قیمت طلا امروز




 سایت شهرآرانیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۲۱

رضا (ع) و رسم گره‌گشایی

یکی از ویژگی‌های علی‌ابن موسی‌الرضا (ع) گره‌گشایی و رفع نیاز از مردم است. یکی از کلید‌های نجات و تعالی جامعه ما نیز همین است و چه بهتر از اینکه در شب شهادت امام هشتم (ع) در باب این معنا صحبت کنیم.
 رضا (ع) و رسم گره‌گشایی

یکی از ویژگی‌های علی‌ابن موسی‌الرضا (ع) گره‌گشایی و رفع نیاز از مردم است. در حدیث متواتر و مشهور از امام هشتم (ع) داریم که فرمود «مَن فَرَّجَ عن مُؤمِنٍ فَرَّجَ اللّه ُعن قَلبِهِ یَومَ القِیامَةِ» یعنی هر کس غم و نگرانی مؤمنى را بزداید، خداوند در روز قیامت گره غم از دل او خواهد گشود. واکاوی این حدیث، یکی از کلید‌های نجات جامعه ما از مشکلات کنونی است و چه بهتر از اینکه در شب شهادت امام هشتم (ع) در باب این معنا صحبت کنیم.

همه ما و هرکس که خود را شیعه و محب علی‌ابن موسی‌الرضا (ع) می‌داند، باید به گره‌گشایی از همشهری و هموطن و برادر و خواهر ایمانی خود ملتزم باشد. این سیره اهل‌بیت (ع) و بالأخص صاحبان این ایام یعنی رسول خاتم (ص)، امام مجتبی (ع) و امام رضا (ع) بود. حالا ممکن است با مال باشد، با آبروگذاشتن و ضمانت‌کردن باشد و چه حتی با تشویق و حمایت لسانی باشد.

گاهی اوقات انسان پول ندارد که با مال از مؤمن دستگیری کند. در این موقعیت‌ها سفارش شده از آبروی خود استفاده کنید. همین نفس ضمانت، مصداق «کُلُّ مَعْرُوفٍ صَدَقَةٌ وَ اَلدَّالُّ عَلَى اَلْخَیْرِ کَفَاعِلِهِ» است. همین که شما بروید خانه دختر و پسری که در آستانه طلاق هستند، بنشینید آنها حرف بزنند و شما واسطه شوید، یا مثلاً جوانی دچار شبهه شده و در آستانه انحراف، او را آگاه کنید، این مصداق همان خرج‌کردن از آبروست. مخصوصاً در این شرایط و دوران که به‌دلیل گرانی، تورم، تحریم و سوء‌مدیریت‌هایی که وجود دارد، مشکلات اقتصادی در مردم فراوان است. واقعاً الزام ندارد کار خیر فقط در بذل مال باشد. گاهی والاترین صدقه‌ها با بذل آبرو به درگاه خدا پذیرفته می‌شود.

در ادامه حتما بخوانید مروری بر جلوه‌های رأفت امام رضا (ع) و نیاز جامعه امروز به آن | شاگرد کلاس رأفت رضوی باشیم

نبی مکرم اسلام (ص) می‌فرمود «إِنَّ اَللَّهَ فِی عَوْنِ اَلْمُؤْمِنِ مَا دَامَ اَلْمُؤْمِنُ فِی عَوْنِ أَخِیهِ اَلْمُؤْمِنِ وَ مَنْ نَفَّسَ عَنْ أَخِیهِ اَلْمُؤْمِنِ کُرْبَةً مِنْ کُرَبِ اَلدُّنْیَا نَفَّسَ اَللَّهُ عَنْهُ سَبْعِینَ کُرْبَةً مِنْ کُرَبِ اَلْآخِرَةِ» یعنی خدا در کمک‌دادن به مؤمن است تا زمانی که مؤمن عامل به این کمک باشد. هرکس هم که از برادر مؤمنش در دنیا گره‌ای باز کند، خدای عالم در قیامت از او هفتاد گره خواهد گشود. این یکی از نکات پنهان در گره‌گشایی است؛ اینکه بدانیم گره از کار ما باز می‌شود اگر گره از کار مؤمنی باز کنیم.

علی‌ابن موسی‌الرضا (ع) برای ما نقل کرده که جدش رسول خدا (ص) فرمود: «مَنْ سَعى فِى حاجَةِ اَخیهِ الْمُؤْمِنِ فَکَاَنَّما عَبَدَاللّهَ تِسْعَةَ الافِ سَنَةٍ صآئِما نَهارَهُ قَائِما لَیْلَهُ» یعنی هرکس در برطرف‌ساختن گرفتاری برادر مؤمنش تلاش کند، گویا ۹ هزار سال خدا را عبادت کرده درحالی که روز‌ها روزه و شب‌ها نمازگزار بوده است. دقت کنید! حضرت فرمودند «مَن سَعی» یعنی فقط همین سعی‌کردن مأجور به اجر است حتی اگر ختم به نتیجه مطلوب نشود.

گاهی انسان تاریخ نگاه می‌کند، حیرت می‌کند که ائمه بزرگوار ما چه‌قدر عامل و آمر به این رسالت بوده‌اند. می‌دانیم که وجود اقدس علی‌ابن موسی‌الرضا (ع) از ۲۰ سال امامتشان فقط سه سال آخر را در ایران گذراندند، اما در کتاب گرانقدر «کرامات رضویه» که آقای مروجی خراسانی در مشهد ما و شما به رشته تحریر درآورده‌اند، فراوان از نمونه‌های کرامات حضرت رضا (ع) قید شده که فقط در همین سه سال آخر امامتشان عامل به آن بوده‌اند. در زیارت جامعه کبیره می‌گوییم «عَادَتُکُمُ الْإِحْسَانُ وَ سَجِیَّتُکُمُ الْکَرَمُ» و این صفت بارزه‌ای است که ائمه اطهار (ع) به نیکوکاری خو کرده بودند و فطرت آنها کرامت بود.




 کارگردان مطرح انگلیسی درگذشت

کارگردان مطرح انگلیسی درگذشت

جان اروین، کارگردان بریتانیایی فیلم «تپه هامبورگر»، و«داستان ارواح» در سن ۸۶ سالگی درگذشت.

 باستان‌شناسان در غار قلعه کُرد در جست‌وجوی چه هستند؟

باستان‌شناسان در غار قلعه کُرد در جست‌وجوی چه هستند؟

باستان‌شناسان در هفتمین فصل کاوش غار قلعه کرد، احتمال می‌دهند به سنگواره‌های بیشتری از انسان‌تباران دوره پلیستوسن، از جمله بقایای احتمالی نئاندرتال‌ها، انسان هوشمند کهن، انسان هایدلبرگ و دیگر گونه‌ها یا جمعیت‌های انسانی این دوره، دست یابند. قلعه کرد، غاری است که پیش‌تر در آن یک دندان شیری متعلق به کودکی حدود هفت تا هشت ساله با قدمتی در حدود ۱۷۵ هزار سال کشف شده است.

 افشای راز ۳۰ ساله قتل خواننده معروف

افشای راز ۳۰ ساله قتل خواننده معروف

آرمان امروز : محاکمه قتل توپاک شکور، اسطوره موسیقی هیپ‌هاپ سرانجام سه دهه پس از مرگ این خواننده در یک تیراندازی در هنگام حرکت در لاس‌وگاس آغاز شد و دوین دیویس به طراحی این قتل متهم شده است. دادستان و وکیل مدافع دیویس، اظهارات آغازین خود را ارائه کردند. به گزارش سی‌بی‌اس نیوز، بینو پالال، معاون [ ]

 جزئیات ارائه تسهیلات کم‌بهره برای ناشران و کتابفروشان

جزئیات ارائه تسهیلات کم‌بهره برای ناشران و کتابفروشان

ناشران غیردولتی و کتابفروشان سراسر کشور می‌توانند در آستانه هفته دولت، از شنبه (۳۱ مردادماه)‌ با مراجعه به درگاه خانه کتاب و ادبیات ایران برای دریافت تسهیلات کم‌بهره ثبت‌نام کنند؛ این تسهیلات پس از بررسی کارگروه تخصصی و در چهار سطح، از ۲۰۰ میلیون تا یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، ارائه می‌شود.

 جهان در مدار جنون: آیا انسان به خانه بازمی گردد؟

جهان در مدار جنون: آیا انسان به خانه بازمی گردد؟

اما اهمیت «ادیسه» نولان در این نیست که بالاخره یکی از بزرگ‌ترین حماسه‌های جهان را با امکانات عظیم سینمای معاصر به تصویر کشیده است. اهمیت واقعی فیلم در پرسشی است که زیر تمام این شکوه و هیاهو جریان دارد:آیا انسان واقعاً می‌تواند به خانه بازگردد؟

 محمدرضا شریفی‌نیا: مجید مظفری طلاست

محمدرضا شریفی‌نیا: مجید مظفری طلاست

آرمان امروز : محمدرضا شریفی‌نیا روز سه‌شنبه در آیین اعطای نشان درجه یک هنری به مجید مظفری در سالن سیف‌الله داد اظهار کرد: اسمش هم با مسماست با کارهای آقای بیضایی واقعا طلا فروخت. این موقعیت بسیار عالی برای آقای مجید مظفری بود. کارهای نمایشی هم که انجام داده در حد طلای ۱۸ تا ۲۴ [ ]

 نگرانی مجید مظفری از بیکاری هنرمندان

نگرانی مجید مظفری از بیکاری هنرمندان

آیین اهدای گواهی‌نامه درجه‌یک هنری به مجید مظفری، بازیگر سینما و تلویزیون در سازمان سینمایی برگزار شد و این بازیگر از بیکاری هنرمندان گلایه کرد. در این مراسم محمدرضا شریفی‌نیا، بازیگر سینما، گفت: وقتی اسم مجید مظفری می‌آید، من یاد طلافروشان می‌افتم. او در آثاری بازی کرده که واقعا مانند طلا هستند، به‌خصوص همکاری‌هایش با بهرام بیضایی. مجید مظفری در تئاتر هم طلافروشی کرده و آثار ارزشمندی در کارنامه دارد که «کالیگولا» از جمله آنهاست. او افزود: مجید مظفری از یک جوان خوش‌تیپ و کاردرست از پیش از انقلاب تا امروز بازی کرده و همچنان توانسته است خودش را حفظ کند. این یک نکته بسیار مهم در زندگی این هنرمند است.

 محمدرضا حکیمی؛ آن‌گونه که زیست، آن‌گونه که خواست/ ساخت «خانه‌ علامه حکیمی» مورد تایید نیست

محمدرضا حکیمی؛ آن‌گونه که زیست، آن‌گونه که خواست/ ساخت «خانه‌ علامه حکیمی» مورد تایید نیست

حجت الاسلام محمد حکیمی برادر استاد محمدرضا حکیمی در یادداشتی به مناسبت پنجمین سال درگذشت ایشان، ضمن مروری بر اندیشه‌های محمدرضا حکیمی به ویژه در زمینه عدالت و مبارزه با فقر در اندیشه قرآنی و اهل بیت و با تاکید بر دوری سیاست و اقتصاد در این روزها با آنچه باید باشد و مظلومیت انسان محروم و بی‌پناه در جامعه امروز ایران، اعلام کرد هرگونه انتساب ملکی به عنوان «منزل علامه محمدرضا حکیمی» و هرگونه اقدام، ثبت، بهره‌برداری فرهنگی یا تبلیغی بر پایهٔ چنین انتسابی، بدون رضایت صاحبان حق و برخلاف وصیت و ترتیبات مقرر از سوی آن عزیز از دست رفته، فاقد رضایت شرعی ماست و در فرض تصرف در حقوق اشخاص یا مخالفت با وصیت معتبر، نمی‌توان آن را به نام تکریم آن مرحوم توجیه کرد.