قیمت طلا امروز




 سایت آوش / ۱۴۰۵/۰۵/۱۰

بازار کار علیه زنان

آخرین گزارش منتشر شده از بازار کار نشان می‌دهد که بازار کار زنان برخلاف آنچه ممکن است برخی از شاخص‌ها القا کنند، تغییر محسوسی نکرده و همچنان با ضعف ساختاری مواجه است.
 بازار کار علیه زنان

دنیای اقتصاد

دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت:

آخرین گزارش منتشر شده از بازار کار نشان می‌دهد که بازار کار زنان برخلاف آنچه ممکن است برخی از شاخص‌ها القا کنند، تغییر محسوسی نکرده و همچنان با ضعف ساختاری مواجه است.

رخ مشارکت اقتصادی زنان در بهار سال جاری با کاهش ۳ واحد درصدی نسبت به بهار سال گذشته به ۱۳.۷ درصد رسیده است. در بازه زمانی مذکور، جمعیت زنان شاغل نیز با کاهش ۱۸۷ هزار نفری مواجه بوده است. 

این درحالی است که نرخ بیکاری زنان در بهار سال ۱۴۰۵، نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۳ واحد درصد افزایش ونسبت اشتغال نیز ۰.۷ واحد درصد نسبت به بهار سال گذشته کاهش یافته است. 

این شاخص‌ها نشان می‌دهد که فرصت‌های شغلی متناسب با رشد عرضه نیروی کار ایجاد نشده و احتمال اشتغال زنان نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.

با این حال، مقایسه فصلی با زمستان ۱۴۰۴ تصویر متفاوتی ارائه می‌دهد. در این فاصله، نرخ مشارکت زنان از ۱۲.۲ درصد به ۱۳.۷ درصد افزایش یافته، نسبت اشتغال از ۱۰.۴ درصد به ۱۱.۴ درصد رسیده و تغداد زنان شاغل نیز حدود ۳۴۰ هزار نفر افزایش یافته است.   

این تفاوت میان تغییرات فصلی و نقطه‌به‌نقطه بازار کار زنان نشان می‌دهد که بخش مهمی از بهبود بهار ۱۴۰۵، جبران افت شدید زمستان ۱۴۰۴ بوده و دلیلی برای آغاز یک روند پایدار در بازار کار نیست. 

به بیان دیگر، فشارهای معیشتی، تورم، نااطمینانی ناشی از جنگ و کاهش درآمد واقعی خانوارها، زنان بیشتری را وارد بازار کار کرده است؛ اما اقتصاد تنها توانسته بخشی از این متقاضیان جدید را جذب کند.  

از منظر بلندمدت نیز وضعیت همچنان نگران‌کننده است. نرخ مشارکت اقتصادی زنان همچنان ۳.۸ واحد درصد، کمتر از دوران پیش از همه‌گیری ویروس کرونا، یعنی پاییز سال ۱۳۹۸ است. 

بنابراین، هرچند بهار ۱۴۰۵ نسبت به زمستان ۱۴۰۴ با بهبود همراه بوده، اما در مقایسه با سال گذشته و همچنین روند بلندمدت، هنوز نمی‌توان از بهبود پایدار بازار کار زنان سخن گفت.

 





 گزارش روزنامه اعتماد از زندگی مردم اصفهان زیر بمباران در جنگ ۴۰ روزه / ماجرای شهادت ۴ کودک در خانه پدربزرگ و مادربزرگ چه بود؟
۳۸ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

گزارش روزنامه اعتماد از زندگی مردم اصفهان زیر بمباران در جنگ ۴۰ روزه / ماجرای شهادت ۴ کودک در خانه پدربزرگ و مادربزرگ چه بود؟

اصفهان برای بسیاری از ساکنانش، جنگ را نه از پشت صفحه تلویزیون، که از لرزش پنجره‌ها، صدای انفجار و شب‌هایی تجربه کرد که خواب در آنها معنای همیشگی خود را از دست داده بود. با گسترش حمله‌ها به نقاط مختلف شهر، فاصله میان محل زندگی مردم و میدان جنگ کمتر شد.

 فرسایش غول‌های دریایی آمریکا - مردم سالاری آنلاین
۴۸ دقیقه قبل / روزنامه مردم سالاری

فرسایش غول‌های دریایی آمریکا - مردم سالاری آنلاین

حساب فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) اعلام کرد که ناو هواپیمابر جورج واشنگتن و کشتی های نظامی همراه آن رسما وارد منطقه خاورمیانه شدند. حرکت  جورج واشنگتن  موجب شده تا برای نخستین بار از سال ۲۰۲۴، حضور آمریکا در منطقه هند و اقیانوس آرام، از جمله در اطراف چین، دچار خلأ شود.

 آذربایجان‌غربی کارگاه توسعه زیرساخت‌ها/ عزم جدی دولت برای رفع موانع تجارت مرز بازرگان
۸ دقیقه قبل / خبرگزاری ایرنا

آذربایجان‌غربی کارگاه توسعه زیرساخت‌ها/ عزم جدی دولت برای رفع موانع تجارت مرز بازرگان

ارومیه- ایرنا- معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به ظرفیت آذربایجان غربی برای تبدیل‌شدن به یکی از قطب‌های تجارت بین‌المللی، گفت: توسعه زیرساخت‌های این استان با هدف تسهیل مسیرهای بازرگانی در دستور کار دولت قرار دارد.

 واکنش صادق خرازی به مواضع برادرش علیه دولت/ مسئولان خودشان و فرزندانشان را مهار کنند، مشکلی پیش نمی‌آید/ نفوذ در اندیشه‌های امنیتی به وفور هست
۱ ساعت قبل / سایت خبرآنلاین

واکنش صادق خرازی به مواضع برادرش علیه دولت/ مسئولان خودشان و فرزندانشان را مهار کنند، مشکلی پیش نمی‌آید/ نفوذ در اندیشه‌های امنیتی به وفور هست

صادق خرازی گفت: درباره آقای آیت‌الله محمدباقر خرازی احترام قائل هستم و ایشان برادر بزرگ‌تر من هستند. او یک نظری دارد که تا زمانی که نظرش بحران اجتماعی ایجاد نکند، قابل درک است. زمانی اختلاف ایجاد می‌شود که از دایره نظم اجتماعی خارج شود. ایشان برادر من است و سکوت می‌کنم و راجع به او حرف نمی‌زنم. چرا صبح نهم اسفند چنین اتفاقی افتاد؟ چرا رهبری مکان خود را ترک نکرده بودند؟ کسانی که مسئول هستند، باید رسیدگی کنند و به مردم گزارش دهند

 اینستاگرام صفحه «رواق دارالذکر»  را مسدود کرد  + عکس
۲ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

اینستاگرام صفحه «رواق دارالذکر» را مسدود کرد + عکس

اینستاگرام، صفحهٔ «رواق دارالذکر» مزار نورانی رهبر شهید انقلاب را مسدود کرد.

 جنگنده رادارگریز اف-۳۵ آمریکایی بر فراز امارات کد وضعیت اضطراری ارسال کرد
۴۱ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

جنگنده رادارگریز اف-۳۵ آمریکایی بر فراز امارات کد وضعیت اضطراری ارسال کرد

سامانه‌های ردیابی پرواز و منابع هوانوردی منطقه از ارسال سیگنال وضعیت اضطراری توسط یک فروند جنگنده رادارگریز فوق‌پیشرفته F-۳۵A متعلق به نیروی هوایی ارتش آمریکا بر فراز آسمان امارات متحده عربی خبر دادند.