قیمت طلا امروز




 سایت آخرین خبر / ۱۴۰۵/۰۵/۱۶

نظرسنجی رویترز: مردم آمریکا جنگ با ایران را عامل بی‌ثباتی می‌دانند

تسنیم/نظرسنجی تازه رویترز از نگرانی آمریکایی‌ها از پیامدهای جنگ با ایران و افزایش بهای سوخت حکایت دارد. نتایج تازه نظرسنجی مشترک رویترز و ایپسوس نشان می‌دهد بخش قابل توجهی از آمریکایی‌ها معتقدند ادامه جنگ آمریکا با ایران به بی‌ثباتی بیشتر در خاورمیانه منجر خواهد شد و از پیامدهای اقتصادی و سیاسی این
 نظرسنجی رویترز: مردم آمریکا جنگ با ایران را عامل بی‌ثباتی می‌دانند



2
 هشدار رابرت مالی به ترامپ: فشار اقتصادی بیشتر ایران را وادار به تسلیم نمی‌کند
۴ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

هشدار رابرت مالی به ترامپ: فشار اقتصادی بیشتر ایران را وادار به تسلیم نمی‌کند

به گزارش برنا، «رابرت مالی» مذاکره‌کننده ارشد آمریکا در توافق برجام و فرستاده ویژه دولت «جو بایدن» در امور ایران، در واکنش به تهدید‌های اقتصادی تازه «دونالد ترامپ» علیه ایران، راهبرد افزایش فشار اقتصادی بر تهران را زیر سوال برد و هشدار داد تشدید این سیاست ایران را به تسلیم وادار نخواهد کرد.

ترامپ در پستی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» مدعی شده بود: «کوبنده‌ترین عملیات اقتصادی را که تاکنون علیه هر کشوری انجام شده، (علیه ایران) اعلام می‌کنم! این یک جنگ اقتصادی و انزوا در مقیاسی بی‌سابقه خواهد بود.»

در واکنش به این اظهارات، مالی نوشت: «کمتر چیزی به اندازه این تصور فریبنده و مغالطه‌آمیز است که اگر فشار اقتصادی شکست خورده، فشار اقتصادی بیشتر موفق خواهد شد.»

او سپس ۲ سناریو را درباره واکنش احتمالی تهران مطرح کرد و نوشت: «ایران ممکن است تلاش کند این وضعیت را تحمل کند و امیدوار باشد ترامپ یک چرخش ۱۸۰ درجه‌ای دیگر انجام دهد؛ یا ممکن است واکنش تندی نشان دهد و تلاش کند درد و هزینه را گسترش دهد.»

مالی در پایان تأکید کرد فارغ از اینکه کدام سناریو رخ دهد، بی‌شک مردم ایران رنج خواهند کشید، اما تسلیم نخواهند شد.

انتهای پیام/


2
 الجزیره: درس بزرگ جنگ علیه ایران برای اعراب / نبرد پهپاد‌ها و موشک‌های ارزان با پدافند‌های میلیارد دلاری؛ معادلات چگونه تغییر کرد؟
۲۱ دقیقه قبل / سایت انتخاب

الجزیره: درس بزرگ جنگ علیه ایران برای اعراب / نبرد پهپاد‌ها و موشک‌های ارزان با پدافند‌های میلیارد دلاری؛ معادلات چگونه تغییر کرد؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

کیلی گریکو، عضو ارشد برنامه «بازتصور راهبرد کلان ایالات متحده» در مرکز استیمسون و ماکسیمیلیان برمر که پیش‌تر مدیریت بخش «برنامه‌های پیشرفته» نیروی هوایی آمریکا را بر عهده داشته،در الجزیره نوشتند: تهدید کشتیرانی در تنگه هرمز خسارت‌های قابل‌توجهی به اقتصاد جهانی وارد کرده است.

به گزارش انتخاب، در ادامه این مطلب آمده: پس از گذشت پنج ماه از آغاز جنگ میان آمریکا و ایران، نشانه‌های آینده امنیت خلیج فارس در حال آشکار شدن است. رفت‌وآمد کشتی‌های تجاری بر اساس ترتیباتی که هم‌اکنون میان عمان و ایران در حال مذاکره است، از سر گرفته شده؛ ترتیباتی که بر اساس قواعد جدید، نقش مستمر تهران در تنگه هرمز را به رسمیت می‌شناسد.

صرف‌نظر از شروط نهایی این توافق، تقریباً قطعی است که ایران از این جنگ با نفوذی پایدار و مستمر بر تنگه هرمز خارج خواهد شد.

این واقعیت جدید، هم‌زمان فرصت مناسبی را در اختیار کشورهای خلیج فارس قرار می‌دهد؛ زیرا نظام پس از جنگ، که در آن ایران این نفوذ را حفظ می‌کند، مستلزم اتخاذ رویکردی متفاوت نسبت به امنیت منطقه‌ای است؛ رویکردی که بر ایجاد توانمندی‌هایی برای کشورهای خلیج فارس متمرکز باشد تا بتوانند منافع راهبردی خود را بر اساس شرایط و الزامات خودشان تأمین کنند.

این تحول، گسستی بنیادین با راهبردی خواهد بود که طی دهه‌های گذشته چارچوب امنیت خلیج فارس را شکل داده است. بیش از سه دهه، امنیت منطقه بر قدرت نظامی آمریکا برای بازداشتن تهدیدها و تضمین باز ماندن تنگه هرمز استوار بوده است.

اگرچه سامانه‌های پیشرفته پدافند هوایی و دفاع موشکی همچنان برای مقابله با موشک‌های بالستیک و موشک‌های کروز بسیار پیچیده اهمیت زیادی خواهند داشت، اما این سامانه‌ها باید تنها یک لایه از یک منظومه دفاعی گسترده‌تر باشند، نه اینکه بار اصلی مقابله با تهدید مستمر پهپادها بر دوش آنها گذاشته شود.

با این حال، روند جنگ با ایران محدودیت‌های این راهبرد و کاستی‌های آن را آشکار کرد. آمریکا اگرچه بیش از ۱۳ هزار هدف را مورد حمله قرار داد، اما پهپادها و موشک‌های ایران عملاً تنگه هرمز را بسته نگه داشتند و خسارت‌های سنگینی به پایگاه‌های نظامی، زیرساخت‌های بخش انرژی و فرودگاه‌های سراسر خلیج فارس وارد کردند.

کنترل آسمان در ارتفاعات بالا هیچ‌گاه به کنترل «سواحل هوایی» ــ یعنی فضای هوایی کم‌ارتفاع بر فراز پهنه‌های آبی ــ منجر نشد؛ جایی که پهپادها و موشک‌های ارزان‌قیمت ایران به تهدیدی فوری برای کشتیرانی تجاری تبدیل شدند.

ایران خود را به شکلی چشمگیر با تغییرات روش‌های جنگ تطبیق داد، در حالی که آمریکا در این زمینه ناکام ماند. با کاهش هزینه پهپادها و موشک‌ها، افزایش کارایی آنها و بیشتر شدن بردشان، ایران به‌سرعت راهبرد خود را بر این تسلیحات بنا کرد؛ در حالی که آمریکا همچنان بر تلاش برای از بین بردن آنها با روش‌های سنتی اصرار داشت؛ یعنی نابودی مواضع و سکوهای پرتاب از مبدأ.

اما این رویکرد دیگر در برابر تسلیحاتی که ارزان، پرتعداد و به‌طور گسترده پراکنده هستند، کارآمد نیست. سکوهای پرتاب متحرک را می‌توان به‌راحتی جابه‌جا، پنهان و در تأسیسات زیرزمینی مستقر کرد؛ همچنین پهپادهای ارزان‌قیمت را می‌توان تقریباً با همان سرعتی که سرنگون می‌شوند، جایگزین کرد. بنابراین، حملات آمریکا توانستند این تهدید را به‌طور موقت محدود کنند، اما نتوانستند آن را به‌طور کامل از بین ببرند.

این ضعف آشکار، ضرورت اتخاذ رویکردی متفاوت برای دفاع از خلیج فارس را نشان می‌دهد. کشورهای خلیج فارس نمی‌توانند با اتکا به قدرت تهاجمی متعارف، نفوذ ایران در تنگه را خنثی کنند و تحولات این جنگ نیز نشان می‌دهد که آمریکا قادر به انجام این کار نیست.

این کشورها می‌توانند با تأمین امنیت خطوط کشتیرانی و زیرساخت‌های حیاتی ــ تهدیدات را محدود کنند.

هرچه قابلیت کشورهای خلیج فارس برای حفاظت از این اهداف با هزینه‌ای پایدار و قابل‌تحمل، قابل‌اعتمادتر باشد، میزان نفوذی که تهران می‌تواند از طریق تهدیدهای خود به دست آورد، کاهش خواهد یافت.

بدون تردید، چنین راهبردی به ترکیبی کاملاً متفاوت و بنیادین از توانمندی‌ها در مقایسه با آنچه منطقه تاکنون بر آن تمرکز کرده، نیاز دارد. این امر مستلزم آن است که توجه از خرید جنگنده‌های پیشرفته و تعداد محدودی سامانه‌های گران‌قیمت دفاع هوایی و موشکی، به سمت استفاده از شمار زیادی سامانه‌های کم‌هزینه و قابل‌تداوم برای دفاع از «سواحل هوایی» تغییر کند.

اگرچه سامانه‌های پیشرفته دفاع هوایی و موشکی همچنان برای مقابله با موشک‌های بالستیک و کروز پیچیده اهمیت حیاتی خواهند داشت، اما آنها باید تنها یک لایه از یک منظومه دفاعی جامع‌تر باشند و نه اینکه مسئولیت اصلی مقابله با حملات مستمر پهپادی بر عهده آنها گذاشته شود.

کشورهایی که با سرعت بیشتری از جنگ اخیر درس بگیرند و منظومه دفاعی چندلایه مورد نیاز شرایط کنونی را ایجاد کنند، در خط مقدم پیشگامی در حوزه مقابله با تهدیدها قرار خواهند گرفت؛ آن هم در شرایطی که ارتش‌های سراسر جهان در حال تطبیق خود با جنگ‌های مبتنی بر استفاده گسترده از پهپادهای ارزان‌قیمت و انبوه هستند.

منظومه دفاعی چندلایه

نخستین گام در چنین دفاعی، شناسایی تهدید است؛ از طریق استقرار شبکه‌های زمینی چندلایه متشکل از حسگرهای راداری، صوتی و بصری که با پهپادهای خودمختار تقویت می‌شوند. این پهپادها در آسمان گشت‌زنی می‌کنند تا پهپادهایی را که در ارتفاع پایین پرواز می‌کنند، شناسایی و ردیابی کنند.

پس از آن، تهدیدهای شناسایی‌شده به لایه‌های متعدد دفاعی با هزینه معقول سپرده می‌شوند:

جنگ الکترونیک: برای ایجاد اختلال در پهپادها یا از کار انداختن آنها پیش از رسیدن به اهداف.

پهپادهای دفاعی: پهپادهایی که برای برخورد با تهدیدها یا درگیری با آنها با استفاده از موشک‌های هدایت‌شونده و ارزان‌قیمت طراحی شده‌اند.

سامانه‌های متحرک پدافند هوایی زمینی و توپ‌های سریع‌الطراحی: که آخرین لایه حفاظت پیرامون اهداف حیاتی را تشکیل می‌دهند.

چنین منظومه دفاعی چندلایه‌ای می‌تواند حملات مکرر پهپادی را تحمل کند، بدون آنکه ذخایر موشک‌های رهگیر گران‌قیمت را تحلیل ببرد.

علاوه بر این، چنین توانمندی‌هایی می‌توانند از خلیج فارس در برابر طرف‌هایی غیر از ایران نیز محافظت کنند. در واقع، ایران نخستین طرفی نبود که از پهپادها به‌عنوان ابزاری برای حمله کردن منطقه استفاده کرد. حملات انصارالله به فرودگاه‌ها، زیرساخت‌های انرژی و کشتی‌های تجاری نشان داد که پهپادهای ارزان‌قیمت چگونه اجازه می‌دهند زیرساخت‌های منطقه‌ای را تهدید و تجارت را مختل کنند.

از آنجا که این حملات نیز بر همان تاکتیک پرواز در ارتفاع پایین مبتنی هستند که در کارزار پهپادی ایران به کار گرفته می‌شود، تأمین امنیت «سواحل هوایی» می‌تواند مصونیتی مؤثر در برابر تهدیدها نیز فراهم کند.

هیچ طرفی بیش از خود کشورهای خلیج فارس در ایجاد چنین منظومه‌های دفاعی منافعی ندارد. تاب‌آوری اقتصادهای آنها، رفاه مردمشان و امنیت زیرساخت‌های حیاتی‌شان همگی به باز ماندن تنگه هرمز و امن بودن منطقه وابسته است. این امر مستلزم توسعه توانایی تولید، نگهداری و بومی‌سازی مستمر این سامانه‌ها و در صورت لزوم استفاده از شرکای خارجی است.

برخلاف جنگنده‌های پیشرفته یا دیگر سامانه‌های پیچیده، بسیاری از قابلیت‌های مورد نیاز برای دفاع از «سواحل هوایی» را می‌توان در داخل تولید، نگهداری و به‌روزرسانی کرد؛ موضوعی که به کشورهای خلیج فارس امکان می‌دهد زرادخانه دفاعی خود را نوسازی کرده و در گذر زمان آن را با شرایط جدید تطبیق دهند.

در واقع، منطقه از هم‌اکنون حرکت در این مسیر را آغاز کرده است. شرکت‌هایی مانند گروه ایدج (EDGE Group) در حال توسعه سامانه‌های بومی ضدپهپاد و تجهیزات جنگ الکترونیک هستند و مشارکت‌های شکل‌گرفته با شرکت‌های دفاعی منطقه‌ای و بین‌المللی نیز به گسترش تولید داخلی و ادغام فناوری‌های پدافند هوایی کمک می‌کنند.

گام بعدی، تکیه بر این تلاش‌های اولیه و هدایت سرمایه‌گذاری‌ها به سمت تقویت ظرفیت‌های تولیدی، ارتقای مهارت‌های نیروی انسانی و تحکیم همکاری‌های منطقه‌ای لازم برای تداوم این رویکرد دفاعی جدید است.

با گذشت زمان، کشورهای خلیج فارس باید برنامه‌های ملی خود را در قالب یک پایگاه صنعتی دفاعی مشترک منطقه‌ای ادغام کنند؛ پایگاهی که بتواند این توانمندی‌ها را در مقیاس گسترده تولید، مستقر و با شرایط جدید تطبیق دهد.

این الگو، تصویری از ویژگی‌های امنیت خلیج فارس در مرحله آینده ارائه می‌دهد. کشورهایی که با سرعت بیشتری از جنگ اخیر درس بگیرند و منظومه دفاعی چندلایه مورد نیاز شرایط کنونی را ایجاد کنند، در خط مقدم پیشگامی در حوزه مقابله با تهدیدها قرار خواهند گرفت؛ در شرایطی که ارتش‌های سراسر جهان در حال تطبیق خود با جنگ‌های مبتنی بر استفاده گسترده از پهپادهای ارزان‌قیمت و انبوه هستند.

مهم‌تر از همه، این کشورها در موقعیت بهتری قرار خواهند گرفت تا از منافع راهبردی خود محافظت کنند و امنیت منطقه را بر اساس شرایط و الزامات خودشان بازتعریف کنند.

 


2
 ۲ نماینده کشتی آزاد ایران شکست خوردند
۳۰ دقیقه قبل / سایت صفحه اقتصاد

۲ نماینده کشتی آزاد ایران شکست خوردند

صفحه اقتصاد -

رقابت های کشتی آزاد جوانان قهرمانی جهان از ساعت ۱۱:۳۰ صبح امروز در اوزان ۶۱ و ۸۶ کیلوگرم به میزبانی شهر براتیسلاوا پایتخت کشور اسلواکی در حال برگزاری است.

نتایج نمایندگان کشورمان تاکنون به شرح زیر است:

در وزن ۶۱ کیلوگرم، اهورا خاطری در دور نخست مقابل سیدل از آمریکا با نتیجه ۱۵ بر ۴ مغلوب شد. وی اکنون باید منتظر راهیابی حریفش به دیدار فینال باشد تا بتواند به مرحله شانس مجدد راه یابد.
در وزن ۸۶ کیلوگرم، ابوالفضل شمسی‌پور در دور نخست مقابل تاراسوف از استونی با نتیجه ۱۲ بر صفر به پیروزی رسید و راهی مرحله بعد شد. وی در این مرحله نیک شرر از سوئیس را با نتیجه ۱۰ بر صفر از پیش رو برداشت و راهی مرحله یک‌چهارم نهایی شد. وی در این مرحله مقابل آئودن جمیز ۴ بر ۴ شکست خورد، وی اکنون باید منتظر راهیابی حریفش به دیدار فینال باشد تا بتواند به مرحله شانس مجدد راه یابد. مطالعه بیشتر: برنامه کشتی گیران ایران در رقابت های کشتی آزاد جوانان قهرمانی جهان اعلام شد منبع: مهر اخبار مرتبط circle پخش زنده بازی ابوالفضل شمسی پور امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد در رقابت های کشتی آزاد جوانان قهرمانی جهان circle پخش زنده بازی اهورا خاطری امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد در رقابت های کشتی آزاد جوانان قهرمانی جهان circle برنامه مسابقات کشتی امروز یکشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۵ + مسابقات والیبال circle بهترین کشتی‌گیران جهان در ماه ژوئن معرفی شدند پیشنهاد سردبیر circle هشدار کمیسیون امنیت ملی به هرگونه خطای محاسباتی دشمن circle اینفوگرافی | حداقل و حداکثر حقوق بازنشستگان صندوق کشوری چقدر است؟ circle پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا پنجشنبه ۲۹ مرداد /طلا به مرز ۲۰ میلیون تومان می‌رسد؟ circle پادکست | طلا بخریم یا بفروشیم؟


2
 رئیس کمیسیون امنیت ملی: تسلیم نظم جدید ایران بر منطقه شوید
۳۵ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

رئیس کمیسیون امنیت ملی: تسلیم نظم جدید ایران بر منطقه شوید

ایران آنلاین:

ابراهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مطلبی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:

«تحرکات شما تحت رصد دقیق ماست.

هرگونه محاسبه‌ی غلط و خطای مجدد پیامد هایی سنگین تر از گذشته برایتان خواهد داشت.

تا دیر نشده به حضور نحس خود در منطقه پایان دهید و تسلیم نظم جدید ایران بر منطقه شوید.»/ایسنا
انتهای پیام/


2
 اسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های پاکستانی: پاکستان برای ازسرگیری مذاکرات، با ایران و آمریکا در تماس است/ وزیر خارجه قطر: اگر اروپا به کاهش تنش در خاورمیانه توجهی نداشته باشد، پیامدهای آن دامن همه را می‌گیرد/ سی‌بی‌اس: ناو هواپیمابر «جورج واشنگتن» برای جایگزینی با «آبراهام لینکلن» وارد خاورمیانه شد/ چین: اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران، مشکل را حل نمی‌کند
۳۷ دقیقه قبل / سایت انتخاب

اسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های پاکستانی: پاکستان برای ازسرگیری مذاکرات، با ایران و آمریکا در تماس است/ وزیر خارجه قطر: اگر اروپا به کاهش تنش در خاورمیانه توجهی نداشته باشد، پیامدهای آن دامن همه را می‌گیرد/ سی‌بی‌اس: ناو هواپیمابر «جورج واشنگتن» برای جایگزینی با «آبراهام لینکلن» وارد خاورمیانه شد/ چین: اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران، مشکل را حل نمی‌کند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز چهلم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۳۵ روز می‌گذرد، مسعود پزشکیان، رئیس جمهور در خصوص مذاکرات پیشین گفت: هدف ما پایان جنگ، رفع محاصره، آزادسازی منابع بلوکه شده و سپس گفت وگوی هسته‌ای بوده. همزمان، ترامپ رییس جمهور آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات با ایران مدعی شد: در حال حاضر وضعیت خیلی خوب است ولی شاید در مقطعی [این کار را انجام دهیم].

تحولات مربوط به جنگ، آتش بس و مذاکره در روز گذشته را از لینک زیر بخوانید:

در روز سی و نهم جنگ سوم چه گذشت؟ (۲۸ مرداد ۱۴۰۵)/ سی‌ان‌ان: احتمالا یکی از اهداف پشت پرده دعوت عراق از قالیباف این بوده که بغداد خود را به‌عنوان یک میانجی بالقوه میان آمریکا و ایران مطرح کند/تماس تلفنی عراقچی با فرمانده ارتش پاکستان/پزشکیان: مذاکره به معنای تسلیم نیست/ادعای ترامپ: شاید در مقطعی مذاکرات با ایران را از سر بگیریم، اما در حال حاضر وضعیت خیلی خوب است، ولی شاید در مقطعی [این کار را انجام دهیم]

اخبار مربوط به روز چهلم جنگ سوم و روز صد و سی و چهارم آتش بس (۲۹ مرداد ۱۴۰۵) به شرح زیر است:

گفت‌وگوی وزرای خارجه مصر و قطر/ عبدالرحمن آل ثانی: اگر اروپا به کاهش تنش در خاورمیانه توجهی نداشته باشد، پیامدهای آن دامن همه را می‌گیرد/ تلاش‌های ما بر میانجی‌گری بین ایران و آمریکا متمرکز است/ با همتای مصری درباره راه‌های یافتن گزینه‌های جایگزین برای زنجیره‌های تأمین گفت‌وگو کردیم ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۷:۱۴ مصر و قطر بر ضرورت آزادی کشتیرانی در تنگه‌های هرمز و باب‌المندب تأکید کردند.

به گزارش انتخاب، بدر عبدالعاطی، وزیر خارجه مصر، در کنفرانس خبری مشترک با شیخ محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی، نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر، در العلمین گفت: بر ضرورت پایبندی به قوانین بین‌المللی در زمینه کشتیرانی دریایی تأکید می‌کنیم. هماهنگی روزانه‌ای میان مصر و قطر برای ارتباط مستمر با هدف کاهش تنش و تقویت دیپلماسی در منطقه وجود دارد.

وی مدعی شد: حملات ایران به قطر و کشورهای خلیج فارس را به‌صراحت محکوم کرده و می‌کنیم؛ این حملات نقض آشکار حاکمیت کشورهاست. امنیت قطر و کشورهای برادر خلیج فارس، بخشی جدایی‌ناپذیر از امنیت ملی مصر و امنیت ملی عربی است.

او مدعی شد: نمی‌توان اجازه داد هیچ کشوری، صرف‌نظر از اینکه چه کشوری باشد، مانع کشتیرانی دریایی شود.

وی افزود: با طرف قطری توافق کردیم که امنیت و حکمرانی دریای سرخ مسئولیتی مشترک میان کشورهای ساحلی آن است.

از سوی دیگر، نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر گفت: درباره راه‌های یافتن راه‌حل‌ها و گزینه‌های جایگزین برای زنجیره‌های تأمین گفت‌وگو کردیم. امنیت و ثبات منطقه، به‌ویژه تحولات غزه و کرانه باختری و امنیت خلیج فارس، را بررسی کردیم.

وی گفت: قطر تلاش‌های خود را همراه با کشورهای برادر خلیج فارس و منطقه برای حمایت از راه‌حل‌های دیپلماتیک ادامه خواهد داد. بر اهمیت و ضرورت آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز و تنگه باب‌المندب تأکید کردیم.

وزیر خارجه قطر تأکید کرد: اگر اروپا به کاهش تنش در منطقه توجهی نداشته باشد، پیامدهای آن دامن همه را خواهد گرفت. تلاش‌های قطر در حال حاضر بر میانجیگری میان آمریکا و ایران متمرکز است. آزادی کشتیرانی باید بدون دخالت هیچ کشوری تضمین شود. چین: تحریم و فشار بیشتر آمریکا علیه ایران، به حل مشکلات کمک نخواهد کرد/ خواستار راه‌حل سیاسی و دیپلماتیک هستیم ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۶:۳۷ دیپلمات ارشد چینی تأکید کرد: اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران مشکل را حل نخواهد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، درباره اعمال تحریم‌های بیشتر علیه تهران و خفه کردن اقتصاد ایران، گفت: «تحریم و فشار به حل مشکل کمک نخواهد کرد» و خواستار راه‌حل سیاسی و دیپلماتیک شد.

این اظهارات در حالی مطرح شده است که مذاکرات با تهران به پیشرفت قابل‌توجهی دست نیافته است. 

ترامپ نیز در پستی در شبکه اجتماعی تروث سوشال مدعی شد که «قوی‌ترین عملیات اقتصادی‌ای را که تاکنون علیه هر کشوری انجام شده است» آغاز خواهد کرد. ناو هواپیمابر «جرج واشنگتن» برای جایگزینی با «آبراهام لینکلن» وارد خاورمیانه شد ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۶:۱۵

فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) اعلام کرد ناو هواپیمابر آمریکایی جورج واشنگتن روز گذشته در چارچوب یک مأموریت برنامه‌ریزی‌شده وارد منطقه عملیاتی خاورمیانه شده است.  اسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های پاکستانی: پاکستان برای ازسرگیری مذاکرات، با ایران و آمریکا در تماس است ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۶:۰۹ خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های پاکستانی گزارش داد که رهبری سیاسی و نظامی این کشور همچنان با ایران و آمریکا در تماس است تا تلاش‌ها برای کاهش تنش و حرکت به سمت ازسرگیری مذاکرات را بررسی کند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز چهارشنبه اعلام کرده بود که در حال حاضر هیچ مذاکره‌ای با ایران در جریان نیست؛ در حالی که تهران تأکید کرده است مذاکرات پس از نقض تفاهم‌نامه متوقف شده است. ادعای نفتالی بنت، نخست‌وزیر پیشین اسرائیل: اگر حزب‌الله به سمت ما تیراندازی کند، ما به سمت ایران تیراندازی خواهیم کرد ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۶:۰۱ جروسالم پست نوشت: نفتالی بنت، نخست‌وزیر پیشین اسرائیل، روز چهارشنبه در کنفرانس امنیتی و سیاست خارجی حزب «بی‌یاخاد» گفت که اسرائیل قطر را به عنوان یک کشور دشمن تعریف خواهد کرد.

به گزارش انتخاب، بنت افزود که اگر حزبش در دولت بعدی حضور داشته باشد، بر حذف نفوذ قطر و ترکیه از نوار غزه اصرار خواهد کرد و به جای آن با مصر هماهنگ خواهد نمود.

بنت ادعا کرد: «اگر حزب‌الله به سمت ما تیراندازی کند، ما به سمت ایران تیراندازی خواهیم کرد. حملهٔ نیابتی‌های ایران در داخل مرزهای اسرائیل، منجر به تلافی در داخل مرزهای ایران خواهد شد.»

وی افزود که حدود نیم میلیون سلاح غیرقانونی در گردش در داخل اسرائیل باید به عنوان یک تهدید امنیتی مورد بررسی قرار گیرد، نه یک تهدید جنایی. به گفتهٔ او، ارتش اسرائیل و شین‌بت (سازمان امنیت داخلی اسرائیل) باید مکان‌های دارای چنین سلاح‌هایی را تا زمان جمع‌آوری آن‌ها، مناطق نظامی بسته اعلام کنند.

بنت گفت: «در آینده‌ای نه چندان دور، قابلیت‌های هوش مصنوعی حتی از سلاح‌های هسته‌ای مهم‌تر خواهند بود.»

وی افزود: «هوش مصنوعی، مسابقهٔ تسلیحاتی بعدی ابرقدرت‌هاست و با وجود عقب‌ماندگی دولت فعلی در چهار سال گذشته، اجازه نخواهیم داد اسرائیل از قافله عقب بماند.» وزیر خارجه عمان: با هر گونه تشدید بیشتر درگیری در منطقه مخالف هستیم/ باید عوامل اساسی بی‌ثباتی در منطقه مورد بررسی قرار گیرند ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۴:۰۵ وزیر خارجه عمان می‌گوید کشورش با تشدید درگیری‌ها در منطقه مخالف است.

به گزارش انتخاب، بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان تأکید کرد: ما با هرگونه تشدید بیشتر تنش‌ها یا درگیری در منطقه مخالفیم.

وی افزود: باید ریشه‌ها و عوامل اساسیِ بی‌ثباتی در منطقه مورد بازنگری و بررسی قرار گیرند. سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا: وقوع یک حادثه در ۱۳۶ مایلی شرق مکلا در یمن ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۳:۳۷ سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا اعلام کرد: گزارشی درباره وقوع یک حادثه در ۱۳۶ مایلی شرق مکلا در یمن دریافت کردیم.

این سازمان افزود: یک نفتکش هنگام عبور از خلیج عدن، با نزدیک شدن یک شناور به خود، درخواست کمک اضطراری ارسال کرد. ادعای دو مقام آمریکایی: معتقدیم مذاکرات ایران و عمان شکست خورده ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۳:۳۶ رسانه «سمافور» به نقل از یک مقام آمریکایی و یک مقام کاخ سفید ادعا داد که دولت آمریکا معتقد است مذاکرات ایران و عمان چند هفته پیش شکست خورده است.

این مذاکرات به دلیل مطرح شدن احتمال وضع عوارض برای عبور از تنگه هرمز و همچنین پیش بردن مسیری که به نظر می‌رسید جدا از مذاکرات متزلزل ایران و آمریکا باشد، موجب نارضایتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، شده بود. وزیر خارجه عمان: عبور امن از تنگه هرمز از امنیت منطقه جدایی‌ناپذیر است ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۳:۳۰ تسنیم: وزیر خارجه عمان اظهار کرد: عبور امن از تنگه هرمز به امنیت منطقه گره خورده است.

بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان امروز پنجشنبه در اظهاراتی گفت: عبور امن از تنگه هرمز از ثبات و امنیت منطقه جدایی‌ناپذیر است. نفت ۹۳.۸۳ دلار شد ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۳:۲۰

قیمت نفت پس از اظهارات ترامپ درباره تحریم‌های شدید اقتصادی علیه ایران افزایش پیدا کرد و نفت ۹۳.۸۳ دلار شد. الجزیره: قیمت نفت به علت تهدیدات اقتصادی ترامپ علیه ایران، به بالاترین سطح خود در سه هفته گذشته رسید ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۳:۰۸ الجزیره نوشت: نفت در بحبوحه نگرانی‌ها درباره عرضه خاورمیانه به اوج سه‌هفته‌ای رسید.

به گزارش انتخاب، قیمت نفت به بالاترین سطح خود در سه هفته گذشته رسید؛ این افزایش تحت تأثیر نگرانی‌ها از آن صورت گرفت که بن‌بست مرتبط با جنگ ایران همچنان به اختلال در عرضه نفت خاورمیانه منجر شود.

بهای معاملات آتی نفت برنت و نفت خام آمریکا به بالاترین سطح خود از ۲۴ ژوئیه گذشته رسید؛ این روند در حالی است که بن‌بست میان آمریکا و ایران ادامه دارد و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، تهدید به آغاز «جنگ اقتصادی» کرده است. تحلیل الجزیره: برای ترامپ اجرای «پیامد‌های اقتصادی» علیه کشور‌هایی که با ایران تجارت می‌کنند، بسیار دشوار خواهد بود، زیرا باید با چین، روسیه و اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل هماهنگ شود ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۲:۳۴ الجزیره نوشت: پل ماسگریو، دانشیار علوم سیاسی در دانشگاه جورج‌تاون در قطر گفت که برای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اجرای «پیامدهای اقتصادی» علیه کشورهایی که با ایران تجارت می‌کنند، «بسیار دشوار خواهد بود».

او گفت: «ترامپ تلاش می‌کند به‌صورت یک‌جانبه تحریم‌هایی را اعمال کند که به‌طور سنتی نیازمند هماهنگی چندجانبه بوده‌اند و این به معنای همراه کردن چین، روسیه و اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد است.»

او افزود که اگر ترامپ بتواند این تحریم‌ها را اجرا کند، این اقدامات بالقوه می‌توانند «نتایجی» برای آمریکا به همراه داشته باشند.

ماسگریو همچنین گفت یکی از «مزیت‌های» آمریکا این است که «تجارت تهران با تعداد بسیار کمی از کشورها متمرکز است که امارات متحده عربی نیز البته یکی از آنهاست؛ امارات تجارت خود را متوقف کرده است.» دنیس سیترونوویچ، رئیس سابق میز ایران در اطلاعات نظامی اسرائیل: بعید است که فشار اقتصادی، ایران را وادار به پذیرش شرایط آمریکا کند ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۱:۴۰ رئیس سابق میز ایران در اطلاعات نظامی اسرائیل درباره تشدید فشار اقتصادی از سوی آمریکا علیه ایران گفت: مشکل این است که فرض شود درد و فشار اقتصادی الزاماً پیش از آنکه ایران را به تشدید تنش سوق دهد، موجب تسلیم تهران خواهد شد.

به گزارش انتخاب، دنیس سیترونوویچ رئیس سابق میز ایران در اطلاعات نظامی اسرائیل گفت: یک تناقض اساسی در قلب رویکرد کنونی آمریکا در قبال ایران وجود دارد: واشنگتن می‌خواهد از آغاز یک کارزار نظامی بزرگ دیگر اجتناب کند، اما همین راهبردی که برای دستیابی به این هدف دنبال می‌کند، ممکن است جلوگیری از تشدید مجدد نظامی را روزبه‌روز دشوارتر کند.

وی افزود: به نظر می‌رسد دولت آمریکا بر این باور است که می‌تواند فشار اقتصادی را به‌طور چشمگیری تشدید کند، از جمله از طریق اجرای تهاجمی تحریم‌های ثانویه، و در عین حال رویارویی را عمدتاً در حوزه اقتصادی نگه دارد. اما این فرض، هم موقعیت ایران و هم انگیزه‌هایی را که حاکمیت این کشور با آن مواجه است، به‌درستی درک نمی‌کند.

او گفت: بعید است تهران اجازه دهد تردد عادی تجاری از تنگه هرمز و منطقه گسترده‌تر خلیج فارس از سر گرفته شود، در حالی که همزمان یک خفگی اقتصادی فزاینده را بپذیرد. از دید ایران، هرمز از رویارویی تحریمی جدا نیست؛ بلکه یکی از مهم‌ترین اهرم‌های فشار باقی‌مانده برای تهران است.

رئیس میز ایران در سازمان اطلاعات نظامی اسرائیل عنوان کرد: این وضعیت یک پویایی خطرناک ایجاد می‌کند. هرچه واشنگتن تحریم‌های ثانویه را مؤثرتر اجرا کرده و محدودیت‌های اقتصادی بیشتری بر ایران اعمال کند، انگیزه تهران برای استفاده از ابزارهای باقی‌مانده خود جهت تحمیل هزینه به آمریکا و شرکای منطقه‌ای آن نیز بیشتر می‌شود. و از آنجا که این ابزارها به‌طور فزاینده‌ای ماهیتی نظامی و دریایی دارند، موفقیت در اعمال فشار اقتصادی می‌تواند در واقع احتمال تشدید نظامی را افزایش دهد، نه اینکه آن را کاهش دهد.

او همچنین اظهار کرد: مسئله این نیست که فشار اقتصادی بی‌اثر است. فشار اقتصادی آشکارا اثرگذار است. مشکل این است که فرض شود درد و فشار اقتصادی الزاماً پیش از آنکه ایران را به تشدید تنش سوق دهد، موجب تسلیم تهران خواهد شد.

وی اضافه کرد: بنابراین، راهبردی که بر فشار اقتصادی بدون ایجاد یک مسیر معتبر برای خروج دیپلماتیک بنا شده باشد، در معرض این خطر قرار دارد که دقیقاً به همان نتیجه‌ای منجر شود که واشنگتن می‌گوید می‌خواهد از آن اجتناب کند. فشار اقتصادی به‌تنهایی بعید است ایران را وادار کند شرایط آمریکا را بپذیرد، اما می‌تواند به‌تدریج گزینه‌های جایگزینِ قابل تصور برای تهران را محدود کرده و تشدید تنش را به گزینه‌ای جذاب‌تر تبدیل کند.

دنیس سیترونوویچ تأکید کرد: تا زمانی که واشنگتن این تناقض را حل نکند، مسیر حرکت به سوی یک رویارویی نظامی گسترده‌تر همچنان کوتاه‌تر خواهد شد. در شرایط کنونی، این خطر ممکن است بیش از هر زمان دیگری از آغاز درگیری افزایش یافته باشد.  غریب‌آبادی، معاون وزیر خارجه: جنگ نظامی نتیجه نداد، حالا اسم شکست بعدی را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌اند ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۱:۱۸ کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر امور خارجه در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «ادعا می کنند ایران در آستانه شکست است و به یک نخ بند است، اما به همه متحدانشان التماس می کنند که کمکشان کنند! مشکل، محاسبات غلطی است که هر بار برای پوشاندنش، مجبور می‌شوند شکست بزرگ‌تری برای خودشان بسازند.»

وی افزود: «جنگ نظامی نتیجه نداد، حالا اسم شکست بعدی را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌اند.» سخنگوی سپاه: با وقوع جنگ جدید، تسلیحات مخرب‌تری به کار می‌گیریم ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۰:۳۵ سردار محبی گفت: با وقوع جنگ جدید، تسلیحات مخرب‌تری به‌کار می‌گیریم. قدرت تخریب سر‌های جنگی به‌کاررفته در موشک‌های سپاه بسیار فراتر از نمونه‌های استفاده‌شده در جنگ‌های پیشین است و اگر جنگی آغاز شود، تسلیحات ما در تمامی ابعاد با گذشته کاملاً متفاوت خواهد بود.

  تحلیل الجزیره: ترامپ گفته «هر کشوری که به ایران کمک کند با پیامد‌های اقتصادی بسیار سنگین روبه‌رو می‌شود»؛ در این خصوص، هدف اصلی او چین است و پس از آن عراق و ترکیه ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۰:۳۴ الجزیره نوشت: تحریم‌های آمریکا علیه ایران می‌تواند روابط واشنگتن با چین، عراق و ترکیه را به چالش بکشد.

به گزارش انتخاب، دونالد ترامپ در شبکه اجتماعی تروث سوشال از یک «عملیات اقتصادی خردکننده» علیه ایران خبر داده و آن را «جنگ اقتصادی و انزوایی در مقیاسی بی‌سابقه» توصیف کرده است.

او هشدار داده است هر کشوری که به ایران کمک کند با «پیامدهای اقتصادی بسیار سنگین» روبه‌رو خواهد شد.

نادر حبیبی، استاد دانشگاه برندایس، در گفت‌وگو با الجزیره گفت چین هدف اصلی تحریم‌های تهدیدشده علیه کشورهای کمک‌کننده به ایران خواهد بود و پس از آن عراق و ترکیه قرار خواهند گرفت.

او گفت تحریم تجاری اخیر امارات علیه ایران احتمالاً در نتیجه فشار آمریکا و پس از گفت‌وگو میان مقام‌های دو کشور «تحمیل» شده است.

حبیبی گفت اجرای این تحریم‌ها، به‌ویژه در مورد چین، با چالش روبه‌رو خواهد بود؛ زیرا دولت چین به نهادهای خود هشدار داده است که با تحریم‌های آمریکا همکاری نکنند. همچنین توقف تجارت زمینی با ترکیه و عراق دشوار خواهد بود. تحلیل الجزیره: ترامپ علیه ایران دست به فشار اقتصادی زده، زیرا با معضل کمبود زمان، مهمات و موشک‌های رهگیر مواجه است ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۰:۱۷ الجزیره نوشت: ترامپ علیه ایران دست به فشار اقتصادی زده، زیرا با معضل کمبود زمان مواجه است.

به گزارش انتخاب، حسن البراری، استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه اردن، معتقد است دونالد ترامپ از بازگشت به یک جنگ گسترده با ایران پرهیز می‌کند و برای تضعیف تهران به فشار اقتصادی متکی است.

به گفته او، ترامپ با معضل کمبود زمان و همچنین کمبود مهمات و موشک‌های رهگیر مواجه است؛ مسئله‌ای که دستیابی به یک پیروزی سریع را دشوار می‌کند و باعث شده او فشارهای اقتصادی را به‌عنوان یک دستاورد معرفی و تبلیغ کند ادعای ترامپ: کوبنده‌ترین عملیات اقتصادی‌ای که تاکنون علیه هر کشوری انجام شده را علیه ایران اجرا می‌کنم ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۱۰:۰۵ دونالد ترامپ مدعی شد: امروز علیه ایران کوبنده‌ترین عملیات اقتصادی‌ای که تاکنون علیه هر کشوری انجام شده است را اعلام می‌کنم.

به گزارش انتخاب، رئیس‌جمهور آمریکا ادعا کرد: «هیچ‌کس بیش از من به جمهوری اسلامی ایران فرصت نداده است تا به یک توافق دست پیدا کند. متأسفانه، آن‌ها از این فرصت استفاده نکردند. بنابراین، امروز اعلام می‌کنم که کوبنده‌ترین عملیات اقتصادی‌ای که تاکنون علیه هر کشوری انجام شده است! این، جنگ اقتصادی و انزوایی در مقیاسی بی‌سابقه خواهد بود.

وی مدعی شد: نیروی دریایی آن‌ها از بین رفته، نیروی هوایی‌شان نابود شده، کارخانه‌های نظامی‌شان اکنون به ویرانه تبدیل شده‌اند، پول ملی‌شان بی‌ارزش است و کشورشان به یک تار مو بند است.

ترامپ ادعا کرد: امروز همچنین اعلام می‌کنم که هر کشوری که به مؤسسات مالی، شرکت‌ها، فرودگاه‌ها یا نهادهای دولتی خود اجازه دهد هر نوع شریان حیاتی یا کمک نجات‌بخشی به ایران ارائه کنند، خودشان نیز با پیامدهای اقتصادی بسیار سنگین مواجه خواهند شد. قاچاق نفت، خطوط مبادله ارزی (Swap Lines)، انتقالات نقدی، صرافی‌ها، ثبت کشتی‌ها، شرکت‌های پوششی — همه این‌ها باید همین حالا متوقف شوند. خودتان می‌دانید چه کسانی هستید. این یک «دی-دی» [روز پیروزی] اقتصادی (D-Day) خواهد بود و ما نیاز داریم همه متحدانمان در کنار ایالات متحده آمریکا بایستند تا تهدید ایران را منزوی و شکست دهند.

رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد: این اقدامات تاریخی آن‌ها و توانایی‌شان برای گسترش تروریسم در سراسر جهان را فلج خواهد کرد. ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت. از توجه شما به این موضوع سپاسگزارم. سپاه: امروز صدای انفجار در محدوده جنوب اصفهان شنیده می‌شود ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۰۹:۵۱ روابط عمومی سپاه حضرت صاحب‌ الزمان( عج) استان اصفهان از احتمال شنیده شدن صدای انفجار کنترل شده در محدوده صفه، بهارستان و اطراف آن خبر داد.

این انفجارات امروز پنجشنبه ۲۹ مرداد ماه از ساعت ۹ صبح تا ۱۴ بعد ازظهر انجام می شود و جای هیچ نگرانی برای مردم عزیز نخواهد بود. الجزیره: نفت چهارشنبه معادل ۰.۷ درصد افزایش یافت و ۹۱.۶۲ دلار شد ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۰۹:۵۰ الجزیره نوشت: قیمت نفت روز چهارشنبه افزایش یافت و در بالاترین سطح خود طی حدود چهار هفته گذشته بسته شد؛ این افزایش در شرایطی رخ داد که نگرانی سرمایه‌گذاران درباره احتمال تشدید تنش‌ها در خاورمیانه بیشتر شده است.

به گزارش انتخاب، قراردادهای آتی نفت برنت ۶۰ سنت، معادل ۰.۷ درصد، افزایش یافت و در قیمت ۹۱.۶۲ دلار در هر بشکه تسویه شد.

قراردادهای آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز ۸۹ سنت، معادل ۱.۱ درصد، افزایش یافت و به ۸۵.۸۳ دلار در هر بشکه رسید. واکنش عراقچی به تهدیدات اقتصادی آمریکا: اصرار بر ادامه سیاست‌های شکست‌ خورده، شکست‌های بیشتری به بار خواهد آورد ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۰۹:۴۱ وزیر امور خارجه به تهدیدات اقتصادی جد‌ید آمریکا علیه ایران واکنش نشان داد.

به گزارش انتخاب، سید عباس عراقچی، وزیر خارجه در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «تهدید به «شروع عملیات اقتصادی» علیه ایران، در واقع برای انحراف افکار عمومی آمریکا از بحران‌های مالی داخلی است: یعنی بدهی‌های بی‌سابقه و افزایش سرسام‌آور بهره‌های بانکی در آمریکا.»

عراقچی تأکید کرد: «اصرار بر ادامه سیاست‌های شکست‌خورده، تنها شکست‌های بیشتری به بار خواهد آورد و دشمنی ایرانیان را در پی خواهد داشت. تروریسم اقتصادی آمریکا، اقتصاد جهانی و حاکمیت ملی کشورها در سراسر جهان را تهدید می‌کند.» آسوشیتدپرس: بدهی عمومی آمریکا از مرز ۴۰ تریلیون دلار عبور کرد/ این رقم بی‌سابقه، اولویت‌های متعارض دولت ایالات متحده را برجسته می‌کند؛ از افزایش هزینه‌های دفاعی که برای ادامه جنگ علیه ایران به آن متکی است تا تلاش برای کاهش هزینه سوخت و مواد غذایی ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۰۹:۰۴ بدهی عمومی آمریکا از مرز ۴۰ تریلیون دلار عبور کرد؛ رقمی بی‌سابقه که در شرایطی ثبت شده است که هزینه‌های دفاعی و برنامه‌های اجتماعی، در کنار بهره بدهی ناشی از کسری فزاینده، بخش بسیار بزرگی از مخارج دولت فدرال را به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش انتخاب، این رکورد تنها پنج ماه پس از آن ثبت شد که بدهی آمریکا در ماه مارس گذشته به رقم بی‌سابقه ۳۹ تریلیون دلار رسیده بود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد این رقم بی‌سابقه بدهی عمومی، اولویت‌های متعارض دولت را برجسته می‌کند؛ از افزایش هزینه‌های دفاعی که آمریکا برای ادامه جنگ دونالد ترامپ علیه ایران، که نزدیک به شش ماه است ادامه دارد، به آن متکی است، گرفته تا تلاش برای کاهش هزینه سوخت و مواد غذایی. پنتاگون: تعداد نظامیان آمریکایی زخمی شده از آغاز جنگ با ایران، به ۷۵۷ نفر رسید و ۵۰ تن به رقم قبلی اضافه شد/ ۱۸ نظامی آمریکایی هم از زمان شروع درگیری‌ها، کشته شدند ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۰۸:۴۹ از آغاز جنگ با ایران، ۱۸ نظامی آمریکایی کشته و ۷۵۷ نفر زخمی شده‌اند.

به گزارش انتخاب، شبکه «سی‌ان‌ان» به نقل از پایگاه داده تلفات جنگی پنتاگون گزارش داد: تعداد نظامیان آمریکایی زخمی‌شده از زمان آغاز جنگ با ایران از ۷۵۰ نفر عبور کرده است.

پنتاگون در به‌روزرسانی پایگاه داده خود در روز چهارشنبه، بیش از ۵۰ نظامی زخمی دیگر را ثبت کرده است.

سی‌ان‌ان با استناد به داده‌های سامانه تحلیل تلفات مربوط به عملیات‌های خارجی گزارش داد که از زمان آغاز جنگ آمریکا علیه ایران، ۱۸ نظامی آمریکایی کشته و ۷۵۷ نفر دیگر زخمی شده‌اند. جک رید، سناتور دموکرات: مهم‌ترین نشانه تأثیرگذاری ایران، بالا ماندن شدید قیمت بنزین در آمریکا و اختلال در عرضه جهانی نفت است/ اگر تهران تحت فشار شدیدی قرار بگیرد، در منطقه حملاتی انجام خواهد داد؛ درباره احتمال انجام حملات ایران در اروپا هم بحث‌هایی وجود دارد ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۰۸:۴۳ سناتور آمریکایی تأکید کرد: ایرانی‌ها در دور زدن تحریم‌ها تجربه دارند.

جک رید، ارشدترین دموکرات کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا، در مصاحبه با شبکه «سی‌ان‌ان» گفت: ایرانی‌ها توانایی خود را در ایجاد اختلال گسترده در عبور و مرور نفت در منطقه خلیج فارس ثابت کرده‌اند و می‌توانند زمان انجام این کار را خودشان انتخاب کنند. ایرانی‌ها ثابت کرده‌اند که حملات گسترده پهپادی می‌تواند بار دیگر موجب اختلال در کشتیرانی در خلیج فارس شود.

او ادامه داد: مهم‌ترین نشانه تأثیرگذاری ایران، بالا ماندن شدید قیمت بنزین در آمریکا و اختلال در عرضه جهانی نفت است. ایرانی‌ها دهه‌ها تحت تحریم بوده‌اند و در دور زدن و عبور از تحریم‌ها تجربه دارند و به این کار ادامه خواهند داد.

جک رید اظهار کرد: اگر ایران تحت فشار شدیدی قرار بگیرد، احتمالاً واکنش نشان خواهد داد و در منطقه حملاتی انجام خواهد داد. درباره احتمال انجام حملات ایران در خارج از منطقه، از جمله در اروپا، بحث‌هایی وجود دارد.

ارشدترین دموکرات کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا عنوان کرد: ایران به‌آسانی تسلیم نخواهد شد و هیچ نشانه روشنی از بازگشایی دوباره تنگه‌ها یا متوقف شدن حملات ایران در خارج از منطقه وجود ندارد. کپلر: مجموع کشتی‌های باری عبوری از این آبراه طی چهارشنبه ۹ فروند بوده که با تعداد ثبت شده در روز سه‌شنبه، برابر است ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۰۸:۲۹ بر اساس داده‌های تردد دریایی، افزایشی در تردد کشتیرانی از تنگه هرمز مشاهده نشده است.

به گزارش انتخاب، آخرین داده‌های مربوط به کشتیرانی نشان می‌دهد تردد دریایی در تنگه هرمز در روز چهارشنبه، در مقایسه با روز قبل افزایش نداشته است؛ این وضعیت در حالی ادامه دارد که مذاکرات میان آمریکا و ایران برای پایان دادن به جنگ همچنان در بن‌بست قرار دارد.

بر اساس داده‌های شرکت کپلر، مجموع کشتی‌های باری عبوری از تنگه هرمز در روز چهارشنبه ۹ فروند بوده که با تعداد ثبت‌شده در روز سه‌شنبه برابر است. طبق اعلام وزارت جنگ آمریکا تعداد سربازان زخمی آمریکا از آغاز جنگ با ایران از ۷۵۰ نفر فراتر رفته ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۰۸:۱۲ این وزارتخانه روز چهارشنبه پایگاه داده را به‌روزرسانی و بیش از ۵۰ سرباز زخمی دیگر را به آمار پیشین اضافه کرد. این در حالی است که مذاکرات بین تهران و واشنگتن برای پایان‌دادن به درگیری همچنان متوقف مانده است.

با ترکیب کل تلفات در سیستم تحلیل تلفات دفاعی برای عملیات‌های خارجی با کل تلفات در عملیات خشم حماسی، تعداد سربازان کشته‌شده ۱۸ نفر و تعداد سربازان زخمی ۷۵۷ نفر از زمان آغاز جنگ علیه ایران توسط ایالات متحده در ۲۸ فوریه است.

وزارت جنگ آمریکا ماه گذشته در سیستم تحلیل تلفات نظامی، دسته‌بندی‌ای برای «عملیات‌های خارجی» ایجاد کرد که شامل تلفات و جراحات ناشی از عملیات نظامی «از هفتم ژوئیه» می‌شود.

این وزارتخانه هنوز جزئیات بیشتری را ارائه و مشخص نکرده است که تلفات در چه درگیری رخ داده است. ادعای اکسیوس: آمریکا به‌طور محرمانه یک کریدور کشتیرانی در تنگه هرمز ایجاد کرده؛ روزانه ۱۰ میلیون بشکه نفت از تنگه خارج می‌شود؛ تقریباً نیمی از حجم انتقال نفت پیش از جنگ ۱۴۰۵/۰۵/۲۹ - ۰۰:۲۱

اکسیوس نوشت: ارتش آمریکا به‌طور محرمانه یک کریدور کشتیرانی برای ورود و خروج کشتی‌ها از تنگه هرمز ایجاد کرده است تا روزانه میلیون‌ها بشکه نفت از این مسیر عبور کند؛ اقدامی که در شرایطی که جنگ گسترده‌تر همچنان در بن‌بست قرار دارد، یک موفقیت قابل‌توجه محسوب می‌شود. دو مقام آمریکایی این موضوع را به آکسیوس گفته‌اند.
 
بر اساس این عملیات که طی چند هفته گذشته در جریان بوده، روزانه ۱۵ تا ۲۰ نفتکش از طریق یک مسیر جنوبی در امتداد سواحل عمان وارد تنگه هرمز شده یا از آن خارج شده‌اند.
 
به گفته این مقامات، حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت در روز ــ تقریباً نیمی از حجم انتقال نفت پیش از جنگ ــ از تنگه خارج شده و وارد بازار جهانی انرژی می‌شود.
 
این عملیات فقط به اسکورت نفتکش‌های حامل نفت در مسیر خروج محدود نمی‌شود.
 
ارتش آمریکا به نفتکش‌های خالی کمک می‌کند تا از دریای عرب از طریق تنگه وارد خلیج فارس شوند، در آنجا نفت کشورهای منطقه را بارگیری کنند و سپس از تنگه خارج شوند.
 
جزئیات کامل این عملیات تاکنون گزارش نشده بود.
 
یکی از مقامات آمریکایی که مستقیماً در جریان این عملیات قرار دارد، گفت:  «ما دو ماه است که مسیر جنوبی تنگه هرمز را کنترل می‌کنیم. ایران ممکن است دردسرساز باشد، اما آنها کنترل تنگه را در اختیار ندارند؛ ما داریم. ادعای ترامپ: گزینه‌هایی داریم که می‌توانیم ایران را تحریم کنیم؛ ما تحریم‌های بسیار سخت‌گیرانه‌ای در اختیار داریم و خواهیم دید چه اتفاقی می‌افتد ۱۴۰۵/۰۵/۲۸ - ۲۳:۵۵

دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا درباره ایران ادعا کرد: «ما گزینه‌هایی داریم که می‌توانیم ایران را تحریم کنیم. ما تحریم‌های بسیار سخت‌گیرانه‌ای در اختیار داریم و خواهیم دید چه اتفاقی می‌افتد.»