قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایمنا / ۱ ساعت قبل

هنرمندان در مسیر بازگشت؛ از محسن نامجو تا فهرست ۱۰۰ چهره خارج‌نشین

بازگشت محسن نامجو پس از حدود ۲۰ سال، تنها یک خبر درباره یک خواننده نیست، این اتفاق در روزهای رخ داده که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از قرار گرفتن نام بیش از ۱۰۰ چهره فرهنگی، هنری و فکری خارج از کشور در فرایندهای مربوط به بازگشت خبر داده است.
 هنرمندان در مسیر بازگشت؛ از محسن نامجو تا فهرست ۱۰۰ چهره خارج‌نشین

به گزارش خبرگزاری ایمنا، روز پنجشنبه بود که خبر بازگشت محسن نامجو، خواننده ایرانی به کشور در صدر اخبار موسیقی قرار گرفت، خواننده و آهنگسازی که پس از نزدیک به دو دهه زندگی در خارج از کشور، به ایران بازگشته است.

نامجو پیش از بازگشت از پایان یافتن غربت سخن گفته و بازگشت خود را تصمیمی دانسته که بیش از هر چیز به دلتنگی برای وطن، خانواده و دوستانش مربوط بوده است، اما اهمیت این خبر فقط در بازگشت یک خواننده شناخته‌شده خلاصه نمی‌شود. درست در همین روزها، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از مسیری سخن گفته که می‌تواند دامنه این بازگشت‌ها را گسترده‌تر کند.

صالحی اعلام کرده است که وزارت فرهنگ، فهرست‌هایی شامل نام بیش از ۱۰۰ چهره فرهنگی، هنری و فکری خارج از کشور را به مجموعه‌های مرتبط با بازگشت ایرانیان ارائه کرده است.

به گفته وزیر فرهنگ، این موضوع تنها به اقامت دائمی در ایران محدود نمی‌شود؛ بلکه قرار است شکل‌های مختلف حضور ایرانیان خارج از کشور از سفر کوتاه‌مدت گرفته تا حضور و فعالیت طولانی‌تر، امکان‌پذیر شود، این نکته شاید مهم‌ترین بخش سخنان وزیر فرهنگ باشد؛ چراکه «بازگشت» الزاماً به معنای بستن چمدان در کشور مقصد و اقامت همیشگی در ایران نیست. ممکن است یک هنرمند برای اجرای یک برنامه بیاید، دیگری برای دیدار خانواده، فردی برای همکاری فرهنگی و دیگری برای ادامه زندگی.

در واقع، آنچه مطرح شده، باز شدن مسیر ارتباط هنرمندان ایرانی خارج از کشور با فضای فرهنگی داخل است. بازگشت هنرمند، فقط بازگشت یک چهره نیست، چرا که سال‌ها مهاجرت هنرمندان، بخشی از …



 داستان بازگشت نامجو
۱۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

داستان بازگشت نامجو

خبر بازگشت محسن نامجو خواننده به ایران در آخرین روز هفته مورد توجه قرار گرفت. او ابتدا فیلمی منتشر کرد و گفت این ویدئو زمانی دیده می‌شود که یا در پرواز تهران است یا به خاک ایران رسیده است. نامجو با اشاره به مصاحبه اخیرش با ‌سایت «بیلبورد» توضیح داد که بعد از سال‌ها زندگی در غربت، به مرحله‌ای از زندگی رسیده که دیگر برایش تفاوت چندانی ندارد بتواند در ایران فعالیت موسیقی و فرهنگی داشته باشد یا نه.

 سایه مرگ بر زندگی نویسنده بزرگ
۱۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

سایه مرگ بر زندگی نویسنده بزرگ

رمان «سکوت خود را به تو تقدیم می‌کنم» آخرین نوشته ماریو بارگاس یوسا، برنده جایزه نوبل ادبی در سال ۲۰۲۳، به زبان اسپانیایی منتشر شد. نویسنده‌اش به‌درستی پیش‌بینی کرده بود که این آخرین رمان او خواهد بود. همین اتفاق هم افتاد و او سال گذشته در ۸۹سالگی درگذشت. سایت ادبی «منتال فراست» به مناسبت انتشار این رمان به زبان انگلیسی نوشت: «شاید نگارش این کتاب در سایه نزدیک شدن مرگ نویسنده به پایان رسیده باشد، اما هیچ‌گونه فضای تلخ یا مرگ‌اندیشانه‌ای در آن دیده نمی‌شود؛ بلکه این اثر، نامه‌ای عاشقانه و منحصربه‌فرد خطاب به زادگاه بارگاس یوسا و به‌ویژه موسیقی کشور پرو است. قهرمان آرمان‌گرا و تا حدی عجیب‌وغریب رمان، روزنامه‌نگار حوزه موسیقی به نام «تونیو آزپیلکوئتا» است. تونیو همواره آرزو داشت استاد موسیقی پرو شود اما در آغاز داستان، با تدریس در یک مدرسه دخترانه و نوشتن مقاله برای مجلات تخصصی، درآمدی ناچی …

 تهیه فهرست ۱۰۰ نفری نام‌آوران خارج‌نشین برای بازگشت به ایران
۱۲ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

تهیه فهرست ۱۰۰ نفری نام‌آوران خارج‌نشین برای بازگشت به ایران

آرمان امروز : وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه ایرانیان خارج از کشور در شرایط سخت اخیر در کنار وطن ایستادند، تاکید کرد: جایگاه همه ایرانیان محترم است، مگر کسانی که در کنار دشمنان ایران قرار می‌گیرند. او همچنین از تهیه فهرست نام‌آوران خارج‌نشین توسط وزارت فرهنگ و تلاش‌هایی برای فراهم شدن [ ]

 زیرساخت‌های سینمایی را توسعه و تنوع اکران را افزایش دادیم
۳ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

زیرساخت‌های سینمایی را توسعه و تنوع اکران را افزایش دادیم

به مناسبت دومین سال فعالیت دولت چهاردهم، به سراغ رائد فریدزاده، رئیس سازمان سینمایی رفتیم تا درباره مهم‌ترین مسائل و اولویت‌های سینمای ایران در این دوره گفت‌وگو کنیم.

 مرمت‌گر وفـاق در رواق فرهنـگ
۳ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

مرمت‌گر وفـاق در رواق فرهنـگ

با تکمیل دومین سال فعالیت دولت چهاردهم، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از آن دستگاه‌هایی است که کارنامه‌اش را باید نه در شرایط عادی، بلکه در دل یکی از دشوارترین برهه‌های اخیر کشور مورد بازخوانی قرار داد.

 میراث پیامبر برای امروز
۳۹ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

میراث پیامبر برای امروز

هر نسلی از مسلمانان با این پرسش روبه‌رو است که چگونه می‌توانیم میراث پیامبر(ص) را حفظ کنیم؟ این پرسش پاسخ‌های درست متعددی دارد: تأسی به سیره عبادی ایشان، ایمان به وحی الهی، تلاوت قرآن و تکریم اهل بیت(ع). برای یافتن بهترین پاسخ به این پرسش، طرح پرسشی دیگر راهگشا خواهد بود: خودِ پیامبر(ص) چه چیزی را میراث خویش می‌دانست؟



مسیر بازگشت
سایت هم میهن

مسیر بازگشت

به هر هنرمند یا هر اهل فکر و اندیشه‌ای که مغلوب این فضا نشود و راه بازگشت به کشور خود را در پیش گیرد، باید تبریک و خوش‌آمد گفت.
سایت فرارو

چرا گریه و زاری در سریال «کوری» زیاد است؟

آینده سینمای ایران از همین‌جا آغاز می‌شود
سایت ایران آنلاین

آینده سینمای ایران از همین‌جا آغاز می‌شود

انجمن سینمای جوانان ایران، به‌ عنوان یکی از ریشه‌دارترین مؤسسات سینمایی کشور، نهادی برای فرداست؛ جایی که فیلمسازان جوان اولین تجربه‌های جدی خود را به دست می‌آورند، نگاهشان را پیدا می‌کنند و گاه اولین قدم‌های مسیری را برمی‌دارند که سال‌ها بعد به بخشی از جریان فرهنگساز فیلم‌های کوتاه و بلند سینمای ایران تبدیل می‌شود.
چرا محسن نامجو به وطن برگشت؟ | گذشته پشت مرز نمی‌ماند
سایت رویداد‌ ۲۴

چرا محسن نامجو به وطن برگشت؟ | گذشته پشت مرز نمی‌ماند

محسن نامجو بازگشته است و هرکس روایت خودش را از این بازگشت دارد. سلطنت‌طلبان او را متهم می‌کنند که پاداش حملاتش به این جریان را گرفته و تندرو‌های داخلی آن را نشانه رأفت نظام جمهوری اسلامی می‌دانند. محسن نامجو قطعا مثل قیصر در میادین شبانه آواز نخواهد خواند؛ او صاحب یک پرنسیب سیاسی است اما اولین کنسرت احتمالی اش در وطن، نبرد میان این روایت ها خواهد بود.
روزنامه آرمان امروز

تهیه فهرست ۱۰۰ نفری نام‌آوران خارج‌نشین برای بازگشت به ایران

سایت فرارو

اشک‌ و بی‌قراری مادر اکبر عبدی در روز تولد سلطان کمدی ایران