قیمت طلا امروز




 سایت باشگاه خبرنگاران / ۱۴۰۵/۰۵/۱۹

خواب آشفته‌ی شهر متروکه

سال گذشته، دبی با پذیرش بیشتر از ۵/۱۹ میلیون گردشگر خارجی یکی از پربازدیدترین شهر‌های جهان بود.
 خواب آشفته‌ی شهر متروکه
باشگاه خبرنگاران جوان - سال گذشته، دبی با پذیرش بیشتر از ۵/۱۹ میلیون گردشگر خارجی یکی از پربازدیدترین شهر‌های جهان بود و داشت خودش را برای شکستن رکورد بالاتر از ۲۰ میلیون گردشگر آماده می‌کرد. با آغاز جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، اما رؤیای گردشگران و سرمایه‌گذاران در این شهر، انگار دود شد و به هوا رفت. کابوس دبی می‌توانست وحشتناک‌تر از اینها هم بشود، اما با آتش‌بس ۶۰ روزه‌ای که البته دوام نیاورد و معلوم نیست سرانجامش چه شود، تلاش و تقلا‌ها برای زنده کردن دبی آغاز شد. اما با وضعیت موجود و جنگی که هر آن ممکن است دوباره شعله‌ور شود آیا سرمایه‌گذاران و شیوخ دبی می‌توانند امیدوار باشند که در و دروازه اقتصادی و صنعت گردشگری این شهر، دوباره بر همان پاشنه سابق بچرخد؟

کاهش ۸۰ درصدی

فروردین ماه امسال «بی‌بی‌سی» در گزارشی مفصل به افول صنعت گردشگری دبی پرداخت. در این گزارش از قول یکی از مدیران یک شرکت گردشگری که ۱۴ شعبه در امارات دارد و بیشتر از هزار کارمند در استخدامش هستند گفته شده بود خیلی از رستوران‌های معروف که البته مشتریان اماراتی خاص خودشان را هنوز دارند، شاهد کاهش درآمد بیش از ۵۰درصد بوده‌اند. اما فروشگاه‌هایی که به گردشگران وابسته هستند، با کاهش ۷۰ تا ۸۰درصدی فروش، آسیب بیشتری دیده‌اند. مدیر این مجموعه اعتراف کرده بود مجبور شده حقوق همه کارکنان، ازجمله خودش را ۳۰درصد کاهش دهد. او تأکید کرده بود که: «وضعیت فعلی وحشتناک است. من یک انتخاب داشتم یا ۳۰ درصد از کارکنانم را اخراج کنم یا حقوق‌ها را برای حفظ مشاغل کاهش دهم. فعلاً دومی را انتخاب کردم».

یکی از مدیران ارشد یک رستوران زنجیره‌ای هم به «بی‌بی‌سی» گفته بود میزان رفت و آمد در فروشگاه‌هایش به ۱۵ تا ۲۰ درصد میزان معمول کاهش یافته و آنها را مجبور کرده است بیش از نیمی از کارکنان را به مرخصی بدون حقوق بفرستند.

پیامد‌های جنگ دامنگیر هتل‌های دبی هم شده و بر اساس آمار رسمی و با وجود اعلام تخفیف‌های بزرگ، اما سطح اقامت درهتل‌ها پس از شروع جنگ ۸۰ تا ۸۵ درصد کمتر شده بود. حتی هتل‌هایی که ویژه برگزاری کنفرانس‌ها، گردهمایی‌ها، رویداد‌ها و... بودند گزارش دادند مشتری چندانی ندارند. تحقیقات انجام شده توسط «اقتصاد آکسفورد» در پنج ماه پیش نشان می‌داد امسال ۲۳ تا ۳۸ میلیون نفر کمتر به منطقه سفر خواهند کرد و ضرر و زیان ناشی از تعطیلی گردشگری بر اثر جنگ، ۳۴ تا ۵۶ میلیارد دلار خواهد بود.

واقعاً همه چی آرومه؟

خرداد ماه امسال «سی‌ان‌ان» گزارشی را با این تیتر: «دبی به حالت عادی بازگشته است، پشت پرده، اما داستان متفاوتی در جریان است» منتشر کرد. در گزارش این خبرگزاری آمده بود ترافیک دبی دوباره در حال افزایش است، میز‌های رستوران‌ها در حال پر شدن هستند و پرواز‌ها تا حد زیادی از سر گرفته شده‌اند. در ظاهر، زندگی در این قطب گردشگری خلیج فارس تقریباً به حالت عادی نزدیک شده است. پشت پرده، اما شهر با واقعیت‌های دردناکی روبه‌رو است... هتل‌ها، خطوط هوایی و دیگر مشاغل مرتبط با گردشگری بیش از هر زمان دیگری تلاش می‌کنند گردشگران و بازدیدکنندگان را به بازگشت ترغیب کنند. این شهر با یکی از مهم‌ترین آزمون‌های تاریخ خود روبه‌رو است، چراکه باید اعتماد مسافران و گردشگران را برگرداند و صنعت گردشگری خود را که سنگ بنای اقتصادش است، احیا کند. آن هم در شرایطی که هشدار‌ها برای سفر نکردن به منطقه هنوز پابرجا هستند و بسیاری از پرواز‌ها از سرگرفته نشده‌اند.

دست‌اندرکاران صنعت گردشگری در دبی اگرچه از اختلال‌های وسیع و گسترده، کاهش درآمد، عدم ثبات، آینده نامعلوم و... گلایه داشتند، اما ادعا می‌کردند اقتصاد و گردشگری دبی هنوز به مرحله فروپاشی نرسیده است و می‌توان امیدوار به نجات آن بود. اقتصاددانان، اما نگاه محتاطانه‌تری داشتند و اگرچه از فروپاشی حرفی نمی‌زدند، اما معتقد بودند اختلال اقتصادی می‌تواند ادامه‌دارتر باشد. در این شرایط در اغلب بخش‌های وابسته به گردشگری دبی، تخفیف‌های عجیب و غریب نیز داشت آغاز می‌شد.

گذشته برنمی‌گردد

«ایندیپندنت» هفته پیش در گزارشی از شهر دبی نوشت: آسیب‌های سازه‌ای واردشده به این مقصد گردشگری قابل‌ترمیم‌اند و بسیاری از مسیر‌های پروازی نیز دوباره برقرار شده‌اند، اما هنوز مشخص نیست آیا آسیبی که پس از این درگیری به اعتبار و امنیت دبی وارد شده، ترمیم‌پذیر خواهد بود یا خیر؟

خبر تازه از تلاش‌ها برای اینکه دبی دوباره همان دبی سابق بشود، نکات جالبی را در بر دارد. ظاهراً اماراتی‌ها به جز ترمیم و بازسازی سریع مکان‌های آسیب دیده، فتیله تخفیف‌هایشان را هم بالاتر کشیده‌اند. مقام‌های این شهر طرح تشویقی جدیدی را برای ساکنان و شهروندان امارات متحده عربی اعلام کرده‌اند که در ازای معرفی بستگان یا دوستانشان در خارج کشور برای سفر به دبی، بسته‌های پاداشی به ارزش حداکثر ۳ هزار درهم امارات، معادل حدود ۸۱۶ دلار، دریافت می‌کنند. معرفی‌شدگان نیز می‌توانند از امکان اقامت طولانی‌مدت در هتل‌ها و همچنین صرف غذا‌های متنوع همراه با تخفیف ویژه بهره‌مند شوند.

این در حالی است که پیش از این هتل‌ها و شرکت‌های گردشگری نیز بسته‌های گردشگری را با اقامت طولانی‌مدت در هتل‌های لوکس دبی با قیمت‌هایی ارائه داده بودند که کمتر از یک سال پیش اصلاً قابل تصور نبود. مسئولان شهری هم با حذف مالیات و عوارض و ... سعی دارند به هتل‌ها و مراکز اقامتی کمک کنند.

با وجود تقلای بی‌پایان مسئولان این شیخ‌نشین برای اینکه آب رفته را به جوی دبی برگردانند «چینزیا بیانکو» کارشناس شبه‌جزیره عربستان و منطقه خلیج فارس در شورای روابط خارجی اروپا، مدتی قبل در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این بدترین کابوس دبی است، زیرا اساس موجودیت آن به این وابسته بود که در منطقه‌ای پرآشوب، یک آبادی امن باشد... شاید راهی برای تاب‌آوری وجود داشته باشد، اما بازگشت به گذشته دیگر ممکن نیست».

منبع: روزنامه قدس



 افزایش قیمت بنزین، مسیر حرکت نقدینگی را تغییر می‌دهد؟ | گلوانی: گرانی بنزین یک شوک موقت تورمی ایجاد می‌کند نه تورم 150 درصدی!

افزایش قیمت بنزین، مسیر حرکت نقدینگی را تغییر می‌دهد؟ | گلوانی: گرانی بنزین یک شوک موقت تورمی ایجاد می‌کند نه تورم 150 درصدی!

اقتصادنیوز: یک پژوهشگر و کارشناس اقتصادی گفت: در حال حاضر تورم ماهانه بالای ۵ تا ۶ درصد است و تورم نقطه‌ای و سالانه نیز بالای 83 یا 84 درصد قرار دارد. بنابراین این‌طور نیست که اگر در قیمت بنزین افزایش جدی صورت بگیرد، تورم ناگهان به سمت ۱۵۰ درصد یا اعداد مشابه حرکت کند؛ چنین اتفاقی رخ نخواهد داد.

 فال و طالع بینی امروز ۲۸ مرداد

فال و طالع بینی امروز ۲۸ مرداد

فال و طالع بینی ۲۸ مرداد ماه را در ادامه بخوانید.

 چراغ سبز ترامپ به اسرائیل برای بمباران | بهانه عجیب نتانیاهو برای حمله

چراغ سبز ترامپ به اسرائیل برای بمباران | بهانه عجیب نتانیاهو برای حمله

دولت ترامپ دقیقاً می‌دانست که بمب‌افکن‌های اسرائیلی در راه سوریه هستند. گزارش محرمانه آکسیوس نشان می‌دهد واشنگتن در یک بازی دوگانه، پس از دریافت پیش‌اخطار از تل‌آویو، چشمان خود را بر بمباران باندهای فرودگاهی سوریه بست .

 دفتر نتانیاهو بالاخره مسئولیت این حمله را پذیرفت | هشدار دوباره به ترکیه

دفتر نتانیاهو بالاخره مسئولیت این حمله را پذیرفت | هشدار دوباره به ترکیه

رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی پس از حدود ۲۴ ساعت رسماً مسئولیت حمله اخیر در سوریه را پذیرفت.

 قیمت انواع خودرو داخلی در بازار +جدول

قیمت انواع خودرو داخلی در بازار +جدول

اقتصادنیوز: ​بررسی بازار خودرو نشان می‌دهد در حالی که رکود معاملاتی و انتظار همچنان بر بازار حاکم است، قیمت برخی خودروهای داخلی طی دو ماه گذشته با تغییرات قابل توجهی همراه نبوده؛ با این حال در میان ۱۵ مدل خودروی مورد بررسی، «ری‌را» با ۲۶۵ میلیون تومان افزایش بیشترین رشد قیمت و «۲۰۷ دنده‌ای پانوراما» با ۵۰ میلیون تومان کاهش، بیشترین افت قیمت را به ثبت رسانده‌اند.

 پاسخ بازیکن استقلال به بازگشت رقیبش؛ خسته نباشید!

پاسخ بازیکن استقلال به بازگشت رقیبش؛ خسته نباشید!

حبیب فرعباسی دروازه‌بان تیم فوتبال استقلال، پس از پیروزی آبی پوشان برابر نساجی، درحالی که ورزشگاه را ترک می‌کرد، پاسخ جالبی به سوال خبرنگاران داد.

 تاریخ و ورزشگاه دربی تهران لو رفت؛ ۱۱ شهریور در اصفهان

تاریخ و ورزشگاه دربی تهران لو رفت؛ ۱۱ شهریور در اصفهان

گزارشگر مسابقه سپاهان و تراکتور تاریخ و محل برگزاری دیدار استقلال و پرسپولیس را لو داد.

 جنگ آبراه‌ها در راه است؟ | قمار اوکراین و دوری تهران از دام پهن شده

جنگ آبراه‌ها در راه است؟ | قمار اوکراین و دوری تهران از دام پهن شده

اقتصادنیوز: تنش‌های ایران و اوکراین اگر باعث ادغام جبهه‌های نبرد در اروپا و خاورمیانه نشود، دست‌کم جغرافیای بی‌ثباتی را گسترش می‌دهد.