قیمت طلا امروز




 سایت باشگاه خبرنگاران / ۱۴۰۵/۰۵/۲۰

تبریک پزشکیان به جانشین رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح

رئیس‌جمهور در پیامی انتصاب امیر سرتیپ «کیومرث حیدری» به عنوان جانشین رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح را تبریک گفت.
 تبریک پزشکیان به جانشین رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح

باشگاه خبرنگاران جوان - مسعود پزشکیان در پیامی انتصاب مدبرانه امیر سرتیپ کیومرث حیدری را به سمت جانشین رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران صمیمانه تبریک گفت و تاکید کرد: بی‌تردید سوابق گرانبهای جنابعالی در عرصه فرماندهی و شناخت دقیق از اقتضائات نیرو‌های مسلح، سرمایه‌ای مهم برای ایفای این مأموریت است.

متن پیام رئیس جمهور به …



 نظر سید محمد خاتمی در خصوص مذاکرات
۳ ساعت قبل / سایت روزنو

نظر سید محمد خاتمی در خصوص مذاکرات

سید‌محمد خاتمی به تازگی در سخنانی مطرح مواضع خود نسبت به مسائلی از جمله جنگ و مذاکرات را بیان کرده است که با سخنان او با واکنش‌های متفاوتی روبه‌رو شد.

به گزارش روز نو برخی مواضع خاتمی را مبتنی بر عقلانیت سیاسی دانستند و برخی نیز دیدگاه او را با در نظر داشتن شرایطی که ایران، آمریکا و منطقه تجربه می‌کند، غیرواقع‌بینانه در نظر گرفتند. اما او چه گفت؟

وحدت سیاسی با ابراز احساسات درباره شهادت رهبری

خاتمی در ویدئویی که از او منتشر شده می‌گوید وقتی رهبر انقلاب به شهادت رسیدند، من هم احساساتم جریحه‌دار شد، اما برای مصالح کشور نباید احساسی تصمیم بگیریم. او با ذکر این سخن گفت: «از چشمان آدم خون می‌بارد؛ اما مسئله مدیریت جامعه نباید بر اساس احساسات باشد».

 این سخن خاتمی را واکنش‌های مثبتی روبه‌رو شد و برخی گفتند که خاتمی با ابراز این سخن خط خود و بلکه جریان میانه‌روی اصلاحات را از اپوزیسیون جدا کرد.

خاتمی به نوعی کوشید نقد‌هایی که مطرح می‌کند را جدای از اپوزیسیون برانداز مطرح کند و خط روشنی میان اصلاح‌طلبی و گفتمان انتقادی با عناد با جمهوری اسلامی برقرار کند.

همین رویکرد باعث شد تا بسیاری در فضای مجازی تصاویر مشترک رهبر شهید انقلاب و سید محمد خاتمی را بازنشر کنند و حتی با انتشار سخنان رهبر شهید انقلاب در دوره دولت هشتم درباره ویژگی‌های مثبت خاتمی را منتشر کنند.

به هر روی به نظر می‌رسد ابراز احساسات خاتمی درباره شهادت رهبر انقلاب فضای سیاسی داخلی را منسجم‌تر نیز کرده است و باعث کم‌رنگ شدن اختلافات سیاسی داخلی می‌شود. این وجه مثبت سخنان اخیر خاتمی بود که بسیاری از کارشناسان و فعالان سیاسی نیز از آن استقبال کردند.

دفاع تمام‌قد از تفاهمنامه

او در ادامه از مسعود پزشکیان تقدیر می‌کند و می‌گوید که دستش را می‌بوسم که شجاعانه و فداکارانه تفاهم‌نامه اسلام‌آباد را امضا کرد. خاتمی از این رهگذر وارد تحلیل تفاهم‌نامه دو جانبه ایران و آمریکا می‌شود و این تفاهم‌نامه را بی‌نظیر می‌داند. او در سخنان اخیرش می‌گوید: «بعد از جنگ‌جهانی دوم هیچ سندی که به امضای رئیس جمهور آمریکا رسیده باشد اینقدر امتیاز به طرف مقابل نداده است».

خاتمی می‌گوید که ایران در موضعی عزتمندانه این …



 دولت نه بی‌اختیار است و نه مقصر همه بحران‌ها
۳ ساعت قبل / سایت اصلاحات نیوز

دولت نه بی‌اختیار است و نه مقصر همه بحران‌ها

به گزارش اصلاحات نیوز؛

دو سال پس از آغاز به کار دولت چهاردهم، این دولت در شرایطی به نیمه مسیر خود رسیده که همزمان با فشار‌های اقتصادی و کاهش قدرت خرید، با پیامد‌های جنگ، فرسایش سرمایه اجتماعی و اختلافات سیاسی بر سر نحوه مواجهه با مذاکره و سیاست خارجی روبه‌رو است. در چنین شرایطی، ارزیابی عملکرد دولت نیز میان دو روایت متضاد گرفتار شده است؛ روایتی که دولت را فاقد اختیار کافی برای حل بحران‌ها می‌داند و روایتی که تقریباً همه مشکلات موجود را به عملکرد دولت نسبت می‌دهد.

امید محدث، کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد:

اکنون که دو سال از آغاز به کار دولت چهاردهم می‌گذرد، شرایط دولت را در وضعیت ابهام جنگی و بحران اقتصادی ـ اجتماعی موجود چطور ارزیابی می‌کنید؟

به نظرم دولت در شرایط فعلی با یک بحران معمول مدیریتی مواجه نیست؛ ما با تراکم و همزمانی چند بحران روی یکدیگر روبه‌رو هستیم. ابهام جنگی، فشار اقتصادی، کاهش قدرت خرید، فرسایش سرمایه اجتماعی و در کنار همه اینها، اختلاف بر سر نحوه مواجهه با مسئله مذاکره، مجموعه‌ای از شرایط را ایجاد کرده که اداره کشور را برای هر دولتی بسیار دشوار می‌کند.

در این شرایط، دو دیگاه کلی وجود دارد؛ عده‌ای دولت را فاقد اختیارات لازم برای اتخاذ تصمیم می‌دانند و عده‌ای دیگر با نگاهی حداکثری دولت را فعال مایشاء می‌بینند و همه مشکلات در کشور را ماحصل اقدامات دولت می‌دانند. من شرایط دولت را نه با نگاه «دولت بی‌اختیار» ارزیابی می‌کنم و نه با نگاه «همه مشکلات تقصیر دولت است» و هر دو نگاه را ساده‌سازی مسأله می‌دانم. به نظرم امروز دیگر نمی‌توان همه مشکلات را به «نداشتن اختیار» نسبت داد. دولت در حوزه اقتصاد، مدیریت بازار، سیاست‌های اجرایی، انتخاب مدیران، اطلاع‌رسانی و مدیریت افکار عمومی اختیارات قابل‌توجهی دارد و باید بابت نحوه استفاده از این اختیار پاسخگو باشد.

از دولت انتظار داریم تورم را کنترل کند، سرمایه‌گذاری ایجاد کند، ارز را مدیریت کند، اشتغال ایجاد کند و رضایت اجتماعی را بالا ببرد، اما همزمان بخشی از ابزار‌هایی که تعیین‌کننده این متغیر‌ها هستند، خارج از اختیار مستقیم دولت قرار دارند و بازیگران متعددی بر این مولفه‌ها تاثیرگذار هستند. این البته نباید تبدیل به بهانه‌ای …





پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 حاجی‌بابایی: وقتی قیمت نفت بالا می‌رود یعنی ما برنده‌ایم، وقتی پایین می‌آید، یعنی آمریکا موفق شده است
سایت آفتاب نیوز

حاجی‌بابایی: وقتی قیمت نفت بالا می‌رود یعنی ما برنده‌ایم، وقتی پایین می‌آید، یعنی آمریکا موفق شده است

نایب‌رئیس دوم مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایجاد مسیرهای جایگزین انتقال نفت با هدف تضعیف تنگه هرمز بخشی از جنگ علیه ایران است، گفت: وقتی قیمت نفت بالا می‌...
 فوری/ ناو جورج واشنگتن به خاورمیانه رسید
سایت اکوایران

فوری/ ناو جورج واشنگتن به خاورمیانه رسید

فرماندهی مرکزی آمریکا اعلام کرد ناو هواپیمابر «یو‌اس‌اس جورج واشنگتن» روز گذشته وارد منطقه عملیاتی این کشور در خاورمیانه شده است.
 قائم حسینی اعدام شد | قوه قضاییه: برخی حاضران با دیدن آن صحنه «شلوار خود را خیس کردند»
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

قائم حسینی اعدام شد | قوه قضاییه: برخی حاضران با دیدن آن صحنه «شلوار خود را خیس کردند»

مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد: قائم حسینی، تبعه خارجی و از عناصر دخیل در جنایت میدان علیخانی اصفهان که منجر به شهادت مظلومانه چهار نیروی فراجا شد، پس از طی روال قانونی به دار مجازات آویخته شد.
 پایان یک شرط ۴۳ ساله؟ | بحران‌های امنیتی، وزارت اطلاعات را به بازنگری کشاند
سایت رویداد‌ ۲۴

پایان یک شرط ۴۳ ساله؟ | بحران‌های امنیتی، وزارت اطلاعات را به بازنگری کشاند

بحران‌های امنیتی اخیر، بحث بازنگری در ساختار وزارت اطلاعات را به یکی از موضوعات جدی در محافل سیاسی تبدیل کرده است؛ تا جایی که ایده حذف شرط ۴۳ ساله «اجتهاد» برای وزیر اطلاعات، حالا از سطح گمانه‌زنی فراتر رفته و به موضوع اصلاح قانون رسیده است.
 سخنان تکان‌دهنده سخنگوی سپاه از تغییر قواعد بازی
سایت تابناک

سخنان تکان‌دهنده سخنگوی سپاه از تغییر قواعد بازی

سخنگوی سپاه با اشاره به توان موشکی ایران، گفت: اگر جنگی آغاز شود، تسلیحات ما در تمامی ابعاد با گذشته کاملاً متفاوت خواهد بود.
 جنگی در دریای متلاطم
سایت روزنو

جنگی در دریای متلاطم

لینکلن پس از انتقال از اقیانوس هند و آرام، ماه‌ها در خاورمیانه مانده و مأموریتی را پشت سر گذاشته که از برنامه معمول استقرار ناو‌ها طولانی‌تر شده است.
 جو کنت: جنگ را دوچندان شدید ‌می‌کنیم
سایت اکوایران

جو کنت: جنگ را دوچندان شدید ‌می‌کنیم

کنت، رئیس سابق مرکز ملی مبارزه با تروریسم آمریکا که در اعتراض به جنگ ایران از سمت خود استعفا کرده بود، هشدار داد حضور نظامی واشنگتن در منطقه، نیروهای آمریکایی را به «تله» برای تشدید جنگ تبدیل کرده و خواستار خروج فوری آنان از این درگیری شد.
 جنجال هشتگ قالیباف در شبکه‌های اجتماعی عراق
سایت تابناک

جنجال هشتگ قالیباف در شبکه‌های اجتماعی عراق

هشتگی که دیروز قالیباف با آن توییت زد، ترند عراقی‌ها شده است.