چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

قوانین بازی فوتبال


قوانین بازی فوتبال
به طور کلی قوانین و مقررات بین المللی مسابقات و بازی های فوتبال به ۱۷ گروه تقسیم بندی شده که هریک از آنها نیز دارای بخش های مختلفی میباشد. برای هر بازیکن ضروری است که این قوانین را دانسته و از آنها پیروی کند:
۱- زمین بازی:
▪ زمین بازی فوتبال مربع مستطیل بوده و ابعاد آن در شکل مشخص شده است
▪ طول زمین: حداکثر ۱۲۰ متر ـ حداقل ۹۵ متر
▪ شعاع دایره: ۱۵/۹ متر
▪ عرض زمین: حداکثر ۹۵ متر ـ حداقل ۶۴ متر
▪ فاصله پنالتی از خط دروازه: ۱۱ متر
▪ فاصله بین دو تیردروازه: ۳۲/۷ متر
▪ قطر خطوط اطراف و داخل زمین: ۱۲ سانتی متر
▪ ارتفاع دروازه: ۴۴/۲ متر
۲- توپ فوتبال:
توپ فوتبال باید کاملاً کروی بوده، جنس آن از چرم و سایر جنس هایی باشد که صدمه ای به بازیکنان نزند.
۳- تعداد بازیکنان:
تعداد بازیکنان هر تیم در شروع بازی یازده نفر است که مسلماً یکی از آنها دروزاه بان بوده و هر تیم میتواند در طی بازی حداکثر سه بازیکن تعویض نماید.
۴- وسایل بازیکنان:
هر بازیکن موظف است در موقع بازی از وسایلی استفاده کند که خطری برای خود و سایر بازیکنان نداشته باشد.
۵- داور:
برای قضاوت و اداره هر بازی یک نفر به عنوان داور تعیین میشود. نقش داور در زمین بازی اجرای کامل قوانین فوتبال است و تصمیماتش در مورد کلیه وقایع داخل زمین قاطع بوده و باید به مورد اجرا گذاشته شود.
۶- کمک داور:
در هر مسابقه دونفر به عنوان کمک داور انتخاب میشوند که وظایف آنها نشان دادن آفساید، منطقه زدن ضربه های کرنر و نشان دادن پرتاب ها و توپ گل میباشد. اگر داور خطایی را ندیده باشد کمک داوران میتوانند پرچم را بلند کرده و وقتی که داور، بازی را متوقف کرد، نظر خود را به داور ابراز دارند.
۷- وقت بازی:
بازی فوتبال در دو زمان چهل و پنج دقیقه ای انجام میشود. وقت تلف شده هر نیمه بازی به آخر همان نیمه اضافه میشود. استراحت بین دو وقت بازی پنج دقیقه میباشد.
۸- شروع بازی:
در ابتدا داور در حضور نمایندگان (کاپیتان ها) دو تیم بوسیله چرخش سکه قرعه کشی کرده و به برنده اجازه میدهد زمین یا توپ را برای خود انتخاب کند.
۹- توپ در داخل و خارج زمین بازی:
توپ هایی که از خط های عرضی و یا طولی زمین بازی چه از روی هوا و چه زمین خارج شود و یا چنانچه بازی توسط داور قطع گردد، توپ خارج از بازی محسوب میگردد. و در بقیه موارد تا پایان مسابقه توپ در جریان بازی میباشد.
۱۰- طریقه و نحوه امتیاز دادن:
طبق قانون، گل موقعی به حساب می آید که تمام توپ از روی خط دروازه به درون دروازه خارج شده و هر تیم که گل بیشتری زده باشد برنده محسوب میشود.
۱۱- آفساید:
در صورتی که بازیکن در آفساید قرار دارد که وقتی توپ توسط بازیکن تیمش زده میشود او نزدیکتر از توپ به خط دروازه تیم مقابل میباشد.
۱۲- خطاهای ده گانه:
۱- لگدزدن به حریف و یا اقدام به آن
۲- پشت پا زدن به حریف
۳- پریدن روی حریف
۴- تنه زدن به حریف
۵- زدن حریف و یا اقدام به آن
۶- هل دادن حریف
۷- در زمان تکل زدن، قبل از برخورد با توپ، با بازیکن مقابل برخورد نماید.
۸- تف انداختن به حریف
۹- گرفتن حریف
۱۰- توپ را عمداً با دست بزند.
۱۳- ضربه های آزاد:
۱- ضربه آزاد مستقیم:
در صورتیکه ضربه، مستقیماً وارد دروازه شود گل محسوب میگردد.
۲- ضربه آزاد غیرمستقیم:
در این ضربه توپ باید با بازیکن دیگری تماس حاصل نماید تا ضربه کامل گردد.
۱۴- ضربه پنالتی:
ضربه پنالتی از روی نقطه پنالتی زده میشود. در موقع زدن ضربه، بازیکنان باید فاصله ۵/۹ متر را حفظ کنند و فقط بازیکنی که ضربه را میزند در محوطه جریمه قرار میگیرد و او بایستی ضربه را به جلو زده و نمیتواند دوبار با توپ بازی کند.
۱۵- پرتاب توپ از اوت:
هنگامیکه توپ از خطط طولی زمین بگذرد، توپ خارج از بازی محسوب شده و باید به وسیله بازیکن تیم مقابل اوت پرتاب گردد.
۱۶- ضربه دروازه:
زمانیکه توپ به وسیله بازیکنان حمله از خط عرضی(دروازه) به استثنای فاصله دوتیر دروازه بگذرد برای آغاز مجدد بازی یکی از بازیکنان مدافع توپ را درون محوطه جریمه کاشته و مستقیماً به داخل زمین می زند. در این حالت دروازه بان نمیتواند توپ را داخل محوطه جریمه بگیرد و برای شروع بازی بای ضربه از محوطه جریمه خارج شده باشد.
۱۷- ضربه کرنر:
چنانچه تمام توپ تسط بازیکنان مدافع از خط عرضی زمین بگذرد به تیم مقابل یک ضربه کرنر داده میشود. ضربه کرنر از گوشه زمین و نزدیک پرچم زده میشود و در موقع زدن ضربه مدافعین باید فاصله ۵/۹ متر را رعایت کنند.
منبع : واحد مرکزی خبر


همچنین مشاهده کنید