قیمت طلا امروز




 سایت رویداد‌ ۲۴ / ۱۴۰۵/۰۶/۱۱

آیا واقعا خودمان انتخاب می‌کنیم؟ | مهندسی رضایت؛ وقتی خواست مردم ساخته می‌شود

ما رأی می‌دهیم، خرید می‌کنیم، خبرها را باور یا رد می‌کنیم و تصور می‌کنیم مجموعه این انتخاب‌ها محصول اراده خود ماست. اما از ادوارد برنیز و تبلیغات قرن بیستم تا شبکه‌های اجتماعی و الگوریتم‌های امروز، صنعت عظیمی برای شکل‌دادن به همین «انتخاب آزاد» ساخته شده است؛ صنعتی که قدرتش نه در وادارکردن مردم، بلکه در متقاعدکردن آنهاست که خواستِ ساخته‌شده، خواست خودشان است.
 آیا واقعا خودمان انتخاب می‌کنیم؟ | مهندسی رضایت؛ وقتی خواست مردم ساخته می‌شود

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

رویداد۲۴ | علیرضا نجفی- مردم از کجا می‌فهمند چه چیزی را باید بخواهند، از چه چیزی بترسند و چه روایتی را دربارهٔ جهان بپذیرند؟ آیا «افکار عمومی» صدایی است که خودبه‌خود از دل جامعه برمی‌خیزد، یا محصول شبکه‌ای از رسانه‌ها، نهادها، صاحبان سرمایه، دولت‌ها و زبان تبلیغات است؟

این پرسش از آن رو مهم است که دموکراسی بر داوری شهروندان بنا می‌شود. رأی‌دهنده، مصرف‌کننده، مخاطب خبر و عضو جامعه باید بتواند میان روایت‌ها و منافع متعارض داوری کند. اما داوری مستقل زمانی ممکن است که شخص بداند تصویر‌هایی که هر روز پیش چشم او می‌نشینند، چگونه انتخاب و ساخته شده‌اند. «مهندسی رضایت» نامی است برای همین فرایند پیچیده: سامان‌دادن افکار، احساس‌ها و انتخاب‌های جمعی به شیوه‌ای که مردم، خواستی را که در شکل‌گیری‌اش دست‌های پنهان بسیار دخیل بوده‌اند، خواست خود بپندارند. …




 اخبار جدید

 هشدار رئیس کمیسیون بهداشت مجلس درباره مشکلات دارو و معیشت مردم
۱۷ ساعت قبل / سایت خبرفوری

هشدار رئیس کمیسیون بهداشت مجلس درباره مشکلات دارو و معیشت مردم

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط کنونی مردم در حوزه دارو و معیشت با مشکلات جدی مواجه‌اند و همه مسئولان و نمایندگان مجلس باید در چارچوب وظایف خود برای کاهش این مشکلات تلاش کنند.

 مرگ دو خواهر خردسال بر اثر نیش مار در روستای سراوان
۱۵ ساعت قبل / سایت تابناک

مرگ دو خواهر خردسال بر اثر نیش مار در روستای سراوان

دو خواهر خردسال در یکی از روستاهای سراوان بر اثر گزش سیه‌مار که میان پتوها پنهان شده بود، جان خود را از دست دادند.

 خانه ریزها می توانند به واحد مسکونی تبدیل شوند
۳ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

خانه ریزها می توانند به واحد مسکونی تبدیل شوند

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری تهران درباره طرح «خانه‌ریز» گفت: خانه‌ریزداران پروژه فجر در صورت رسیدن سرمایه‌شان به ارزش یک واحد، در اولویت تملک آن قرار می‌گیرند.

 تصادف وحشتناک در جاده ساوه - همدان+جزییات
۳ ساعت قبل / سایت تابناک

تصادف وحشتناک در جاده ساوه - همدان+جزییات

سرپرست روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: شمار جانباختگان برخورد شاخ‌به‌شاخ ۲ خودروی سواری پژو و پراید در محور قدیم ساوه - همدان به هشت نفر رسید.

 زمان اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری ۱۴۰۵
۶ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

زمان اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری ۱۴۰۵

معاون سازمان سنجش آموزش کشور درباره زمان اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری ۱۴۰۵ گفت: براساس برنامه زمان بندی نتایج اولیه تا ۱۰ روز آینده در نیمه اول مهرماه اعلام می‌شود.

 کمردرد؛ از یک درد شایع تا بیماری‌ای که نباید نادیده گرفته شود
۳۶ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

کمردرد؛ از یک درد شایع تا بیماری‌ای که نباید نادیده گرفته شود

کمردرد یکی از شایع‌ترین مشکلات جسمی در جوامع امروزی است؛ دردی که علاوه بر تأثیر مستقیم بر کیفیت زندگی افراد، یکی از مهم‌ترین علل غیبت از محل کار نیز به شمار می‌رود.

جمعه ۳ مهر ۱۴۰۵ - 25 September 2026