قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۵۷ دقیقه قبل

205 شب حضور مردم؛ وقتی جمهوریت در میدان آزموده می‌شود - تسنیم

اکنون که بیش از 200 شب از آغاز این حضورها گذشته است، مسئله اصلی دیگر فقط شروع حضور نیست؛ بلکه استمرار آن است.
 205 شب حضور مردم؛ وقتی جمهوریت در میدان آزموده می‌شود - تسنیم

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

سیاسی

گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم- یکی از مهم‌ترین مفاهیمی که از نخستین روزهای شکل‌گیری جمهوری اسلامی در ادبیات سیاسی آن تکرار شده، «مردم» است؛ مردمی که در انقلاب 1357 نقش تعیین‌کننده داشتند، در نخستین همه‌پرسی پس از انقلاب درباره نوع نظام سیاسی رأی دادند و در دهه‌های بعد نیز در انتخابات، راهپیمایی‌ها، دفاع مقدس و سایر بزنگاه‌های سیاسی و اجتماعی در صحنه حضور یافتند.

در همه‌پرسی فروردین 1358، بر اساس نتایج اعلام‌شده، 98.2 درصد شرکت‌کنندگان به جمهوری اسلامی رأی «آری» دادند. امام خمینی نیز در سخنرانی خرداد همان سال بر عبارت مشهور «میزان، رأی ملت است» تأکید کرد و رأی مردم را مبنای مشروعیت نمایندگی سیاسی دانست.

اکنون پس از چند دهه، جنگ و بحران امنیتی بار دیگر موضوع «مردم» را به مرکز بحث درباره جمهوری اسلامی بازگردانده است؛ با این تفاوت که این‌بار مسئله تنها مشارکت انتخاباتی نیست، بلکه سخن از حضور اجتماعی در شرایط جنگ، دفاع از کشور، تحمل فشار اقتصادی و حفظ انسجام جامعه است.

از انقلاب تا جنگ؛ مردم به‌عنوان پایه جمهوری اسلامی …




دوشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۵ - 21 September 2026