قیمت طلا امروز




 روزنامه ستاره صبح / ۱۴۰۵/۰۵/۱۳

فردا یک موشک به ماه می‌خورد

فردا، چهارشنبه (پنجم اوت) حدود ساعت ۲:۳۵ بامداد به وقت منطقه شرقی آمریکا (۱۰:۳۵ به وقت تهران)، مرحله بالایی موشک فالکون ۹ اسپیس ایکس به ماه برخورد خواهد کرد و دهانه‌ای به عرض حدود ۸۹ فوت (۲۷ متر) ایجاد خواهد کرد.
 فردا یک موشک به ماه می‌خورد

به گزارش ایسنا، بدنه موشک بیش از ۱۸ ماه است که به آرامی در بالای زمین در حال حرکت است، اما چه چیزی آن را در مسیر برخورد به ماه قرار داد؟

به نقل از اسپیس، موشک فالکون ۹ در ماه ژانویه سال ۲۰۲۵ به فضا پرتاب شد و دو کاوشگر رباتیک خصوصی ماه به نام‌های بلو گوست و رزیلینس ساخت شرکت هوا و فضای فایرفلای که توسط شرکت آی‌اسپیس مستقر در توکیو ساخته شده بود را حمل کرد. بلو گوست با موفقیت فرود آمد و مأموریت تاریخی خود را انجام داد، اما رزیلینس در تلاش برای فرود سقوط کرد. مراحل اول فالکون ۹ به قابلیت استفاده مجدد معروف هستند، اما مراحل بالایی این وسیله نقلیه فقط یک بار پرواز می‌کنند. اسپیس‌ایکس معمولا این بدنه‌های موشک را اندکی پس از پرتاب از مدار خارج می‌کند و آنها را برای تخریب کنترل‌شده در جو زمین هدایت می‌کند. با این حال، این امر در پرتاب بلو گوست-رزیلینس امکان‌پذیر نبود، زیرا رساندن کاوشگرهای ماه به نقطه استقرار دوردستشان تقریبا تمام سوخت مرحله بالایی را مصرف می‌کرد.

در نتیجه، براساس مطالعه‌ای جدید در مورد این برخورد قریب‌الوقوع به رهبری بنجامین فرناندو از آزمایشگاه ملی لوس آلاموس در نیومکزیکو، بدنه موشک ۴۰۰۰ کیلوگرمی در مدار بالای زمین که از ماه عبور می‌کرد، رها شد.

با این حال، این مانور، انبوه زباله‌های فضایی را در یک مکان پایدار قفل نکرد؛ نیروهای طبیعی همچنان بر آن تأثیر گذاشتند و معلوم شد که مسیر آن را تغییر دادند.

آنچه اتفاق افتاده است، ترکیبی از فعالیت خورشیدی و نیروهای گرانشی است که موشک را در مسیر حرکت به سمت ماه قرار داده است. ستاره‌شناسان و دانشمندان علوم ماه مشتاقانه منتظر این برخورد قریب‌الوقوع هستند، اگرچه این برخورد در سمت روشن ماه رخ خواهد داد، اما احتمالا برای اکثر ناظران روی زمین قابل مشاهده نخواهد بود.

ناسا قصد دارد طی دهه آینده از طریق برنامه آرتمیس خود، پایگاهی در نزدیکی قطب جنوب ماه بسازد و آن پایگاه را در درازمدت پر از کارمندان نگه دارد. اسپیس‌ایکس در حال بررسی راه‌هایی برای به حداقل رساندن احتمال بارش بدنه موشک‌های استفاده‌شده بر روی یک ماه اشغال ‌شده در آینده است.





 تصاویر محاکمه و صدور حکم اعدام پسرعموی بشار اسد
۴ ساعت قبل / سایت تابناک

تصاویر محاکمه و صدور حکم اعدام پسرعموی بشار اسد

دادگاه جنایی دولت شورشیان سوریه «وسیم الاسد»، پسرعموی بشار اسد را با اتهامات ادعایی به اعدام محکوم کرد. تصاویر انتقال پسرعموی اسد را می‌بینید و می‌شنوید.

 به پزشکیان اطلاعات نادرست می‌دهند! | بزرگ‌ترین خیانت را کسانی کردند که...
۱۸ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

به پزشکیان اطلاعات نادرست می‌دهند! | بزرگ‌ترین خیانت را کسانی کردند که...

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اسلامی گفت: مشخص نیست رقم ۵، ۶ یا ۷ میلیارد دلار واردات بنزین از کجا آمده و اطلاعات رئیس‌جمهور بر چه مبنایی ارائه شده است.

 پختن تخم مرغ در مایکروویو خطرناک است؟
۴ ساعت قبل / سایت تابناک

پختن تخم مرغ در مایکروویو خطرناک است؟

برای پختن بدون مشکل تخم‌مرغ در مایکروویو باید چند نکته احتیاطی را رعایت کرد.

 صلح از  موضع قدرت
۲ ساعت قبل / روزنامه شرق

صلح از موضع قدرت

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه منکر کمبودها و کاستی‌ها هم نیستیم، اما تلاش داریم با وفاق، کشور را پیش ببریم، گفت: بهتر است امروز که در قدرت و عزت هستیم و تمام دنیا به پیروزی ما اذعان دارند و تأکید می‌کنند آمریکا برخلاف تمام مقررات، به مدارس، بیمارستان‌ها و زیرساخت‌های ما حمله کرده و در دنیا منفور است، جنگ را پایان دهیم.

 ادعای ترامپ: ایرانی‌ها هنوز برای یک توافق درست و مناسب آماده نیستند؛ من فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم/ وال استریت ژورنال: وزیر ارتش آمریکا که متحد ونس است، تا پایان سال کناره‌گیری می‌کند
۵ ساعت قبل / سایت انتخاب

ادعای ترامپ: ایرانی‌ها هنوز برای یک توافق درست و مناسب آماده نیستند؛ من فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم/ وال استریت ژورنال: وزیر ارتش آمریکا که متحد ونس است، تا پایان سال کناره‌گیری می‌کند

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز چهل و دوم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۳۷ روز می‌گذرد، سازمان عملیات تجارت دریایی ب...

 قیمت تتر امروز
۳ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

قیمت تتر امروز

اقتصادنیوز:قیمت تتر امروز در صرافی‌های معتبر داخلی با کاهش 0.89 درصدی، به 187,210 (یکصد و هشتاد و هفت هزار و‌ دویست و ده) تومان رسید.