قیمت طلا امروز




 سایت ایران آنلاین / ۱ ساعت قبل

پتروشیمی در زمین پرریسک

افزایش ظرفیت تولید، همیشه به معنای افزایش درآمد و ارزش افزوده نیست؛ به‌ویژه در صنعتی مانند پتروشیمی که قیمت محصولات پایه با تحولات بازار جهانی، هزینه خوراک، رقابت منطقه‌ای و محدودیت‌های صادراتی بالا و پایین می‌شود. تجربه متانول، نمونه روشن این واقعیت است. ایران در سال‌های گذشته ظرفیت قابل توجهی در تولید این محصول ایجاد کرده، اما افت قیمت‌های جهانی و افزایش رقابت، حاشیه سود تولیدکنندگانی را که تنها در حلقه اول زنجیره حضور دارند، محدود کرده است.
 پتروشیمی در زمین پرریسک

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

 مسأله فقط متانول نیست. در بخش‌هایی از صنعت پتروشیمی، سرمایه‌گذاری‌ها بیشتر به سمت احداث واحدهای بالادستی و تولید محصولات پایه رفته، اما صنایع تکمیلی که باید این مواد را به محصولات متنوع‌تر، تخصصی‌تر و با ارزش افزوده بالاتر تبدیل کنند، همپای آن رشد نکرده‌اند. نتیجه آن است که بخشی از صنعت، در برابر نوسان قیمت چند محصول محدود و وضعیت بازارهای صادراتی آسیب‌پذیرتر شده است.

محمدحسین صابر، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی، در گفت‌وگو با «ایران» این وضعیت را نوعی خام‌فروشی در صنعت پتروشیمی می‌داند. خام‌فروشی نه به معنای فروش نفت خام، بلکه فروش محصولی که هنوز امکان تبدیل‌شدن به ده‌ها کالای صنعتی و مصرفی با ارزش افزوده بالاتر را دارد. او می‌گوید: «امروز باید به این موضوع توجه کنیم که در صنعت پتروشیمی نیز با نوعی خام‌فروشی مواجه هستیم.»

متانول و ظرفیت بالا با بازار محدود …




 اخبار جدید

 زنان تحصیلکرده پشت درهای بازار کار / سهم زنان از بیکاران تحصیل کرده ۵۳ درصد است / وظایف معاون اموز زنان ریاست جمهوری و وزارت کار چیست؟
۱۹ دقیقه قبل / سایت رکنا

زنان تحصیلکرده پشت درهای بازار کار / سهم زنان از بیکاران تحصیل کرده ۵۳ درصد است / وظایف معاون اموز زنان ریاست جمهوری و وزارت کار چیست؟

اجتماعی رکنا:هر سال زنان بیشتری با مدرک دانشگاهی وارد جامعه می‌شوند، اما بخش بزرگی از آنان از چرخه اشتغال رسمی کنار گذاشته می‌شوند. نرخ پایین مشارکت اقتصادی زنان، فقط یک عدد نیست؛ نشانه هدررفت سرمایه انسانی، کاهش درآمد خانواده‌ها و ناتوانی سیاست‌گذاران در ساختن بازار کاری عادلانه است.

 ایستگاه‌های شارژ برقی تهران
۳ ساعت قبل / روزنامه پیام ما

ایستگاه‌های شارژ برقی تهران

شرکت کنترل ترافیک تهران از احداث ۶ ایستگاه جدید شارژ خودروهای برقی در تهران خبر داد. این ایستگاه‌ها با شارژر ۲۴۰ کیلوواتی، زیرساخت حمل‌ونقل پاک را تقویت

 امحاء پسماند ویژه شهریار
۳۵ دقیقه قبل / روزنامه پیام ما

امحاء پسماند ویژه شهریار

اداره حفاظت محیط‌زیست شهریار ۱۳۸ تن پسماند صنعتی ویژه را تحت نظارت کامل به مراکز مجاز منتقل کرد. این اقدام در راستای اجرای قانون مدیریت پسماند است.

 وقتی قلب عسلویه را زدند؛ روایتی از صنعت، آتش و ایستادگی
۳۴ دقیقه قبل / خبرگزاری مهر

وقتی قلب عسلویه را زدند؛ روایتی از صنعت، آتش و ایستادگی

بوشهر- عسلویه باید برای مردم دیده شود؛ نه فقط وقتی دود از یک واحد بلند می‌شود، بلکه وقتی هزاران نفر در سکوت کار می‌کنند تا چراغ تولید روشن بماند.

 گزارش تخلفات محیط‌زیست
۳ ساعت قبل / روزنامه پیام ما

گزارش تخلفات محیط‌زیست

یگان حفاظت محیط زیست مازندران طی عملیات‌های گسترده در نور، قائم‌شهر، ساری و سایر شهرستان‌ها، با متخلفان شکار و صید برخورد و سلاح‌های قاچاق ضبط کرد.

 بازگشایی موقت مرز شلمچه و چذابه
۵ دقیقه قبل / سایت تابناک

بازگشایی موقت مرز شلمچه و چذابه

معاون امنیتی و انتظامی استانداری خوزستان گفت: مسافران ۲ساعت فرصت دارند از این دو مرز عبور کنند و پس از حوالی ساعت ۱۴:۳۰ ، مرز از نو بسته می شود.

شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۵ - 12 September 2026