قیمت طلا امروز




 سایت الف / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۶/۱۹

وظیفه ای که قانون بر دوش مرکز پژوهش های مجلس نگذاشته است

وظیفه ای که قانون بر دوش مرکز پژوهش های مجلس نگذاشته است
 وظیفه ای که قانون بر دوش مرکز پژوهش های مجلس نگذاشته است

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

بدیهی‌ترین امر در حکمرانی، الزام به اصل تفکیک قواست. این اصل، قاعده‌ای برای تنظیم‌گری قدرت است؛ اصلی که توضیح می‌دهد قدرت چگونه باید توزیع و تقسیم شود تا هم از تمرکز قدرت جلوگیری شود و هم حدود مسئولیت هر بخش از حکومت روشن بماند.

توزیع قدرت اصولاً بر مبنای کارکردهای متنوع حکومت در سه بخش تقنینی، اجرایی و قضایی صورت می‌گیرد. قوه مقننه قانون‌گذاری و نظارت می‌کند، قوه مجریه مسئول اداره امور اجرایی کشور است و قوه قضاییه وظایف قضایی خود را بر عهده دارد. این تقسیم وظایف، صرفاً یک تقسیم کار اداری نیست؛ مبنای پاسخگویی در نظام حکمرانی است.

یکی از وجوه نقض تفکیک قوا، غافل شدن یک قوه و اجزای آن از وظایف خود و در مقابل، تجویز کردن وظایفی خارج از حدود قانونی برای قوای دیگر است. این اتفاق الزاماً با ورود مستقیم یک قوه به وظایف قوه دیگر رخ نمی‌دهد؛ گاهی از جایی آغاز می‌شود که یک نهاد، برای فعالیتی که در قانون برایش پیش‌بینی نشده، مبنای قانونی ادعا می‌کند. …




 اخبار جدید

 ایران در صف قدرت‌های نوظهور - مردم سالاری آنلاین
۴۳ دقیقه قبل / روزنامه مردم سالاری

ایران در صف قدرت‌های نوظهور - مردم سالاری آنلاین

نشست رهبران بریکس با صدور بیانیه‌ای تحت عنوان «بیانیه دهلی» به کار خود پایان داد. این توافق جامع پس از روزها رایزنی‌های فشرده جهت عبور از اختلافات عمیق میان اعضا و مواضع متعارض در بحران خاورمیانه به دست آمد. نخست‌وزیر هند پس از تصویب این اعلامیه مشترک تأکید کرد که گفت‌وگوهای این اجلاس به‌روشنی نشان داد جهان در حال تغییر را نمی‌توان با نهادهای قدیمی و فرسوده اداره کرد و اصلاحات در نمایندگی، پاسخگویی و قواعد بین‌المللی ضروری است.

 درب های بسته باغ تاریخی ۴۰۰ ساله؛ کرمانیها داخل بیرم آباد را ندیده اند
۳۲ دقیقه قبل / خبرگزاری مهر

درب های بسته باغ تاریخی ۴۰۰ ساله؛ کرمانیها داخل بیرم آباد را ندیده اند

کرمان- باغ بیرم آباد در دامنه کوه شیوشگان کرمان یکی از باغ های تاریخی این شهر محسوب می شود، اما مردم کرمان به جز برج و بارو و دیوارهای آن را تا کنون ندیده اند.

 قیمت دلار امروز یکشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۵ هنگام بازگشایی بازار / دلار در بازار آزاد کاهشی شد
۱ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

قیمت دلار امروز یکشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۵ هنگام بازگشایی بازار / دلار در بازار آزاد کاهشی شد

قیمت دلار امروز یکشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد.

 ایران در کانون رقابت چین و روسیه با آمریکا
۳ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

ایران در کانون رقابت چین و روسیه با آمریکا

رقابت میان قدرت‌های بزرگ اساساً امری ذاتی در نظام بین‌الملل است و هر یک از این قدرت‌ها تلاش می‌کنند جایگاه خود را ارتقا دهند و در رأس نظام بین‌الملل قرار گیرند. از این منظر، روابط بین‌الملل تا حد زیادی عرصه رقابت قدرت‌های بزرگ بر سر جایگاه و موقعیت خود است؛ موضوعی که از آن با عنوان «معمای جایگاه» یاد می‌شود.

 عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های یکشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۵
۱ ساعت قبل / سایت مشرق

عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های یکشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۵

ایران و یمن با هرمز و باب المندب بر تجارت جهانی حکومت خواهند کرد، محور گلوگاه‌ها، بریکس ایده آلترناتیو، ایران در معماری جهانی پساغربی و...از جمله تیترهای روزنامه‌های یکشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۵ هستند.

 متخصصان روس اتم برای تعمیرات نیروگاه بوشهر به ایران می‌آیند
۱ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

متخصصان روس اتم برای تعمیرات نیروگاه بوشهر به ایران می‌آیند

مدیرعامل شرکت دولتی روس اتم گفت: تعدادی از متخصصان این شرکت در چارچوب تعمیرات برنامه‌ریزی‌شده واحد نخست نیروگاه اتمی بوشهر وارد ایران خواهند شد.

یکشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۵ - 13 September 2026