قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایمنا / ۴ ساعت قبل

بن‌سلمان در باتلاق؛ وقتی شمشیر از نیام برآمد و به سوی صاحبش برگشت

عربستانی که با خیال هژمونی منطقه‌ای، یمن را به میدان جنگ نیابتی تبدیل کرد و خود را شانه‌به‌شانه اسرائیل تصور می‌کرد، امروز در باتلاقی گرفتار شده که نه نفت می‌تواند صادر کند، نه از متحدانش کاری برمی‌آید و نه بن‌سلمان روی صندلی قدرت امنیتی دارد. این گزارش، روایت سقوط آرام است.
 بن‌سلمان در باتلاق؛ وقتی شمشیر از نیام برآمد و به سوی صاحبش برگشت

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، ماجرا از یک تماس تلفنی شروع شد که خودش حکایت تمام ماجراست. محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، دو بار با دونالد ترامپ تماس گرفت و از او خواست که آمریکا مستقیم علیه انصارالله یمن وارد عمل شود. بار اول برای اینکه وضعیت میدانی را توضیح دهد، و بار دوم برای اینکه صریح درخواست حمله کند. ترامپ اما دست رد به سینه‌اش زد.

چند روز قبل از این تماس‌ها، انصارالله شهر بندری مُوکا را تصرف کرده بود؛ شهری که حدود ۵۰ مایل از جزیره پریم و تنگه باب‌المندب فاصله دارد. مقامات پنتاگون به ترامپ گفته بودند که باز کردن جبهه جدید در یمن، تمرکز آمریکا بر تنگه هرمز و مهار ایران را تضعیف می‌کند. پس ترامپ ترجیح داد فقط اطلاعات نظامی و پشتیبانی غیرجنبشی ارائه بدهد، آن هم از طریق ۲۰۰ نظامی آمریکایی که در عربستان مستقرند. به عبارت دیگر: نه سرباز، نه بمباران، فقط داده و مشورت.

این درخواست ذلت‌بار، اما، فقط یک تماس تلفنی نیست. نمادی از یک واقعیت بزرگ‌تر است: عربستانی که خود را آقای منطقه می‌پنداشت، حالا دست به دامن کسی شده که خودش درگیر بحران‌های متعدد است.

توافق مکه کاغذپاره‌ای بیش نبود! …




جمعه ۲۷ شهریور ۱۴۰۵ - 18 September 2026