جمعه, ۱۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 29 March, 2024
مجله ویستا

رژیم غذایی دکتر اندروویل


رژیم غذایی دکتر اندروویل
رژیم غذایی دکتر اندرو ویل به شما وعده و وعید الکی نمی دهد. لب مطلب این است که باید کم بخورید و بیشتر ورزش کنید و البته برای این هدف اصلی راهکارهای خوبی به شما پیشنهاد می کند. طبق نظر دکتر ویل ، هرچه ما مصرف می کنیم روی سلامت تاثیر زیادی دارد و رژیم غذایی تنها یک جنبه از زندگی ما را تشکیل می دهد، در حالی که سلامت و شادابی روح و جسم ما به عوامل متعددی بستگی دارد. مصرف قرص لاغری یک رویه طبیعی نیست و ممکن است عوارض ناگواری درپی داشته باشد. کاهش وزن تدریجی که مدنظر بیشتر متخصصان تغذیه است ، یک روش کاملا ایمن ، بی خطر و معقول به حساب می آید. باید گفت تغذیه یک علم است و اگر به صورت علمی ، وزن کم کنید، حتما موفق خواهید شد و هیچ گونه جای شکی وجود ندارد.در روش علمی لاغری به نوع غذا و انواع کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها توجه می شود، پس لطفا به هیچ وجه سراغ افراد غیرمتخصص نروید. این رژیم در اسپانیا، جنوب فرانسه ، ایتالیا، یونان و قسمتهایی از خاورمیانه متداول است. در این رژیم ، گوشت قرمز وجود دارد، اما محور اصلی غذا را تشکیل نمی دهد. حالا به رژیم دکتر ویل توجه کنید:
▪ کربوهیدرات ها:
این مواد حدود ۵۰-۶۰ درصد کالری شما را تامین خواهند کرد و تا حد امکان باید از طریق غلات و سبزیها (که کربوهیدرات پیچیده در آنها زیاد است ) به بدن برسد. این کربوهیدرات ها، گلوکز (قند) را به آرامش و کم کم وارد جریان خون می کنند و نمی گذارند به طور ناگهانی قند خون افزایش یابد. موادی که حاوی کربوهیدرات های خوب هستند شامل سیب ، لوبیا، جو و نان حاوی غلات است. دکتر ویل معتقد است برنج سفید باید کمتر مصرف و از برنج قهوه ای استفاده شود زیرا می تواند بتدریج گلوکز را به بدن وارد کند.
▪ چربیها:
در این رژیم حدود ۳۰ درصد کالری از چربیها به دست می آید که عمده آن باید از روغنهای تک اشباعی مثل روغن زیتون و غذاهای حاوی اسید امگا-۳باشد مثل ماهی (سالمون ، ساردین و...)، دانه های روغنی و گردو.
▪ پروتئین:
پروتئین باید حدود ۱۰-۲۰ درصد رژیم غذایی را در بر بگیرد و به جای پروتئین حیوانی از پروتئین گیاهی (مثل حبوبات و سویا) استفاده شود. در ضمن توصیه دکتر ویل بر این است که روزی ۴۰گرم فیبر مصرف شود و اگر از میوه و سبزیها (بخصوص توت فرنگی ، تمشک ، گیلاس ، توت سیاه و حبوبات) و غلات استفاده کنید براحتی این ۴۰ گرم تامین می شود. در این رژیم ، مصرف شیر ممنوع است و مصرف پنیر و دیگر فرآورده های لبنی باید بسیار کم و محدود باشد. علت آن است که بیشتر افراد، مصرف شیر و لبنیات را تحمل نمی کنند (تحمل نکردن لاکتوز شیر) یا بعضی ها به پروتئین آن حساسیت دارند. در صورتی که تحمل شیر امکانپذیر بود باید از نوع کم چرب آن استفاده شود. دکتر ویل معتقد است محدود کردن مصرف پروتئین به این دلیل است که کلسیم کمتری از بدن دفع شود. ماهی ها، سبزیهای برگدار، کلم بروکلی ، انواع سبزیهای دریایی و شیر غنی شده با سویا همگی از منابع خوب کلسیم هستند.در این رژیم کربوهیدرات ها یا سبزیهای حاوی آن و غلات به گلوکز تبدیل می شوند که منبع اصلی انرژی بخصوص برای مغز است. متاسفانه بسیاری از کربوهیدرات های ساده و مصنوعی تنها ما را چاق می کنند. تعداد بسیار کمی از این کربوهیدرات های مصنوعی ما را به سمت کتوز می فرستند که در این حالت بدن از ذخایر چربی استفاده می کند تا انرژی خود را تامین کند و اگر طولانی مدت این اتفاق بیفتد بخصوص اگر سطح کلسترول بالا و کلسیم از دست برود برای سلامت بدن بسیار مضر و مخرب است.
بهترین منابع کربوهیدرات ها غلات و سبزیها هستند، زیرا به آرامی گلوکز را وارد خون می کنند. دوم این که چربی ها و روغن ها که منابع فشرده تری از انرژی به حساب می آیند (نسبت به کربوهیدرات ها) باز هم از نظر شیمیایی باید به گلوکز تبدیل شوند تا بدن بتواند از آنها استفاده کند.
اگرچه این روزها چربی در ذهن مردم وجهه خوبی ندارد، اما باید بدانید چربی تا حدی برای بدن ضروری است و باید به صورت متعادل دریافت شود. چربی زیاد عامل اصلی بیماری قلبی و سرطان به حساب می آید. اگر چربی کافی نباشد هم مشکلاتی مثل التهاب پوست ، ریزش مو و استعداد ابتلا به عفونت دامنگیر ما خواهد شد. سوم این که ما برای حفظ ساختار بدن و انجام اعمال ترمیمی آن به پروتئین ها نیاز داریم. پروتئین هم در صورت نیاز می تواند به گلوکز تبدیل و به عنوان منبع انرژی استفاده شود. پروتئین ها از ۲۰نوع اسیدآمینه تشکیل شده اند که ۱۰ تای آنها باید از طریق رژیم غذایی وارد بدن شوند. مصرف پروتئین زیاد، بار کاری دستگاه هاضمه را افزایش می دهد و ممکن است به کبد و کلیه ها آسیب برساند. مصرف پروتئین کم و ناکافی باعث سوءتغذیه ، افزایش استعداد ابتلا به عفونت و حتی مرگ زودرس می شود.
دکتر ویل ، ورزش را به عنوان جز مهم و اساسی این برنامه در نظر می گیرد و معتقد است ورزش منظم و مرتب باعث مصرف کالری شده و وزن بدن شما را به حالت دلخواه درمی آورد و شما می توانید در طولانی مدت وزن کم و وزن مورد نظر را حفظ کنید. متخصصان تغذیه ، رژیم دکتر ویل را راهکاری معقول و اصولی برای لاغری می دانند که با حفظ سلامت بدن به کاهش وزن فرد کمک می کند. رژیم دکتر ویل ، رژیمی بر پایه منابع گیاهی است و مصرف منابع حیوانی را بسیار کم توصیه می کند که امروزه همه می دانند چنین رویه ای جزو سالمترین رویه های غذایی است که ابتلا به بیماری قلبی و سرطان را کاهش می دهد و طول عمر فرد افزایش می یابد. انجمن متخصصان تغذیه امریکا این رژیم را تایید کرده اند و آن را موجب حفظ سلامت بدن می دانند؛ بنابراین با رعایت این رژیم ، شما از نظر جسمی و روحی آسیب نمی بینید. یکی از مشکلات عمده رژیمهای غذایی آن است که بسیاری از افراد بر این باورند رژیم غذایی یعنی محرومیت از خوردن و عذاب روحی کشیدن. به همین دلیل چون فکر می کنند رژیمهای لاغری با عذاب روحی همراه است نمی توانند آن را در مدت لازم حفظ کنند و نتیجه مطلوب نمی گیرند و یا بدتر از همه به سراغ داروهای لاغری می روند تا یک شبه خوش هیکل شوند. پس در رعایت رژیمهای غذایی به نکات زیر توجه کنید:
۱) وعده های غذایی را حذف نکنید:
بسیاری از افراد برای این که دریافت کالری را کم کنند یک وعده غذایی (مثلا صبحانه) را حذف می کنند، اما این اشتباه شایع عواقب بدی به دنبال دارد. روش علمی آن است که تعداد وعده های غذایی زیاد و حجم مواد مصرفی کم باشد و گرنه به عنوان مثال اگر صبحانه نخورید برای ناهار آنقدر گرسنه هستید که چندبرابر گذشته غذا میل می کنید. گاهی در طی رعایت رژیم غذایی خاص ، فرد به وسیله افکار خود وسوسه می شود؛ مثلا وسوسه می شود فقط همین امروز چیپس بخورد یا یک کیک شکلاتی کوچک آن هم برای یک روز که ضرر ندارد و... لطفا به این افکار شیطانی گوش ندهید. هیچ وقت رژیم خود را قطع نکنید بلکه تا مدت زمان مشخص شده ، ادامه دهید.
۲) از قبل برنامه ریزی کنید:
تمام موادغذایی لازم را در فهرستی یادداشت و یکباره آنها را تهیه کنید تا مجبور نباشید دایم به سوپرمارکت سر بزنید و با دیدن خوراکی های رنگارنگ وسوسه شوید.
۳) آب بنوشید:
وقتی آب می نوشید معده شما پر می شود و غذا کمتر مصرف می کنید ضمن این که آب باعث می شود سلولهای شما فعالیت طبیعی خود را حفظ کنند و سموم و مواد زاید را از سلولهایتان دفع کنند. به عبارتی ماشین سلولی مدام فعال می ماند و بدن شما را در حالت طبیعی نگه می دارد.
۴) ورزش ، ورزش ، ورزش:
رژیم بدون ورزش مثل آن است که یک ماشین را پر از بنزین کنید، اما اصلا با آن رانندگی نکنید. مسلما سوخت ماشین مصرف نمی شود؛ البته منظور این نیست که با انجام ورزشهای سنگین خودتان را از میان ببرید بلکه به صورت متعادل و مرتب ورزش کنید.
۵) دلیل کاهش وزن را فراموش نکنید:
فهرستی تهیه کنید و دلایل کاهش وزن خود را در آن بنویسید. فهرست را جلوی چشمانتان بگذارید تا هیچ وقت وسوسه نشوید رژیم خود را قطع کنید.
۶) از موادغذایی مختلف و متنوع استفاده کنید:
هیچ وقت تنها به یک ماده غذایی نچسبید؛ مثلا فقط گریپ فروت یا فقط هندوانه یا فقط گوشت و... ممکن است با این روش بسرعت وزن کم کنید اما پس از مدتی تعادل بدنتان به هم می خورد و بیمار می شوید. کاهش وزن به زمان احتیاج دارد و یک شبه اتفاق نمی افتد. هدف شما باید کاهش وزن در طول یک هفته باشد، بنابراین به جای این که هر روز خودتان را وزن کنید هر هفته یکبار این کار را انجام دهید. وقتی آخر هفته وزن کم کردید خوشحال می شوید و انرژی ادامه برنامه در شما به وجود می آید. هدفتان این نباشد که در طول یک سال فلان مقدار وزن کم کنید. بعضی ها می گویند می خواهم شبیه فلان هنرپیشه یا مانکن شوم یا تا آخر هفته باید ۶ کیلو وزن کم کنم. این تفکرات باعث می شود با فشار زیادی که به خود می آورید بشدت آسیب ببینید یا نتوانید برنامه لاغری را ادامه دهید؛ یعنی نه تنها وزن کم نمی کنید بلکه بیمار و عصبی می شوید. پس لطفا واقع بین باشید.
منبع : موسسه رژیم درمانی تن سالم


همچنین مشاهده کنید