پنجشنبه, ۸ اسفند, ۱۳۹۸ / 27 February, 2020

مجله ویستا

لیچی


لیچی
میوه «لیچی» به فرانسوی، انگلیسی، ایرانی و هندی، لیچی گفته می‌شود. میوه آن به‌ندرت وارد ایران می‌شود و از گیاهان دارویی است.
● مشخصات
درختی است مخصوص مناطق حاره، برگ‌های آن پهن بیضی، از دو طرف باریک و نوک‌تیز و موجی است.گل‌های آن کوچک، میوه آن قرمز در ابعاد یک سیب است که از آن نوشیدنی معطر و لذیذی درست می‌کنند. میوه آن خوردنی است و تازه و خشک آن خورده می‌شود. میوه آن دارای پوست نازک شکننده است که درون آن را گوشت شیرین شبیه ژله فراگرفته و یک دانه در درون آن قرار دارد.
این درخت بومی چین است،‌ در هندوستان نیز کاشته می‌شود و میوه آن در سطح وسیعی به اروپا، آمریکا و آسیا صادر می‌شود.
● خواص ـ کاربرد
میوه تازه لیچی بسیار لذیذ است و میوه خشک آن در اغلب بازارهای دنیا به خصوص به مغرب زمین از چین وارد می شود. قسمت گوشتی میوه، مغذی و مقوی معده است و به هضم غذا کمک می‌کند. معمولاً در موارد بزرگ شدن غده‌ها و تومورها تجویز می شود. میوه و برگ درخت نیز برای معالجه گزش جانوران سمی مصرف می‌شود. دانه آن تشنگی را تسکین می‌دهد، ‌خنک‌کننده، قابض و مسکن درد است.در موارد اختلالات عصبی و دردهای عصبی نیز تجویز می‌شود. از گل و پوست درخت و ریشه آن جوشانده‌ای برای غرغره درست می‌کنند که برای التیام زخم دهان و گلو مفید است. از دم‌کرده دانه و میوه آن برای تسکین سرفه استفاده می‌کنند.
منبع : روزنامه اطلاعات

همچنین مشاهده کنید
 وبگردی


 از میان خبرها




سایت نامه نیوزخبرگزاری اسپوتنیکسایت عصرایرانروزنامه سازندگیخبرگزاری ایلناروزنامه همدلیخبرگزاری ایسناسایت شفقناسایر منابعسایت آفتاب نیوز