قیمت طلا امروز




 سایت اقتصاد معاصر / ۱۴۰۵/۰۵/۱۹

جزئیات معماری مالی ایران و چین و خلاء پنهان در پشت تجارت ۶۰ میلیارد دلاری

رابطه تجاری ایران و چین با حجمی حدود ۶۰ میلیارد دلار، به سطحی رسیده که تداوم آن با مسیرهای مالی غیررسمی، پرهزینه و ناپایدار، ریسک‌های جدی برای تجارت خارجی ای...
 جزئیات معماری مالی ایران و چین و خلاء پنهان در پشت تجارت ۶۰ میلیارد دلاری



۴۶ دقیقه قبل / سایت اقتصاد معاصر

تجارت یک میلیارد یورویی ایران و اروپا در ۶ ماه

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ مرکز آمار کمیسیون اروپا (یورو استات) کل مبادلات تجاری ایران و ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در نیمه نخست سال جاری میلادی را ۹۵۲ میلیون یورو اعلام کرد.

مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اروپا در ماه‌های ژانویه تا ژوئن ۲۰۲۶ با کاهش ۲۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است. در ۶ ماه نخست سال ۲۰۲۵ کل مبادلات دو طرف یک میلیارد و ۲۸۷ میلیون یورو اعلام شده بود.

بر اساس این گزارش، صادرات اتحادیه اروپا به ایران در ۶ ماه نخست ۲۰۲۶ با افت ۲۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و از یک میلیارد و ۲۵ میلیون یورو در ۶ ماه نخست سال گذشته به ۷۵۴ میلیون یورو در مدت مشابه سال جاری رسیده است.

واردات اتحادیه اروپا از ایران در ماه‌های ژانویه تا ژوئن امسال نیز کاهش ۲۴ درصدی داشته و به ۱۹۸ میلیون یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در مدت مشابه سال قبل ۲۶۲ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بود. افت ۳۶ درصدی تجارت ایران و آلمان

آلمان بزرگترین شریک تجاری ایران در میان اعضای اتحادیه اروپا طی نیمه نخست ۲۰۲۶ بوده و ۳۲ درصد از کل تجارت ایران با اروپا را به خود اختصاص داده است. تجارت ایران و آلمان در نیمه نخست ۲۰۲۶ با کاهش ۳۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۳۰۴ میلیون یورو رسیده است. 

صادرات آلمان به ایران در این مدت با افت ۴۱ درصدی به ۲۱۲ میلیون یورو رسیده است. واردات این کشور از ایران نیز ۱۸ درصد کاهش داشته و به ۹۲ میلیون یورو بالغ شده است.  تجارت ایران با اروپا چقدر از جنگ تاثیر پذیرفت؟

آمار یورو استات نشان می‌دهد تجارت ایران و اروپا از زمان تهاجم آمریکایی-صهیونی به کشورمان افت ۲۷ درصدی داشته و به ۵۷۴ میلیون یورو در ماه‌های مارس تا ژوئن ۲۰۲۶ رسیده است. در مدت مشابه سال قبل تجارت دو طرف ۷۸۶ میلیون یورو اعلام شده بود. 

تجارت دو طرف در دو ماهه نخست ۲۰۲۶ یعنی پیش از درگیری‌ها نیز حدود ۲۴ درصدی کاهش یافته بود. بر این اساس روند تجارت دو کشور با بروز تنش‌ها در تنگه هرمز تغییر محسوسی نسبت به قبل نداشته است. بخش قابل توجهی از تجارت ایران و اروپا از طریق خطوط جاده‌ای و هوایی انجام می‌شود. 


۷ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

تجارت ایران و اروپا به حدود 1 میلیارد یورو رسید - تسنیم

اقتصادی

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مرکز آمار کمیسیون اروپا (یورو استات) کل مبادلات تجاری ایران و 27 عضو اتحادیه اروپا در نیمه نخست سال جاری میلادی را 952 میلیون یورو اعلام کرد.

مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اروپا در ماه‌های ژانویه تا ژوئن 2026 با کاهش 26 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است. در 6 ماه نخست سال 2025 کل مبادلات دو طرف یک میلیارد و 287 میلیون یورو اعلام شده بود.

بر اساس این گزارش، صادرات اتحادیه اروپا به ایران در 6 ماه نخست 2026 با افت 26 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و از یک میلیارد و 25 میلیون یورو در 6 ماه نخست سال گذشته به 754 میلیون یورو در مدت مشابه سال جاری رسیده است.

واردات اتحادیه اروپا از ایران در ماه‌های ژانویه تا ژوئن امسال نیز کاهش 24 درصدی داشته و به 198 میلیون یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در مدت مشابه سال قبل 262 میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بود.

افت 36 درصدی تجارت ایران و آلمان

آلمان بزرگترین شریک تجاری ایران در میان اعضای اتحادیه اروپا طی نیمه نخست 2026 بوده و 32 درصد از کل تجارت ایران با اروپا را به خود اختصاص داده است. تجارت ایران و آلمان در نیمه نخست 2026 با کاهش 36 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به 304 میلیون یورو رسیده است. 

صادرات آلمان به ایران در این مدت با افت 41 درصدی به 212 میلیون یورو رسیده است. واردات این کشور از ایران نیز 18 درصد کاهش داشته و به 92 میلیون یورو بالغ شده است. 

تجارت ایران با اروپا چقدر از جنگ تاثیر پذیرفت؟

به گزارش اقتصاد معاصر، آمار یورو استات نشان می‌دهد تجارت ایران و اروپا از زمان تهاجم آمریکایی-صهیونی به کشورمان افت 27 درصدی داشته و به 574 میلیون یورو در ماه‌های مارس تا ژوئن 2026 رسیده است. در مدت مشابه سال قبل تجارت دو طرف 786 میلیون یورو اعلام شده بود. 

تجارت دو طرف در دو ماهه نخست 2026 یعنی پیش از درگیری‌ها نیز حدود 24 درصدی کاهش یافته بود. بر این اساس روند تجارت دو کشور با بروز تنش‌ها در تنگه هرمز تغییر محسوسی نسبت به قبل نداشته است. بخش قابل توجهی از تجارت ایران و اروپا از طریق خطوط جاده‌ای و هوایی انجام می‌شود. 

انتهای پیام/  


۲۳ دقیقه قبل / سایت ایبنا

موافقت‌نامه تجارت ترجیحی ایران با عمان نهایی شد

به گزارش ایبنا به نقل از ایرنا، عبدالامیر ربیهاوی با اشاره به اقدامات سازمان توسعه تجارت در دولت چهاردهم اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود این موضوع در ماه آینده در دستور کار مجلس قرار گیرد.

وی، از پیشرفت‌های قابل توجه در حوزه دیپلماسی تجاری و توسعه زیرساخت‌های مرزی و بندری با کشور‌های همسایه خبر داد و گفت: با اقدامات صورت گرفته در دو سال اخیر، عزم این سازمان برای تسهیل و افزایش مراودات تجاری با کشور‌های منطقه جدی است.

این مقام مسئول، به پیگیری احیای موافقت‌نامه تجارت ترجیحی با ترکیه اشاره کرد و افزود: کار‌های اولیه و مذاکرات مقدماتی این موافقت‌نامه انجام شده و امیدواریم در ماه‌های آتی به نتایج ملموسی دست یابیم.

مدیرکل دفتر غرب آسیا سازمان توسعه تجارت، ساماندهی بازارچه‌های مرزی با کشور‌های عراق و ترکیه را یکی دیگر از اولویت‌های سازمان برشمرد و گفت: در همکاری با استان‌های مرزی از جمله آذربایجان غربی، کرمانشاه، کردستان، ایلام و خوزستان، بازارچه‌های مرزی غیرفعال مجدداً فعال شده‌اند. همچنین، با تأیید و ارسال فهرست‌های کالایی و هماهنگی برای تخصیص کد‌های وارداتی و امور گمرکی، گام‌های مؤثری در جهت توسعه تجارت با این همسایگان غربی برداشته شده است.

ربیهاوی به بررسی ظرفیت بنادر جنوبی کشور با کشور‌های همسایه مانند قطر و عمان اشاره کرد و بیان داشت: بازدید‌ها و گزارش‌دهی از بنادر دیر و جاسک به گمرک جمهوری اسلامی و سایر دستگاه‌های ذیربط، دستاورد‌های خوبی به همراه داشته است. به عنوان مثال، با تلاش‌های صورت گرفته و رفع موانع مربوط به رویه واردات موقت در بندر جاسک، ظرفیت این بندر برای توسعه تجارت با کشور‌های منطقه افزایش یافته است. این تلاش‌ها برای سایر گمرکات نیز ادامه داشته و نتایج مثبتی در پی داشته است.

وی اضافه کرد: این اقدامات نشان‌دهنده رویکرد جامع سازمان توسعه تجارت ایران در بهره‌گیری از ظرفیت‌های منطقه‌ای و رفع موانع قانونی و زیرساختی برای تقویت جایگاه ایران در تجارت جهانی است.

جهش در دیپلماسی تجاری ایران با توسعه شبکه رایزنان بازرگانی

مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران، با تشریح دستاورد‌های کلان این سازمان در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴، از ثبت رکورد‌های بی‌نظیر در جذب هیئت‌های تجاری و توسعه زیرساخت‌های صادراتی خبر داد و گفت: اکسپوی ۱۴۰۳ یکی از موفق‌ترین رویداد‌های تجاری کشور بود که با هدف‌گذاری دقیق و حضور پررنگ مقامات دولتی و بخش خصوصی از کشور‌های مختلف، دستاورد‌های چشمگیری به همراه داشت.

ربیهاوی با تأکید بر اینکه اجلاس آفریقا در حاشیه اکسپوی ۱۴۰۳ به لحاظ حجم حضور مقامات دولتی و فعالان بخش خصوصی از این قاره، در تاریخ تجارت خارجی ایران بی‌نظیر بوده است، افزود: حضور ۷۰۰ تن از وزرا، معاونان وزرا و هیئت‌های عالی رتبه آفریقایی و بازدید‌های میدانی آنها از واحد‌های تولیدی در استان‌هایی مانند اصفهان، بستر مناسبی برای توسعه همکاری‌های پایدار فراهم کرد.

مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت، گسترش روابط با کشور‌های همسایه و غرب آسیا را از اولویت‌های اصلی عنوان کرد و گفت: در این دوره، شاهد حضور فعال و اعزام و پذیرش هیئت‌های تجاری با کشور‌های کلیدی نظیر ترکیه، عراق، امارات، عمان و کویت بودیم. همچنین برگزاری اکسپوی استان فارس در سال ۱۴۰۳ با تمرکز بر کشور‌های حوزه خلیج فارس و عراق، گامی مؤثر در جهت تقویت پیوند‌های تجاری منطقه‌ای بود.

تحول در زیرساخت‌های صادراتی و مراکز تجاری

ربیهاوی با اشاره به اقدامات توسعه‌ای این سازمان در دو سال اخیر، از تغییرات ساختاری در مراکز تجاری ایران خبر داد و تصریح کرد: توسعه شبکه مراکز تجاری در اولویت قرار گرفت؛ به گونه‌ای که در برخی کشور‌ها که پیش‌تر فاقد مرکز تجاری بودند، مراکز جدیدی ایجاد شد.

وی ادامه داد: در کشور‌هایی که تنها یک مرکز تجاری داشتیم، این تعداد به دو یا سه مرکز افزایش یافت تا خدمات پشتیبانی به صادرکنندگان ایرانی به حداکثر برسد.

تقویت شبکه رایزنان بازرگانی/تدوین نقشه راه تجاری و موافقت‌نامه‌های اقتصادی

وی به تقویت دیپلماسی اقتصادی از طریق افزایش رایزنان بازرگانی اشاره کرد و گفت: برای نمونه در عراق، با توجه به ظرفیت‌های موجود، حضور رایزنان بازرگانی از بغداد به اقلیم کردستان (اربیل) و جنوب عراق گسترش یافته است. این رویکرد در سایر بازار‌های هدف از جمله ترکیه و استقرار رایزن در آنکارا نیز در حال پیگیری و اجراست.

مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران در پایان خاطرنشان کرد: تدوین “نقشه راه تجاری” با کشور‌های شریک اقتصادی از جمله عراق و ترکیه، یکی از اقدامات راهبردی ما بوده است. این نقشه‌راه‌ها جهت بررسی و نهایی‌سازی به طرف‌های مقابل ارسال شده و در حال حاضر بسیاری از کشور‌ها پیشنهادات خود را ارائه کرده‌اند.

وی عنوان کرد: همچنین، پیگیری موافقت‌نامه‌های تجاری دوجانبه از دیگر محور‌های اصلی ما برای تسهیل و پایدارسازی تجارت در آینده است.




 دلار و طلا صعودی شدند!
۱۸ ساعت قبل / سايت نبض بورس

دلار و طلا صعودی شدند!

بازارهای مالی امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد در حالی دنبال شد که دلار و یورو افزایش قیمت داشتند و طلای ۱۸ عیار به ۱۹ میلیون و ۸۵۴ هزار و ۱۰۰ تومان رسید. سکه نیز با ر...

 شرایط جدید فروش اقساطی اطلس در بازار+ جدول مردادماه ۱۴۰۵
۱۱ ساعت قبل / روزنامه تعادل

شرایط جدید فروش اقساطی اطلس در بازار+ جدول مردادماه ۱۴۰۵

گروه خودرو اقتصادآنلاین؛ اطلس به‌عنوان یکی از جدیدترین محصولات سایپا، با طراحی به‌روزتر، امکانات رفاهی بیشتر و مشخصات فنی ارتقایافته نسبت به خانواده کوییک، ت...

 رشد بورس در 6 ماهه دوم سال کندتر از نیمه اول خواهد بود / صنایع غذایی، زراعتی و دارویی در صدر صنایع سودآور
۳ ساعت قبل / سایت تجارت نیوز

رشد بورس در 6 ماهه دوم سال کندتر از نیمه اول خواهد بود / صنایع غذایی، زراعتی و دارویی در صدر صنایع سودآور

بازار سرمایه در آستانه نیمه دوم سال با ابهامات سیاسی و اقتصادی مواجه است. مهدی دلبری، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز به بررسی این شرایط و اولویت‌های سرمایه‌گذاری پرداخته است.

 چرا پروژه پتروشیمی فسا متوقف شد؟ + عکس
۱۴ ساعت قبل / سایت فرکانس

چرا پروژه پتروشیمی فسا متوقف شد؟ + عکس

به گزارش فرکانس، تکمیل در پایان سال به حدود ۶۲.۹ میلیارد تومان رسیده است؛ اما نکته مهم‌تر از رقم ثبت‌شده، سرنوشت نامعلوم این سرمایه‌گذاری است. تحریم‌ها، مشکلات تأمین آب، کمبود منابع مالی و حتی اختلافات و ابهامات مربوط به جانمایی پروژه، از جمله موانعی عنوان شده‌اند که موجب شده‌اند طرح از برنامه اولیه فاصله زیادی [ ]

 هزینه ساخت چه می‌شود؟
۱۳ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

هزینه ساخت چه می‌شود؟

دنیای اقتصاد؛ بازار ساخت‌وساز در مردادماه بعد از ماه‌ها التهاب، بالاخره آرام گرفت؛ رشد ماهانه قیمت مصالح ساختمانی تقریبا صفر شد و قیمت برخی نهاده‌های پرمصرف مثل آهن‌آلات و سیمان هم نسبت به میانه بهار ۵ تا ۱۰ درصد کاهش پیدا کرد.

 لوتوس متعهد پذیره‌نویسی و بازارگردانی اوراق زیست اروند فارمد شد
۱ ساعت قبل / سایت صدای بورس

لوتوس متعهد پذیره‌نویسی و بازارگردانی اوراق زیست اروند فارمد شد

شرکت تأمین سرمایه لوتوس پارسیان از پذیرش تعهد پذیره‌نویسی و بازارگردانی اوراق صکوک مرابحه شرکت زیست اروند فارمد به ارزش ۷ هزار میلیارد ریال خبر داد.