قیمت طلا امروز




 روزنامه شرق / ۲ ساعت قبل

اقتصاد؛ ضلع پنهان سیاست خارجی

در تحلیل تحولات ایران، نمی‌توان سیاست داخلی، سیاست خارجی، امنیت، اقتصاد، معیشت و مسائل اجتماعی را جزایری منفک از یکدیگر تصور کرد. این حوزه‌ها در یک رابطه چندسویه، مستمر و پیچیده بر یکدیگر اثر می‌گذارند. اگرچه در سال‌های گذشته‌ عمدتا بر تأثیر تحولات سیاست خارجی و مناسبات دیپلماتیک بر اقتصاد و معیشت تأکید شده است، اما اکنون باید سوی دیگر این رابطه را نیز جدی‌تر و متفاوتر دید؛
 اقتصاد؛ ضلع پنهان سیاست خارجی

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

در تحلیل تحولات ایران، نمی‌توان سیاست داخلی، سیاست خارجی، امنیت، اقتصاد، معیشت و مسائل اجتماعی را جزایری منفک از یکدیگر تصور کرد. این حوزه‌ها در یک رابطه چندسویه، مستمر و پیچیده بر یکدیگر اثر می‌گذارند. اگرچه در سال‌های گذشته‌ عمدتا بر تأثیر تحولات سیاست خارجی و مناسبات دیپلماتیک بر اقتصاد و معیشت تأکید شده است، اما اکنون باید سوی دیگر این رابطه را نیز جدی‌تر و متفاوتر دید؛ اینکه تشدید بحران اقتصادی و معیشتی نیز می‌توانند بر جهت‌گیری‌های سیاست خارجی و حتی ظرفیت تصمیم‌گیری کشور اثر بگذارند. تجربه نشان داده است فشارهای خارجی، به‌ویژه تحریم، از مسیر ارز، تورم، تجارت و سرمایه‌گذاری به زندگی مردم منتقل می‌شود؛ اما شدت این آثار تا حد زیادی به کیفیت سیاست‌گذاری داخلی وابسته است. از این منظر، رشد نرخ ارز و طلا و تشدید فشار معیشتی صرفا شاخص‌های اقتصادی نیستند؛ بلکه می‌توانند به متغیرهایی با پیامدهای اجتماعی و امنیتی تبدیل شوند. نقطه هشدار آنجاست که فرسایش قدرت خرید، نااطمینانی و احساس بی‌افقی، از یک مسئله اقتصادی به مسئله‌ای اجتماعی بدل شود. بنابراین، در کنار مدیریت مناسبات خارجی، اصلاح سیاست‌های داخلی، تقویت اعتماد عمومی و کاهش هزینه‌های بحران برای جامعه، ضرورتی اقتصادی و در عین حال بخشی از الزامات ثبات ملی است. برای واکاوی ژرف‌تر این پیوند دوسویه و یافتن پاسخی دقیق به این پرسش بنیادین که آیا در صورت تشدید و تصاعد بحران‌های معیشتی، این‌بار شاهد تأثیرگذاری مستقیم‌تر و معنادارتر تحولات اقتصادی بر معادلات سیاست خارجی و مناسبات دیپلماتیک کشور خواهیم بود، به سراغ حسین راغفر، اقتصاددان، استاد دانشگاه و تحلیلگر حوزه اقتصاد سیاسی رفته‌ایم تا از منظر اقتصاد سیاسی، ابعاد، ظرفیت‌ها و پیامدهای این رابطه متقابل را مورد بررسی و واکاوی قرار دهیم.

    …




 اخبار جدید

 ترامپ : احتمالا به کوه کلنگ حمله می‌کنیم
۷ ساعت قبل / سایت اکوایران

ترامپ : احتمالا به کوه کلنگ حمله می‌کنیم

رئیس‌جمهور آمریکا برای خاموش کردن انتقادها درخصوص جنگ علیه ایران و ماله کشی بر ناکامی‌های خود گفت: اگر هر گونه تحرکی در کوه کلنگ وجود داشته باشد،ممکن است خیلی زود به آن منطقه حمله کنیم.

 زاکانی: ۱۶ میلیون نفر در سال‌های اخیر به زیر خط فقر رفته‌اند
۱۰ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

زاکانی: ۱۶ میلیون نفر در سال‌های اخیر به زیر خط فقر رفته‌اند

شهردار تهران با بیان اینکه اقتصاد باید از تمرکز خارج و به مردم واگذار شود، گفت: اقتصاد کشور را نمی‌شود در اتاق بسته اداره کرد.

 توییت انگلیسی قالیباف درباره معماری امنیتی جدید
۸ ساعت قبل / سایت تابناک

توییت انگلیسی قالیباف درباره معماری امنیتی جدید

قالیباف یادآور شد: تأکید چین بر تقویت امنیت مشترک، بازتاب‌دهنده اصلی است که ایران نیز سال‌هاست بر آن تأکید داشته است.

 تازه‌ترین خبر‌های جنگ| ترامپ: ممکن است به‌زودی به کوه کلنگ در ایران حمله کنیم | حمله موشکی ایران به پایگاه های آمریکا در اردن | شنیده شدن انفجارهای قوی در اردن
۱۴ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

تازه‌ترین خبر‌های جنگ| ترامپ: ممکن است به‌زودی به کوه کلنگ در ایران حمله کنیم | حمله موشکی ایران به پایگاه های آمریکا در اردن | شنیده شدن انفجارهای قوی در اردن

از آتش بس میان ایران و آمریکا ۱۵۰ روز گذشته و مناقشه همچنان ادامه دارد. در تازه‌ترین تحولات معاون رئیس جمهور آمریکا بامداد جمعه مدعی شد که این کشور به‌عنوان بخشی از کارزار فشار بر تهران، احتمالا عملیات‌های خرابکاری مخفیانه ایران انجام خواهد داد.

 در دفاع از شرافت شغلی نیاکان عبدالکریم سروش |  انصاف نیوز
۱۰ ساعت قبل / سایت انصاف نیوز

در دفاع از شرافت شغلی نیاکان عبدالکریم سروش | انصاف نیوز

ابوالفضل نجیب، روزنامه‌نگار، در یادداشتی که در اختیار انصاف نیوز قرار داده است، نوشت:

 واکنش ایران به تلاش غرب برای صدور قطعنامه علیه تهران در شورای حکام
۱۰ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

واکنش ایران به تلاش غرب برای صدور قطعنامه علیه تهران در شورای حکام

نمایندگی ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین، تلاش آمریکا و سه کشور اروپایی برای ارائه قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را اقدامی بی‌فایده و نشانه شکست سیاست اسنپ‌بک دانست.

شنبه ۱۴ شهریور ۱۴۰۵ - 5 September 2026