قیمت طلا امروز




 سایت الف / ۵۲ دقیقه قبل

تحلیل نیویورک‌تایمز: ترکیه و اسرائیل چقدر تا جنگ فاصله دارند؟

جنگ لفظی اردوغان و نتانیاهو، آشکارترین نمود رقابت فزاینده میان ترکیه و اسرائیل است؛ رقابتی که تحلیلگران و مقام‌ها بیم دارند موجب تشدید بی‌ثباتی در خاورمیانه شود؛ منطقه‌ای که همین حالا نیز از جنگ‌ها و پیامدهای آن‌ها در سوریه، لبنان، غزه و ایران به‌شدت آسیب دیده است.  
 تحلیل نیویورک‌تایمز: ترکیه و اسرائیل چقدر تا جنگ فاصله دارند؟

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

به گزارش انتخاب، نیویورک‌تایمز نوشت: رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، در سال‌های اخیر بارها اسرائیل را «دولت تروریستی» خوانده، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، را با هیتلر مقایسه کرده و حتی احتمال مداخله نظامی ترکیه در داخل اسرائیل را مطرح کرده است.

 

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: نتانیاهو نیز در مقابل، اردوغان را «دیکتاتوری یهودستیز» خوانده و اعضای دولت اسرائیل ترکیه را به حمایت از تروریسم و رفتار کردن همچون «یک دولت دشمن» متهم کرده‌اند.

 

این جنگ لفظی، آشکارترین نمود رقابت فزاینده میان ترکیه و اسرائیل است؛ رقابتی که تحلیلگران و مقام‌ها بیم دارند موجب تشدید بی‌ثباتی در خاورمیانه شود؛ منطقه‌ای که همین حالا نیز از جنگ‌ها و پیامدهای آن‌ها در سوریه، لبنان، غزه و ایران به‌شدت آسیب دیده است.

 

ترکیه و اسرائیل هر دو متحد آمریکا هستند و روابط گرمی با دولت ترامپ دارند. با این حال، دو کشور که از ارتش‌های قدرتمندی برخوردارند و فعالیت نظامی آن‌ها در خارج از مرزهایشان نیز رو به افزایش است، در خاورمیانه، شاخ آفریقا و شرق مدیترانه، چشم‌اندازهای راهبردی متفاوتی را دنبال می‌کنند که آن‌ها را در برابر یکدیگر قرار می‌دهد.

 

زیاد شدن رویکرد تهاجمی نظامی ترکیه و اسرائیل، به گفته ضیا مرال، مدیر مؤسسه مشاوره و پژوهشی ریسک «ریون» در لندن، به «رقابت و خصومت ژئو‌راهبردی اجتناب‌ناپذیر» میان دو کشور دامن زده است.

 

او گفت این وضعیت لزوماً به معنای آن نیست که دو کشور در نهایت وارد درگیری مستقیم خواهند شد، اما هشدار داد که افزایش تنش، خطر محاسبه اشتباه را بیشتر می‌کند و اقدام نظامی محدود از سوی یکی از طرفین برای «فرستادن پیام» به طرف مقابل، «واقعاً، واقعاً می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد.»

  …




 اخبار جدید

 اعتراف فرمانده نیروی دریایی آمریکا به دشواری بازگشت به پایگاه بحرین - تسنیم
۴ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

اعتراف فرمانده نیروی دریایی آمریکا به دشواری بازگشت به پایگاه بحرین - تسنیم

فرمانده ارشد نیروی دریایی آمریکا به دشواری بازگشت به پایگاه بحرین اعتراف کرد.

 محبوبیت ترامپ در پایین‌ترین سطح باقی ماند
۳ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

محبوبیت ترامپ در پایین‌ترین سطح باقی ماند

طبق نظرسنجی جدید، میزان محبوبیت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، همچنان در پایین‌ترین سطح دوران فعالیت سیاسی او باقی مانده است.

 بلومبرگ: با تشدید تبعات جنگ، عربستان به دنبال وام ۸ میلیارد دلاری است
۱ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

بلومبرگ: با تشدید تبعات جنگ، عربستان به دنبال وام ۸ میلیارد دلاری است

بلومبرگ فاش کرد که عربستان سعودی مذاکرات اولیه برای دریافت دست‌کم هشت میلیارد دلار وام جدید را آغاز کرده است؛ اقدامی که در شرایط افزایش هزینه‌های ناشی از جنگ منطقه‌ای، اختلال در صادرات نفت و فشار بر بودجه و منابع مالی ریاض انجام می‌شود.

 تناقض اروپا؛ محکومیت لفظی شهرک‌سازی کنار سرمایه‌گذاری میلیاردی - تسنیم
۲ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

تناقض اروپا؛ محکومیت لفظی شهرک‌سازی کنار سرمایه‌گذاری میلیاردی - تسنیم

اروپا به‌صورت لفظی شهرک‌سازی صهیونیست‌ها را محکوم می‌کند، اما از سوی دیگر سرمایه‌گذاری میلیاردی انجام می‌دهد.

 بازگشت آمریکا به پایگاه بحرین منتفی شد
۱ ساعت قبل / سایت تابناک

بازگشت آمریکا به پایگاه بحرین منتفی شد

رئیس عملیات نیروی دریایی آمریکا: بازگشت به پایگاه بحرین در آینده نزدیک امکان‌پذیر نیست.

 سفر مخفیانه رئیس شاباک به واشنگتن؛ همزمان با ترس از ترور پسر نتانیاهو - تسنیم
۴ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

سفر مخفیانه رئیس شاباک به واشنگتن؛ همزمان با ترس از ترور پسر نتانیاهو - تسنیم

همزمان با خروج اضطراری پسر نتانیاهو از آمریکا رئیس شاباک رژیم صهیونیستی مخفیانه به واشنگتن سفر کرد.

سه شنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۵ - 1 September 2026