به گزارش شهرآرانیوز، ۳۷ سال پس از شهادت فاطمه اسدی، سرانجام در آبانماه سال ۱۴۰۰ پیکر این زن کردستانی توسط گروه تفحص کشف شد؛ زنی که در سالهای پرالتهاب کردستان به شهادت رسیده بود و سالها هیچ نشانی از محل دفن او وجود نداشت. با کشف پیکر، نام فاطمه اسدی به عنوان نخستین بانوی تفحصشده در تاریخ سرزمین کردستان ثبت شد.
فاطمه اسدی در زمان شهادت تنها ۲۲ سال داشت و مادر یک دختر خردسال و یک پسر شیرخوار بود. او در سال ۱۳۶۳، در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران علاوه بر جنگ تحمیلی با فعالیت و ناامنی گروههای مسلح در بخشهایی از کشور مواجه بود، برای نجات همسرش «پشنگ» دست به اقدامی پرخطر زد.
پشنگ، همسر فاطمه، به دلیل حفر چند حلقه چاه برای تأمین آب مورد نیاز مردم در روزهای بیآبی زمستان، از سوی حزب دموکرات به اسارت گرفته شده بود. فاطمه برای آزادی همسرش تصمیم گرفت شخصاً به سراغ نیروهای این گروه برود.
او تمام دارایی زندگی روستایی خود و گوسفندانش را فروخت و با ۲۰۰ تومان پول نقد که در آن زمان مبلغ قابلتوجهی بود، راهی شد تا برای آزادی همسرش تلاش کند.
اما این اقدام نهتنها به آزادی پشنگ منجر نشد، بلکه فاطمه نیز به اسارت درآمد. او پس از حدود یک ماه شکنجه، در هشتم شهریورماه ۱۳۶۳ تیرباران و در گوری بینشان دفن شد.
دو سال بعد، زمانی که همسر فاطمه از اسارت آزاد شد، با جای خالی همسر و فرزند شیرخوارش روبهرو شد. او سالها از محل دفن همسرش بیخبر بود و خانواده فاطمه نیز هیچ نشانی از مزار این زن جوان در اختیار نداشتند.
اکنون با گذشت سالها از کشف پیکر فاطمه اسدی، روایت زندگی او یادآور زنانی است که در سالهای ناامنی کردستان، در کنار خانواده و جامعه خود ایستادند و سرنوشتشان کمتر روایت شده است؛ زن جوانی که برای نجات همسرش داراییهای زندگیاش را فروخت، به دل خطر رفت و در نهایت جان خود را از دست داد.
نام فاطمه اسدی امروز در حالی در تاریخ تفحص شهدای کردستان ثبت شده است که نزدیک به چهار دهه، پیکر او دور از خانواده و در گمنامی باقی مانده بود.
منبع: دفاع پرس …













