قیمت طلا امروز




 سایت صفحه اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۵/۱۹

صادرات ۴۰۰ میلیون دلاری ایران به کویت متوقف شد/ آینده تجارت در گرو تحولات سیاسی منطقه است

روابط تجاری ایران و کویت که پیش از تحولات اخیر منطقه سالانه ظرفیت صادراتی حدود ۴۰۰ میلیون دلار را تجربه می‌کرد، اکنون با مجموعه‌ای از محدودیت‌های تجاری، لجستیکی و سیاسی مواجه شده است. توقف ورود برخی کالاهای ایرانی به بازار کویت، محدودیت فعالیت شناورها، افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل و تغییر مسیرهای وارداتی، تجارت دو کشور را وارد دوره‌ای از رکود کرده است.
 صادرات ۴۰۰ میلیون دلاری ایران به کویت متوقف شد/ آینده تجارت در گرو تحولات سیاسی منطقه است

صفحه اقتصاد -

  اباذر  براری، دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و کویت در گفت‌وگو با «صفحه اقتصاد» ضمن تشریح چالش‌های موجود، آینده روابط اقتصادی دو کشور را وابسته به تحولات منطقه‌ای، روابط ایران و عربستان و شکل‌گیری توافقات سیاسی جدید دانست. مهم‌ترین چالش فعلی در روابط تجاری ایران و کویت چیست؟

مهم‌ترین چالش امروز در روابط تجاری دو کشور، محدودیت‌های ایجادشده برای ورود کالاهای ایرانی به بازار کویت است. این موضوع باعث شده بخشی از صادرات مستقیم ایران به این کشور متوقف شود و صادرکنندگان با مشکلات جدی مواجه شوند.

در شرایط عادی، ایران و کویت روابط تجاری قابل‌توجهی داشتند و صادرات ایران به کویت به‌طور متوسط حدود ۴۰۰ میلیون دلار در سال برآورد می‌شد. حتی پیش از تحولات اخیر منطقه، روند تجارت میان دو کشور در مسیر رشد قرار داشت، اما در یک تا دو سال گذشته این روند عملاً متوقف شده و همکاری‌های اقتصادی مطابق ظرفیت‌های موجود پیش نرفته است. آیا محدودیت‌ها فقط مربوط به صادرات کالا است یا بخش حمل‌ونقل نیز تحت تأثیر قرار گرفته است؟

مشکلات تنها به حوزه صادرات محدود نمی‌شود، بلکه بخش لجستیک و حمل‌ونقل نیز آسیب جدی دیده است. در حال حاضر شناورهای ایرانی امکان تردد در برخی بنادر کویت را ندارند و این موضوع هزینه‌های حمل کالا را افزایش داده است.

در گذشته بخش مهمی از صادرات ایران به کویت از طریق ناوگان دریایی انجام می‌شد. شناورها تقریباً به‌صورت روزانه میان بنادر ایران مانند خرمشهر و بوشهر با کویت تردد داشتند، اما شرایط فعلی باعث اختلال جدی در این مسیر شده است.

یکی از مشکلات مهم این است که شناورهای ایرانی پس از تخلیه بار در کویت، در بسیاری موارد مجبور بودند بدون بار به ایران بازگردند که این موضوع هزینه حمل‌ونقل را به شکل قابل توجهی افزایش می‌داد. تغییر مسیرهای حمل‌ونقل چه تأثیری بر تجارت ایران و کویت داشته است؟

در سال‌های اخیر تلاش‌هایی برای ایجاد مسیر زمینی از طریق عراق انجام شد و این مسیر به‌صورت آزمایشی مورد استفاده قرار گرفت، اما هنوز نتوانسته به یک مسیر دائمی، پایدار و اقتصادی برای تجارت میان دو کشور تبدیل شود.

یکی از موانع اصلی، هزینه بالای حمل‌ونقل و همچنین سختگیری‌های گمرکی در فرآیند ترخیص کالا در کویت است. این مسائل باعث شده رقابت‌پذیری کالاهای ایرانی در بازار کویت کاهش پیدا کند.

  با توجه به شرایط فعلی، آیا کویت همچنان بازار مهمی برای کالاهای ایرانی محسوب می‌شود؟

بله، کویت همچنان یکی از بازارهای هدف مهم صادراتی ایران است. این کشور بخش قابل توجهی از نیازهای خود را از طریق واردات تأمین می‌کند، به‌ویژه در حوزه مواد غذایی.

ایران از نظر جغرافیایی به کویت نزدیک است و محصولات غذایی ایرانی علاوه بر کیفیت مناسب، از مزیت قیمتی نیز برخوردار هستند. به همین دلیل در صورت بازگشت شرایط عادی سیاسی و اقتصادی، کویت همچنان می‌تواند یکی از مقاصد مهم صادراتی ایران باشد. چرا کویت به واردات مواد غذایی از ایران علاقه‌مند است؟

کویت به دلیل شرایط اقلیمی، وابستگی بالایی به واردات مواد غذایی دارد. پیش از محدودیت‌های اخیر، بخش مهمی از نیاز غذایی این کشور از ایران تأمین می‌شد.

با تغییر مسیرهای حمل‌ونقل و انتقال بخشی از واردات کویت از طریق بندر جده عربستان، هزینه‌های حمل افزایش پیدا کرده است. این موضوع نه‌تنها هزینه تأمین کالا را بالا برده، بلکه امنیت غذایی کویت را نیز تحت تأثیر قرار داده است.

به همین دلیل، در صورت ایجاد ثبات منطقه‌ای، کویت همچنان تمایل خواهد داشت بخشی از نیاز خود را از بازار ایران تأمین کند.

  نقش تحولات سیاسی منطقه را در آینده تجارت ایران و کویت چگونه ارزیابی می‌کنید؟

آینده روابط تجاری ایران و کویت بیش از هر چیز به تحولات سیاسی منطقه وابسته است. یکی از عوامل مهم، روند روابط ایران و عربستان است؛ زیرا بهبود مناسبات تهران و ریاض می‌تواند فضای همکاری ایران با کشورهای عربی منطقه از جمله کویت را نیز تحت تأثیر قرار دهد.

همچنین نتایج نشست‌های امنیتی منطقه‌ای و هرگونه توافق احتمالی میان ایران و کشورهای غربی می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در آینده روابط اقتصادی داشته باشد.

  آیازیرساخت‌های لازم برای بازگشت سریع صادرکنندگان ایرانی به بازار کویت وجود دارد؟

بخشی از زیرساخت‌ها همچنان وجود دارد. امروز بسیاری از محصولات غذایی ایرانی از طریق شبکه‌های توزیع اختصاصی و نمایندگان انحصاری در بازار کویت عرضه می‌شوند.

این شبکه‌ها می‌توانند در صورت عادی شدن شرایط، زمینه بازگشت سریع‌تر صادرکنندگان ایرانی به بازار کویت را فراهم کنند. مشکل اصلی، نبود ظرفیت تجاری نیست، بلکه محدودیت‌های سیاسی، حمل‌ونقلی و اجرایی است. آیا برنامه‌ای برای توسعه همکاری‌های تجاری ایران و کویت در سال‌های آینده وجود داشت؟

برنامه‌هایی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور وجود داشت. یکی از این برنامه‌ها، برگزاری نمایشگاه اختصاصی محصولات ایرانی در کویت در سال ۲۰۲۶ بود که می‌توانست مسیرهای جدیدی برای توسعه تجارت ایجاد کند، اما تحولات اخیر اجرای این برنامه‌ها را با دشواری مواجه کرده است.

با این حال، این ظرفیت همچنان وجود دارد و در صورت بهبود شرایط، می‌توان دوباره این برنامه‌ها را فعال کرد.

  در صورت بهبود شرایط سیاسی، چه میزان ظرفیت افزایش صادرات ایران به کویت وجود دارد؟

در صورت دستیابی به توافقات سیاسی مناسب و بازگشت روابط اقتصادی به شرایط عادی، امکان افزایش قابل توجه صادرات ایران به کویت وجود دارد.

نزدیکی جغرافیایی، اشتراکات فرهنگی، کیفیت مناسب محصولات ایرانی و مزیت قیمتی کالاهای کشورمان، ظرفیت بزرگی برای توسعه تجارت ایجاد کرده است.

ایران می‌تواند با رفع موانع حمل‌ونقل، تسهیل فرآیندهای گمرکی و تقویت حضور تجار ایرانی، سهم بیشتری از بازار کویت را به دست آورد. جمع‌بندی شما از آینده تجارت ایران و کویت چیست؟

تجارت ایران و کویت دارای ظرفیت‌های فراوانی است، اما استفاده از این ظرفیت نیازمند فراهم شدن شرایط مناسب سیاسی و اقتصادی است. توقف فعلی تجارت یک مسئله دائمی نیست و در صورت ایجاد ثبات در منطقه، امکان بازگشت به مسیر رشد وجود دارد.

کویت همچنان یک بازار مهم برای ایران است و با برنامه‌ریزی صحیح می‌توان روابط تجاری دو کشور را دوباره احیا و حتی فراتر از سطح گذشته توسعه داد. مطالعه بیشتر: پارادوکس ارز در بن‌بست تنش؛ چرا دلار با بوی توافق گران می‌شود؟ اخبار مرتبط circle نیروهای مسلح، زاغه مهمات و تجهیزات آمریکایی ها در کویت را به آتش کشیدند circle پیش بینی قیمت دلار فردا یکشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۵ circle از بهار سبز بورس تا عقب نشینی دلار و طلا در بازارهای بهار ۱۴۰۵ circle 17 میلیارد دلار «ارز صادراتی» در 1404 برنگشت پیشنهاد سردبیر circle پیام تبریک اژه‌ای به دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی circle با حکم پزشکیان، محسن رضایی دبیر شورای عالی امنیت شد circle ذوالقدر مشاور سیاسی رهبر معظم انقلاب شد circle پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا دوشنبه ۱۹ مرداد / سه سناریوی شوک‌آور برای بازار سکه



۲۶ دقیقه قبل / سایت افکارنیوز

صالحی: برای شکستن محاصره باید اقدام نظامی کنیم

احسان صالحی، کارشناس مسائل سیاسی: محاصره دریایی و نشتی نفت در بخش جنوبی تنگه هرمز، صورتی از جنگ نظامی است و جمهوری اسلامی ایران باید با تثبیت معادله «پاسخ متقابل و تشدید در برابر تشدید»، مانع پیشروی دشمن شود.

ناوها و ناوپیکارهای آمریکایی که دست به عملیات محاصره دریایی می‌زنند، واحدهای کاملاً نظامی هستند. از این رو، همان منطقی که در جنگ ۴۰ روزه برقرار کردیم—مبنی بر اینکه «تنش و تشدید را با تشدید بیشتر پاسخ می‌دهیم»—باید در صحنه فعلی نیز برقرار باشد.

اگر نتوانیم این معادله را به صورت معتبر در برابر طرف مقابل تثبیت و برقرار کنیم، شرایط پیچیده‌تر و سخت‌تر خواهد شد و طرف مقابل مجاب می‌شود تا قدم‌های بعدی را بردارد.

 


۳۸ دقیقه قبل / خبرگزاری دانشجو

تهدید های تکراری و مضحک ونس علیه ایران/ آمریکا پس از دو بار ناکامی در جنگ های اخیر هنوز دلخوش به گزینه های نظامی است!

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو؛ جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور تروریست آمریکا مدعی شد: هدف ما در منطقه این است که اطمینان حاصل کنیم ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نمی‌کند؛ واشنگتن ابزارهای متعددی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای دارد که یکی از آن‌ها گزینه نظامی است.

وی ادعا کرد: ما گاهی از ابزارهای دیپلماتیک و اقتصادی در تعامل با ایران استفاده می‌کنیم.

ونس افزود: به دلیل تلاش‌های ایران برای اخلال در تجارت نفت و گاز، هزینه‌ای را بر این کشور تحمیل خواهیم کرد و در این زمینه پیشرفت قابل توجهی داشته‌ایم.

دست و پا زدن ونس برای ثابت نگه داشتن قیمت نفت پس از ناکامی در بازگشایی تنگه هرمز: ما در حال جلوگیری از بحران انرژی هستیم!

 معاون رئیس‌جمهور تروریست آمریکا اظهار کرد: با وجود تلاش‌های ایران برای بستن تنگه هرمز، ما همچنان مقادیر زیادی نفت صادر می‌کنیم که در برخی روزها به ۱۵ میلیون بشکه هم می‌رسد.

وی توهماتش را ادامه داد: ما در حال جلوگیری از بحران انرژی هستیم که ایران سعی در ایجاد آن دارد.

قیمت نفت در طول عملیات «خشم حماسی» به‌طور قابل توجهی کاهش یافته است.


۱ ساعت قبل / سایت برترینها

روسیه: در مذاکره ایران با آمریکا دخالت نمی‌کنیم

 ایرنا: سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد تاکید کرد: ایران کشوری مستقل است و خود درباره مذاکره با آمریکا تصمیم گیری می‌‎کند.

«واسیلی نبنزیا» عصر پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در نیویورک در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به روابط دوجانبه میان ایران و روسیه، مسکو بر تهران فشار وارد می‌کند تا تلاش کند مذاکرات را از سر بگیرد و به این جنگ پایان دهد، گفت: روسیه، به‌عنوان یک اصل، بر هیچ‌کس فشاری وارد نمی‌کند؛ چه ایران باشد و چه هر کشور دیگری. ایران یک کشور مستقل است. آنها خودشان تصمیم می‌گیرند.

نماینده روسیه در سازمان ملل افزود: ما درباره این موضوع نیز صحبت کردیم و می‌دانیم که منشا این درگیری در کاری که ایران انجام داده یا انجام نداده نیست، بلکه در تجاوز بی‌محابا و بدون دلیلی است که ایالات متحده علیه ایران انجام داد. و فکر نمی‌کنم این ایران بوده باشد که از اجرای توافق‌هایی که میان ایالات متحده و ایران با کمک میانجی‌ها حاصل شده بود، عقب‌نشینی کرده باشد.

نبنزیا تاکید کرد: بنابراین فکر نمی‌کنم ما باید ایران را به‌خاطر این موضوع مقصر بدانیم. اما این مساله در شورای امنیت در حال بررسی است. امسال این اتفاق نیفتاد، اما مطمئنم که در ماه‌های آینده به آن رسیدگی خواهیم کرد. در واکنش به کارزار اقتصادی آمریکا علیه ایران: نگران اقتصاد روسیه نباشید

سفیر روسیه در سازمان ملل درباره کارزار اقتصادی آمریکا علیه ایران و پیامدهای آن برای سایر کشور و نیز موضع روسیه در این زمینه گفت: ما آن‌قدر تحریم و وعده برای منزوی کردن اقتصاد روسیه دیده‌ایم که دیگر توجه زیادی به آنها نمی‌کنیم، چون توانسته‌ایم خود را با هر تحریمی که آنها اعمال کرده‌اند یا هر تهدیدی که در این مسیر شنیده‌ایم، سازگار کنیم. فکر می‌کنم از عهده این موضوع هم برخواهیم آمد. نگران اقتصاد روسیه نباشید. واکنش نماینده روسیه به ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز

نبنزیا در واکنش به ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز و اعلام کردن آن به عنوان قلمرو آمریکا نیز با لبخندی طعنه آمیز گفت: رئیس‌جمهور ترامپ ادعاهای ارضی متعددی درباره نقاط مختلف جهان مطرح کرده است. امروز ما در نمایندگی دانمارک با نامزدهای دبیرکلی سازمان ملل گفت‌وگو داشتیم. نام اتاقی که در آن جلسه برگزار شد، «گرینلند» بود. آیا این موضوع شما را یاد چیزی نمی‌اندازد؟

سفیر روسیه افزود: او (ترامپ) درباره ونزوئلا و بخش‌های دیگری از جهان نیز صحبت کرده است. نمی‌دانم چنین اقدامی چگونه می‌تواند مطابق با حقوق بین‌الملل انجام شود. اما به هر حال، رئیس‌جمهور ترامپ بهتر از هر کسی می‌داند چه می‌گوید. حالا باید ببینیم او قصد دارد این موضوع را چگونه عملی کند!

 




 رونمایی از نقش نیکلاس کیج در فیلم آخرالزمانی هسته‌ای
۵ ساعت قبل / سایت هم میهن

رونمایی از نقش نیکلاس کیج در فیلم آخرالزمانی هسته‌ای

نیکلاس کیج در فیلم اکشن‌تریلر «پریش» در نقش یکی از آخرین بازماندگان یک آخرالزمان هسته‌ای ظاهر می‌شود؛ مردی که پس از سه دهه زندگی در انزوا، با ورود زنی به همراه نوزادش به پناهگاه او، ناخواسته درگیر نبردی مرگبار با گروهی از آدم‌خوارهای خشن می‌شود.

 غیررسمی؛ پل پوگبا به فورتونا سیتارد هلند پیوست
۳ ساعت قبل / سایت فوتبالی

غیررسمی؛ پل پوگبا به فورتونا سیتارد هلند پیوست

پایگاه خبری فوتبالی- پل پوگبا در آستانه آغاز فصل جدید، مقصد جدید خود را پیدا کرده است. به گزارش فوتبالی، طبق گزارش‌های منتشرشده، هافبک فرانسوی پس از جدایی از موناکو به صورت بازیکن آزاد، با فورتونا سیتارد به توافق شفاهی رسیده و انتقال او وارد مراحل نهایی شده است.این انتقال در شرایطی رقم می‌خورد که موناکو و پوگبا روز گذشته رسما به همکاری خود پایان دادند. دو طرف قراردادشان را با توافقی دوجانبه فسخ کردند؛ قراردادی که قرار بود تا ژوئن ۲۰۲۷ ادامه داشته باشد. پل پوگبا در دوران حضورش در موناکو با مشکلات ...,فورتونا سیتارد,لیگ هلند,پل پوگبا,موناکو,پیشنهاد سردبیر,نقل و انتقالات

 ۱۲ نیروی صلیب سرخ و هلال احمر از ابتدای سال جان باختند/  هشدار درباره عادی‌ شدن حمله به امدادگران
۴ ساعت قبل / سایت رکنا

۱۲ نیروی صلیب سرخ و هلال احمر از ابتدای سال جان باختند/ هشدار درباره عادی‌ شدن حمله به امدادگران

اجتماعی رکنا، رؤسای فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ همزمان با روز جهانی بشردوستی، با هشدار نسبت به افزایش خطر برای کارکنان امدادی، خواستار اقدام عملی دولت‌ها و طرف‌های درگیر برای حفاظت از نیروهای بشردوستانه و تضمین امنیت فعالیت‌های امدادی شدند.

 قیمت جدید انواع روغن موتور خودرو در بازار + جدول ۲۹ مرداد ۱۴۰۵
۲ ساعت قبل / روزنامه تعادل

قیمت جدید انواع روغن موتور خودرو در بازار + جدول ۲۹ مرداد ۱۴۰۵

گروه اقتصادی اقتصادآنلاین، قیمت روغن موتور خودرو در مردادماه همچنان تحت تأثیر موج تازه‌ای از تغییرات هزینه‌ای قرار دارد و بررسی بازار نشان می‌دهد خریداران با...

 میلان به دنبال اندریک؛ رئال مادرید فعلا با جدایی مخالف است
۲ ساعت قبل / سایت فوتبالی

میلان به دنبال اندریک؛ رئال مادرید فعلا با جدایی مخالف است

پایگاه خبری فوتبالی- باشگاه میلان علاقه خود به جذب اندریک، مهاجم جوان رئال مادرید، را به باشگاه اسپانیایی اعلام کرده و شرایط انتقال قرضی این بازیکن را زیر نظر دارد. به گزارش فوتبالی، با این حال، موضع فعلی رئال مادرید روشن است یعنی باشگاه در مقطع فعلی اجازه جدایی اندریک را نمی‌دهد. اندریک در تابستان ۲۰۲۴ از پالمیراس به رئال مادرید پیوست و به‌عنوان یکی از مهم‌ترین استعدادهای نسل جدید فوتبال برزیل وارد سانتیاگو برنابئو شد. با این حال، مسیر او در مادرید آن‌طور که انتظار می‌رفت سریع پیش نرفت. رقابت ب ...,میلان,رئال مادرید,نقل و انتقالات,اندریک,پیشنهاد سردبیر

 ۳ هزار میلیارد تومان برای انتقال آب ارس؛ پروژه بزرگ وارد فاز تازه شد
۲ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

۳ هزار میلیارد تومان برای انتقال آب ارس؛ پروژه بزرگ وارد فاز تازه شد

معاون رئیس‌جمهور گفت: پروژه انتقال آب ارس با دستور رئیس‌جمهور دوباره فعال شد‌.