قیمت طلا امروز




 سایت باشگاه خبرنگاران / ۱۴۰۵/۰۵/۱۷

فلک‌الافلاک در مسیر جهانی‌شدن؛ خرم‌آباد آماده یک پوست‌اندازی گردشگری می‌شود

قلعه‌ای که قرن‌ها بر فراز خرم‌آباد ایستاده و شاهد فراز و فرود تاریخ این سرزمین بوده، حالا قرار است خودش به موتور محرک تحول گردشگری شهر تبدیل شود.
 فلک‌الافلاک در مسیر جهانی‌شدن؛ خرم‌آباد آماده یک پوست‌اندازی گردشگری می‌شود

باشگاه خبرنگاران جوان؛ رضوان پاک منش   - خرم‌آباد در آستانه یک اتفاق بزرگ گردشگری قرار دارد؛ طرحی که با محوریت قلعه تاریخی فلک‌الافلاک، نه‌تنها سیمای پیرامونی این میراث ارزشمند را متحول می‌کند، بلکه می‌تواند این قلعه را از یک اثر تاریخی برای بازدید، به یک مقصد ویژه گردشگری در تراز ملی و جهانی تبدیل کند؛ روایتی تازه از شهری که می‌خواهد تاریخ چند هزار ساله خود را با زبان گردشگری مدرن برای جهان بازگو کند.

خرم‌آباد؛ شهری که می‌خواهد متفاوت دیده شود

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان از برنامه تبدیل قلعه فلک‌الافلاک به مقصد ویژه گردشگری خبر داده است؛ طرحی که با مجموعه‌ای از اقدامات عمرانی، شهری و گردشگری، فصل تازه‌ای را برای یکی از مهم‌ترین نمادهای تاریخی لرستان رقم خواهد زد.

بر اساس این برنامه، احداث چهارباغ و پیاده‌راه، کنارگذر و مجموعه پل‌های افلاک و قاضی در پیرامون قلعه فلک‌الافلاک پیش‌بینی شده است؛ پروژه‌هایی که در کنار یکدیگر می‌توانند فضای پیرامونی این اثر تاریخی را از یک محدوده صرفاً عبوری، به یک پهنه شهری و گردشگری پویا تبدیل کنند.

هدف، ایجاد فضایی است که گردشگر در آن تنها به تماشای قلعه نپردازد؛ بلکه حضور در محدوده فلک‌الافلاک به یک تجربه کامل شهری و تاریخی تبدیل شود.

تاریخ قرار است دوباره در شهر جریان پیدا کند

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این طرح، نگاه به حریم قلعه به‌عنوان بخشی از یک مجموعه بزرگ گردشگری است.

چهارباغ و پیاده‌راه می‌توانند مسیر ورود و حرکت گردشگران را سامان دهند و فضایی برای حضور شهروندان و مسافران ایجاد کنند؛ در حالی که مجموعه پل‌های افلاک و قاضی و مسیرهای دسترسی جدید، ارتباط این محدوده را با بافت شهری تقویت خواهند کرد.

در چنین رویکردی، فلک‌الافلاک دیگر یک بنای تاریخی جداافتاده از زندگی شهری نیست؛ بلکه به قلب یک فضای شهری تبدیل می‌شود که تاریخ و زندگی معاصر در آن در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند.

بازگشت به روزگار ساسانی در کهن‌دژ افلاک

اما بخش مهم دیگری از این برنامه، به محوطه داخلی قلعه بازمی‌گردد؛ جایی که قرار است فضایی متناسب با دوران ساسانی طراحی و آماده شود.

این ایده می‌تواند تجربه بازدید از فلک‌الافلاک را متحول کند. گردشگر به جای آنکه تنها از یک بنای تاریخی دیدن کند، با فضایی روبه‌رو خواهد شد که تلاش می‌کند بخشی از حال‌وهوای تاریخی دوره ساسانی را در برابر چشمان او زنده کند.

چنین رویکردی در صورت اجرای دقیق، می‌تواند ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی فلک‌الافلاک را به یک تجربه جذاب گردشگری تبدیل کند؛ تجربه‌ای که هم برای گردشگر ایرانی و هم برای مخاطب خارجی قابل روایت و جذاب باشد.

از قلعه تا جهان‌شهر گردشگری

ترکیب پروژه‌های پیش‌بینی‌شده در پیرامون فلک‌الافلاک، چشم‌اندازی فراتر از ساماندهی یک اثر تاریخی را ترسیم می‌کند.

چهارباغ، پیاده‌راه، کنارگذر و پل‌های افلاک و قاضی، در کنار فضای تاریخی قلعه، می‌توانند مجموعه‌ای یکپارچه ایجاد کنند که در آن معماری، تاریخ، گردشگری و زندگی شهری در یک نقطه به هم برسند.

این همان نقطه‌ای است که می‌تواند خرم‌آباد را وارد فصل تازه‌ای از گردشگری کند؛ فصلی که در آن مقصد گردشگری تنها یک بنا نیست، بلکه یک تجربه کامل از شهر، تاریخ و فرهنگ است.

فرصتی برای اقتصاد گردشگری لرستان

توسعه یک مقصد گردشگری بزرگ در مرکز خرم‌آباد، تنها به افزایش تعداد بازدیدکنندگان محدود نمی‌شود.

رونق کسب‌وکارهای محلی، صنایع‌دستی، اقامتگاه‌ها، مراکز خدمات گردشگری، رستوران‌ها، حمل‌ونقل و سایر فعالیت‌های وابسته به گردشگری می‌تواند بخشی از دستاوردهای این طرح باشد.

از سوی دیگر، معرفی فلک‌الافلاک در قالب یک مجموعه گردشگری بزرگ، ظرفیت آن را دارد که نام خرم‌آباد را بیش از گذشته در مسیر سفر گردشگران داخلی و خارجی قرار دهد.

فلک‌الافلاک؛ یک نماد، یک شهر، یک آینده

فلک‌الافلاک فقط یک قلعه نیست؛ برای خرم‌آباد بخشی از هویت، خاطره و شناسنامه تاریخی شهر است. به همین دلیل هر برنامه‌ای برای توسعه گردشگری پیرامون آن، در واقع برنامه‌ای برای بازتعریف بخشی از هویت شهری خرم‌آباد نیز محسوب می‌شود.

آن روز که گردشگر در چهارباغ قدم بزند، در پیاده‌راه‌های پیرامون قلعه حرکت کند، از چشم‌انداز پل‌های افلاک و قاضی عبور کند و سپس وارد محوطه‌ای شود که نشانه‌هایی از شکوه دوران ساسانی را پیش روی او قرار می‌دهد، فلک‌الافلاک دیگر صرفاً یک مقصد برای «دیدن» نخواهد بود؛ بلکه مقصدی برای تجربه کردن تاریخ خواهد بود.

و شاید مهم‌ترین اتفاق همین باشد؛ اینکه خرم‌آباد بتواند تاریخی را که سال‌ها در دل این شهر ایستاده، به فرصتی برای ساختن آینده تبدیل کند.

فلک‌الافلاک ایستاده است؛ اما این بار قرار نیست فقط شاهد تاریخ باشد، قرار است بخشی از آینده گردشگری خرم‌آباد را بسازد



۱ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

ساماندهی خانه‌مسافرها و سوئیت‌های غیرمجاز ایلام / یک ماه فرصت برای دریافت مجوز

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، فرزاد شریفی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اظهار کرد: تمامی خانه‌مسافرها، سوئیت‌ها و واحد‌های اقامتی که بدون دریافت مجوز قانونی فعالیت می‌کنند، حداکثر یک ماه فرصت دارند با مراجعه به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان ایلام و ثبت‌نام در سامانه مربوط، فرآیند دریافت مجوز را طی کنند.

وی افزود: ساماندهی واحد‌های اقامتی و تأسیسات گردشگری غیرمجاز، با هدف نظم‌بخشی به فعالیت این واحدها، ارتقای کیفیت خدمات و صیانت از حقوق مسافران و گردشگران انجام می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان ایلام ادامه داد: این اداره‌کل پس از ثبت درخواست و تکمیل مدارک، آمادگی دارد در کوتاه‌ترین زمان ممکن نسبت به بررسی پرونده‌ها و صدور مجوز اقدام کند تا فعالیت این واحد‌ها در چارچوب ضوابط و مقررات قانونی ادامه یابد.

شریفی تصریح کرد: پس از پایان مهلت یک‌ماهه، با واحد‌هایی که برای قانونی کردن فعالیت خود اقدام نکرده باشند، مطابق قوانین و مقررات برخورد خواهد شد و موضوع از طریق مراجع ذی‌صلاح پیگیری می‌شود.

وی تأکید کرد: تعیین این مهلت به معنای سلب مسئولیت قانونی از بهره‌برداران نیست و در صورت وقوع هرگونه تخلف، ایجاد مزاحمت یا بروز مشکل از سوی این واحدها، موضوع حتی در مدت تعیین‌شده نیز مطابق ضوابط قانونی مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان ایلام از مالکان و بهره‌برداران خانه‌مسافر‌ها و واحد‌های اقامتی فاقد مجوز خواست با استفاده از فرصت تعیین‌شده، هرچه سریع‌تر نسبت به ثبت‌نام و دریافت مجوز اقدام کنند تا ضمن جلوگیری از تبعات قانونی، زمینه فعالیت رسمی و قانونمند این واحد‌ها فراهم شود.




 عکس؛ منیر الحدادی با قراردادی دو ساله به آلباسته (لالیگا ۲) پیوست
۳۰ دقیقه قبل / سایت پارس فوتبال

عکس؛ منیر الحدادی با قراردادی دو ساله به آلباسته (لالیگا ۲) پیوست

منیر الحدادی با قراردادی دو ساله به آلباسته (لالیگا ۲) پیوست. او پس از فسخ قرارداد با استقلال، به صورت آزاد به اسپانیا بازگشت.

 بحران بدهی در واشنگتن، طوفان در بازار‌های شرق آسیا
۲۴ دقیقه قبل / سایت ایبنا

بحران بدهی در واشنگتن، طوفان در بازار‌های شرق آسیا

همزمانی رکوردشکنی بدهی ۴۰ تریلیون دلاری آمریکا و تنش‌های خاورمیانه، بازار‌های مالی آسیا را در وضعیت قرمز قرار داد.

 تکذیب شایعه بنزین ۸۰ هزار تومانی
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

تکذیب شایعه بنزین ۸۰ هزار تومانی

معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر معاون اول رئیس‌جمهور، ادعای ساختگی برخی کانال‌های غیررسمی مبنی بر اظهارات «محمد رضا عارف» درباره نرخ بنزین ۸۰ هزار تومانی را تکذیب کرد.

 ملی‌پوش پرسپولیس قصد جدایی ندارد
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

ملی‌پوش پرسپولیس قصد جدایی ندارد

مدافع تیم فوتبال پرسپولیس درخواست جدایی از سرخپوشان را نداده است.

 عراق وارد مرحله‌ای جدید پس از خروج آمریکا می‌شود
۴۵ دقیقه قبل / سایت جوان آنلاین

عراق وارد مرحله‌ای جدید پس از خروج آمریکا می‌شود

رئیس سازمان حشد الشعبی عراق، با تأکید بر اینکه این نهاد از دستورات فرمانده کل نیرو‌های مسلح تبعیت می‌کند، گفت: عراق پس از خروج نیرو‌های آمریکایی وارد مرحله ج...

 اعلام قیمت جدید دلار یورو و سایر ارزها
۱ ساعت قبل / سایت اکونگار

اعلام قیمت جدید دلار یورو و سایر ارزها

قیمت دلار، یورو و سایر ارزها امروز، جمعه ۳۰ مرداد، اعلام شد.