قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۱ ساعت قبل

رمزگشایی از بزرگ‌ترین نیروگاه سیکل ترکیبی ایران/ نبض برق ‌پرقدرت‌تر شد - تسنیم

بزرگ‌ترین نیروگاه سیکل ترکیبی کشور در غرب ایران ظرفیت تولید برق غرب را افزایش و مصرف سوخت را کاهش می‌دهد.
 رمزگشایی از بزرگ‌ترین نیروگاه سیکل ترکیبی ایران/ نبض برق ‌پرقدرت‌تر شد - تسنیم

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

استانها

‌خبرگزاری تسنیم ـ صفورا بیاتی| در روزهایی که هر مگاوات برق برای شبکه کشور اهمیت دارد، توسعه ظرفیت تولید فقط به معنای ساخت نیروگاه‌های جدید نیست؛ گاهی می‌توان بدون ساخت یک نیروگاه تازه، از همان سوخت قبلی برق بیشتری گرفت. نیروگاه سیکل ترکیبی دالاهو در کرمانشاه حالا نمونه‌ای از همین رویکرد است؛ مجموعه‌ای که با راه‌اندازی بخش بخار، حدود 290 مگاوات به ظرفیت تولید خود اضافه کرده و ظرفیت آن به حدود 912 مگاوات رسیده است.

در هفته دولت، عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو، برای افتتاح بخش بخار نیروگاه دالاهو به کرمانشاه رفت؛ پروژه‌ای که اهمیت آن فقط در اضافه شدن یک واحد جدید به شبکه برق خلاصه نمی‌شود.

نیروگاه دالاهو در کیلومتر 60 محور کرمانشاه ـ اسلام‌آباد غرب قرار دارد و پیش از این با دو واحد گازی، هر کدام با ظرفیت حدود 310 مگاوات، برق تولید می‌کرد. با راه‌اندازی بخش بخار، نزدیک به 290 مگاوات دیگر به ظرفیت این نیروگاه افزوده شد تا ظرفیت نهایی مجموعه به حدود 912 مگاوات برسد.

اما داستان دالاهو از جایی جذاب‌تر می‌شود که بدانیم این 290 مگاوات قرار نیست با مصرف یک منبع سوخت مستقل به دست بیاید.

وقتی گرمای خروجی دوباره برق تولید می‌کند

در یک نیروگاه گازی، گاز طبیعی در محفظه احتراق می‌سوزد و انرژی حاصل از آن توربین گاز را به حرکت درمی‌آورد. توربین نیز ژنراتور را می‌چرخاند و برق تولید می‌شود، اما پس از این فرآیند، کار تمام نشده است.

گازهای خروجی توربین همچنان دمای بسیار بالایی دارند و اگر نیروگاه به‌صورت سیکل ساده فعالیت کند، بخش مهمی از این انرژی حرارتی از دست می‌رود،  اینجاست که بخش بخار نیروگاه دالاهو وارد مدار می‌شود.

حرارت گازهای خروجی به بویلر بازیافت حرارت منتقل می‌شود و بدون آنکه سوخت تازه‌ای برای تولید بخار مصرف شود، آب را به بخار با فشار و دمای بالا تبدیل می‌کند. این بخار سپس توربین بخار را به حرکت درمی‌آورد و توربین نیز برق بیشتری تولید می‌کند، در واقع، بخش بخار دالاهو از انرژی‌ای استفاده می‌کند که در یک نیروگاه گازی معمولی می‌توانست بخشی از آن به هدر برود.

تفاوت اصلی نیز همین‌جاست؛ به جای اینکه برای افزایش تولید برق، یک نیروگاه گازی جدید ساخته شود، از ظرفیت انرژی موجود در فرآیند تولید قبلی استفاده می‌شود.

290 مگاوات برق بیشتر با سوخت کمتر …




 اخبار جدید

 سناتور دموکرات: «جنگ انتخابی» ترامپ علیه ایران یک شکست کامل بود
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

سناتور دموکرات: «جنگ انتخابی» ترامپ علیه ایران یک شکست کامل بود

مارک وارنر، سناتور دموکرات، شش ماه پس از آغاز آنچه او «جنگ انتخابی» ترامپ خوانده، بار دیگر از عملکرد او انتقاد کرد.

 گام بلند بانک تجارت در حمایت از کار و تولید با مشارکت در «طرح ملی همگام» و معرفی محصول «ستام تامین»
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

گام بلند بانک تجارت در حمایت از کار و تولید با مشارکت در «طرح ملی همگام» و معرفی محصول «ستام تامین»

تفاهمنامه همکاری مشترک بانک تجارت، بانک رفاه و سازمان تامین اجتماعی با عنوان «ائتلاف اجتماعی برای آینده کار و تولید» به‌منظور تسهیل مدیریت بدهی‌ها و فرآیندهای مالی کارفرمایان و تقویت زنجیره تأمین مالی با حضور دکتر میدری وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی منعقد شد.

 سهمیه بنزین کدام خودروها قطع می‌شود؟
۳۰ دقیقه قبل / سایت اعتماد آنلاین

سهمیه بنزین کدام خودروها قطع می‌شود؟

خودروهای سواری بالای ۲۰ سال و وانت‌های بالای ۱۵ سال در صورت اسقاط نشدن، سهمیه بنزین یارانه‌ای خود را از دست می‌دهند

 دفتر و مداد هم لاکچری شد؛ جهش ۱۰۰ درصدی قیمت لوازم‌التحریر در آستانه مهر
۳۴ دقیقه قبل / سایت اقتصادنیوز

دفتر و مداد هم لاکچری شد؛ جهش ۱۰۰ درصدی قیمت لوازم‌التحریر در آستانه مهر

اقتصادنیوز: جهش ۵۰ تا ۱۰۰درصدی قیمت نوشت‌افزار، در کنار ابهام در برگزاری حضوری مدارس در سال تحصیلی جدید، بازار لوازم‌التحریر را دچار رکود کرده است.

 نفتکش غول پیکر در تنگه هرمز منفجر شد!
۲۸ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

نفتکش غول پیکر در تنگه هرمز منفجر شد!

نفتکش غول‌پیکر سعودی «سیدر» هنگام عبور از تنگه هرمز هدف ۳ پرتابه قرار گرفت. این نفتکش با ظرفیت حمل ۲ میلیون بشکه نفت خام، در مسیر جنوبی تنگه هرمز دچار حادثه شد.

 پزشکیان: اگر آمریکا به تفاهم‌نامه بازگردد، ما هم به آن عمل خواهیم کرد + فیلم
۱۳ دقیقه قبل / خبرگزاری دانشجو

پزشکیان: اگر آمریکا به تفاهم‌نامه بازگردد، ما هم به آن عمل خواهیم کرد + فیلم

رئیس‌جمهور گفت: ما به همان تفاهم‌نامه‌ای پایبند هستیم که امضا کرده‌ایم؛ اگر آمریکا به همان تفاهم‌نامه بازگردد، ما هم به آن عمل خواهیم کرد.

سه شنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۵ - 1 September 2026