قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایمنا / ۲۸ ساعت قبل

افت تولید فولاد چین زنگ خطر تقاضای صنعتی را به صدا درآورد

کاهش تولید فولاد چین در ژوئیه به پایین‌ترین سطح سال، نشانه تازه‌ای از ضعف تقاضای صنعتی و فشار بر اقتصاد این کشور است.
 افت تولید فولاد چین زنگ خطر تقاضای صنعتی را به صدا درآورد

به گزارش خبرگزاری ایمنا، تولید فولاد چین در ماه ژوئیه به پایین‌ترین سطح سال ۲۰۲۶ رسید؛ اتفاقی که بار دیگر توجه بازارهای جهانی را به وضعیت تقاضای صنعتی در بزرگ‌ترین اقتصاد آسیایی جلب کرده است. تحلیل رویترز نشان می‌دهد کاهش تولید فولاد با ضعف تقاضا در برخی بخش‌های مصرف‌کننده فولاد، به‌ویژه بخش ساختمان، ارتباط دارد.

اهمیت این موضوع از آنجا ناشی می‌شود که چین بزرگ‌ترین تولیدکننده و مصرف‌کننده فولاد جهان است. بنابراین تغییرات تولید این کشور می‌تواند بر قیمت سنگ‌آهن، زغال‌سنگ، محصولات فولادی و حتی بازارهای کالایی در دیگر کشورها اثر بگذارد.

کاهش تولید فولاد در حالی رخ داده که داده‌های اقتصادی ماه ژوئیه نیز تصویر چندان قدرتمندی از اقتصاد چین ارائه نکرده‌اند. رشد تولید صنعتی این کشور به ۴.۵ درصد کاهش یافته و فروش خرده‌فروشی نیز تنها ۰.۶ درصد افزایش داشته است؛ ارقامی که پایین‌تر از انتظارات بازار بودند.

یکی از مشکلات اصلی اقتصاد چین همچنان ضعف بخش مسکن و تقاضای داخلی است، کاهش فعالیت‌های ساختمانی به‌طورمستقیم مصرف فولاد را کاهش می‌دهد و حاشیه سود کارخانه‌های فولاد را تحت فشار قرار می‌دهد. در چنین شرایطی، تولیدکنندگان ممکن است برای کنترل هزینه‌ها و جلوگیری از زیان، تولید خود را کاهش دهند.

با این حال، کاهش تولید فولاد الزاماً به معنای سقوط اقتصاد چین نیست. بازار فولاد این کشور تحت تأثیر عوامل متعددی قرار دارد و دولت نیز سیاست‌هایی برای کنترل تولید و مدیریت ظرفیت صنعتی دنبال می‌کند. از این رو، بخشی از افت تولید می‌تواند ناشی از مدیریت عرضه باشد و نه صرفاً کاهش تقاضا.

با وجود این، همزمانی افت تولید فولاد با ضعف داده‌های صنعتی و خرده‌فروشی، توجه سرمایه‌گذاران را افزایش داده است. چین در سه‌ماهه دوم سال جاری رشد اقتصادی ۴.۳ درصدی را ثبت کرده و فشار برای اجرای سیاست‌های حمایتی بیشتر در اقتصاد این کشور افزایش یافته است.

برای بازار جهانی کالا، مسیر آینده اقتصاد چین اهمیت زیادی دارد. اگر تقاضای داخلی همچنان ضعیف بماند، قیمت مواد خام و چشم‌انداز صادرات کشورهای تولیدکننده ممکن است تحت فشار قرار گیرد. در مقابل، اجرای محرک‌های اقتصادی مؤثر می‌تواند بخشی از تقاضای صنعتی را احیا کند.

در مجموع، …




 عدم محدودیت ایمیدرو برای سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ معادن

عدم محدودیت ایمیدرو برای سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ معادن

رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اعلام کرد: این سازمان با هدف توسعه معادن در نقاط مختلف کشور به ویژه استان‌های با ظرفیت معدنی بالا، هیچ محدودیتی برای سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها ندارد.

 فیلترینگ چگونه اینترنت ایران را به «کفِ کیفیت» رساند؟ | رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک: ۹۰ درصد مردم ایران VPN دارند

فیلترینگ چگونه اینترنت ایران را به «کفِ کیفیت» رساند؟ | رئیس کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک: ۹۰ درصد مردم ایران VPN دارند

اقتصادنیوز:رئیس کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک، می‌گوید : فیلترینگ گسترده، استفاده از VPN را عمومی کرده و حالا سیاست‌گذار برای محدودکردن چند پلتفرم، عملاً با خطر اختلال یا قطع کل اینترنت روبه‌روست.

 ققنوس نفت برمی‌خیزد

ققنوس نفت برمی‌خیزد

آرمان امروز : آسیب‌های واردشده به بخشی از زیرساخت‌های صنعت نفت و گاز در جریان جنگ تحمیلی سوم، حدود ۲۳۰ میلیون مترمکعب در روز از ظرفیت تولید گاز کشور را از مدار خارج کرد؛ رخدادی که می‌توانست تأمین پایدار انرژی کشور را با چالشی جدی مواجه کند. این گزارش، روایت تلاش‌های گسترده صنعت نفت برای [ ]

 واردات خودروهای فوق‌لوکس و میلیاردی ربطی به سهمیه‌های جانبازی ندارد / خودروهای لوکس توسط تعداد محدودی از شرکت‌های دارای مجوز وارد می‌شوند

واردات خودروهای فوق‌لوکس و میلیاردی ربطی به سهمیه‌های جانبازی ندارد / خودروهای لوکس توسط تعداد محدودی از شرکت‌های دارای مجوز وارد می‌شوند

یک کارشناس صنعت خودروسازی گفت: واردات خودروهایی مانند لکسوس LX600، تویوتا لندکروزر، تویوتا پرادو، نیسان پاترول، مرسدس‌بنز S450، ب‌ام‌و ۷۳۵ و خودروهای مشابه، ارتباطی با مجوزهای جانبازی ۵۰، ۷۰ و ۷۰ ویژه ندارد.

 نفت؛ ثروت یا دام؟ هشدار بانک جهانی به اقتصادهای صادرکننده

نفت؛ ثروت یا دام؟ هشدار بانک جهانی به اقتصادهای صادرکننده

نفت و مواد خام می‌توانند برای کشورهای صادرکننده منبع ثروت باشند، اما اگر درآمدهای حاصل از رونق کالاهای پایه درست مدیریت نشوند، همین منابع به منشأ بی‌ثباتی اقتصادی تبدیل می‌شوند. بر اساس گزارش بانک جهانی، حدود دو سوم اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه و ۹۰ درصد کشورهای کم‌درآمد به صادرات کالاهای پایه وابسته‌اند. در این اقتصادها، افزایش قیمت نفت، فلزات و سایر کامودیتی‌ها معمولاً درآمد دولت و مخارج عمومی را بالا می‌برد؛ اما با سقوط قیمت‌ها، دولت نیز ناچار به کاهش هزینه‌ها می‌شود. نتیجه، سیاست مالی «موافق چرخه» و تشدید نوسانات اقتصادی است.

 وزیر صمت: تولید ۲.۳ میلیون خودرو و ۶۳ میلیون تن فولاد در شرایط جنگی

وزیر صمت: تولید ۲.۳ میلیون خودرو و ۶۳ میلیون تن فولاد در شرایط جنگی

محمد اتابک، وزیر صمت گفت: ما در این دو سال حدود دو میلیون و ۳۸۰ هزار دستگاه خودروی سواری، ۱۴۰ میلیون تن محصولات پتروشیمی، ۱۳۵ میلیون تن سیمان و قریب به ۶۳ می...

 اقتصاددانی که از مدل‌هایش برای توجیه سیاست‌های پوپولیستی استفاده می‌کند | چرا عجم‌اوغلو بی‌جهت ستایش می‌شود؟

اقتصاددانی که از مدل‌هایش برای توجیه سیاست‌های پوپولیستی استفاده می‌کند | چرا عجم‌اوغلو بی‌جهت ستایش می‌شود؟

اقتصادنیوز: اگر با اقتصاددانان صمیمی شوید ، ممکن است برخی از آنها جرات کنند نظر واقعی خود را درباره این غول اقتصادی بیان کنند. یکی از اقتصاددانان سرشناس با صراحت می‌گوید: «بخش زیادی از کار نظری او مفید است، اما او از مدل‌هایش برای توجیه سیاست‌های پوپولیستی استفاده می‌کند؛ سیاست‌هایی که پیش‌تر نیز امتحان شده و شکست خورده‌اند.»

 گزارش مجمع قاسم ۱۴۰۵ | سرمایه شرکت قاسم چند درصد بیشتر شد؟

گزارش مجمع قاسم ۱۴۰۵ | سرمایه شرکت قاسم چند درصد بیشتر شد؟

مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت قاسم ایران با نماد «قاسم» امروز پنج‌شنبه ۲۹ مردادماه ۱۴۰۵ با حضور ۷۹.۶۴ درصد از سهامداران برگزار شد. گزارش نبض بورس از این مجمع را...