قیمت طلا امروز




 سایت صفحه سیاست / ۱۴۰۵/۰۵/۲۰

شقاقی: کنترل هرمز و باب‌المندب بخشی از راهبرد آمریکا برای مهار چین است

یک کارشناس اقتصادی با ارائه تحلیلی درباره تحولات اخیر منطقه، جنگ ایران و آمریکا را بخشی از رقابت گسترده‌تر واشنگتن با چین و روسیه دانست و گفت تنگه‌های مالاگا، هرمز و باب‌المندب در معادلات آمریکا برای کنترل مسیرهای انرژی و مهار چین اهمیت دارند.
 شقاقی: کنترل هرمز و باب‌المندب بخشی از راهبرد آمریکا برای مهار چین است

صفحه سیاست- تحولات نظامی و سیاسی اخیر، ایران را در موقعیتی قرار داده است که به گفته وحید شقاقی، کارشناس اقتصادی، نمی‌توان آن را صرفاً در چارچوب اختلافات تهران و واشنگتن یا مناقشات ایران و اسرائیل تحلیل کرد.

شقاقی معتقد است بحران کنونی بخشی از رقابت گسترده‌تر آمریکا با چین و روسیه است؛ رقابتی که کشورهای پیرامونی را نیز درگیر کرده و ایران یکی از این کشورهاست.

این کارشناس اقتصادی که پیش‌تر در یادداشتی به بررسی شرایط موجود و ارائه راهکارهایی پرداخته بود، در گفت‌وگویی بر ضرورت بازنگری در سیاست خارجی ایران، تقویت روابط با شرق، به‌ویژه چین و روسیه، و تدوین بسته‌ای جامع برای خروج کشور از وضعیت فعلی تأکید کرد.

وی همچنین هشدار داد که ادامه وضعیت نه جنگ و نه صلح می‌تواند ایران را از درون فرسوده کند.

آمریکا به دنبال مهار چین و سپس روسیه است

شقاقی با بیان اینکه مسئله امروز ایران را باید در چارچوب یک چالش جهانی و بین‌المللی بررسی کرد، گفت: شواهدی وجود دارد که آمریکا به عنوان قدرت مسلط جهانی، تلاش می‌کند چین را مهار کند و پس از آن به سراغ روسیه برود. به گفته او، در این روند کشورهای پیرامونی نیز گرفتار شده‌اند که ایران یکی از آن‌هاست.

وی جنگ اوکراین را نمونه‌ای از این رویکرد دانست و اظهار کرد: اوکراین کشوری پیرامونی برای روسیه بود که اکنون درگیر جنگ شده است. از نگاه او، این کشور در نتیجه برنامه آمریکا به ابزاری برای گرفتار کردن روسیه در یک بحران تبدیل شده است.

این کارشناس اقتصادی افزود: هر زمان روسیه فشار بیشتری بر کی‌یف وارد می‌کند، کشورهای غربی و اروپایی تسلیحات بیشتری در اختیار اوکراین قرار می‌دهند و هرگاه اوکراین دست بالا را پیدا می‌کند، حمایت تسلیحاتی کافی از آن صورت نمی‌گیرد. به گفته شقاقی، در چنین شرایطی اوکراین به یک تله تبدیل شده است.

وی ادامه داد که این روند زمان‌بر است، تاکنون چند سال ادامه داشته و ممکن است سال‌های بیشتری نیز به طول بینجامد.

ایران در نقشه ضدچینی آمریکا گرفتار شده است

شقاقی معتقد است آمریکا برنامه‌ای مشابه، اما با ابعاد متفاوت، درباره چین دنبال می‌کند. وی گفت: آمریکا برای چین برنامه دارد و ایران نیز در این برنامه و نقشه ضدچینی گرفتار شده است.

او با اشاره به …



 قدرت نفتی ایران در تنگه هرمز چگونه معنا پیدا می‌کند؟ - تسنیم
۳ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

قدرت نفتی ایران در تنگه هرمز چگونه معنا پیدا می‌کند؟ - تسنیم

ایران فقط باحجم تولید نفت سنجیده نمی‌شود؛ذخایر عظیم،هرمز و زیرساخت صادراتی،وزن ژئوپلیتیک تهران را تعیین میکند.

 آکسیوس: تأثیر پست‌های ترامپ بر قیمت نفت کاهش پیدا کرده است
۳۹ دقیقه قبل / سایت جماران

آکسیوس: تأثیر پست‌های ترامپ بر قیمت نفت کاهش پیدا کرده است

پایگاه آمریکایی آکسیوس به کاهش قدرت تأثیرگذاری پست های ترامپ درباره ایران و تنگه هرمز بر قیمت جهانی نفت اشاره کرد.

 آکسیوس: بازار جهانی نفت دیگر اهمیتی به پست‌های ترامپ نمی‌دهد
۱ ساعت قبل / سایت خبرفوری

آکسیوس: بازار جهانی نفت دیگر اهمیتی به پست‌های ترامپ نمی‌دهد

پایگاه آمریکایی آکسیوس به کاهش قدرت تأثیرگذاری پست های ترامپ درباره ایران و تنگه هرمز بر قیمت جهانی نفت اشاره کرد.

 ادامه توهمات رئیس جمهور آمریکا درباره تنگه هرمز
۱ ساعت قبل / سایت مشرق

ادامه توهمات رئیس جمهور آمریکا درباره تنگه هرمز

درحالی که تلاش های نظامی، اقتصادی و دیپلماتیک رئیس جمهوری آمریکا تاکنون برای این که کنترل تنگه هرمز را به دست گیرد ناکام مانده، در اظهاراتی جدید مدعی همراهی کشتی ها در این آبراه شده است.



طرح پسر سردار صفوی برای بازتعریف رابطه ایران و آمریکا | نباید اقتصاد و جامعه را گروگان توافق یا تحریم کنیم
سایت رویداد‌ ۲۴

طرح پسر سردار صفوی برای بازتعریف رابطه ایران و آمریکا | نباید اقتصاد و جامعه را گروگان توافق یا تحریم کنیم

حمزه صفوی، با ارائه یک نقشه راه ۱۸ ماهه برای مواجهه ایران با فشار حداکثری آمریکا، بر ضرورت حرکت همزمان در دو مسیر «مذاکره و تاب‌آوری» تأکید کرده و معتقد است تهران باید بدون گروگان گرفتن اقتصاد و جامعه، خود را هم برای توافق و هم برای ادامه فشار آماده کند.
پزشکان، روپوش سفید، جیب خالی
روزنامه آرمان امروز

پزشکان، روپوش سفید، جیب خالی

«آرمان امروز» «آرمان امروز» همزمان با روز پزشک گزارش می‌دهد؛ آرمان امروز- سپهرریاحی:‌ در ایران، زادروز ابوعلی سینا، یکم شهریورماه، به عنوان «روز پزشک» نام‌گذاری شده است؛ روزی برای تقدیر از کسانی که بخش مهمی از زندگی خود را صرف آموختن حرفه‌ای کرده‌اند که مستقیماً با جان و سلامت انسان‌ها سر و کار دارد. اما [ ]
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| جدیدترین استایل بهاره رهنما بعد از کاهش وزن قابل توجه

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| تصاویری از بهرام رادان و آزاده صمدی در پشت صحنه تمرین کنسرت‌نمایش «سیاوش»

سایت تابناک

دستور برخورد قاطع با مروجین فساد و برهنگی در مشهد

ایران، عربستان را محاصره کرده است/ انصارالله یمن را نمی‌توان با عملیات نظامی شکست داد
سایت تابناک

ایران، عربستان را محاصره کرده است/ انصارالله یمن را نمی‌توان با عملیات نظامی شکست داد

انصارالله سرزمین‌هایی را در مجاورت مرز جنوبی عربستان در کنترل دارد و همچنین حملات موشکی فرامرزی علیه این پادشاهی انجام داده است.