قیمت طلا امروز




 سایت ایران آنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۱۴

الزیدی به عربستان می‌رود

نخست وزیر عراق طی روزهای آینده به عربستان سفر خواهد کرد.
 الزیدی به عربستان می‌رود
ایران آنلاین:

یک منبع دیپلماتیک در وزارت خارجه عراق به العربی الجدید گفت: علی الزیدی، نخست وزیر عراق قرار است طی روزهای آینده به عربستان سفر کند.

به گزارش ایسنا، کانال‌های ارتباط رسمی بین بغداد و ریاض در طول روزهای گذشته قطع نشد هرچند که سفر وی که قرار بود پیشتر انجام شود، به تاخیر افتاده بود. بعد از آنکه اخیرا عربستان و آمریکا حملات مشترکی را علیه مقرهای الحشد الشعبی انجام داده بودند، الزیدی سفر خود را به عربستان به تاخیر انداخت.

این منبع اعلام کرد: عراق به حملات عربستان اعتراض کرد اما این مسئله دلیلی بر وجود قطع ارتباط یا کاهش روابط بین دو کشور نیست. دولت عراق، عربستان را یک شریک اساسی در سیاست خارجی خود و در راستای رویکرد خود برای تقویت روابط با جهان عرب و منطقه‌ به ویژه در پرونده‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی می‌داند.

این منبع تاکید کرد: سفر الزیدی به عربستان شاهد امضای بسته‌ای از توافق‌های دوجانبه از جمله همکاری امنیتی، اقتصادی، انرژی و سرمایه‌گذاری و پرونده‌های دیگر خواهد بود. عربستان به نخست وزیر عراق گفته که طی این سفر اسناد و مدارکی را به الزیدی ارائه خواهد کرد تا ثابت کند که حملات اخیری که عربستان را هدف قرار داده بود از خاک عراق انجام شده است. این پرونده در راس مذاکرات دوجانبه خواهد بود.

این منبع تاکید کرد: الزیدی طی مذاکرات در ریاض بر مخالفت خود با استفاده از خاک عراق برای حمله به کشورهای همجوار و پایبندی بغداد به حفظ حاکمیت خود و منع استفاده از خاک خود برای آسیب زدن به امنیت کشورهای دیگر و کشاندن عراق به درگیری‌های منطقه‌ای تاکید خواهد کرد. این سفر فرصتی برای تقویت روابط عراق و عربستان و بررسی مکانیزم‌های تقویت همکاری مشترک برای تحقق منافع متقابل خواهد بود و در حمایت از ثبات منطقه‌ای و مهار تنش‌ها نقش خواهد داشت.

از سوی دیگر، مختار محمود، عضو کمیته روابط خارجی در پارلمان عراق به العربی الجدید گفت: سفر قریب الوقوع الزیدی گام مهمی برای تقویت روابط دوجانبه و تقویت مذاکرات مستقیم بین بغداد و ریاض به ویژه در شرایط امنیتی و سیاسی کنونی منطقه است. عراق به سیاست خارجه‌ای تکیه دارد که بر پایه توازن و استقبال از تمام کشورهای عربی و کشورهای همجوار و در راس آن عربستان است که شریک مهمی در پرونده‌های سیاسی، امنیتی و اقتصادی است.

محمود گفت: این مذاکرات درباره همکاری امنیتی، تقویت روابط اقتصادی و سرمایه‌گذاری‌ها، گسترش هماهنگی در زمینه انرژی و هماهنگی مواضع در قبال مسائل منطقه‌ای است.

وی تاکید کرد: ادامه ارتباط سیاسی حتی در زمان اختلاف نشان دهنده ریشه‌دار بودن روابط بین کشورها است. مذاکرات مستقیم بهترین وسیله برای حل اختلافات است. عراق به موضع خود درباره مخالفت با استفاده از خاک این کشور برای حمله به کشورهای دیگر پایبند است و با تبدیل عراق به عرصه تسویه حساب و درگیری‌های منطقه‌ای مخالف است. این موضعی است که الزیدی طی سفر به ریاض بر آن تاکید خواهد کرد.

در این راستا، حسین الاسعد، پژوهشگر امور سیاسی به العربی الجدید گفت: مرحله کنونی تقویت شراکت بین عراق و عربستان را می‌طلبد. عربستان اعتبار سیاسی، اقتصادی و منطقه‌ای زیادی دارد. تقویت روابط با آن یک دستاورد استراتژیک برای عراق چه درباره حمایت از ثبات سیاسی و چه اجرای برنامه‌های اقتصادی و توسعه است. می‌توانیم از گسترش همکاری با ریاض برای جذب سرمایه‌گذاری‌های عربستان و تقویت بخش‌های انرژی، زیرساخت، کشاورزی، صنعت و حمل و نقل و حمایت از پروژه‌های توسعه و بازسازی استفاده کنیم.

الاسعد تاکید کرد: عربستان حضور موثری در محافل منطقه‌ای و بین‌المللی دارد که به آن قدرت حمایت از عراق در پرونده‌های سیاسی و اقتصادی و سرمایه‌گذاری را می‌دهد.

سفر الزیدی به ریاض اولین اقدام سیاسی بین بغداد و ریاض بعد از تنش نظامی اخیر است و قرار است بر مهار پیامدهای بحران امنیتی و تقویت هماهنگی امنیتی برای منع استفاده از خاک عراق برای حمله به کشورهای همجوار و پیشبرد همکاری اقتصادی و سرمایه‌گذاری متمرکز باشد.

انتهای پیام/



 هشدار کره شمالی در واکنش به رزمایش آمریکا و کره جنوبی - تسنیم

هشدار کره شمالی در واکنش به رزمایش آمریکا و کره جنوبی - تسنیم

پیونگ‌یانگ در هشداری بیان کرد که رزمایش مشترک نظامی آمریکا و کره جنوبی تهدیدی علیه این کشور است.

 ژنرال بازنشسته فرانسوی: خاورمیانه قربانی خواسته‌های غیرممکن ترامپ شد!

ژنرال بازنشسته فرانسوی: خاورمیانه قربانی خواسته‌های غیرممکن ترامپ شد!

میشل یاکولف، ژنرال بازنشسته فرانسوی: خاورمیانه قربانی خواسته‌های غیرممکن ترامپ شده؛ او برای پیروز نشدن خود مقابل ایران دنبال مقصر می‌گردد و حال نوبت به تهدید عمان رسیده، این وضعیت به معنای پایان نظم آمریکایی در منطقه است، آنچه می‌بینید تنها آغاز پیامدهای ناشی از بی تدبیری در این جنگ است.

 تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه/ ربایش 2 شهروند سوری - تسنیم

تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه/ ربایش 2 شهروند سوری - تسنیم

منابع خبری از تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به حومه قنیطره در خاک سوریه و ربایش دو شهروند خبر دادند.

 کشورهای جهان درباره قدرت نظامی آمریکا دچار تردید شده‌اند

کشورهای جهان درباره قدرت نظامی آمریکا دچار تردید شده‌اند

انتقال اضطراری ناو آمریکا از سمت ژاپن به سوی منطقه باعث شده شک و تردیدهای کشورهای همپیمان در خصوص میزان توانمندی های نظامی واشنگتن برای حمایت از آنها تشدید شود.

 پنتاگون در جستجوی معمای دقت مرگبار موشک های ایرانی | گاف تاریخی ارتش آمریکا و دستور سنتکام |‌ راز حملات نقطه‌زن فاش شد؟

پنتاگون در جستجوی معمای دقت مرگبار موشک های ایرانی | گاف تاریخی ارتش آمریکا و دستور سنتکام |‌ راز حملات نقطه‌زن فاش شد؟

در حالی که پنتاگون ماه‌هاست به دنبال راز دقت خیره‌کننده حملات اخیر ایران به پایگاه‌هایش در خاورمیانه می‌گردد، گزارش‌های جدید از یک رسوایی اطلاعاتی بزرگ پرده برمی‌دارند.

 حملات اسرائیل به چند منطقه در جنوب لبنان/ احتمال شنیدن صدای انفجار در جنوب اصفهان/ قائم‌پناه:‌ ۸۰ درصد مردم نگران گرانی و حدود ۶۰ درصد خواهان مذاکره هستند

حملات اسرائیل به چند منطقه در جنوب لبنان/ احتمال شنیدن صدای انفجار در جنوب اصفهان/ قائم‌پناه:‌ ۸۰ درصد مردم نگران گرانی و حدود ۶۰ درصد خواهان مذاکره هستند

در پی آغاز تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا در تنگه هرمز همچنان اد...

 واکنش کره‌جنوبی به اقدام ترامپ؛ به ایران ربط دارد

واکنش کره‌جنوبی به اقدام ترامپ؛ به ایران ربط دارد

چو هیون، وزیر امور خارجه کره جنوبی، گفت که احتمالا دستور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای کاهش رزمایش‌های نظامی مشترک در ارتباط با مساله ایران باشد.

 دولت ۱۰۰ میلیون‌دلاری‌ها؛ ثروت مقام‌های ترامپ معادل چند هزار سال درآمد مردم آمریکاست؟

دولت ۱۰۰ میلیون‌دلاری‌ها؛ ثروت مقام‌های ترامپ معادل چند هزار سال درآمد مردم آمریکاست؟

دونالد ترامپ دولت خود را با تمرکز کم‌سابقه‌ای از ثروت در میان مقام‌های ارشد تشکیل داده است. ۵۷ مقام دولت او دست‌کم ۱۰۰ میلیون دلار دارایی دارند.