قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایمنا / ۱۴۰۵/۰۵/۲۱

شجاعت حسنی؛ وقتی صلح از جنگیدن دشوارتر می‌شود

آیت‌الله حائری شیرازی با تشبیه دو جلوه از شجاعت حسینی و حسنی به کتاب‌هایی با خط درشت و خط ریز، تأکید می‌کرد که شجاعت امام حسین(ع) آشکار است، اما شجاعت امام حسن(ع) در لایه‌های عمیق‌تر تاریخ و حکمت نهفته است.
 شجاعت حسنی؛ وقتی صلح از جنگیدن دشوارتر می‌شود

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله محی‌الدین حائری شیرازی در تبیین شجاعت امام حسن مجتبی(ع)، نگاه رایج به مفهوم دلیری را ناکافی می‌دانست و بر این باور بود که شجاعت فقط در حضور در میدان نبرد، شمشیر کشیدن و مقابله آشکار با دشمن معنا پیدا نمی‌کند. گاه انسان برای انتخاب راه درست، باید از قضاوت مردم، طعنه‌ها و حتی برچسب «ترس» عبور کند و این همان شجاعت بزرگی است که در تصمیم امام حسن مجتبی(ع) جلوه‌ای عمیق و تاریخی پیدا کرد.

او می‌گفت: «شجاعت بزرگ این است که انسان نترسد از اینکه به او بگویند ترسید.» این جمله، دریچه‌ای برای فهم یکی از مهم‌ترین ابعاد شخصیت امام حسن(ع) است. بسیاری از انسان‌های دلیر، شاید از دشمن و خطر هراسی نداشته باشند، اما از داوری مردم می‌ترسند؛ از اینکه تصمیمشان ضعف تعبیر شود، از اینکه دیگران آنان را ترسو بدانند و از اینکه در نگاه ظاهربینان، جایگاهشان آسیب ببیند.

در چنین موقعیتی، انتخاب راه حق دشوارتر می‌شود؛ زیرا انسان باید میان رضایت مردم و تکلیف الهی، میان هیاهوی افکار عمومی و حقیقت شرایط زمانه، دست به انتخاب بزند. امام حسن مجتبی(ع) در چنین میدان سختی ایستاد؛ میدانی که سلاح اصلی آن، بصیرت، صبر، حکمت و بی‌اعتنایی به قضاوت‌های سطحی بود.

آیت‌الله حائری شیرازی تأکید داشت که میان شجاعت امام حسن(ع) و امام حسین(ع) تفاوتی وجود ندارد. هر دو امام، در اوج شجاعت، ایستادگی و وفاداری به دین خدا قرار دارند؛ اما تفاوت در شرایط و میدان ظهور این شجاعت است. امام حسن(ع)، امام زمان خویش بود و تصمیم او نیز باید در چارچوب پیچیده و دشوار همان روزگار فهمیده شود.

به بیان او، امام حسن(ع) امام امام حسین(ع) بود و امام، شجاع‌تر از همه مردم عصر خویش است. این تعبیر، نشان می‌دهد که نمی‌توان صلح امام حسن(ع) را جدای از جایگاه امامت، شرایط اجتماعی و سیاسی دوران ایشان و مسئولیت سنگین حفظ حقیقت اسلام تحلیل کرد. صلح، در این معنا، عقب‌نشینی از آرمان‌ها نبود؛ بلکه انتخابی حکیمانه برای حفظ جبهه حق و رسوا ساختن چهره واقعی دشمن بود.

آیت‌الله حائری …





 حضور غافلگیر کننده رایان سرلک در تولید یک برنامه پرطرفدار و نوستالژیک | پسر جانشین پدر شد
۹ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

حضور غافلگیر کننده رایان سرلک در تولید یک برنامه پرطرفدار و نوستالژیک | پسر جانشین پدر شد

تولید سری جدید برنامه «صبح جمعه با شما» با حضور جمعی از هنرمندان باسابقه و چهره‌های جوان عرصه هنر آغاز شد.

 موافقت قطر با حضور تیم کارشناسی ایران برای دیدار با خلبانان اسیر - تسنیم
۳ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

موافقت قطر با حضور تیم کارشناسی ایران برای دیدار با خلبانان اسیر - تسنیم

سردار باقرزاده از موافقت قطر برای ملاقات تیم کارشناسی ایران با خلبان‌های اسیر کشورمان خبر داد.

 فیلم پسر حاتمی کیا به خاطر امیر جدیدی توقیف می شود؟ | ببینید
۲ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

فیلم پسر حاتمی کیا به خاطر امیر جدیدی توقیف می شود؟ | ببینید

تهیه‌کننده فیلم سینمایی «اسکورت» که در جشنواره فجر سال گذشته رونمایی شد، با بیان اینکه این فیلم در چارچوب مقررات و مجوزهای مربوطه ساخته شده است، از تلاش برای اکران نسخه باکیفیت‌تر «اسکورت» تا هفته آینده خبر داد.

 یک سریال محبوب از دوره رضاخان شروع شد | ببینید
۷ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

یک سریال محبوب از دوره رضاخان شروع شد | ببینید

قصه فصل جدید «کارآگاه علوی» با بازی بهنام تشکر و کیوان ساکت‌اوف از اواسط مقطع سال ۱۳۱۹ آغاز می‌شود؛ جایی که پرونده‌های جنایی و معمایی، کارآگاه علوی را در دل وقایع سیاسی و اجتماعی سال‌های پایانی پهلوی اول و آغاز دوره‌ای تازه از تاریخ ایران قرار می‌دهند.

 شرایط برای اکران «خواب‌نما» مناسب نبود/ مشکلات سینما ریشه در بیرون از سینما دارد | مجموعه رسانه ای صبا
۷ ساعت قبل / سایت صبانیوز

شرایط برای اکران «خواب‌نما» مناسب نبود/ مشکلات سینما ریشه در بیرون از سینما دارد | مجموعه رسانه ای صبا

ناصر ارباب/صبا، فیلم سینمایی «خواب‌نما» به نویسندگی و کارگردانی رضا مقصودی و تهیه‌کنندگی بهمن کامیار، پس از حدود دو سال از زمان تولید، این روزها در سینماهای کشور روی پرده است. این فیلم که در سال ۱۴۰۳ ساخته شده، در نهایت در سال ۱۴۰۵ به سبد اکران سینماها رسید. «خواب‌نما» یک کمدی با محوریت یک

 وقتی بلیت یک تئاتر ارکسترال هم‌قیمت چند روز زندگی است/ «آرش»؛ روایتی از یک قهرمان مردمی با بلیت‌های غیرمردمی
۱ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

وقتی بلیت یک تئاتر ارکسترال هم‌قیمت چند روز زندگی است/ «آرش»؛ روایتی از یک قهرمان مردمی با بلیت‌های غیرمردمی

برنا- گروه فرهنگ و هنر: تئاتر ارکسترال «آرش» هنوز روی صحنه نرفته، اما قیمت بلیت‌هایش دوباره یک پرسش قدیمی را زنده کرده است؛ تئاتر امروز برای مردم اجرا می‌شود...