شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

بی‌میلی جنسی زنان، بیماری یا ساخته و پرداخته شرکت‌های داروسازی؟


با این که گفته می‌شود نیمی از زنان دچار کمبود میل جنسی‌اند، منتقدان این سخن معتقدند، این بیماری اختراع صنعت داروسازی است. در حال حاضر تنها دارویی هم که در آلمان برای درمان این مورد، مجوز فروش دارد، زیر رگبار انتقاد قرار گرفته است.

آیا اصولا اگر زنی دائما تمایل به سکس نداشته باشد، بیمار است؟ اگر زنی هفته‌ای فقط یک بار سکس بخواهد، نُرمال نیست؟

در مورد کمبود میل جنسی که اصطلاح پزشکی آن "اچ اس دی دی" است، نزد متخصصان نظر واحدی وجود ندارد. برخی که موافق عنوان این بیماری‌اند، خوشحالند که سرانجام یک پدیده‌ی همگانی نامی پیدا کرده است. اما در این میان منتقدانی نیز وجود دارند که این بیماری را اختراع صنعت داروسازی می‌دانند.

واقعیت این است که در حال حاضر شرکت‌های مربوطه تحقیقات وسیعی در این زمینه انجام می‌دهند. انواع و اقسام کرم‌ها، قرص‌ها و چسب‌ها ساخته شده تا شور جنسی را دوباره در زنان بیدار کنند. اما تعداد کمی از آن‌ها مجوز فروش می‌یابند. در آلمان از سال ۲۰۰۶ دارویی (اینترینسا) در بازار عرضه شده که قرار است به تحریک جنسی زنان کمک کند. چسب‌های هورمونی شرکت "پروکتر و گمبل" حاوی میزانی از تستسترون‌اند که به طور معمول در یک تخمک وجود دارد. زنانی که رحم خود و تخمک‌های خود را درآورده‌اند و زنانی که تحت درمان استروژنی قرار دارند، می‌توانند این داروی هورمونی را در ازای ۳۰ یورو دریافت کرده و ماهی یکبار مصرف کنند. در حالی که، طبق آخرین تحقیقی که در آلمان صورت گرفته و در "بولتن دارو و درمان" منتشر شده، عدم استفاده از این دارو توصیه شده است.

یکی از تحقیقاتی که اخیرا در اثبات کمبود میل جنسی در زنان به آن بسیار استناد می‌شود، تحقیقی است که از سوی جامعه‌شناسان دانشگاه شیکاگو انجام شده است. طبق این تحقیق کارکرد جنسی ۴۳ درصد از زنان اختلال دارد. در حالی‌ که اولریکه براندنبورگ، روان‌درمان آلمانی، معتقد است: تعداد زنانی که عملا از بی‌میلی جنسی رنج می‌برند، حدود ده درصد کل زنان را تشکیل می دهد.

رِی موینیهان، خبرنگار، در سال ۲۰۰۳ در روزنامه‌ی "بریتیش مدیکال ژورنال" نوشت: "اختراع بیماری‌ها توسط شرکت‌های داروسازی پدیده‌ی جدیدی نیست. اما خلق "عدم کارآیی جنسی زنان"، تازه‌ترین و آشکارترین نمونه‌ی آن است." از نظر وی مسئول اغراقی که در این مورد صورت می‌گیرد، صنعت داروسازی و آن هم به دلیل سود بیشتر است. چرا که بازار فروش دارو برای درمان این بیماری ساختگی می‌تواند بسیار سودآور باشد، همانطور که قرص ویاگرا سود کلانی را (تقریبا ۲ / ۱ میلیارد یورو در سال) به جیب صاحبان شرکت "فیتزر" سرازیر کرده است.




*********
محسن داوری (r0ospi) ، جنسیت : مرد، تاریخ تولد : ۱ دی ۱۳۵۷، محل تولد : ایران - سمنان - دامغان، وضعیت تاهل : مجرد، وضعیت تحصیل : کارشناسی ارشد، دین و مذهب : اسلام - شیعه، محل سکونت : ایران - سمنان - دامغان
*********


همچنین مشاهده کنید