به گزارش اقتصادنیوز، حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در گفتوگو با برنامه «گفتوگوی استراتژیک» باشگاه سیاستمداران اکوایران، با اشاره به جنگ اخیر و فشارهای واردشده به ایران اظهار کرد: علیرغم سهمگین بودن ضرباتی که به ایران وارد شد، کشور سرپا ماند و تا آخرین لحظات توان پاسخگویی خود را حفظ کرد.
وی افزود: فشارها به اندازهای سنگین بود که حتی برخی متحدان ایران در مقطعی در حال بررسی این موضوع بودند که چه کسی یا چه نظامی جایگزین نظام فعلی ایران خواهد شد، اما ایران توانست این مرحله سخت را پشت سر بگذارد.
مرعشی، امضای قرارداد ۱۴ مادهای را اوج موفقیت ایران در عرصه دیپلماسی دانست و گفت: ایران توانست در یک جنگ نامتقارن از خود دفاع کند و دشمن را به نقطهای برساند که وارد مذاکره شود و در نهایت متنی میان دو طرف آماده و بهصورت مجازی توسط دو رئیسجمهور امضا شود.
وی تصریح کرد: نباید دوباره دیپلماسی را با میدان جنگ جابهجا میکردیم. اقدامی که در جنوب تنگه هرمز انجام شد، بار دیگر فضا را از دیپلماسی به سمت جنگ برد، در حالی که اکنون مجدداً دیپلماسی در حال جایگزین شدن با جنگ است.
این فعال سیاسی ادامه داد: اولین کاری که مسئولان جمهوری اسلامی باید انجام دهند، خارج کردن کشور از وضعیت «نه جنگ، نه صلح» یا «هم جنگ، هم صلح» است. ایران باید سریعاً وارد یک حاشیه امن شود.
مرعشی با تأکید بر ضرورت بازسازی اقتصاد کشور گفت: ایران به چند صد میلیارد دلار منابع نیاز دارد تا بتواند خود را بازسازی کند و خسارتهای جنگ را کاهش دهد. اقتصاد باید سریع سامان پیدا کند، زیرا تورم ۹۰ درصد شکننده است و مقاومت ملت و کشور را میشکند.
وی همچنین تقویت انسجام ملی را ضروری دانست و افزود: انسجام ملی در جریان جنگ وجود داشت و شرایط انسجام نسبت به قبل از جنگ بهتر شده، اما کافی نیست و باید تقویت شود.
مرعشی با اشاره به ضرورت بازسازی روابط منطقهای ایران اظهار کرد: روابط با همسایگان باید سریعاً بازسازی شود. ما در دورههای طولانی با کشورهای همسایه کشمکشهایی داشتهایم، اما هیچگاه به اندازه دوران جنگ روابط ما با کشورهای جنوب خلیج فارس دچار تنش نشده بود. …









