قیمت طلا امروز




 سایت شهرآرانیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۱۷

وزیر خارجه ترکیه: توافق مکه ایران را هدف قرار نمی‌دهد | این توافق مشابه ماده ۵ پیمان ناتو است

وزیر خارجه ترکیه گفت: توافق مکه که میان ما با عربستان و پاکستان منعقد شده، علیه ایران نیست و از نظر فنی مشابه ماده پنجم پیمان ناتو است.
 وزیر خارجه ترکیه: توافق مکه ایران را هدف قرار نمی‌دهد | این توافق مشابه ماده ۵ پیمان ناتو است

به گزارش شهرآرانیوز، هاکان فیدان شامگاه شنبه، ۱۷ مرداد، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری آناتولی اظهار کرد: توافق با پاکستان و عربستان سعودی از نظر فنی مشابه ماده پنجم پیمان ناتو در مورد دفاع جمعی است.

وزیر خارجه ترکیه با بیان اینکه توافق مکه، ایران را هدف قرار نمی‌دهد، تصریح کرد: طبق این توافق، هیچ کشوری تا زمانی که به کشور‌های عضو حمله نکند، هدف محسوب نمی‌شود. همچنین در چارچوب توافق با عربستان سعودی و پاکستان، مانند ناتو یک دبیرخانه و یک کمیته وزارتی وجود خواهد داشت.

وی با بیان اینکه وقتی به مواضع سیاست خارجی عربستان سعودی، پاکستان و ترکیه نگاه می‌کنید، اینها کشور‌هایی نیستند که سیاست‌های توسعه‌طلبانه را دنبال کنند، ادامه داد: وقتی با این کشور‌ها متحد می‌شویم، طبیعتا یک سازمان دفاعی تشکیل می‌دهیم؛ به عبارت دیگر هیچ رویکرد تهاجمی وجود ندارد.

فیدان خاطرنشان کرد: تا زمانی که کشور‌های توافق مکه مورد حمله قرار نگیرند، این ائتلاف نمی‌تواند با هیچ کشوری اختلاف داشته باشد.

ماده پنجم پیمان ناتو تسریح دارد که اگر یک حمله مسلحانه علیه یکی از کشور‌های عضو رخ دهد، باید آن را یک حمله علیه همه کشور‌های عضو در نظر گرفت و سایر اعضا در صورت لزوم باید عضو مورد حمله را با نیرو‌های مسلح کمک کنند.

پیش از این، جودت ییلماز، معاون رئیس‌جمهور ترکیه، با بیان اینکه توافق مکه علیه هیچ کشوری از جمله ایران نیست، گفت که این توافق جایگزین ناتو نمی‌شود.

عربستان، ترکیه و پاکستان در جریان اجلاس مکه در روز جمعه، ۱۶ مرداد، به میزبانی پادشاهی سعودی با حضور محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه و شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، توافق مکه برای دفاع مشترک را امضا کردند.

در بیانیه مشترک منتشرشده توسط این سه کشور در این رابطه آمده که هدف این توافق‌نامه افزایش بازدارندگی مشترک در برابر هرگونه تجاوز است و تصریح می‌کند که هرگونه حمله مسلحانه به هر یک از سه کشور، حمله به هر سه کشور است. این توافق‌نامه همچنین بر توسعه همه جنبه‌های همکاری دفاعی بین آنها تمرکز دارد.

منبع: ایسنا

در ادامه حتما بخوانید وال استریت ژورنال: ایران مانع عبور ناوهای جنگی آمریکا از تنگه هرمز خواهد شد





 پشت پرده تماس‌های پاکستان با ایران و آمریکا/ مذاکرات آغاز می‌شود؟
۱۴ ساعت قبل / سایت اکوایران

پشت پرده تماس‌های پاکستان با ایران و آمریکا/ مذاکرات آغاز می‌شود؟

از تلاش پاکستان برای حفظ کانال ارتباطی میان تهران و واشنگتن و بررسی راه‌های کاهش تنش و بازگشت دو طرف به میز مذاکره خبر داده است.

 وال‌استریت ژورنال: آمریکا از امارات خواست فشار اقتصادی بر ایران را افزایش دهد
۱۵ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

وال‌استریت ژورنال: آمریکا از امارات خواست فشار اقتصادی بر ایران را افزایش دهد

روزنامه وال‌استریت ژورنال به نقل از منابع آگاه گزارش داد دولت آمریکا طی هفته‌های اخیر از امارات متحده عربی خواسته است فشار اقتصادی بر ایران را افزایش دهد.

 وزارت دفاع: صنعت دفاعی ایران از دل تهدید متولد شد اما در تهدید متوقف نماند
۱۴ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

وزارت دفاع: صنعت دفاعی ایران از دل تهدید متولد شد اما در تهدید متوقف نماند

وزارت دفاع در بیانیه‌ای بیانیه به مناسبت ۳۱ مردادماه روز صنعت دفاعی تصریح کرد: ۳۱ مرداد، روز صنعت دفاعی، یادآور مسیر پرافتخاری است که ملت ایران برای دستیابی به استقلال، خودکفایی و ساخت قدرت دفاعی کشور پیموده است؛ امروز با هدایت رهبر عظیم‌الشأن انقلاب اسلامی با تکیه بر دانش بومی، مشارکت ملی و تجربه میدان‌های اخیر، برای ساخت ایرانی مقتدر و برخوردار از قدرت دفاعی روزآمد ادامه دارد.

 نیویورک تایمز: جنگ ترامپ علیه ایران یک نمایش مضحک است
۱۲ ساعت قبل / سایت اکوایران

نیویورک تایمز: جنگ ترامپ علیه ایران یک نمایش مضحک است

نیویورک تایمز در گزارشی، سیاست دولت ترامپ در قبال جنگ علیه ایران را فاقد چشم‌انداز روشن و گرفتار خطاهای راهبردی توصیف کرد.

 چین: تحریم و فشار بیشتر آمریکا علیه ایران، به حل مشکلات کمک نخواهد کرد/ خواستار راه‌حل سیاسی و دیپلماتیک هستیم
۱۳ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

چین: تحریم و فشار بیشتر آمریکا علیه ایران، به حل مشکلات کمک نخواهد کرد/ خواستار راه‌حل سیاسی و دیپلماتیک هستیم

دیپلمات ارشد چینی تأکید کرد: اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران مشکل را حل نخواهد کرد.

 توافق ایران و عمان می‌تواند به تنهایی منجر به بازگشایی تنگه‌هرمز شود؟
۱۵ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

توافق ایران و عمان می‌تواند به تنهایی منجر به بازگشایی تنگه‌هرمز شود؟

سفیر پیشین ایران در فرانسه گفت: توافق ایران و عمان به‌ تنهایی به معنای بازگشایی تنگه هرمز نخواهد بود، زیرا این توافق تنها بخشی از یکی از بندهای «یادداشت تفاهم ۱۴ ماده‌ای» میان ایران و امریکا است، از همین رو اگر قرار باشد عبور و مرور در تنگه هرمز برای همه کشورها به وضعیت عادی بازگردد، امریکا باید به دیگر شروط و مطالبات اعلامی ایران که سه‌شنبه توسط محمدباقر قالیباف، رییس مجلس کشورمان رسانه‌ای شد نیز پاسخ دهد.