قیمت طلا امروز




 سایت ایران آنلاین / ۴ ساعت قبل

برادران نعمتی و یک ماموریت مهم در ناگویا

k: مرتضی نعمتی | محمود نعمتی | کاراته | فدراسیون کاراته | بازی‌های آسیایی آیچی ناگویا
 برادران نعمتی و یک ماموریت مهم در ناگویا

یک مثال معروف در بین ایرانی‌ها است که می‌گویند؛ در سختی‌ها مثل یک برادر پشت هم می‌ایستند. مثالی که در ورزش ایران به نحو دیگری بارها شاهد آن بودیم. حالا در کاراته دو برادر هستند که به بازی‌های آسیایی اعزام می‌شوند اما قبل از این هم در ورزش زیاد از این نمونه‌ها داشتیم. حسن و حسین روحانی در همین کاراته و یا رسول و امیررضا خادم و محمد و بابک قربانی در کشتی برادر بودند و هر کدام یک داستان متفاوت را داشتند. یک مثال معروف هم در کشتی است که خیلی این ماجرا را به طور عینی نشان داد.

محمدرضا و محمدعلی گرایی دو برادری بودند که در کشتی به وضوح پشت هم ایستادن مثل کوه را به رخ کشیدند. در جهانی 2023 صربستان وقتی محمدرضا در مصاف با کشتی‌گیر ژاپنی نفس کم آورد، محمدعلی از روی سکوی تماشاگران با پرتاب یک بطری آب معدنی به تشک مسابقه، باعث ایجاد وقفه در مسابقه و نفس گرفتن محمدرضا شد تا او بتواند از این مسابقه پیروز بیرون بیاید. اگر چه این رفتار محمدعلی دور از جوانمردی بود و به خاطر آن ماجرا با محرومیت چند ماهه از سوی اتحادیه جهانی کشتی روبرو شد و شانس رسیدن به المپیک پاریس را از دست داد و فدراسیون کشتی هم جریمه شد اما محمدرضا توانست سهمیه المپیک را کسب کند. این همان لحظه سختی بود که برادر مثل کوه پشت برادر درآمد. حالا مرتضی و محمود نعمتی هم در تاتامی کاراته می‌خواهند معنای این مثال را جورِ دیگری تعریف کنند.

تصور کنید؛ یک روز مرتضی یا محمود برای تشویق دیگری در وزن دیگر فریاد بزند و روز بعد خودش برای کسب طلا به قلب حریف بزند. این دو برادر نه‌تنها هم‌خون‌اند، که هم‌نفسِ یکدیگر در مسیر سختِ ملی‌پوش شدن هستند. در مسابقات قهرمانی آسیا به نوعی هم این اتفاق رقم خورد، هر دو همزمان به فینال مسابقات صعود کردند که لحظه‌ای تاریخی برای کاراته ایران در آسیا بود.

شاید مدال‌ها در ویترین خانه قرار بگیرند، اما چیزی که این دو برادر را متمایز می‌کند، آن «نگاه اطمینان‌بخش» بین دو راند مبارزه است؛ آن وقتی که می‌دانند در آن سوی سالن، کسی است که بیشتر از هر کسی در دنیا، طعم سختیِ تمرینات و شیرینیِ پیروزی‌شان را می‌فهمد

انتهای پیام/



۶ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

بازگشت شیرهای ایرانی به تاتامی

کاراته ایران در حالی خود را برای حضور در بازی‌های آسیایی ناگویا آماده می‌کند که پس از چند سال دوری از روزهای اوج، این بار با ترکیبی متفاوت و تغییراتی مهم در ساختار فنی، امیدوار است دوباره به جمع مدعیان اصلی قاره بازگردد. رشته‌ای که در بسیاری از دوره‌های بازی‌های آسیایی یکی از ستون‌های مدال‌آور کاروان ایران بوده است، این بار با هشت سهمیه راهی این میدان حساس خواهد شد؛ جایی که برای نخستین بار، دو سهمیه نیز به کاتا اختصاص یافته است. در بخش کومیته، سه نماینده مرد و دو نماینده زن روی تاتامی ناگویا خواهند رفت. در کاتا نیز فاطمه صادقی در بخش انفرادی و تیم سه‌نفره زینب‌السادات حسینی، سپیده امینی و فاطمه صادقی، نمایندگان حضور تاریخی کاتا خواهند بود.

پایان دوران هروی و مأموریت جدی گنج‌زاده

مهم‌ترین اتفاق در تیم مردان، تغییر روی نیمکت است. شهرام هروی، سرمربی پرافتخار سال‌های گذشته، دیگر هدایت مستقیم تیم ملی را بر عهده ندارد و در جایگاه مدیر تیم‌های ملی فعالیت خواهد کرد. سجاد گنج‌زاده، تنها طلایی کاراته ایران در بازی‌های آسیایی هانگژو، حالا مأموریت سنگین هدایت تیم مردان در ناگویا را بر عهده گرفته است.

مرتضی نعمتی در وزن منهای ۷۵ کیلوگرم، علی‌اصغر آسیابری در منهای ۸۴ کیلوگرم و محمود نعمتی در وزن مثبت ۸۴ کیلوگرم، سه نماینده ایران در کومیته مردان هستند. ترکیبی که نسبت به گذشته، چهره‌های تازه‌ای در آن دیده می‌شود و همین موضوع، نگاه‌ها را به عملکرد نسل جدید دوخته است. در میان این سه نفر، محمود نعمتی بیش از دو نماینده دیگر مورد توجه است. او در مسابقات اخیر، به‌خصوص رقابت‌های قهرمانی آسیا، عملکردی درخشان داشته و با کسب طلا در این رقابت‌ها و بردهای مقتدرانه در انتخابی تیم ملی مقابل صالح اباذری، نشان داده که چهره مطلق سنگین‌وزن کاراته ایران است و می‌تواند یکی از جدی‌ترین امیدهای ایران برای کسب مدال طلای ناگویا باشد.

ترکیب جوان اما پر از علامت سؤال بانوان

در تیم زنان، آتوسا گلشادنژاد و فاطمه‌زهرا سعیدآبادی نمایندگان ایران در کومیته خواهند بود. گلشادنژاد که با کسب نخستین طلای تاریخ کاراته زنان ایران در مسابقات قهرمانی جهان، نام خود را با تاریخ عجین کرد، حالا در شرایطی متفاوت به ناگویا می‌رود. او که مدتی به دلیل پارگی رباط صلیبی روی تاتامی ظاهر نشده بود و حتی مسابقات قهرمانی آسیای اخیر را نیز از دست داده بود، حالا پس از مدتی دوری، پا به تاتامی می‌گذارد.

مهم‌ترین تصمیم درباره او، تغییر وزن از منهای ۶۱ به منهای ۶۸ کیلوگرم است؛ تصمیمی که پس از مصدومیت و دوری او از میادین، با واکنش‌های مختلفی همراه شده است. برخی کارشناسان این تغییر را ریسکی بزرگ می‌دانند، اما پگاه زنگنه، سرمربی تیم ملی تأکید دارد که تصمیم مذکور با هدف افزایش شانس مدال گلشادنژاد و پس از بررسی‌های فنی اتخاذ شده است.

در وزن منهای ۵۵ کیلوگرم نیز انتخاب فاطمه‌زهرا سعیدآبادی حاشیه‌های زیادی ایجاد کرده است؛ تا جایی که سارا بهمنیار، یکی از دو بانوی المپیکی تاریخ کاراته ایران، در اعتراض به فهرست اعزامی از تیم ملی خداحافظی کرد. در مقابل، کادر فنی معتقد است سعیدآبادی طی یک سال و نیم گذشته عملکرد بهتری نسبت به رقبای خود داشته و طلای مسابقات امیدهای جهان و نمایش او در ترکیب رقابت‌های کومیته تیمی قهرمانی آسیا، انتخابش را توجیه می‌کند.

ناگویا؛ آزمون بازگشت تاج و تخت

ایران در دوره قبلی بازی‌های آسیایی با یک طلا و دو برنز به کار خود پایان داد؛ نتیجه‌ای که با انتظارات از کاراته فاصله داشت. حالا تغییر کادر فنی و مدیریتی، ورود چهره‌های تازه، افزایش سهم کاتا و تصمیم‌های متفاوت در تیم زنان، همه نشان می‌دهد فدراسیون برای بازسازی جایگاه این رشته در آسیا، مسیر تازه‌ای را انتخاب کرده است.

ناگویا اما فقط میدان مدال‌آوری نیست؛ آزمونی جدی برای نسلی است که قرار است بار دیگر کاراته ایران را به روزهای درخشان گذشته نزدیک کند. اگر تصمیم‌های پرریسک کادر فنی به نتیجه برسد، تاتامی ناگویا می‌تواند آغاز فصل تازه‌ای برای کاراته ایران باشد؛ در غیر این صورت، این رقابت‌ها بار دیگر ضعف‌ها و پرسش‌های حل‌نشده این رشته را پررنگ‌تر خواهد کرد.

انتهای پیام/


۵ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

ناگویا؛ سکوی پرتاب کاتا

فاطمه بغلانی‌پور،سرمربی تیم ملی کاتا/ حضور در بازی‌های آسیایی ناگویا برای کاتای ایران اتفاق بسیار مهمی است. خوشحالم که فدراسیون بار دیگر به کاتا اعتماد کرده و فرصت حضور در چنین میدان بزرگی را فراهم کرده است. افراد مختلفی برای رساندن کاتا به این مرحله تلاش کردند و خوشبختانه این مسیر به نتیجه رسید. مهم این است که این سهمیه را متعلق به یک ورزشکار یا یک مربی ندانیم؛ این سهمیه متعلق به تمام کاتای ایران است.

امیدوارم حضور در ناگویا شروع راه باشد و پس از این نیز ادامه پیدا کند. وقتی ورزشکاری می‌بیند رشته‌اش در بازی‌های آسیایی حضور دارد و مسابقاتش در معرض دید مردم قرار می‌گیرد، انگیزه متفاوتی پیدا می‌کند. این اتفاق می‌تواند نسل جدیدی را نیز به سمت کاتا جذب کند. امیدوارم دختران ایران از این فرصت به بهترین شکل استفاده کنند و نشان دهند که کاتا هم می‌تواند برای کاروان ایران مدال‌آور باشد.

غیبت ژاپن در کاتای تیمی می‌تواند شرایط را تغییر دهد، اما اصلاً به این معنا نیست که طلا قطعی است. مسابقه کاتا بسیار حساس است و کوچک‌ترین اشتباه می‌تواند نتیجه را تغییر دهد. ما به‌دنبال بهترین مدال هستیم و برای آن تمام توان‌مان را می‌گذاریم، اما هیچ‌گاه پیش از مسابقه نتیجه را قطعی نمی‌دانیم.

طبیعی است که فاطمه صادقی به‌دلیل حضور در دو بخش انفرادی و تیمی، فشار تمرینی بیشتری داشته باشد، اما انگیزه بسیار بالایی دارد. طلای اخیر او در بازی‌های کشورهای اسلامی هم از نظر فنی و هم از نظر روحی کمک زیادی به این ملی‌پوش کرده است. او در آن مسابقات رقبای قدرتمندی داشت و توانست با عملکردی خوب به مدال طلا برسد. من معتقدم صادقی توانایی رسیدن به فینال ناگویا را دارد و اگر تمرکز لازم را حفظ کند، می‌تواند یکی از چهره‌های موفق کاراته ایران باشد.

مدام با ملی‌پوشان صحبت می‌کنیم و تلاش داریم فشار نتیجه را از روی آنها برداریم. بسیاری از ورزشکاران تجربه حضور در بازی‌های آسیایی را دارند، اما برای کاتا این تجربه تازه است. به آنها گوشزد کرده‌ایم که اول از هر چیز باید بهترین اجرای خود را ارائه کنند و بعد نتیجه را به خدا بسپارند.

امیدوارم در نهایت این حضور تاریخی با یک اتفاق شیرین و مدالی خوشرنگ برای کاتای ایران همراه شود.

انتهای پیام/


۶ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

سقوط تاریخی جبران می‌شود؟

کاراته ایران در آستانه بازی‌های آسیایی ناگویا دیگر نمی‌تواند به گذشته پرافتخار خود تکیه کند. چهار سال پس از نمایش ضعیف در هانگژو، این رشته با نسلی متفاوت، کادرفنی جدید و مدیریتی تازه باید برای بازپس‌گیری جایگاه از دست ‌رفته خود در آسیا مبارزه کند؛ مأموریتی که حالا برای این رشته، حیثیتی به نظر می‌رسد.

در بازی‌های آسیایی هانگژو ایران تنها با کسب یک مدال طلا توسط سجاد گنج‌زاده و دو مدال برنز توسط فاطمه سعادتی و سارا بهمنیار در رده هشتم جدول مدالی قرار گرفت؛ نتیجه‌ای که بدترین جایگاه تاریخ حضور ایران در بازی‌های آسیایی محسوب می‌شود. این در حالی است که کاراته ایران پیش از آن، هیچ‌گاه از جمع سه قدرت برتر آسیا خارج نشده بود؛ 5بار رتبه دوم و 2بار رتبه سوم را تجربه کرده بود و حتی در دوحه ۲۰۰۶ با کسب سه مدال طلا و دو نقره، بهترین عملکرد تاریخ خود را به ثبت رسانده بود.

مشکل اما تنها جایگاه هشتم نبود؛ کاهش تعداد طلاها نیز نشانه‌ای روشن از فاصله گرفتن کاراته ایران از سطح اول قاره بود. ایران در هانگژو تنها یک طلا به‌دست آورد، در حالی که در چهار دوره دیگر بازی‌های آسیایی موفق به کسب دو عنوان قهرمانی شده بود.

بررسی نتایج سال‌های اخیر نیز نشان می‌دهد این افت ناگهانی نبوده و ریشه‌های آن را باید در چند سال گذشته جست‌وجو کرد. کاهش حضور در رقابت‌های بین‌المللی پس از المپیک توکیو، غیبت در برخی رقابت‌های مهم جهانی و لیگ‌های کاراته، همگی زنگ خطر را برای کاراته ایران به صدا درآورده بودند. بنابراین، نتیجه هانگژو تا حد زیادی قابل پیش‌بینی بود.

حالا اما چهار سال گذشته است و ناگویا می‌تواند نقطه شروع یک دوره تازه باشد. کاراته ایران طی چهار سال گذشته تغییرات متعددی را تجربه کرده است؛ از مدیریت فدراسیون گرفته تا کادرهای فنی و ترکیب ملی‌پوشان.

حضور مسعود رهنما در رأس فدراسیون، انتظارها از مدیریت جدید را که خود از بدنه این رشته بوده بالا برده است. ناگویا نخستین و مهم‌ترین آزمون بزرگ رهنما و ارکان فدراسیون او خواهد بود؛ آزمونی که می‌تواند مشخص کند برنامه‌ریزی‌ها و تغییرات انجام‌شده تا چه اندازه فنی و اصولی بوده‌اند.

ناگویا شاید پایان راه نباشد، اما بدون تردید می‌تواند نخستین گام جدی برای بازگرداندن کاراته ایران به همان جایگاهی باشد که سال‌ها در آسیا برای خود ساخته بود.

مرتضی نعمتی

نماینده کاراته ایران در وزن ۷۵- کیلوگرم دارنده مدال نقره بازی‌های کشورهای اسلامی است. مرتضی نعمتی در سال 2023 و در لیگ جهانی ونکوور به مدال طلا رسیده بود و در 2022 کوجالی هم برنز کسب کرده بود. در 2016 ماکاسار هم مدال برنز قهرمانی آسیا را به دست آورد و البته این برنز را در مسابقات قهرمانی آسیا در سال 2026 به مدال طلا تبدیل کرد.  

علی‌اصغر آسیابری

در وزن ۸۴- کیلوگرم هم نماینده ایران علی‌اصغر آسیابری است. عضو باتجربه تیم ملی که کلی عنوان بین‌المللی مهم دارد. مدال برنز قهرمانی جهان ۲۰۱۶ در لینتس اتریش، مدال طلای قهرمانی جهان ۲۰۱۸ مادرید با تیم کومیته مردان، طلای قهرمانی آسیا ۲۰۱۷، نقره آسیا در ۲۰۱۸، مدال طلای تیمی در قهرمانی آسیا ۲۰۱۹، مدال نقره تیمی و مدال برنز انفرادی قهرمانی آسیا ۲۰۲۱ و ۲۰۲۶ از جمله افتخارات این کاراته‌کای تیم ملی است.

محمود نعمتی

در وزن ۸۴+ کیلوگرم عضویت در تیم ملی به محمد نعمتی رسید. برادر مرتضی نعمتی که حالا این دو برادر با هم به بازی‌های آسیایی اعزام می‌شوند. محمود نعمتی دارنده مدال طلای آسیا در سال 2026 است و در مسابقات قهرمانی جهان بخش تیمی هم به مدال نقره دست پیدا کرد. حضور او در ترکیب تیم ملی در ناگویا می‌تواند یک گام بلند برای کاراته باشد.

فاطمه‌زهرا سعیدآبادی

اولین نماینده تیم بانوان که شاید جوانترین عضو تیم ملی هم باشد، فاطمه زهرا سعیدآبادی در وزن ۵۵- کیلوگرم است؛ چهره درخشانی که در سال‌های اخیر مدال طلای امیدهای جهان و امیدهای قهرمانی آسیا را کسب کرده تا بتواند حالا در ناگویا عضو تیم ملی کاراته بانوان باشد. او در دو سال اخیر قهرمان دانشجوان جهان شده است و حالا این فرصت را پیدا کرده تا در رده بزرگسالان برای تیم ملی مدال طلا به دست بیاورد.   

آتوسا گلشادنژاد

در وزن ۶۸- کیلوگرم نماینده ایران در بازی‌های آسیایی ناگویا بانوی تاریخ‌ساز کاراته ایران است؛ آتوسا گلشادنژاد که مدال طلای جهان را در سال 2025 کسب کرد. به طور کلی سال 2025 برای آتوسا سال بسیار درخشانی بود؛ مدال طلای قهرمانی جهان، مدال طلای کشورهای اسلامی، رسیدن به رنک یک جهان و مدال طلای قهرمانی آسیا همه باعث شد تا یک سال طلایی مهم برای او رقم بخورد.

فاطمه صادقی

تنها عضو تیم ملی کاراته است که هم در کاتای انفرادی حضور دارد و هم کاتای تیمی. فاطمه صادقی دارنده مدال طلای کشورهای اسلامی در سال 2025 است و مدال برنز قهرمانی آسیا در کاتای انفرادی را هم در سال‌های 2019، 2022، 2023 و 2024 به دست آورده است. بدون شک او مهمترین چهره تیم ملی کاتا است که در بازی‌های آسیایی ناگویا می‌تواند یک مدال ارزشمند را کسب کند.

زینب‌السادات حسینی

عضو 23 ساله تیم ملی کاتای بانوان در حالی راهی بازی‌های آسیایی می‌شود که یکی از امیدهای تیم ایران برای کسب پیروزی در کاتای تیمی است. او مدال برنز قهرمانی آسیا را در کاتای تیمی سال 2026 به دست آورد و حالا هم پیروزی‌های او می‌تواند به موفقیت تیم ایران کمک کند.

سپیده امینی

نفر سوم تیم ملی کاتای بانوان همراه با دو عضو تیم ملی یعنی زینب‌السادات حسینی و فاطمه صادقی به دنبال کسب نتیجه بهتری نسبت به قهرمانی آسیا در سال 2026 هستند. امینی چند سالی است که با این بازیکنان هم‌تیمی است و حتماً می‌توانند این هماهنگی را این بار هم در ناگویا به نمایش بگذارند و یک مدال طلای ارزشمند کسب کنند.

انتهای پیام/




 شکست‌ناپذیرترین تیم تاریخ جهان با درخشش مهاجم پرسپولیسی/ گلزنی شهاب زاهدی برای قهرمانی و تاریخ‌سازی جوهور +عکس و ویدیو
۱۳ ساعت قبل / سایت خبر ورزشی

شکست‌ناپذیرترین تیم تاریخ جهان با درخشش مهاجم پرسپولیسی/ گلزنی شهاب زاهدی برای قهرمانی و تاریخ‌سازی جوهور +عکس و ویدیو

شهاب زاهدی، مهاجم سابق پرسپولیس در نخستین تجربه رسمی با پیراهن جوهور دارالتعظیم، با گلزنی در جریان پیروزی مقابل حریف، ضمن دبل در کسب جام و ثبت گل، سهم بسزایی در شب رکوردشکنی بی‌سابقه این تیم داشت.

 پیروزی جوانان ایران مقابل تایلند در دیداری تدارکاتی
۱۶ ساعت قبل / سایت هم میهن

پیروزی جوانان ایران مقابل تایلند در دیداری تدارکاتی

تیم فوتبال جوانان ایران در ادامه اردوی آماده‌سازی خود در تایلند، تیم زیر ۲۰ سال میزبان را با دو گل شکست داد.

 رسمی: ازری کنسا به آرسنال پیوست
۱۸ ساعت قبل / سایت ورزش ۳

رسمی: ازری کنسا به آرسنال پیوست

ازری کنسا، مدافع استون ویلا، با قراردادی ۴+۱ ساله به آرسنال پیوست.

 فیلم ؛ تغییرات بزرگ در داوری لیگ برتر ؛ از محدودیت گفت‌وگو تا توقف بازی
۲۲ ساعت قبل / سایت پارس فوتبال

فیلم ؛ تغییرات بزرگ در داوری لیگ برتر ؛ از محدودیت گفت‌وگو تا توقف بازی

برنامه «سلام‌تهران» شبکه تهران با حضور کارشناسان داوری به بررسی قوانین جدیدی پرداخت که از فصل بیست‌وششم لیگ برتر فوتبال ایران اجرایی شد.

 جذب کوروش اژدهاکش با قراردادی بلندمدت به پرسپولیس و انتقال قرضی به نساجی
۲۰ ساعت قبل / سایت پارس فوتبال

جذب کوروش اژدهاکش با قراردادی بلندمدت به پرسپولیس و انتقال قرضی به نساجی

پرسپولیس کوروش اژدهاکش، پدیده ۱۹ ساله، را با قراردادی بلندمدت جذب کرد، اما به دنبال انتقال قرضی او برای کسب تجربه بیشتر است.

 رضاییان بی چشم و رو است که اینطور حرف می زند | جوانان جانشین خوب کسانی هستند که پیراهن استقلال را به پول فروختند
۱۷ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

رضاییان بی چشم و رو است که اینطور حرف می زند | جوانان جانشین خوب کسانی هستند که پیراهن استقلال را به پول فروختند

محمد نوری پیشکسوت تیم استقلال اعتقاد دارد؛ اگر به جای استقلال تیم پرسپولیس صدرنشین فصل گذشته بود مسئولان فدراسیون فوتبال جام قهرمانی را در مقابل درب باشگاه به آنها تقدیم می کردند.