قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۱ ساعت قبل

سفیر ایران در عشق‌آباد: اقدامات میدانی برای نجات محیط زیست خزر از حجم آسیب‌ها عقب‌تر است

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان با اعتقاد به اینکه با وجود تجاوز نظامی آمریکایی-صهیونیستی به کشورمان و اعمال محاصره اقتصادی، روابط رو به رشد ایران و ترکمنستان در مسیر مناسب خود در حال حرکت است، گفت: یکی از مهمترین موضوعات مورد گفت‌وگوی طرفین مسائل مربوط به رژیم حقوقی دریای خزر است که در قالب مشورت‌های دوجانبه مسئولان خزر و یا نهادهای دولتی ذی‌ربط ادامه دارد.
 سفیر ایران در عشق‌آباد: اقدامات میدانی برای نجات محیط زیست خزر از حجم آسیب‌ها عقب‌تر است

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

به گزارش ایسنا، ایران و ترکمنستان به عنوان دو کشور بسیار مهم به لحاظ سیاسی و در چارچوب تعاملات همسایگی و به ویژه موقعیت جغرافیایی و ژئواکونومیک ظرفیت‌های گسترده‌ای برای تقویت همکاری در حوزه‌های حمل و نقل، ترانزیت، تجارت، انرژی و حوزه دریای خزر دارند.

ایران بعد از روسیه بیشترین حجم مبادلات تجاری را در بین کشورهای حوزه خزر با ترکمنستان داراست. خط راه‌آهن تاجان- مشهد- سرخس، خط لوله گاز ۱۳۹ میلیون دلاری کورپیه-کردکوی در غرب ترکمنستان و سد دوستی در جنوب این کشور طی فرآیند یک همکاری اقتصادی ساخته شد. سمت چپ تصویر: سفیر ایران در ترکمنستان 

در سال ۲۰۲۱ قرارداد سه جانبه سواپ در حاشیه اجلاس سازمان همکاری‌ اقتصادی (اکو) با حضور رئیس‌جمهور وقت ایران و الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان و وزیران نفت دو کشور امضا شد که براساس آن ایران با سواپ (ترانزیت) 2 میلیارد مترمکعب گاز سالانه ترکمنستان به آذربایجان از طریق خاک ایران توافق کرد. این گاز از مسیر ایران به جمهوری آذربایجان ترانزیت خواهد شد. هم‌چنین ایران گاز مصرفی مورد نیاز خود در پنج استان شمالی کشورش را نیز از حق انتقال این گاز برداشت خواهد کرد.

یکی دیگر از مهمترین موضوعات کاری میان ایران و ترکمنستان رایزنی های دو جانبه درباره دریای خزر و نحوه بهره‌برداری و استفاده از آن براساس کنوانسیون آکتائو است که تاکنون دو کشور در این زمینه گفت‌وگوهایی داشته و معتقدند برای نجات خزر باید اقدامات مهم و راهبردی در دستور کار قرار گیرد.

با توجه به نوع همکاری‌های دو کشور جای سوال است که آیا تحولات اخیر منطقه‌ای در روابط و تعاملات ایران و ترکمنستان تاثیرگذار بوده است یا خیر؟ باید دید این دو کشور همسایه چه برنامه‌ها و راهبردهایی را در شرایط کنونی در نظر دارند. سفیر ایران در ترکمنستان در این رابطه در گفت‌وگویی مکتوب با ایسنا به بررسی آخرین تحولات میان دو کشور به ویژه در رابطه با تعاملات تجاری، اقتصادی پرداخت.  …




 اخبار جدید

 نیویورک تایمز: ایران در مقابله با آمریکا اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده است
۵۴ دقیقه قبل / خبرگزاری ایرنا

نیویورک تایمز: ایران در مقابله با آمریکا اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده است

تهران - ایرنا - نشریه نیویورک تایمز بر اساس گزارش‌های اطلاعاتی آمریکا اعلام کرد که ایران با توجه به توانایی خود در مقابله با آمریکا، اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده است.

 ترامپ عصبانیتش از جنگ را اینگونه خالی کرد
۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

ترامپ عصبانیتش از جنگ را اینگونه خالی کرد

در پی شدت گرفتن انتقادها از رئیس‌جمهور آمریکا دونالد ترامپ بابت جنگ‌افروزی علیه ایران، او امروز جمعه به شدت منتقدانش را آماج حملات لفظی قرار داد.

 هواداران پرسپولیس تیم را به اورونوف نباید بفروشند! | فقط به یک دلیل سه امتیاز دربی را نگرفتیم
۲۰ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

هواداران پرسپولیس تیم را به اورونوف نباید بفروشند! | فقط به یک دلیل سه امتیاز دربی را نگرفتیم

امیرحسین فشنگچی از تصمیم مهدی تارتار برای جذب بازیکنان گل‌گهر دفاع کرده و معتقد است خریدهای پرسپولیس تاکنون عملکرد مثبتی داشته‌اند.

 پیشنهاد استقرار بمب اتمی آمریکا در این کشور | واکنش به یک پیشنهاد خطرناک
۴۹ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

پیشنهاد استقرار بمب اتمی آمریکا در این کشور | واکنش به یک پیشنهاد خطرناک

پیشنهاد جنجالی فرانسه برای استقرار جنگنده‌های حامل سلاح هسته‌ای در مرزهای شرقی اروپا و حمایت اولیه ریاست‌جمهوری لهستان از دریافت تسلیحات تاکتیکی آمریکا، ورشو را تا یک‌قدمی تبدیل شدن به خط مقدم نبرد اتمی پیش برد.

 نه ملوان و نه فجر؛ مقصد شوکه کننده برای علیرضا بیرانوند
۲۳ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

نه ملوان و نه فجر؛ مقصد شوکه کننده برای علیرضا بیرانوند

مدیران فدراسیون فوتبال تلاش شدیدی دارند تا علیرضا بیرانوند تا دی‌ماه و بازی‌های جام ملت‌های آسیا سرباز نشود اما شاید اگر بحث سربازی او جدی شود او چاره ای جز اینکه به تیم نیروی زمینی در لیگ یک برود نداشته باشد.

 روزگار ناملایم ماهیگیران اسپندان
۲ ساعت قبل / روزنامه شرق

روزگار ناملایم ماهیگیران اسپندان

«آقا‌بزرگ» تا کمر در رودخانه است، با لباس‌های سر‌تا‌پا مشکی و دستکش‌های کهنه‌ای که از روی مچ تا ساعد با کلاف سیاه بافته شده است. لبه تور را محکم چنگ زده و بی‌حرکت ایستاده است. آسمان سرتا‌سر ابر سیاه کشیده و هوهوی باد در برگ درختان بلند سپیدار می‌پیچد.

شنبه ۱۴ شهریور ۱۴۰۵ - 5 September 2026