از ناترازی شبکه، برای تأمین برق مورد نیاز بخش‌های مختلف کشور تلاش می‌کنند.

دکتر پزشکیان تصریح کرد: در مواردی که به دلیل محدودیت‌های شبکه امکان تأمین کامل برق وجود ندارد، باید شرایط و محدودیت‌های واقعی شبکه را در نظر گرفت و از قضاوت‌های غیرمنصفانه درباره عملکرد صنعت برق پرهیز کرد.

رئیس‌جمهور همچنین بر نقش رسانه‌ها در تبیین ضرورت صرفه‌جویی و مصرف بهینه برق تأکید کرد و استمرار اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی عمومی در زمینه مدیریت مصرف انرژی را خواستار شد.

دکتر پزشکیان تأکید کرد: رسانه‌ها باید برای مردم تبیین کنند که مدیریت مصرف برق و کاهش مصارف غیرضروری، به‌ویژه در دوره‌های اوج بار، چه تأثیری در استمرار فعالیت واحد‌های تولیدی و جلوگیری از اختلال در چرخه صنعت کشور دارد و ضرورت همکاری عمومی برای عبور از دوره‌های اوج مصرف را برای جامعه تشریح کنند.

در ادامه این جلسه و در راستای پیشنهاد رئیس‌جمهور برای رفع موانع اجرای مصوبات تأمین برق صنایع، مقرر شد سازوکار تأمین بخشی از برق مورد نیاز صنایع بزرگ از طریق خرید برق عرضه‌شده توسط وزارت نیرو در بورس انرژی، با قیمت و شرایط اقتصادی مناسب، مورد استفاده قرار گیرد و بخش باقی‌مانده نیاز برق این صنایع نیز از سوی وزارت نیرو تأمین شود.

همچنین مقرر شد موضوع جابه‌جایی بخشی از بار مصرفی صنایع از روز‌های اوج مصرف به روز جمعه، با هدف مدیریت بار شبکه و کاهش فشار در دوره‌های اوج مصرف، در شورای عالی کار در اسرع وقت بررسی و تصمیم‌گیری شود.

بر اساس تصمیمات این جلسه، زمینه لازم برای همراهی صنایع در استفاده از برق وارداتی نیز با بهره‌گیری از ظرفیت‌های وزارت نیرو و پیش‌بینی تمهیدات، تسهیلات و پشتیبانی‌های مورد نیاز فراهم خواهد شد تا در چارچوب ملاحظات اقتصادی و فنی، بخشی از نیاز برق صنایع از این مسیر تأمین شود.

همچنین به دستور رئیس‌جمهور مقرر شد، روند اجرای هفت مصوبه مرتبط با تأمین برق صنایع به‌صورت مستمر و روزانه از سوی معاونت اجرایی رئیس‌جمهور پایش و گزارش‌های لازم درباره میزان پیشرفت، موانع و اقدامات انجام‌شده ارائه شود.

 

 

 




 سهامداران عدالت بخوانند؛ مبلغ احتمالی سود ۱۴۰۵ برای هر سبد اعلام شد
۵ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

سهامداران عدالت بخوانند؛ مبلغ احتمالی سود ۱۴۰۵ برای هر سبد اعلام شد

جزییات مبلغ و زمان واریز سود سهام عدالت ۱۴۰۵ را در این گزارش بخوانید.

 امارات؛ حلقه کلیدی فشار تازه آمریکا بر ایران
۵ ساعت قبل / سایت جماران

امارات؛ حلقه کلیدی فشار تازه آمریکا بر ایران

در حالی که دولت دونالد ترامپ از آغاز مرحله‌ای کم‌سابقه از فشار اقتصادی علیه ایران سخن می‌گوید، امارات متحده عربی به یکی از مهم‌ترین بازیگران این راهبرد تبدیل شده است. محدود کردن مبادلات مالی و تجاری با تهران، تشدید کنترل بر شبکه‌های مستقر در دبی و برخورد با مسیرهای دور زدن تحریم‌ها می‌تواند یکی از مهم‌ترین شریان‌های اقتصادی ایران را تحت فشار قرار دهد؛ هرچند ابوظبی همچنان می‌کوشد این فشار را به‌صورت تدریجی اعمال کرده و کانال‌های سیاسی با تهران را کاملاً نبندد.

 عکس: تصاویر ماهواره‌ای از ناو جدید آمریکا در خاورمیانه
۵ ساعت قبل / سایت تابناک

عکس: تصاویر ماهواره‌ای از ناو جدید آمریکا در خاورمیانه

تصاویر ماهواره‌ای Sentinel-۲ از دیروز، یک ناو هواپیمابر آمریکایی کلاس نیمیتز را نشان می‌دهد که در خلیج عمان در حال حرکت است.

 انتقاد کرملین از مشارکت مستقیم انگلیس در جنگ اوکراین
۶ ساعت قبل / سایت هم میهن

انتقاد کرملین از مشارکت مستقیم انگلیس در جنگ اوکراین

سخنگوی کرملین از آنچه افزایش سطح مشارکت انگلیس در جنگ اوکراین خواند، ‌ انتقاد کرد و گفت: موضع لندن در حالی است که برخی کشورهای اروپایی از حمایت از کی‌یف خسته شده‌اند.

 جای زخم ۱۸متری ایلان ماسک بر چهره ماه
۳ ساعت قبل / سایت تابناک

جای زخم ۱۸متری ایلان ماسک بر چهره ماه

برخورد بقایای موشک فالکون ۹ متعلق به شرکت فضایی ایلان ماسک، با سطح ماه، دهانه‌ای ۱۸ متری بر جای گذاشت.

 رئال مادرید برای سومین سال متوالی باارزش‌ترین برند فوتبال جهان شد
۶ ساعت قبل / سایت فوتبالی

رئال مادرید برای سومین سال متوالی باارزش‌ترین برند فوتبال جهان شد

پایگاه خبری فوتبالی- رئال مادرید بار دیگر در صدر ارزشمندترین برندهای فوتبال جهان قرار گرفت. به گزارش فوتبالی، طبق جدیدترین گزارش Brand Finance Football 50 2026، رئال مادرید برای سومین سال متوالی عنوان ارزشمندترین برند باشگاهی فوتبال جهان را به دست آورده و ارزش برند این باشگاه به حدود ۲.۴ میلیارد یورو رسیده است؛ رقمی که نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد افزایش نشان می‌دهد. رئال مادرید تنها در زمینه ارزش برند صدرنشین نیست؛ این باشگاه با امتیاز ۹۵.۸ از ۱۰۰ در شاخص قدرت برند نیز رتبه نخست جهان را در اختیار ...,رئال مادرید,فلورنتینو پرز,لالیگا,ژوزه مورینیو,پیشنهاد سردبیر