قیمت طلا امروز




 سایت صفحه سیاست / ۱۴۰۵/۰۵/۱۹

انسجام ملی؛ ضرورت عبور ایران از پیچیده‌ترین مقطع منطقه

در شرایطی که تحولات منطقه غرب آسیا با سرعت و پیچیدگی بیشتری دنبال می‌شود، تأکید بر حفظ انسجام داخلی و پرهیز از دوقطبی‌سازی‌های سیاسی بار دیگر به یکی از محورهای مهم ادبیات سیاسی کشور تبدیل شده است. سیدمحمد موحد، عضو کمیسیون اصل نود مجلس، با تأکید بر ضرورت تقویت هم‌صدایی داخلی، معتقد است که آرامش سیاسی، گفت‌وگو و مدیریت اختلافات در چارچوب قانون می‌تواند از افزایش هزینه‌های ملی جلوگیری کرده و زمینه را برای عبور کشور از چالش‌های پیش‌رو فراهم کند.
 انسجام ملی؛ ضرورت عبور ایران از پیچیده‌ترین مقطع منطقه

صفحه سیاست-

سیدمحمد موحد عضو کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس، با اشاره به جایگاه ایران در تحولات غرب آسیا، تأکید کرد که کشور طی سال‌های گذشته نشان داده است بدون حضور و نقش‌آفرینی تهران، بسیاری از معادلات منطقه‌ای امکان حل‌وفصل ندارند.

از نگاه این نماینده مجلس، ترکیب دیپلماسی فعال و قدرت بازدارندگی دو مؤلفه مهم در جایگاه منطقه‌ای ایران است؛ ظرفیتی که به گفته او امکان مدیریت بخشی از بحران‌ها از مسیر گفت‌وگو، تعامل و تصمیم‌گیری هوشمندانه را فراهم کرده است.

این نگاه البته یک پیام داخلی نیز دارد؛ حفظ قدرت و جایگاه منطقه‌ای، صرفاً به مؤلفه‌های نظامی و دیپلماتیک وابسته نیست و ثبات سیاسی و انسجام اجتماعی در داخل نیز بخشی از قدرت ملی محسوب می‌شود. هشدار درباره هزینه‌های دوقطبی‌سازی

یکی از محورهای اصلی سخنان موحد، ضرورت جلوگیری از شکل‌گیری دوقطبی‌های سیاسی و اجتماعی است. او معتقد است در شرایط حساس کنونی، التهاب سیاسی، رفتارهای هیجانی و تشدید اختلافات داخلی می‌تواند هزینه‌های کشور را افزایش دهد.

این موضوع از منظر حکمرانی اهمیت ویژه‌ای دارد؛ زیرا اختلاف نظر سیاسی در هر جامعه‌ای طبیعی است، اما زمانی که اختلافات از مسیرهای قانونی و گفت‌وگویی خارج شده و به تقابل اجتماعی تبدیل شود، ظرفیت تصمیم‌گیری و حل مسئله نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

بر همین اساس، موحد بر ضرورت آرام‌سازی فضای سیاسی و اجتماعی، احترام به قانون و پرهیز از افراط و تفریط تأکید دارد و مسئولان، رسانه‌ها و نخبگان را در قبال پیامدهای سخنان و رفتارهای خود مسئول می‌داند. اختلاف سیاسی باید به راه‌حل تبدیل شود

از نگاه این نماینده مجلس، رقابت سیاسی زمانی می‌تواند به تقویت کشور کمک کند که به جای افزایش تنش، به تولید راه‌حل برای مسائل مردم منجر شود.

این رویکرد، مرز میان «اختلاف‌نظر» و «اختلاف‌افکنی» را برجسته می‌کند. در واقع، مسئله اصلی حذف اختلافات سیاسی نیست؛ بلکه مدیریت آنها در چارچوب قانون و اخلاق است. اگر رقابت‌های سیاسی بتواند به اصلاح سیاست‌ها، افزایش کارآمدی و پاسخگویی مسئولان منجر شود، می‌تواند بخشی از ظرفیت حل مشکلات کشور باشد.

اما تبدیل اختلافات به بحران‌های سیاسی و اجتماعی، می‌تواند همین ظرفیت را به نقطه ضعف تبدیل کند. مجلس؛ حلقه اتصال نظارت و اعتماد عمومی

موحد در بخش دیگری از سخنان خود بر نقش مجلس در تقویت ثبات سیاسی و حکمرانی تأکید کرد. به اعتقاد او، نظارت هوشمندانه، افزایش پاسخگویی دستگاه‌ها، اصلاح ساختارهای اجرایی و دفاع از حقوق مردم از مهم‌ترین وظایف مجلس شورای اسلامی است.

در این میان، کمیسیون اصل نود نیز می‌تواند نقش مهمی در پیگیری مطالبات و شکایات مردم داشته باشد. نظارت مؤثر بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی، در صورت همراه شدن با شفافیت و پیگیری نتیجه‌محور، می‌تواند به افزایش اعتماد عمومی کمک کند.

اعتماد عمومی البته تنها با توصیه به مردم برای حفظ آرامش ایجاد نمی‌شود؛ بلکه عملکرد دستگاه‌ها، میزان پاسخگویی مسئولان و مشاهده نتیجه پیگیری مطالبات نیز در شکل‌گیری این اعتماد نقش تعیین‌کننده دارد. وحدت؛ سرمایه‌ای که نیازمند رفتار مسئولانه است

موحد در نهایت بر این نکته تأکید دارد که جامعه ایران در مقاطع دشوار تاریخی، با اتکا به هوشیاری و حضور مردم توانسته از بحران‌ها عبور کند و این سرمایه اجتماعی باید حفظ شود.

در چنین شرایطی، «وحدت» را نمی‌توان صرفاً به معنای یکسان بودن دیدگاه‌ها دانست. وحدت پایدار زمانی شکل می‌گیرد که اختلاف‌نظرها در چارچوب قانون پذیرفته شوند، رقابت سیاسی به تخریب تبدیل نشود و مردم احساس کنند صدای آنها در فرآیند تصمیم‌گیری شنیده می‌شود.

از این منظر، پیام اصلی سخنان موحد را می‌توان در یک گزاره خلاصه کرد: ایران برای عبور از فشارها و تحولات منطقه‌ای، هم‌زمان به قدرت بازدارندگی در بیرون و انسجام اجتماعی در درون نیاز دارد.

در نهایت، حفظ آرامش سیاسی زمانی پایدار خواهد بود که با افزایش کارآمدی، شفافیت، پاسخگویی و حل مسائل واقعی مردم همراه شود؛ چرا که انسجام ملی نه فقط یک شعار سیاسی، بلکه سرمایه‌ای است که در میدان عمل و از مسیر اعتماد متقابل میان مردم و حاکمیت تقویت می‌شود.



۳ ساعت قبل / سایت اقتصاد ۲۴

به دشمن اعتماد نداریم/ وحدت و همدلی، قدرت واقعی کشور است

فریدون همتی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد ۲۴ با اشاره به ضرورت تقویت بنیه دفاعی کشور و تأثیر آتش‌بس بر بازدارندگی دفاعی، اظهار کرد: اگر در طول تاریخ جنگ‌هایی را که به وقوع پیوسته مرور کنیم و تاریخچه آنها و اتفاقاتی را که پیش، حین و بعد از جنگ رخ داده است مورد بررسی قرار دهیم، متوجه می‌شویم که شیوه و شکل جنگ‌ها تغییر کرده و امروز مدرن‌تر شده است، اما در ماهیت و ذات حادثه، تقریباً می‌توان گفت که جنگ‌ها به یکدیگر نزدیک هستند.

نایب‌رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی افزود: وقتی تاریخ جنگ‌های گذشته، به‌ویژه جنگ‌هایی را که علیه کشور خودمان در طول تاریخ رخ داده است، مرور می‌کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که هر جا بین مسئولین ما با مردم رابطه خوبی وجود داشته، مردم در میدان بوده‌اند و مردم و حاکمیت برای دفاع از یکپارچگی کشور و مرز‌های آن در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند، حتی اگر هزینه‌های سنگینی نیز پرداخت شده باشد، جنگ در نهایت به نفع کشور تمام شده است.

همتی ادامه داد: در چنین شرایطی دشمن نتوانسته به اهداف خود دست پیدا کند و کشور نیز به اهداف دفاعی خود رسیده است. جنگ تحمیلی یکی از جنگ‌های متفاوت در دنیا بود؛ ما هشت سال جنگ داشتیم و آمریکایی‌ها، اروپایی‌ها، حتی شوروی وقت و کشور‌های حوزه خلیج فارس، همگی در کنار صدام بودند؛ دقیقاً مانند امروز که به‌جز روسیه، البته با تفاوت‌هایی، بسیاری از کشور‌ها در کنار آمریکا قرار دارند.

نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در آن دوران صرفاً با تکیه بر داخل کشور، توانمندی و ایمان مردم، روحیه مردم، حضور جوانان و مشارکت مردم، هشت سال جنگ را اداره کرد و اجازه نداد دشمن به اهداف خود دست پیدا کند.

وی با بیان اینکه جنگ همیشه نظامی نیست، گفت: امروز نیز می‌بینیم که جنگ فقط جنگ نظامی نیست؛ جنگ اقتصادی نیز وجود دارد. دشمن از ابتدای انقلاب، به بهانه‌های مختلف کشور ما را تحریم کرده و همواره از منظر اقتصادی تلاش کرده کشور را تحت فشار قرار دهد تا ما تسلیم شویم.

همتی ادامه داد: هدف دشمن این بوده که نابسامانی اقتصادی در داخل کشور ایجاد شود، این نابسامانی به نارضایتی عمومی تبدیل شود، مردم از نظام، حاکمیت و سیستم خود فاصله بگیرند و شکافی میان حاکمیت و ملت به وجود بیاید و دشمن از این شکاف برای رسیدن به اهداف خود استفاده کند؛ همان اهدافی که به دنبال بازگشت به جغرافیای ایران و تسلط بر منابع، سرنوشت و حاکمیت کشور است؛ همان شیوه‌ای که آمریکایی‌ها امروز در بسیاری از کشور‌ها دنبال می‌کنند.

وی اضافه کرد: در دوران پس از انقلاب و حتی بعد از جنگ تحمیلی، ما مدام درگیر جنگ اقتصادی، فرهنگی و سیاسی با دشمن بوده‌ایم. دشمن جنگ را علیه ما ایجاد و آغاز کرده و ما نیز در مقام بازدارندگی، خنثی‌سازی و جلوگیری از رسیدن دشمن به اهدافش، با آن مقابله کرده‌ایم و در این مسیر به مردم تکیه داشته‌ایم. حضور مردم، عامل خنثی‌سازی توطئه‌های دشمن

همتی با اشاره به بروز جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان گفت: در این جنگ نیز مشخص شد که باوجود فشار‌های ۴۷ ساله دشمن در ابعاد مختلف علیه ایران، انقلاب اسلامی و ملت مبارز ما، مردمی که «نه» به آمریکایی‌ها و «نه» به اروپایی‌ها گفتند و هزینه دادند تا حاکمیت ایران به دست خود ایرانی‌ها باشد و مردم خودشان بر سرنوشت خود حاکم باشند، به خوبی ایستادگی کردند.

نایب‌رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس بیان کرد: دشمن آمریکایی ـ اسرائیلی با حمایت سایر کشورها، به‌ویژه کشور‌های حوزه خلیج فارس، با تمام توان نظامی، آخرین تکنولوژی، دانش و برتری‌های نظامی خود وارد این جنگ شد، اما آنچه توانست در مقابل این فشار‌ها مقاومت کند و دوام بیاورد، همین حضور و مشارکت مردم بود.

وی خاطرنشان کرد: مردم نگران تمامیت ارضی کشور خود بودند و به خوبی فهمیدند که دشمن چه اهدافی دارد؛ از جمله تجزیه کشور و ایجاد ناامنی. تجربه افغانستان، عراق، یمن و کشور‌های مختلف پیش روی ماست و مردم می‌دانند که آنها چگونه با مسلمانان، به‌ویژه شیعیان، رفتار کرده‌اند و چگونه می‌خواهند کشور‌های اسلامی مانند ایران را که با آنها هماهنگ و در اختیار آنها نیست، به جان یکدیگر بیندازند و زمینه خونریزی و ناامنی را فراهم کنند. مردم با وجود مشکلات معیشتی کنار کشور ایستادند

همتی با تأکید بر اینکه مردم با وجود مشکلات اقتصادی و معیشتی، کشور را تنها نگذاشتند، گفت: مردم با تکیه بر همین درک و حضور، در کنار نظام ایستادند؛ باوجود اینکه شاید ده‌ها مشکل اقتصادی و معیشتی داشته باشند، اما آنها را کنار گذاشتند، چون می‌دانند که جنگ است و جنگ دشمن همزمان نظامی، اقتصادی، فرهنگی، رسانه‌ای، سیاسی و بین‌المللی است.

وی ادامه داد: در گذشته شاید دشمن در یک یا دو جبهه با ما می‌جنگید، اما امروز همه این جبهه‌ها را به میدان آورده و جنگ نظامی مستقیم را نیز با حضور خودش آغاز کرده است. با این حال، ملت ما بیش از یک سال است که دوام آورده و توانسته است بایستد و اجازه ندهد کشور از بین برود و دشمن نیز دچار هزینه و شکست‌های روحی، اعتباری در دنیا و حتی شکست‌های نظامی شود.

همتی این وضعیت را نشانه حضور و قدرت مردم دانست و گفت: این قدرت نیرو‌های مسلح ما با تکیه بر ملت و هدایت رهبری است؛ چه رهبر شهید و چه رهبر فعلی که بعد از رهبر شهیدمان سکان هدایت کشور را به دست گرفته‌اند. دولت، نهادها، سازمان‌ها، مجلس و قوه قضاییه نیز در این مسیر نقش دارند، اما اساس و پایه، مردم هستند. آتش‌بس؛ فرصتی برای بازسازی و ارتقای توان دفاعی

نایب‌رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به پذیرش آتش‌بس گفت: ما تا این لحظه در میدان ایستاده‌ایم و وقتی دشمن در میدان جنگ و نبرد کم آورد و درخواست توقف جنگ و آتش‌بس کرد، ما نیز بر اساس دستور اسلامی، اخلاقی و انسانی خود، زمانی که طرف مقابل درخواست توقف جنگ می‌دهد، این توقف را پذیرفتیم.

وی افزود: این فاصله و توقف نبرد فرصت خوبی برای ما ایجاد کرد. درست است که دشمن نیز در این فاصله خود را تجهیز می‌کند، اما ما نیز متقابلاً فرصت پیدا می‌کنیم در ابعاد مختلف توانمندی‌های خود را ارتقا دهیم، سازماندهی کنیم و ضعف‌هایی را که داشته‌ایم کاهش داده و برطرف کنیم.

نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: بنابراین، این فرصت‌های توقف جنگ برای ما نیز فرصت خوبی است و باید لحظه‌به‌لحظه آنها را غنیمت بشماریم و از این فرصت‌ها به بهترین شکل استفاده کنیم. از نظر نظامی و در زمینه عوامل، تجهیزات و امکانات نیز باید از این فرصت برای تقویت توان دفاعی کشور استفاده کنیم.

وی ادامه داد: توقف نبرد فرصت خوبی برای ماست تا خودمان را قوی کنیم، سازماندهی کنیم و نفس جدیدی در مجموعه‌های مختلف خود بدمیم تا اگر دشمن دوباره عملیات جنگی را آغاز کرد، ما نیز متقابلاً قدرت بازدارندگی، ایستادگی و مقاومت در مقابل آن را داشته باشیم؛ بنابراین باید این فرصت‌ها را غنیمت بشماریم، اما هیچ‌گاه به دشمن اعتماد نخواهیم داشت؛ چرا که دشمن در طول تاریخ ثابت کرده است که قابل اعتماد نیست.

همتی گفت: ضمن اینکه به دشمن اعتماد نداریم، قواعد اخلاقی و بین‌المللی را نیز رعایت می‌کنیم. هر جا دشمن توقف دهد، ما نیز توقف می‌کنیم و هر جا دشمن جنگ را شروع کند، ما نیز برای دفاع وارد میدان می‌شویم. دفاع ما دفاع از خانه‌مان است و آنچه دشمن انجام می‌دهد، جنگ و تهاجم به خانه ماست.

نایب‌رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ابراز امیدواری کرد: امیدوارم به همین رویه‌ای که ما اکنون بیش از یک سال است در مقابل جنگ مستقیم دشمن، پایدار، مقاوم و سرافراز ایستاده‌ایم و کشور را در مقابل دشمن محفوظ نگه داشته‌ایم، ادامه دهیم. همین مسئله قدرتی است که دشمن نیز روی آن حساب می‌کند. وی خاطرنشان کرد: امیدواریم دشمن عقلش را به کار بگیرد و دیگر با ملت ما سر به سر نگذارد؛ چرا که هرچه بیشتر با ملت ما مقابله کند، ضرر، زیان و خسارتی که متحمل خواهد شد، به مراتب بیشتر از خسارتی خواهد بود که ممکن است به کشور ما وارد شود.

همتی در پایان با تأکید بر اهمیت وحدت و همدلی گفت: وحدت، همدلی و همراهی بسیار مهم است. قدرت واقعی ما همین‌هاست؛ قدرت واقعی ما ملت است. قدرت واقعی ما تبعیت ملت از رهبری است و قدرت واقعی ما هماهنگی میان نیرو‌های مسلح و ملت است. نیرو‌های مسلح ما از متن مردم هستند و همین مسئله باعث شده است که ملت با تمام وجود از تمامیت ارضی کشور، از حاکمیت و امنیت کشور دفاع کند.




 نماینده مجلس: در طرح جدید بنزین سهمیه از ۱۹۰ لیتر به ۹۰ لیتر کاهش می‌یابد
۵ ساعت قبل / سایت هم میهن

نماینده مجلس: در طرح جدید بنزین سهمیه از ۱۹۰ لیتر به ۹۰ لیتر کاهش می‌یابد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در فضای مجازی نوشت: حداقل تاکنون گزارش‌هایی که در دسترس مجلس از طرح بوده است نشان می‌دهد، هیچ مطالعه قابل اتکایی در مورد اثرات اجتماعی طرح (به عنوان مثال همین که هزینه یک باک بنزین برای مازاد سهمیه به حدود ۴ میلیون تومان ممکن است افزایش پیدا کند) و نحوه مدیریت این تبعات وجود ندارد.

 درخشش صیادمنش در پلی‌آف لیگ اروپا/ نقش‌آفرینی لژیونر ایرانی در پیروزی ۷ گله
۵ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

درخشش صیادمنش در پلی‌آف لیگ اروپا/ نقش‌آفرینی لژیونر ایرانی در پیروزی ۷ گله

برنا - گروه ورزشی: لژیونر ایرانی در پیروزی پرگل لخ‌پوزنان مقابل تون، روی سه گل تیمش نقش مستقیم داشت تا شبی درخشان را در پلی‌آف لیگ اروپا پشت سر بگذارد.

 خبر مهم برای مشترکان؛ دلیل تمام شدن سریع بسته اینترنت مشخص شد
۴ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

خبر مهم برای مشترکان؛ دلیل تمام شدن سریع بسته اینترنت مشخص شد

در پی ابهام‌های اخیر درباره نحوه مصرف و کسر حجم بسته‌های اینترنت، همراه اول با تشریح سازوکار محاسبه ترافیک و اجرای یک آزمایش زنده، نحوه کسر حجم از بسته‌های اینترنتی را برای خبرنگاران توضیح داد.

 شرایط جدید فروش اقساطی اطلس در بازار+ جدول مردادماه ۱۴۰۵
۴ ساعت قبل / روزنامه تعادل

شرایط جدید فروش اقساطی اطلس در بازار+ جدول مردادماه ۱۴۰۵

گروه خودرو اقتصادآنلاین؛ اطلس به‌عنوان یکی از جدیدترین محصولات سایپا، با طراحی به‌روزتر، امکانات رفاهی بیشتر و مشخصات فنی ارتقایافته نسبت به خانواده کوییک، ت...

 انتقاد قائم پناه از طولانی شدن روند اجرای برخی احکام قانونی
۵ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

انتقاد قائم پناه از طولانی شدن روند اجرای برخی احکام قانونی

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با انتقاد از طولانی شدن روند اجرای قانون در حوزه بودجه‌ریزی عملیاتی و پرداخت مبتنی بر عملکرد گفت: اگر دانش، سازوکار و اراده لازم برای اجرای قانون را داشته باشیم، نباید اجرای یک قانون ۲۵ سال طول بکشد. باید با اصلاح آیین‌نامه‌ها و نظام پرداخت، اجرای این قانون را از حالت کلی و غیرشفاف خارج و به یک نظام مشخص، قابل اندازه‌گیری و مبتنی بر عملکرد تبدیل کنیم.

 واریزی نقدی دولت برای ۱۵ میلیون خانوار امروز ۲۹ مرداد ۱۴۰۵
۴ ساعت قبل / روزنامه تعادل

واریزی نقدی دولت برای ۱۵ میلیون خانوار امروز ۲۹ مرداد ۱۴۰۵

گروه اقتصادی اقتصادآنلاین؛ یارانه نقدی مردادماه ۱۴۰۵ برای خانوارهای مشمول دهک‌های چهارم تا نهم به حساب سرپرستان خانوار واریز شد. این مرحله از پرداخت، پس از ا...