قیمت طلا امروز




 سایت شهرآرانیوز / ۲ ساعت قبل

یوناما: جنگ افغانستان ده‌ها هزار غیرنظامی را قربانی کرد

هیئت نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در گزارشی تحقیقی اعلام کرد که همه طرف‌های درگیر در جنگ افغانستان به غیرنظامیان آسیب زده‌اند؛ جنگی که طی سال‌ها ده‌ها هزار کشته و زخمی بر جای گذاشته است.
 یوناما: جنگ افغانستان ده‌ها هزار غیرنظامی را قربانی کرد

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

به گزارش شهرآرانیوز؛ هیئت نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در یک گزارش تحقیقی درباره قربانیان درگیری‌های این کشور اعلام کرد که تمامی طرف‌های درگیر در جنگ افغانستان به غیرنظامیان آسیب رسانده‌اند.

بر اساس این گزارش، یوناما از ژانویه ۲۰۰۹ تا بازگشت طالبان به قدرت در آگوست ۲۰۲۱، کشته شدن حدود ۴۰ هزار غیرنظامی و زخمی شدن بیش از ۷۷ هزار غیرنظامی را ثبت و مستند کرده است.

در ادامه حتما بخوانید روزنامه فایننشال تایمز از پیشنهاد یک تریلیون دلاری طالبان به دولت ترامپ پرده برداشت

این گزارش نتیجه تحقیقی است که بخش حقوق بشر یوناما در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ با هدف بررسی تجربه‌ها و نیاز‌های قربانیان درگیری‌ها در افغانستان انجام داده است.

به گفته یوناما، این تحقیق عمدتاً دوره مداخله نظامی به رهبری آمریکا از سال ۲۰۰۱ تا تسلط طالبان بر افغانستان در ۱۵ آگوست ۲۰۲۱ را مورد بررسی قرار داده است.

این گزارش بر پایه گفت‌و‌گو با ۱۹۵ قربانی جنگ و اعضای خانواده‌های آنها، ۲۳ سازمان غیردولتی فعال در زمینه حمایت از قربانیان و همچنین ۲۳ مقام حکومت طالبان تهیه شده است.

بر اساس یافته‌های یوناما، افغانستان در فاصله سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۱ صحنه درگیری میان نیرو‌های دولت پیشین، طالبان، داعش شاخه خراسان، گروه‌های مسلح محلی و نیرو‌های خارجی به رهبری آمریکا بوده است.

در ادامه حتما بخوانید حسین کمیلی: امروز مفهوم وحدت در سطح جهانی عینیت و تجسم یافته است

یوناما تأکید کرده است که قربانیان جنگ از عملکرد همه طرف‌های درگیر آسیب دیده‌اند و روایت‌های آنها بخشی از واقعیت پیچیده بیش از دو دهه جنگ در افغانستان را بازتاب می‌دهد.

با این حال، در گزارش یوناما آمار تفکیک‌شده‌ای از تعداد غیرنظامیان کشته یا زخمی‌شده به دست هر یک از طرف‌های درگیر ارائه نشده و مسئولیت رویداد‌های بررسی‌شده به گروه‌ها و نیرو‌های مختلف نسبت داده شده است.

مداخله نظامی آمریکا و متحدانش در افغانستان از ۷ اکتبر ۲۰۰۱ آغاز شد و نیرو‌های غربی تا آگوست ۲۰۲۱ در این کشور حضور داشتند. با خروج آخرین نظامی آمریکایی در ۳۱ آگوست ۲۰۲۱، حضور نظامی ۲۰ ساله واشنگتن در افغانستان پایان یافت. طالبان نیز در ۱۵ آگوست همان سال کنترل کابل و در عمل کنترل این کشور را به دست گرفتند.

منبع: تسنیم …




 اخبار جدید

 بقائی: آمریکایی‌ها مفهوم مذاکره را با دیکته کردن اشتباه گرفته‌اند - تسنیم
۱ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

بقائی: آمریکایی‌ها مفهوم مذاکره را با دیکته کردن اشتباه گرفته‌اند - تسنیم

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت که آمریکایی‌ها مفهوم مذاکره را با دیکته کردن اشتباه گرفته‌اند.

 بحران پایگاه‌های آمریکا، نشانه تغییر معادله امنیت منطقه
۱ ساعت قبل / سایت نورنیوز

بحران پایگاه‌های آمریکا، نشانه تغییر معادله امنیت منطقه

در حالی که ترامپ با روایت‌سازی رسانه‌ای و تصاویر تولیدشده با هوش مصنوعی از «پیروزی بر ایران» سخن می‌گوید، اعترافات فرماندهان آمریکایی، آسیب پایگاه‌ها، خروج ناوها و استعفاهای زنجیره‌ای، تصویری متفاوت از میدان ارائه می‌کند.

 آن‌ها مرا بیدار نکردند؛ ادعای عجیب نتانیاهو | چرا با وجود این همه نشانه‌ حمله‌ غافلگیر کننده بود؟
۳ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آن‌ها مرا بیدار نکردند؛ ادعای عجیب نتانیاهو | چرا با وجود این همه نشانه‌ حمله‌ غافلگیر کننده بود؟

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مقامات امنیتی و نظامی این رژیم را مسئول شکست اطلاعاتی حمله هفت اکتبر۲۰۲۳ دانست.

 حمایت اجلاس شانگهای از تمامیت و وحدت اراضی ایران
۴ ساعت قبل / سایت جوان آنلاین

حمایت اجلاس شانگهای از تمامیت و وحدت اراضی ایران

اجلاس همکاری‌های شانگهای ضمن حمایت از تمامیت و وحدت اراضی ایران خواستار پایان دادن به جنگ افروزی علیه این کشور از طریق کانال‌های دیپلماتیک شد.

 اعتصاب مدارس قدس اشغالی در اعتراض به کارشکنی صهیونیست‌ها
۲ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

اعتصاب مدارس قدس اشغالی در اعتراض به کارشکنی صهیونیست‌ها

مدارس خصوصی فلسطینی، از جمله مدارس مسیحی در شرق قدس اشغالی، امروز سه‌شنبه در آغاز سال تحصیلی جدید در اعتراض به محدودیت‌های رژیم صهیونیستی که مانع ورود معلمان و کارکنان اداری به شهر می‌شود، اعتصاب کردند.

 جنگ ایران مانند ویتنام نیست/ اعراب خلیج فارس در باتلاق اقتصادی گیر کرده‌اند
۴ ساعت قبل / سایت تابناک

جنگ ایران مانند ویتنام نیست/ اعراب خلیج فارس در باتلاق اقتصادی گیر کرده‌اند

جنگ ایران مانند ویتنام نیست، اما ممکن است به باتلاقی اقتصادی برای کشور‌های حاشیه خلیج فارس تبدیل شود.

سه شنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۵ - 1 September 2026