قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایمنا / ۱۴۰۵/۰۵/۲۱

لباس غواصی ضد گازگرفتگی کوسه ساخته شد

پژوهشگران استرالیایی نسل جدیدی از لباس‌های غواصی را طراحی کرده‌اند که با استفاده از کولار، نانوالیاف و زره‌های سبک، شدت آسیب ناشی از گازگرفتگی کوسه را به‌طور قابل توجهی کاهش می‌دهد.
 لباس غواصی ضد گازگرفتگی کوسه ساخته شد

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محققان دانشگاه فلایندرز استرالیا از توسعه نسل جدیدی از لباس‌های غواصی خبر داده‌اند که می‌تواند شدت جراحات ناشی از حمله کوسه‌ها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

این لباس‌ها با بهره‌گیری از مواد فوق‌مقاوم همچون کولار، نانوالیاف پلی‌اتیلن و بخش‌هایی از زره‌های سبک، از ایجاد بریدگی‌های عمیق و سوراخ‌شدگی جلوگیری می‌کنند؛ آسیب‌هایی که عامل اصلی خونریزی مرگبار در حملات کوسه‌ها به شمار می‌روند.

بر اساس این پژوهش، کوسه‌ها به‌ندرت به انسان حمله می‌کنند و در سال ۲۰۲۴ تنها ۷۱ مورد گازگرفتگی در سراسر جهان ثبت شده که از این میان هفت مورد به مرگ انجامیده است، با این حال افزایش حضور انسان‌ها در دریا طی دهه‌های اخیر موجب شده نگرانی‌ها درباره ایمنی شناگران، غواصان و موج‌سواران افزایش پیدا کند.

پژوهشگران برای ساخت این لباس‌ها چهار نوع ماده محافظ را روی لباس‌های غواصی معمولی آزمایش کردند. در یکی از نمونه‌ها، قطعات کوچک زنجیر فلزی در بخش‌های حساس بدن همچون مسیر شریان‌های اصلی تعبیه شد و در نمونه‌های دیگر از الیاف کولار، که در جلیقه‌های ضدگلوله نیز استفاده می‌شود و نانوالیاف بسیار مقاوم پلی‌اتیلن بهره گرفته شد.

آزمایش‌های میدانی با کوسه‌های سفید و ببری نشان داد این مواد به‌طور تقریب تمام آسیب‌های شدید ناشی از گازگرفتگی را از بین می‌برند. در حالی که لباس‌های معمولی دچار پارگی و سوراخ‌های عمیق شدند، نمونه‌های جدید تنها فرورفتگی‌های سطحی مشابه جای دندان حیوانات خانگی روی خود داشتند.

محققان تأکید می‌کنند این فناوری نمی‌تواند از آسیب‌های ناشی از فشار شدید فک کوسه جلوگیری کند و جایگزین رعایت نکات ایمنی در دریا نیست، اما می‌تواند با کاهش خونریزی شدید، شانس زنده ماندن افراد را در صورت وقوع حمله افزایش دهد و گامی مهم در ارتقای ایمنی ورزش‌ها و تفریحات دریایی باشد. کد مطلب 994106





 بمب عمل‌نکرده تعهدات پنهان
۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

بمب عمل‌نکرده تعهدات پنهان

هر سه ماه، شرکت‌های بزرگ فناوری، هزینه‌های سرمایه‌ای خود را در زیرساخت‌های هوش مصنوعی، از مراکز داده گرفته تا تراشه‌ها، فاش می‌کنند. اما این ارقام به هیچ وجه میزان کامل هزینه‌های آینده‌ای را که شرکت‌های مادر گوگل، آلفابت، متا پلتفرمز، اوراکل و بسیاری دیگر متعهد به انجام آن شده‌اند نشان نمی‌دهد. دلیل این امر آن است که بخش بزرگی از تعهدات مالی آتی آنها در ترازنامه‌هایشان منعکس نشده است. بر اساس تحلیل وال‌استریت ژورنال از پاورقی‌های جدیدترین پرونده‌های اوراق بهادار، 9 شرکت برتر فناوری، 3تریلیون دلار تعهدات خارج از ترازنامه داشتند که عمدتا مربوط به هوش مصنوعی بود. این تعهدات سریع‌تر از «هزینه‌های سرمایه‌ای» سنتی در حال رشد هستند که طبق گزارش آنها در سال گذشته حدود ۶۰۰‌میلیارد دلار بوده و حدود سه برابر بدهی شرکت‌ها تحت اجاره‌های معوقه و وام‌های بلندمدت آنها بوده است.

 چت‌جی‌پی‌تی دیگر می‌تواند پیغام بفرستد
۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

چت‌جی‌پی‌تی دیگر می‌تواند پیغام بفرستد

دنیای اقتصاد: چت‌جی‌پی‌تی اکنون می‌تواند با افزونه جدید Apple Messages برای شما پیامک ارسال کند. اگر تا به حال می‌خواستید تمام مکالمات دیجیتالی خود با اوپن‌آی را به اشتراک بگذارید، خبر خوبی برای شما داریم: آزمایشگاه هوش مصنوعی به‌تازگی افزونه Apple Messages را برای چت‌جی‌پی‌تی راه‌اندازی کرده است که به کاربران علاقه‌مند اجازه می‌دهد صندوق ورودی پیام‌های خود را به این چت‌بات متصل کنند. اوپن‌ای‌آی استدلال می‌کند که مزایای انجام این کار بی‌شمار است. کاربران می‌توانند از این افزونه برای مرتب‌سازی، تجزیه و تحلیل یا ویرایش پیام‌های خود مستقیما از چت‌جی‌پی‌تی استفاده کنند. این افزونه همچنین با کدِکس و ChatGPT Work کار می‌کند، بنابراین کاربران می‌توانند از آن به صورت حرفه‌ای، نه فقط شخصی، استفاده کنند.

 هشدار مهم: نسخه لورفته بازی GTA 6، یک بدافزار خطرناک است
۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

هشدار مهم: نسخه لورفته بازی GTA 6، یک بدافزار خطرناک است

کارشناسان امنیت سایبری نسبت‌به انتشار بدافزارهای خطرناک در قالب فایل‌های دانلودی و نسخه‌ی لو‌رفته‌ی بازی GTA 6 هشدار دادند.

 گوگل با اختلال مواجه شد؛ از مشکل در جست‌وجو تا بارگذاری محتوا
۶ ساعت قبل / سایت سیتنا

گوگل با اختلال مواجه شد؛ از مشکل در جست‌وجو تا بارگذاری محتوا

همزمان با افزایش گزارش کاربران از بروز مشکل در استفاده از گوگل، شماری از کاربران از اختلال در جست‌وجو، بارگذاری محتوا و دسترسی به وب‌سایت این شرکت خبر داده‌اند؛

 تاکسی‌های بدون راننده تسلا راهی خیابان می‌شوند
۲۱ ساعت قبل / سایت تابناک

تاکسی‌های بدون راننده تسلا راهی خیابان می‌شوند

تسلا آزمایش نسخه‌های تولیدی Cybercab را در خیابان‌های عمومی آغاز کرده است.

 توضیح رئیس سازمان سنجش در خصوص قطع برق یکی از حوزه‌های امتحانی کنکور
۱۵ ساعت قبل / سایت تابناک

توضیح رئیس سازمان سنجش در خصوص قطع برق یکی از حوزه‌های امتحانی کنکور

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در خصوص قطع برق در یکی از حوزه‌های امتحانی روز گذشته، گفت: برای تکرار نشدن، تمام تمهیدات در نظر گرفته شده است.