قیمت طلا امروز




 سایت آخرین خبر / ۱۴۰۵/۰۵/۱۷

رصدگر خورشید سوهو ۳۰ ساله شد!

آخرین خبر/ رصدگر خورشید سوهو ۳۰ ساله شد! در ۲ دسامبر ۱۹۹۵ رصدخانه خورشیدی و هورسپهری سوهو (‌SOHO) به فضا پرتاب شد؛ این مأموریت یک پروژه مشترک بین آژانس فضایی اروپا و ناسا می باشد. 🔹 آخرین خبر در روبیکا 🔹 آخرین خبر در ایتا 🔹 آخرین خبر در بله
 رصدگر خورشید سوهو ۳۰ ساله شد!



۲۲ دقیقه قبل / خبرگزاری دانشجو

معافیت مالیاتی ۵ ساله برای دانش‌بنیان‌های نوپا

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، تورج امرایی، معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با اشاره به ضوابط حمایت مالیاتی از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: بر اساس قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و مصوبات شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان، شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا می‌توانند از معافیت مالیاتی مربوط به درآمد حاصل از فروش محصولات دانش‌بنیان خود استفاده کنند.

 

وی ادامه داد: شرکت‌هایی که درآمد آنها از محل فروش محصولات دانش‌بنیان در زمان درخواست دانش‌بنیانی کمتر از ۷میلیارد تومان باشد، در گروه شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا قرار می‌گیرند. اعتبار گواهی دانش‌بنیانی این شرکت‌ها پنج‌سال است و در این دوره، در صورت احراز شرایط، امکان استفاده از معافیت مالیاتی درآمد حاصل از فروش محصولات دانش‌بنیان را خواهند داشت.

 

امرایی یکی از برداشت‌های نادرست درباره این حمایت را الزام شرکت‌های نوپا به داشتن محصول با سطح فناوری یک عنوان کرد و گفت: این شرط به معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان نوآور و فناور مربوط می‌شود و برای شرکت‌های نوپا وجود ندارد. بر این اساس، شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا فارغ از اینکه محصول دانش‌بنیان آنها در چه سطحی از فناوری قرار دارد، می‌توانند از معافیت مالیاتی مربوط استفاده کنند؛ البته مشروط به اینکه سایر شرایط قانونی و ضوابط تعیین‌شده برای بهره‌مندی از این حمایت را داشته باشند.

 

این مقام مسئول همچنین بر ضرورت ثبت درخواست برای استفاده از این معافیت تأکید و بیان کرد: شرکت‌های واجد شرایط باید نام‌های تجاری مرتبط با محصولات دانش‌بنیان خود را در سامانه my.daneshbonyan.ir ثبت کنند. علاوه بر این، لازم است هم‌زمان با ارائه اظهارنامه مالیاتی، درخواست بهره‌مندی از معافیت مربوط به درآمد حاصل از فروش محصولات دانش‌بنیان نیز به ثبت برسد.


۲۴ دقیقه قبل / سایت انتخاب

ببینید/ مرگ دانش‌آموز هندی پس از سیلی خوردن از معلم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

این کودک پس از دریافت سیلی از سوی معلم خود در کلاس درس، دچار حادثه شده و در نهایت جان خود را از دست داد. کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


۲۷ دقیقه قبل / سایت عصرایران

«مجیک ماشروم» خاطرات یک بیمار آلزایمری را به یادش آورد!/ راستی‌آزمایی یک ادعای عجیب

الهه جعفرزاده

خبرآنلاین

 یک ادعای عجیب درباره آلزایمر در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست می‌شود: زنی ۸۰ ساله که سال‌ها به‌دلیل بیماری آلزایمر تقریباً توانایی صحبت کردن را از دست داده بود، پس از دریافت یک دوز از قارچ حاوی ماده روان‌گردان «سیلوسایبین»، دوباره شروع به حرف زدن کرد، بخشی از خاطراتش را به یاد آورد و حتی توانایی حرکتش بهتر شد.

این روایت در نگاه اول شبیه داستان‌های باورنکردنی یا معجزه‌آسا به نظر می‌رسد؛ اما برخلاف بسیاری از ادعاهای فضای مجازی، این‌بار یک مقاله علمی واقعی پشت ماجراست. با این حال، فاصله زیادی میان آنچه در این مطالعه اتفاق افتاده و این ادعا که «قارچ، آلزایمر را درمان می‌کند» وجود دارد.

«مجیک ماشروم» خاطرات یک بیمار آلزایمری را به یادش آورد!/ راستی‌آزمایی یک ادعای عجیب ماجرا از چه قرار است؟

مقاله‌ای که چندی پیش در مجله Frontiers in Neuroscience منتشر شده، درباره یک زن ژاپنی-آمریکایی در دهه ۸۰ زندگی است که حدود ۱۰ سال با تشخیص بالینی آلزایمر زندگی کرده بود.

پنج سال پیش از این تجربه، وضعیت او به‌شدت افت کرده بود. صحبت کردنش عمدتاً به تک‌واژه‌ها یا عبارت‌های بسیار کوتاه محدود شده بود و علاوه بر مشکلات شناختی، اختلال حرکتی، مشکل بلع، بی‌اختیاری ادرار، کاهش تعامل اجتماعی و وابستگی به مراقبان و پرستارانش نیز داشت.

پژوهشگران یک دوز خوراکی ۵ گرم قارچ حاوی سیلوسایبین از سویه‌ای موسوم به Enigma به او دادند. یک ماه بعد نیز جلسه دیگری با ۳ گرم از همین نوع قارچ انجام شد.

اما «سیلوسایبین» دقیقاً چیست؟/ ماده‌ای که «مجیک ماشروم» را توهم‌زا می‌کند

سیلوسایبین ماده‌ای روان‌گردان است که به‌طور طبیعی در بعضی گونه‌های قارچ وجود دارد؛ همان قارچ‌هایی که در زبان عمومی با عنوان‌هایی مانند «مجیک ماشروم یا قارچ جادویی» شناخته می‌شوند.

این ماده پس از ورود به بدن به ترکیبی به نام سیلوسین تبدیل می‌شود و روی گیرنده‌های سروتونین در مغز، به‌ویژه گیرنده ۵-HT۲A، اثر می‌گذارد. نتیجه می‌تواند تغییر قابل توجه در ادراک، احساس، درک زمان و نحوه پردازش اطلاعات باشد.

در دوزهای روان‌گردان، فرد ممکن است چیزهایی ببیند، بشنود یا احساس کند که با واقعیت بیرونی مطابقت ندارند. اضطراب، ترس، حملات پانیک، افزایش ضربان قلب و فشار خون و تهوع نیز از عوارض احتمالی هستند.

بنابراین با یک «قارچ معمولی» طرف نیستیم. سیلوسایبین یک ماده روان‌گردان قدرتمند است و تجربه ناشی از آن می‌تواند بسیار غیرقابل پیش‌بینی باشد. اتفاقاً در مورد همین بیمار نیز نخستین ساعات پس از مصرف کاملاً آرام و معمولی نبود؛ تعریق شدید، خواب عمیق و طولانی و احتمال افزایش دمای بدن گزارش شد. کمتر از یک روز بعد؛ درمان یا معجزه؟

حدود ۱۹ ساعت پس از مصرف، تغییر مهمی مشاهده شد. بیمار به‌طور خودجوش شروع به صحبت درباره خاطرات شخصی خود کرد و این صحبت کردن حدود چهار ساعت ادامه داشت.

در روزهای بعد نیز اعضای خانواده و مراقبان، تغییرات دیگری را گزارش کردند: هوشیاری بیشتر، شناخت بهتر اعضای خانواده، بهبود حرکت، توانایی لباس پوشیدن به‌صورت مستقل، تعامل اجتماعی بیشتر و بازگشت برخی خاطرات و واکنش‌های عاطفی.

یکی از عجیب‌ترین تغییرات، بازگشت کنترل ادرار بود؛ مشکلی که برای مدت طولانی وجود داشت.

در مجموع، پژوهشگران بهبودهایی را در چند حوزه مختلف، از گفتار و حافظه گرفته تا حرکت، تعامل اجتماعی و کنترل مثانه، مشاهده کردند.

آیا آلزایمر او درمان شد؟

پاسخ منفی است. مقاله علمی نیز چنین ادعایی ندارد. عنوان مقاله از «بهبود موقت عملکرد در چندین حوزه» صحبت می‌کند، نه درمان یا معکوس شدن آلزایمر.

پژوهشگران خودشان تأکید کرده‌اند که این تغییرات به معنی از بین رفتن بیماری یا ترمیم آسیب‌های عصبی ناشی از آلزایمر نیست. به زبان ساده، ممکن است بخشی از توانایی‌های عملکردی که هنوز در مغز بیمار باقی مانده بودند، برای مدتی دوباره در دسترس قرار گرفته باشند؛ اما بیماری زمینه‌ای همچنان وجود داشته است.

این تفاوت بسیار مهم است؛ «بیمار دوباره توانست صحبت کند» با «آلزایمر درمان شد» دو گزاره کاملاً متفاوت هستند.

شاید نکته‌ قابل توجهی که در پست‌های شبکه‌های اجتماعی به آن پرداخته نمی‌شود، این است که پژوهش فوق، یک کارآزمایی بالینی نیست؛ بلکه یک گزارش موردی (Case Report) است؛ یعنی پژوهشگران اتفاقی را که برای یک بیمار رخ داده، با جزئیات ثبت و گزارش کرده‌اند.

چرا این ماده روانگردان موردعلاقه پژوهشگران است؟/ نباید خودسرانه مصرف شود

پژوهشگران در سال‌های اخیر متوجه شده‌اند که سیلوسایبین، ماده روان‌گردان موجود در برخی «قارچ‌های جادویی»، می‌تواند برای مدتی ارتباط میان شبکه‌های مختلف مغز را تغییر دهد و احتمالاً بر انعطاف‌پذیری عصبی نیز اثر بگذارد؛ به همین دلیل، تحقیقات درباره کاربرد احتمالی آن در برخی اختلالات روان‌پزشکی و بیماری‌های عصبی افزایش یافته است. با این حال، پژوهش درباره آلزایمر، به‌ویژه انواع پیشرفته آن، هنوز در مراحل اولیه است و این یافته‌ها به هیچ‌وجه به معنای اثبات یک درمان نیست.

از طرف دیگر، نتایج پژوهش نیز به معنی توصیه به مصرف این ماشروم‌ها نیست. دوز استفاده‌شده در آن بالا بوده و هنوز هیچ روش استاندارد و تأییدشده‌ای برای استفاده از سیلوسایبین در بیماران مبتلا به دمانس وجود ندارد.

این ماده می‌تواند باعث توهم، تغییر شدید ادراک، اضطراب، حملات پانیک و تغییرات فیزیولوژیک شود و حتی تشخیص اشتباه قارچ‌های حاوی سیلوسایبین با گونه‌های سمی می‌تواند خطر مسمومیت داشته باشد.

بنابراین، این یافته را باید سرنخی برای تحقیقات بیشتر، نه راهی برای درمان یا مصرف خودسرانه دانست. پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر چرا ایران و آمریکا توافق نمی‌کنند؟ نظرات کاربران خبر قبل اشتراک گذاری : تصادف عجیب یک مازراتی در خیابان فرشته! تماشاخانه یک جرعه آب برای هدهد؛ یک گودال مرگ برای کل و بزها / دو تصویر از یک ماجرا چیتگر؛ رد یک جنایت عجیب میان درختان / درخت‌ها قبل از مرگ زخمی شده بودند فیلم های دیگر عضویت در اینستاگرام عصر ایران ۱۵ سال پیش در چنین روزی این لحظه با حافظ گلستان سعدی آموزش زبان انگلیسی آپارات عصر ایران اپلیکیشن عصر ایران




 آسمانی صاف در بیشتر مناطق کشور
۱۴ دقیقه قبل / سایت تابناک

آسمانی صاف در بیشتر مناطق کشور

سازمان هواشناسی پیش‌بینی کرد در بیشتر مناطق کشور تا پایان هفته آسمان صاف و آفتابی خواهد بود. سازمان هواشناسی پیش‌بینی کرد در بیشتر مناطق کشور تا پایان هفته آ...

 بنزین گران تر می شود، اما با چه کیفیتی؟/ ورود متانول به بنزین و یک سؤال بزرگ برای میلیون ها راننده / شرکت نفت ستاره خلیج فارس شفاف سازی کند!
۱ ساعت قبل / سایت رکنا

بنزین گران تر می شود، اما با چه کیفیتی؟/ ورود متانول به بنزین و یک سؤال بزرگ برای میلیون ها راننده / شرکت نفت ستاره خلیج فارس شفاف سازی کند!

رکنا اقتصادی: در شرایطی که دولت و وزارت نفت با کمبود تولید بنزین، دشواری واردات و سناریوهای تغییر نرخ و سهمیه سوخت روبه رو هستند، خبر استفاده از متانول در بنزین پالایشگاه ستاره خلیج فارس، یک نگرانی تازه را به پرونده پرچالش بنزین اضافه کرده است؛ نگرانی از اینکه در آینده نزدیک، شهروندان نه تنها باید برای بنزین بیشتر بپردازند، بلکه همچنان ندانند دقیقاً چه سوختی، با چه ترکیبی و با چه تبعاتی برای خودروهایشان دریافت می کنند.

 تصادف مرگبار در جاده لوشان/ 4 سرنشین MVM در آتش سوختند
۴۵ دقیقه قبل / سایت رکنا

تصادف مرگبار در جاده لوشان/ 4 سرنشین MVM در آتش سوختند

حوادث رکنا: جانشین پلیس راه راهور فراجا از وقوع تصادف مرگبار 3 دستگاه خودرو در محور رستم‌آباد به امامزاده هاشم خبر داد و گفت: در این حادثه 4 نفر جان باختند و 3 نفر مصدوم شدند.

 گزارش روزنامه اعتماد از زندگی مردم اصفهان زیر بمباران در جنگ ۴۰ روزه / ماجرای شهادت ۴ کودک در خانه پدربزرگ و مادربزرگ چه بود؟
۱ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

گزارش روزنامه اعتماد از زندگی مردم اصفهان زیر بمباران در جنگ ۴۰ روزه / ماجرای شهادت ۴ کودک در خانه پدربزرگ و مادربزرگ چه بود؟

اصفهان برای بسیاری از ساکنانش، جنگ را نه از پشت صفحه تلویزیون، که از لرزش پنجره‌ها، صدای انفجار و شب‌هایی تجربه کرد که خواب در آنها معنای همیشگی خود را از دست داده بود. با گسترش حمله‌ها به نقاط مختلف شهر، فاصله میان محل زندگی مردم و میدان جنگ کمتر شد.

 آخرین برگ ترامپ و چه باید کرد؟
۲۹ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آخرین برگ ترامپ و چه باید کرد؟

یادداشت صوتی امروز رادیو روزنامه همشهری شنبه سی و یکم مردادماه ۱۴۰۵ را بشنوید.

 قیمت دینار عراق امروز شنبه 31 مرداد 1405
۱۶ دقیقه قبل / سایت رکنا

قیمت دینار عراق امروز شنبه 31 مرداد 1405

رکنا اقتصادی: قیمت صد دینار عراق امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵، در بازار ۱۲,۳۲۰ تومان است که نسبت به دیروز ۰ تومان (۰.۰۰ درصد) بدون تغییر بوده است. هر صد دینار عراق، دیروز با قیمت ۱۲,۳۲۰ تومان معامله می‌شد.