قیمت طلا امروز




 سایت صفحه سیاست / ۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا چطور با سامانه بومی ایران سقوط کرد؟

یک مستند جدید از صداوسیما با استناد به اظهارات یک کارشناس پدافند سپاه، مدعی سرنگونی ۲۴ فروند پهپاد آمریکایی MQ-9 Reaper در جریان درگیری‌های اخیر شده است؛ ادعایی که در صورت تأیید، با توجه به ارزش تقریبی ۳۰ میلیون دلاری هر فروند، به معنای تحمیل حدود ۷۲۰ میلیون دلار خسارت مستقیم به آمریکا خواهد بود.
 پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا چطور با سامانه بومی ایران سقوط کرد؟

صفحه سیاست-

بر اساس مستند «خط مقدم»، تلفات سنگین پهپادهای MQ-9 Reaper موجب شده است آمریکا استفاده از این پهپادهای پیشرفته را کاهش داده و به استفاده از پهپادهای قدیمی‌تر MQ-1 روی بیاورد.

این کارشناس پدافند سپاه، یکی از عوامل اصلی موفقیت سامانه ایرانی در مقابله با پهپادهای آمریکایی را بومی بودن کامل آن عنوان کرده و گفته است این سامانه بدون اتکا به قطعات وارداتی طراحی و ساخته شده است.

بر اساس این روایت، سامانه‌های شناخته‌شده‌ای مانند S-300 و Tor برای طرف مقابل قابل شناسایی و تحلیل هستند، اما سامانه‌ای که از ابتدا در داخل کشور طراحی و تولید شده و اطلاعات کمتری از قابلیت‌های آن در اختیار دشمن قرار دارد، می‌تواند عنصر غافلگیری را در میدان نبرد ایجاد کند.

این ادعا بار دیگر اهمیت جنگ الکترونیک، اطلاعات و پدافند هوایی را در مقابله با پهپادهای پیشرفته برجسته می‌کند؛ جایی که برتری صرفاً به فناوری وابسته نیست و اطلاعات، ناشناخته بودن سامانه‌ها و غافلگیری نیز می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در نتیجه نبرد داشته باشد.

با این حال، رقم ۲۴ فروند سرنگونی و جزئیات مربوط به نحوه انهدام این پهپادها، در این گزارش به‌عنوان ادعا مطرح شده و برای ارزیابی دقیق آن نیاز به شواهد و منابع مستقل وجود دارد.

 

 




 مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود

مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود

منابع یمنی با اعلام جزئیات ۳ معادله خود علیه دشمن، به عربستان هشدار دادند که مرحله بعدی دردناک‌تر خواهد بود.

 نقد سریال جنایی «اعتراف می‌کنم» و مسئله هویت گمشده آن

نقد سریال جنایی «اعتراف می‌کنم» و مسئله هویت گمشده آن

ایرانی‌ شدن با نصب یک تابلو فارسی روی دیوار اتفاق نمی‌افتد.یک اقتباس موفق باید منبع اولیه را هضم کند

 برنامه‌ریزی برای تأمین بنزین باید با توجه به شرایط فعلی انجام شود

برنامه‌ریزی برای تأمین بنزین باید با توجه به شرایط فعلی انجام شود

معاون سازمان بهینه‌سازی انرژی، با اشاره به افزایش اهمیت موضوع تأمین بنزین در شرایط فعلی کشور، گفت: اگرچه اکنون باید به مسائل جاری و نیازهای فوری پاسخ داد، اما حل پایدار مسئله بنزین بدون توجه به ریشه‌ها و مسائل بنیادی آن امکان‌پذیر نیست.

 روایتی عجیب از ربوده شدن السا فیروزآذر

روایتی عجیب از ربوده شدن السا فیروزآذر

السا فیروزآذر، بازیگر سینما و تئاتر، پس از ۱۲ سال از وقوع یک اتفاق هولناک، درباره ماجرای ربوده‌شدن خود و یکی از دوستانش صحبت کرد؛ اتفاقی که به گفته او در جریان یک دورهمی و توسط دو پسر رخ داده است.

 طرح مقابله با نفوذ بیگانگان با آزادی بیان و اطلاعات در تعارض است/ به اندازه کافی قوانین افراطی داریم

طرح مقابله با نفوذ بیگانگان با آزادی بیان و اطلاعات در تعارض است/ به اندازه کافی قوانین افراطی داریم

علی نجفی توانا، حقوقدان و وکیل دادگستری گفت: طرح مقابله با نفوذ بیگانگان در تعارض با اصول قانون اساسی به ویژه اصول مربوط به حقوق ملت و بالاخص ماده ۹ و ۲۴ در...

 کپلر: دیروز تردد دریایی در تنگه هرمز در مقایسه با سه‌شنبه، افزایش نداشت

کپلر: دیروز تردد دریایی در تنگه هرمز در مقایسه با سه‌شنبه، افزایش نداشت

بر اساس داده‌های تردد دریایی، افزایشی در تردد کشتیرانی از تنگه هرمز مشاهده نشده است.

 کمیسیون اجتماعی حزب مجمع ایثارگران هشدار داد:  تداوم شوک‌درمانی می‌تواند نارضایتی‌های اجتماعی را به نقطهٔ اشتعال برساند

کمیسیون اجتماعی حزب مجمع ایثارگران هشدار داد: تداوم شوک‌درمانی می‌تواند نارضایتی‌های اجتماعی را به نقطهٔ اشتعال برساند

 اعضای این کمیسیون در ادامه با آسیب‌شناسی تجربهٔ بین‌المللی دولت‌های درگیر جنگ نیز بر این باور بودند که استمرار سیاست‌های مبتنی‌بر شوک‌درمانی در شرایط حساس کنونی، نه‌تنها از کارایی لازم برای حل مشکلات برخوردار نیست، بلکه می‌تواند به تعمیق شکاف‌های اجتماعی منجر شود. در مقابل، اعضای کمیسیون ضرورت حرکت به سوی یک «برنامهٔ جامع رفاه همگانی» با هدف ایجاد چتر حمایتی گسترده و هدفمند برای طبقات کم‌درآمد و مناطق محروم را مورد توجه قرار دادند

 فروش جهانی کامیون و اتوبوس‌های برقی تقریبا دو برابر شد

فروش جهانی کامیون و اتوبوس‌های برقی تقریبا دو برابر شد

بر اساس گزارش منتشرشده در روز پنجشنبه (۲۰ اوت) سازمان تحقیقاتی «شورای بین‌المللی حمل‌ونقل پاک»، فروش کامیون‌ها و اتوبوس‌های برقی در سطح جهان طی سال ۲۰۲۵ تقریبا دو برابر شده است.