قیمت طلا امروز




 سایت باشگاه خبرنگاران / ۱۴ ساعت قبل

آن‌هایی که تصور می‌کنند «این آخرین نبرده»، بخوانند!

تکرار گزاره‌هایی مانند «کار تمام است»، «این آخرین روزهاست» و «فروپاشی نزدیک است»، تلاشی برای ساختن یک ادراک روانی از فروپاشی است.
 آن‌هایی که تصور می‌کنند «این آخرین نبرده»، بخوانند!

باشگاه خبرنگاران جوان - «کار جمهوری اسلامی تمام است»، «این‌ها رفتنی هستند»، «جمهوری اسلامی برف امسال را نخواهد دید»، «این آخرین نبرده ...» و مواردی از این دست، القائات نخ‌نما و پرتکراری است که برای ایجاد بحران و فروپاشی روانی در ذهن افراد، به‌عنوان یک تاکتیک عملیات روانی کهنه از سوی ضدانقلاب مطرح می‌شود.

این القائات پرحجم تلاش می‌کند تصویری از فروپاشی را در ذهن مخاطب ایجاد کند تا با ارائه یک آدرس غلط، افراد را به سمت اهداف از پیش تعیین‌شده هدایت کند.

این نوع بازی روانی که در چند مرحله، از بحران‌نمایی، ایجاد تصویر پرشمار و فراگیر، القای فراگیری عمومی و سپس التهاب و خشونت در آشوب شکل می‌گیرد، بخشی از تلاش عملیات روانی ضدانقلاب برای ایجاد اغتشاش و خشونت است.

در واقع، این تصور غلط که نظم و امنیت از بین رفته و هر لحظه فضای شکننده‌ای از فروپاشی را تداعی می‌کند، خود می‌تواند به ایجاد اغتشاش منجر شود.

پس از این روند است که فرد تصور می‌کند همه‌چیز تمام شده و در یک فضای خلأ، با این خیال خام که دیگر حاکمیت و نظمی وجود ندارد که وی در ساختار آن پاسخ رفتار‌های خود را بدهد، دست به خشونت‌های بی‌حدوحصر می‌زند؛ اما زمانی که این افراد دستگیر می‌شوند، به این نتیجه می‌رسند که تصورات اشتباهی درباره فروپاشی به آنها القا شده است هر چند کار از کار گذشته است.

متأسفانه همین فضای هیجانی و تصورات غلط، زمینه‌ساز خشونت‌ها و جنایات متعدد برخی اغتشاشگران در انظار عمومی شده است.

جنایاتی که تحت پوشش القا بهم ریختگی ساختار رقم می‌خورد

فردی که با خودرو چند مأمور را زیر می‌گیرد و پس از به آتش کشیدن خودرو فرار می‌کند، یا افرادی که پلیسی را به آتش کشیده، اعضای بدن او را قطعه‌قطعه می‌کنند، تلفن همراهش را برمی‌دارند و با وقاحت و سنگدلی تمام، گزارش جنایت خود را به خانواده آن پلیس مظلوم می‌دهند، خود را در یک فضای فتح و پیروزی می‌بینند و احساس می‌کنند در آن لحظه مصونیتی فولادین دارند؛ اما وقتی از این توهم روانی خارج می‌شوند، حتی اگر خود را در کمپ ترک اعتیاد نیز پنهان کنند، شناسایی و دستگیر شده و به مجازات اقدامات خود می‌رسند.

ماده مخدری به نام توهم فروپاشی

ضدانقلاب با القای توهم فروپاشی، مانند یک ماده مخدر، ذهن و روان افراد را مسخ کرده و آنان را به سمت اغتشاش و خشونت سوق می‌دهد؛ اما پس از فروکش کردن اغتشاشات، پایان خشونت‌ها و خاموش شدن آتش اماکنی که توسط این افراد به آتش کشیده شده است، قانون و نظم عمومی بار دیگر مسیر خود را پیدا می‌کند و افراد خاطی را به سزای اقداماتشان می‌رساند. با این حال، افرادی که هوشیار هستند، هیچ‌گاه به دام چنین عملیات روانی نمی‌افتند.

مسئله اصلی اینجاست که فروپاشی و بهم ریختگی پیش از آنکه در میدان واقعیت رخ دهد، باید در ذهن مخاطب ساخته شود؛ به همین دلیل، یکی از مهم‌ترین ابزار‌های عملیات روانی، تکرار مداوم گزاره‌هایی درباره «پایان کار»، «آخرین روزها» و «فروپاشی قریب‌الوقوع» است. هدف، صرفاً پیش‌بینی آینده نیست؛ بلکه ساختن ادراک و رفتاری است که بتواند به تحقق همان پیش‌بینی کمک کند.

از همین رو، هوشیاری در برابر این فضاسازی‌ها به معنای نادیده گرفتن مشکلات و واقعیت‌های جامعه نیست؛ بلکه به معنای تفکیک واقعیت از القا، تحلیل از هیجان و اعتراض از خشونت است.

تجربه نشان داده است که هیاهوی رسانه‌ای و تصویرسازی از یک فروپاشی قطعی، به‌تنهایی نمی‌تواند واقعیت سیاسی و اجتماعی را تغییر دهد. آنچه در نهایت تعیین‌کننده است، واقعیت‌های میدانی، میزان انسجام اجتماعی، عملکرد نهاد‌ها و نحوه مواجهه جامعه با بحران‌هاست؛ نه هشتگ‌ها و شعار‌هایی که هر بار با ادعای «این بار دیگر تمام است» تکرار می‌شوند.

منبع: فارس




 نسخه‌های سرگردان؛ گزارشی از معضل کمبود دارو | آخرین خبر

نسخه‌های سرگردان؛ گزارشی از معضل کمبود دارو | آخرین خبر

شرق/متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست نسترن فرخه| با وجود وعده‌های مسئولان برای بهبود شرایط، کمبود دارو‌ همچنان ادامه دارد؛ بحرانی که بیماران را برای یافتن دارو، میان داروخانه‌ها و بیمه‌ها سرگردان کرده است. «دارو نیست»؛ جمله‌ای تکراری که اغلب آنها که از داروخان

 اینجا کسی برای مذاکره غش نمی‌کند | آخرین خبر

اینجا کسی برای مذاکره غش نمی‌کند | آخرین خبر

فرهیختگان/متن پیش رو در فرهیختگان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست علی ملکی| محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس هیئت مذاکره‌کننده ایران با آمریکا، نطق پیش از دستور روز گذشته خود در صد و هشتادمین جلسه علنی مجلس را در یکی از نقاط زمانی حساس این روزها انجام داد؛ یک روز

 شهرفروشی، نسخه ویرانی تهران | آخرین خبر

شهرفروشی، نسخه ویرانی تهران | آخرین خبر

شرق/متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست نورا حسینی| شهردار سابق تهران می‌گوید تصمیم‌های شهرسازی از آن تصمیم‌هایی هستند که «صدایشان بعدا درمی‌آید» و متخصصانی که پیامد این تصمیم‌ها را می‌دانند، وظیفه دارند نسبت به آنها حساس باشند. پیروز حناچی در گفت‌وگو با «شرق» از

 ذخیره سد زاینده رود نسبت به میانگین بلند مدت ۵۶ درصد کمتر است

ذخیره سد زاینده رود نسبت به میانگین بلند مدت ۵۶ درصد کمتر است

آرمان امروز : معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان اعلام کرد: اکنون بالغ بر ۳۵۴ میلیون متر مکعب آب در مخزن سد زاینده رود ذخیره شده که نسبت به میانگین بلند مدت ۵۶ درصد کمتر است. خلیل دادخواه افزود: از دهم خرداد، چهار مرحله جاری سازی آب در نواحی خشک زاینده رود در بازه‌ای ۹۰ [ ]

 ضربه eSim  به اپراتورهای سنتی

ضربه eSim به اپراتورهای سنتی

دنیای اقتصاد: تقاضا برای سیم‌کارت‌های الکترونیکی (eSim) مورد استفاده در سفر، امسال حدود یک‌سوم افزایش خواهد یافت، زیرا مسافران بین‌المللی به دنبال جایگزین‌های ارزان‌تری برای بسته‌های رومینگ داده هستند که تهدیدی برای اپراتورهای تلفن همراه سنتی محسوب می‌شود. تحلیلگران در موسسه تحقیقاتی FDM CCS Insight تخمین زده‌اند که امسال حدود ۱۳۴‌میلیون سیم‌کارت الکترونیکی مسافرتی در سطح جهان استفاده خواهد شد که نسبت به 101.8میلیون در سال ۲۰۲۵ افزایش یافته است. مصرف‌کنندگان در حال دانلود سیم‌کارت‌های الکترونیکی از شرکت‌هایی مانند Airalo هستند که نزدیک به ۳۰۰‌میلیون دلار از سرمایه‌گذارانی از جمله شرکت سهام خصوصی CVC و Saily، اپراتوری متعلق به NordVPN، توسعه‌دهنده Nord Security، جمع‌آوری کرده است.

 بدهی عمومی آمریکا از 40 هزار میلیارد دلار فراتر رفت - تسنیم

بدهی عمومی آمریکا از 40 هزار میلیارد دلار فراتر رفت - تسنیم

برای اولین بار در تاریخ حجم بدهی عمومی دولت آمریکا از مرز 40 تریلیون دلار فراتر رفت.

 در روز سی و نهم جنگ سوم چه گذشت؟/ سی‌ان‌ان: احتمالا یکی از اهداف پشت پرده دعوت عراق از قالیباف این بوده که بغداد خود را به‌عنوان یک میانجی بالقوه میان آمریکا و ایران مطرح کند/تماس تلفنی عراقچی با فرمانده ارتش پاکستان/پزشکیان: مذاکره به معنای تسلیم نیست/ادعای ترامپ: شاید در مقطعی مذاکرات با ایران را از سر بگیریم، اما در حال حاضر وضعیت خیلی خوب است، ولی شاید در مقطعی [این کار را انجام دهیم]

در روز سی و نهم جنگ سوم چه گذشت؟/ سی‌ان‌ان: احتمالا یکی از اهداف پشت پرده دعوت عراق از قالیباف این بوده که بغداد خود را به‌عنوان یک میانجی بالقوه میان آمریکا و ایران مطرح کند/تماس تلفنی عراقچی با فرمانده …

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز سی و نهم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۳۴ روز می‌گذرد، ترامپ مدعی شده هیچ مذاکره‌ای...

 سقوط املاکی | آخرین خبر

سقوط املاکی | آخرین خبر

وطن امروز/متن پیش رو در وطن امروز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست آمریکایی‌ها این روزها به‌شدت از وضعیت اقتصادی‌شان خشمگین و ناراضی‌اند. بسیاری از شهروندان آمریکا در گفت‌وگو با رسانه‌ها تاکید می‌کنند حقوق‌شان بالا نرفته اما همه ‌چیز گران‌تر شده است. برخی آمریکایی‌ها گفتند بنزین