قیمت طلا امروز




 سایت شهرآرانیوز / ۲ ساعت قبل

جهش قیمت شکر و گندم در بازار‌های جهانی

قیمت شکر و غلات جهانی تا مدتی پیش هم تعادل داشت، اما تداوم اختلال در مسیر‌های تجاری اوکراین و خلیج فارس، قیمت‌ها را به شدت افزایش داده و بازار را بی‌ثبات کرده است.
 جهش قیمت شکر و گندم در بازار‌های جهانی

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اعلام کرد که شاخص قیمت جهانی مواد غذایی در ماه اوت به بالاترین میزان خود از نوامبر سال ۲۰۲۲ دست یافته است.

این افزایش عمدتاً به شرایط نامساعد جوی و اختلال در زنجیره تأمین ناشی از تنش‌های ژئوپلیتیکی در منطقه خلیج فارس و همچنین تداوم نااطمینانی‌ها درباره صادرات غلات از مسیر دریای سیاه نسبت داده می‌شود.

در ادامه حتما بخوانید جهش ناگهانی قیمت نفت از مرز ۹۷ دلار (۱۲ شهریور ۱۴۰۵)

بر اساس گزارش فائو، شاخص مذکور در ماه اوت (مرداد ماه) به رقم ۱۳۳.۳ واحد رسید که نسبت به ماه قبل رشد ۱.۹ درصدی را نشان می‌دهد.

این شاخص تغییرات قیمت پنج گروه اصلی مواد غذایی را دنبال می‌کند و در مقایسه با مدت مشابه سال پیش نیز ۲.۵ درصد افزایش یافته است.

هرچند رقم کنونی هنوز تا سقف تاریخی خود در ماه مارس ۲۰۲۲ که در پی آغاز بحران اوکراین به ثبت رسید، حدود ۱۷ درصد فاصله دارد، اما روند صعودی اخیر نگرانی‌هایی را برای کشور‌های واردکننده ایجاد کرده است.

در میان اقلام مورد بررسی، شکر بیشترین نقش را در صعود شاخص کلی ایفا کرده است. قیمت جهانی شکر با رشد نزدیک به ۱۲ درصدی نسبت به ماه قبل به بالاترین سطح از ژوئن سال جاری رسید.

هوای گرم و خشک در اروپا، اثرات پدیده ال‌نینو بر تولیدکنندگان آسیایی، افت تولید در برزیل و تصمیم هند مبنی بر واردات شکر با معافیت گمرکی، از عواملی هستند که نگرانی‌ها را درباره کمبود عرضه تشدید کرده‌اند.

شاخص قیمت غلات نیز با رشد ۲.۲ درصدی به بالاترین میزان از ماه می‌سال گذشته رسید. قیمت گندم در طول ماه اوت ۲.۶ درصد و نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد افزایش یافت که ناشی از اختلال در تردد کشتی‌ها در دریای سیاه و کاهش پیش‌بینی تولید اروپا به دلیل گرمای شدید است.

قیمت ذرت نیز با رشد ۲.۵ درصدی همراه شد که نگرانی درباره تولید در آمریکا و اتحادیه اروپا و اختلال در صادرات اوکراین، مهمترین دلایل آن اعلام شده است.

بسته شدن تنگه هرمز نیز با ایجاد نگرانی در خصوص تأمین نهاده‌های تولید، فشار بیشتری بر بازار ذرت وارد کرده است.

شاخص روغن‌های نباتی برای سومین ماه متوالی افزایش یافت و به بالاترین سطح از ژوئن ۲۰۲۲ دست یافت. روغن پالم و روغن سویا سهم عمده‌ای در این افزایش داشتند. …




 اخبار جدید

 قیمت جدید تخم‌مرغ مشخص شد
۸ ساعت قبل / سایت اقتصاد ایرانی

قیمت جدید تخم‌مرغ مشخص شد

اقتصادایرانی: رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه مرکزی مرغداران قیمت پیشنهادی تخم‌مرغ برای شهریور را کیلویی ۲۷۱ هزار تومان اعلام کرد و گفت تولیدکنندگان همچنان پایین‌تر از قیمت تمام‌شده محصول خود را می‌فروشند.

 سیگنال جدید همتی به بازار ارز/ قیمت دلار پایین می آید؟ - سرمایه و بورس
۵ ساعت قبل / سایت سرمایه و بورس

سیگنال جدید همتی به بازار ارز/ قیمت دلار پایین می آید؟ - سرمایه و بورس

همتی گفت: بانک مرکزی با استفاده از ظرفیت ارزی و ابزارهای در اختیارش، به‌موقع و با قدرت در بازار مداخله خواهد کرد.

 پیش‌بینی قیمت دلار هفته سوم شهریور؛ دلار به ۲۳۰ هزار تومان می‌رسد؟
۷ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

پیش‌بینی قیمت دلار هفته سوم شهریور؛ دلار به ۲۳۰ هزار تومان می‌رسد؟

اقتصادنیوز: بازار ارز در هفته دوم شهریور با موجی از رکوردشکنی به پایان رسید؛ دلار از کف ۲۰۳ هزار و ۹۹۰ تومان تا سقف ۲۲۳ هزار و ۶۷۰ تومان پیش رفت و ۱۹ هزار و ۶۸۰ تومان رشد کرد و درهم امارات با بازدهی ۸.۳۸ درصدی و صعود تا ۶۱ هزار و ۹۰ تومان، برنده بازار ارز در هفته گذشته شد.

 لبنیات در بازار چند؟/ معاون  وزیر جهاد: تخلفات قیمتی پیگیری می‌شود
۷ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

لبنیات در بازار چند؟/ معاون وزیر جهاد: تخلفات قیمتی پیگیری می‌شود

بررسی میدانی قیمت لبنیات در بازار خرده فروشی نشان می‌دهد برخی محصولات از ابتدای مرداد تا ابتدای شهریور با افزایش قیمت مواجه شده‌اند و در مواردی رشد قیمت به حدود ۲۳ درصد رسیده است؛ در این میان، معاون وزیر جهاد کشاورزی تأکید کرده قیمت محصولات مشمول نرخ مصوب باید رعایت شود و تخلفات قیمتی پیگیری خواهد شد.

 آغاز مهار مافیای خودرو؟
۲ ساعت قبل / روزنامه هفت صبح

آغاز مهار مافیای خودرو؟

رأی تازه دیوان عدالت اداری درباره قراردادهای پیش‌فروش، فقط یک تصمیم حقوقی نیست. این رأی می‌تواند آزمونی برای جدی‌تر شدن دفاع از حقوق مصرف‌کننده در یکی از انحصاری‌ترین بازارهای ایران باشد.

 فوری /  این خودروها در یک قدمی قطعی سهمیه بنزین هستند!
۵ ساعت قبل / سایت اقتصاد ایرانی

فوری / این خودروها در یک قدمی قطعی سهمیه بنزین هستند!

اقتصادایرانی: خودروهای سواری بالای ۲۰ سال و وانت‌های بالای ۱۵ سال در صورت اسقاط نشدن، سهمیه بنزین یارانه‌ای خود را از دست می‌دهند

جمعه ۱۳ شهریور ۱۴۰۵ - 4 September 2026