قیمت طلا امروز




 سایت شهرآرانیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۲۲

تب طلا در بدخشان | استخراج طلا به قیمت آلودگی آب و تخریب زمین‌های کشاورزی

بدخشان افغانستان این روز‌ها شاهد گسترش کم‌سابقه فعالیت‌های استخراج طلاست؛ جایی که صد‌ها دستگاه حفاری و هزاران کارگر برای استخراج این فلز ارزشمند به کوهستان‌های منطقه شیوا رفته‌اند، اما هم‌زمان نگرانی‌ها درباره تخریب زمین‌های کشاورزی، آلودگی آب و آسیب به زندگی جوامع محلی افزایش یافته است.
 تب طلا در بدخشان | استخراج طلا به قیمت آلودگی آب و تخریب زمین‌های کشاورزی

به گزارش شهرآرانیوز، AFP در گزارشی که به تازگی منتشر کرده نوشته است که در منطقه شیوا، حدود ۵۰ کیلومتری شمال‌شرق فیض‌آباد، مرکز ولایت بدخشان، استخراج طلا با فعالیت شبانه‌روزی ماشین‌آلات سنگین دنبال می‌شود. هزاران معدن‌کار از نقاط مختلف افغانستان برای یافتن کار به این منطقه آمده‌اند و سرمایه‌گذاران نیز برای بهره‌برداری از ذخایر طلا در این بخش از کشور حضور یافته‌اند.

با وجود ایجاد فرصت‌های شغلی، توسعه سریع معادن آثار قابل‌توجهی بر زندگی ساکنان محلی گذاشته است.

محمد امین، کشاورز ۷۴ ساله از دره پل‌زری‌بان، به خبرنگاران گفته است که پیش از آغاز فعالیت‌های معدنی، رودخانه منطقه عمیق و آب آن پاک بود؛ اما اکنون آب رودخانه برای آشامیدن و حتی شست‌وشو مناسب نیست.

او می‌گوید پوشش گیاهی اطراف رودخانه نیز از بین رفته و گردوغبار ناشی از فعالیت‌های معدنی امکان کشاورزی را دشوار کرده است.

این کشاورز که زمین خود را برای فعالیت معدنی اجاره داده بود، می‌گوید: تنها نیمی از مبلغ ۲۰ هزار دلاری را که برای اجاره زمین توافق شده بود را دریافت کرده و شرکت معدن‌کار نیز زمین را مطابق وعده اولیه احیا نکرده است. افزایش سرمایه‌گذاری در معادن

مقام‌های طالبان در سال‌های اخیر تلاش کرده‌اند، بخش معدن افغانستان را توسعه دهند و از ذخایر زیرزمینی کشور برای افزایش درآمد‌های حکومت استفاده کنند.

عبدالمتین رحیم‌زی، رئیس معادن بدخشان، به گفته است که حدود ۶۵۰ تا ۷۰۰ شرکت در این ولایت ثبت شده‌اند و هزاران نفر نیز به شکل دستی در معادن فعالیت می‌کنند.

بر اساس گزارشی که بانک جهانی در ماه می‌منتشر کرده، صد‌ها قرارداد معدنی از سال ۲۰۲۱ در افغانستان امضا شده و بخش معدن در این مدت به‌طور متوسط سالانه حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد رشد واقعی داشته است. معدن؛ فرصت شغلی در کشوری با بیکاری گسترده

رونق استخراج طلا تنها سرمایه‌گذاران را به بدخشان نکشانده است؛ کارگران نیز از نقاط مختلف افغانستان برای یافتن شغل راهی این منطقه شده‌اند.

محمدآغا خواجه‌خیل، کارگری از کابل که پنج سال سابقه فعالیت در معدن دارد، ماهانه حدود ۱۰ هزار افغانی، معادل حدود ۱۵۰ دلار، برای بارگیری کامیون‌ها دریافت می‌کند.

شَفیع‌الله احساس نیز دستگاه حفاری خود را از جلال‌آباد به بدخشان منتقل کرده است. …





 آتلانتیک: وعده‌ها و تهدیدهای ترامپ دیگر جدی گرفته نمی‌شود
۱۵ ساعت قبل / سایت هم میهن

آتلانتیک: وعده‌ها و تهدیدهای ترامپ دیگر جدی گرفته نمی‌شود

تهدیدها و وعده‌های مکرر دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا، به‌تدریج اثرگذاری خود را از دست داده و رهبران جهان دیگر واکنش مشابه گذشته به اظهارات او نشان نمی‌دهند؛ وضعیتی که اگرچه می‌تواند از شدت بحران‌های ناشی از سخنان جنجالی او بکاهد، اما هم‌زمان اعتبار آمریکا و توان واشنگتن برای پیشبرد سیاست‌هایش را تضعیف کرده است.

 پرواز جنگنده ها بیخ گوش اسرائیل | عقاب های تمدن – ۲۰۲۶ آغاز شد؛ رزمایش هوایی مشترک مصر و چین
۳ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

پرواز جنگنده ها بیخ گوش اسرائیل | عقاب های تمدن – ۲۰۲۶ آغاز شد؛ رزمایش هوایی مشترک مصر و چین

منابع خبری گزارش دادند که رزمایش مشترک هوایی مصر و چین با نام «عقاب های تمدن – ۲۰۲۶» از روز شنبه در مصر آغاز شده است.

 خودشان این جعبه پاندورا را باز کردند | صادقانه بگویم؛  آخرین نفس‌هایشان  را می کشند
۱۵ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

خودشان این جعبه پاندورا را باز کردند | صادقانه بگویم؛ آخرین نفس‌هایشان را می کشند

 ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه گفت: اوکراین خودش این جعبه پاندورا را باز کرد. خب، پس باید انتظار پاسخی را داشته باشد که آسیب‌پذیرترین بخش‌های اقتصادش را هدف قرار می‌دهد، که صادقانه بگویم، در حال حاضر در آخرین نفس‌های خود هستند.

 اتحاد با «هاشم الاحمر»؛ چرخش عربستان به سمت جریان اصلاح یمن - تسنیم
۱۳ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

اتحاد با «هاشم الاحمر»؛ چرخش عربستان به سمت جریان اصلاح یمن - تسنیم

ریاض پس از ناکامی در بدیل سازی برای جریان اخوانی یمن، بار دیگر دست اتحاد به سمت جریان اصلاح دراز کرد.

 یمن یکدست سبزپوش شد
۵۸ دقیقه قبل / سایت تابناک

یمن یکدست سبزپوش شد

در آستانه میلاد نبی اکرم اسلام (ص) یمنی‌ها به رسم هر ساله شهر‌های خود را مملوء از رنگ‌های سبز کردند.

 تایمز: ترامپ در حال فرورفتن در باتلاق خود ساخته در غرب آسیاست - تسنیم
۱۴ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

تایمز: ترامپ در حال فرورفتن در باتلاق خود ساخته در غرب آسیاست - تسنیم

یک رسانه انگلیسی به غرق شدن روزافزون ترامپ تروریست در باتلاق خود ساخته در غرب آسیا اعتراف کرد.



سرمقاله کیهان/ ایران؛ حامی دولت و مقاومت عراق | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله کیهان/ ایران؛ حامی دولت و مقاومت عراق | آخرین خبر

کیهان/ «ایران؛ حامی دولت و مقاومت عراق» عنوان یادداشت روز در روزنامه کیهان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: سفر چهارشنبه دکتر محمدباقر قالیباف رئیس ‌مجلس به بغداد اهمیت ویژه‌ای داشت و از این رو دست‌هایی برای مخدوش کردن و برجسته کردن حواشی فعال شدند. با این وجود برجستگی دستاوردهای این سفر بر
منزوی‌تر از کره شمالی
روزنامه آرمان امروز

منزوی‌تر از کره شمالی

یدالله کریمی پور آرمان امروز : وقتی صحبت از گزاره منزوی تر از کره شمالی می شود، ذهن گزینه های محدودی را در پیش می بیند. صحبت از انور خوجه، رهبر آلبانی است. او در سیاست خارجی با همه قدرت ها درافتاد: ابتدا با یوگسلاوی تیتو، سپس با شوروی خورشچف و سرانجام با چین دنگ [ ]
کابوس تازه ناتو
روزنامه شرق

کابوس تازه ناتو

انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه به نگرانی تازه ناتو تبدیل شده است. درحالی‌که آمریکای ترامپ حضور نظامی خود در اروپا را کاهش می‌دهد و این ائتلاف از ورود مستقیم به جنگ ایران پرهیز دارد، پیروزی نامزدهای منتقد ناتو می‌تواند یکی از مهم‌ترین ستون‌های نظامی اروپا را متزلزل کند.
ایران بنادر مصر را هم ناامن کرد!/ چگونه مصر به گلوگاه جدید انرژی خاورمیانه تبدیل شد
سایت تابناک

ایران بنادر مصر را هم ناامن کرد!/ چگونه مصر به گلوگاه جدید انرژی خاورمیانه تبدیل شد

مصر به عنوان کشور ترانزیتی ضروری که زیرساخت‌های دریای سرخ عربستان را به بازار‌های جهانی متصل می‌کند، ظاهر شده اما این اهمیت استراتژیک ممکن است آن را در معرض...
ایران، عربستان را محاصره کرده است/ انصارالله یمن را نمی‌توان با عملیات نظامی شکست داد
سایت تابناک

ایران، عربستان را محاصره کرده است/ انصارالله یمن را نمی‌توان با عملیات نظامی شکست داد

انصارالله سرزمین‌هایی را در مجاورت مرز جنوبی عربستان در کنترل دارد و همچنین حملات موشکی فرامرزی علیه این پادشاهی انجام داده است.
هرمز، نقطه ضعف پنهان اقتصاد امارات را آشکار کرد
خبرگزاری ایسنا

هرمز، نقطه ضعف پنهان اقتصاد امارات را آشکار کرد

جنگ غیرقانونی و نامشروع علیه ایران اقتصاد امارات را با شوکی چندلایه مواجه کرده است؛ اختلال در هرمز، افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل و بیمه، آسیب به بنادر و انرژی، افت بخش غیرنفتی و کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران، رشد اقتصادی را کُند و مدل تجارت‌محور ابوظبی را آسیب‌پذیر کرده است.