قیمت طلا امروز




 سایت تابناک / ۳۰ ساعت قبل

افشاگری آکسیوس از پایان روابط تجاری ایران و امارات

همزمان با دیدار ویتکاف و طحنون بن زاید، وزارت خزانه‌داری آمریکا نیز گام‌هایی برای قطع دسترسی شعب اماراتی بانک مصری «بانک مصر» (Banque Misr) به نظام مالی آمری...
 افشاگری آکسیوس از پایان روابط تجاری ایران و امارات

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

در پی تشدید فشارهای اقتصادی ایالات متحده و تصمیم ابوظبی مبنی بر قطع روابط تجاری و مالی با تهران، گزارش‌هایی از دیدار محرمانه استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ، با طحنون بن زاید، مشاور امنیت ملی امارات، منتشر شده است. گفته می‌شود محور اصلی این گفتگوها، بررسی ابعاد بحران ایران بوده است.

به گزارش تابناک به نقل از وبگاه خبری آکسیوس؛ استیو ویتکاف، فرستاده کاخ سفید، آخر هفته گذشته در جزیره ساردینیا در دریای مدیترانه با شیخ طحنون بن زاید آل نهیان، مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی، دیدار و درباره گام‌های بعدی در قبال ایران گفت‌وگو کرده است؛ دیداری که به گفته دو منبع آگاه، از سوی کاخ سفید اعلام نشده و تا پیش از این نیز گزارشی درباره آن منتشر نشده بود.

این دیدار در شرایطی انجام شد که دولت دونالد ترامپ همزمان با تلاش برای بازگشایی تنگه هرمز، فشار اقتصادی بر ایران را نیز تشدید کرده است. امارات متحده عربی در عملیات تحت رهبری آمریکا برای بازگشایی تنگه هرمز و هدایت نفتکش‌ها از این آبراه، یکی از شرکای اصلی واشنگتن محسوب می‌شود و در عین حال، نقش مهمی در موفقیت کارزار فشار اقتصادی آمریکا علیه ایران دارد.

طحنون بن زاید از قدرتمندترین چهره‌های سیاسی و اقتصادی امارات به شمار می‌رود. او برادر محمد بن زاید، رئیس‌جمهور امارات متحده عربی، مشاور امنیت ملی این کشور و معاون حاکم ابوظبی است و بر بخش قابل توجهی از منافع گسترده امارات در حوزه‌های سرمایه‌گذاری و فناوری نظارت دارد.

به گفته منابع آگاه، ویتکاف و طحنون بن زاید در این دیدار درباره گام‌های بعدی در بحران ایران رایزنی و ایده‌ها و دیدگاه‌های خود را درباره نحوه مواجهه با این بحران مطرح کردند و همچنین درباره مسائل دیگری به گفت‌وگو پرداختند. کاخ سفید در پاسخ به درخواست برای اظهارنظر درباره این دیدار، پاسخی ارائه نکرده است. فشار اقتصادی واشنگتن و تصمیم ابوظبی

این دیدار تنها چند روز پس از آن انجام شد که اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، از طرحی موسوم به «عملیات طرد اقتصادی» (Operation Economic Outcast) پرده برداشت؛ طرحی که دولت ترامپ در چارچوب آن قصد دارد کشورها و نهادهایی را که با جمهوری اسلامی ایران تجارت می‌کنند، با تحریم‌های سنگین مجازات کند.

یک منبع آگاه نیز گفت بسنت پیش از اعلام رسمی این طرح، با طحنون بن زاید گفت‌وگو کرده بود. …




جمعه ۱۳ شهریور ۱۴۰۵ - 4 September 2026