چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

خواص مفید بعضی از میوه ها


خواص مفید بعضی از میوه ها
● انگور:
دو نوع تابستانی و زمستانی برای ان قائلند که معروفترین ان ها انواع تابستانی یا صیفی انست و در ایران قریب بیست نوع ان وجود دارد که بهترین ان سفید رسیده شیرین شاداب بزرگ دانه انست که پوست ان نازک و تخم ان کوچک و دانه های ان در مقدار متساوی باشد و در هم طبیده و در خوشه نباشد و خوشه ان باریک نباشد و لطیف ترین ان ه انواع عسکری وصاحبی و ریش بابا و کشمشی است
● خواصش:
جلادهنده و منضح و زود گذر و کتیر الغدا و در غدا ئید بهترین میوه هاست و تولید خون صالح و معتدل می کند و خون را صاف میگرداند و مواد سود اوری را می سوزاند و در بیماریهای ریه مفید است و بدن راچاق می کند مخصوصا اگر اب انرا خورده پوستش را بیاندازد برای معده های مرطوب مفید و تولید کننده باد است
● انجیر:
بهترین انجیر شاداب شیرین ان خواه سفید یا سیاه بر ای خوراک مناسبند و سیاهش برای دو انجیری که پیش از برگ یا با برگ در امده باشد نشاید خوردن و اجتناب در خوردن ان بهتر است و گویند که چون شاخ انجیر را دراب نیم ساعت بگذارند پس براورده شدن به نشانند انجیر ان شیرین خواهد گشت
● خواصش :
غصب و خنک کننده دل و چاق کننده بدن مخصوصا چون چهل صبح با قدری انیسون میل کنند جهت خفقان و تنگ نفس و سرفه و در سینه و خشونت نایژه و تقویت کبد و رفع سده و ورم طحال و بواسیر و سرالبول و تقطیر ادرار و نفخ وورم ها مفید و با دام وپسته جهت اصلاح بدن ضعیف و زیاد کردن عقل و جوهر دماغ و با مغز گرد کان جهت امان از سموم و یا سراب تایب مناب تریاق و در بیماریهای سر خوردن تر و خشک ان صرع و تقویت دماغ و پاشیدن گرد خشک ان خشک کننده زخمهای سرد و در گوش چکاندن ان با اب پخته ان باکف خردل جهت صدای گوش و خارش مفید است.
● سبیب:
انواع مختلف دارد شیرین وترش و مزیا میخوش که بهترین ان شامی و سپس اصفهانی بدرخت رسیده شاداب بزرگ لطیف انست از طایفه گل سر فیان است
● خواصش:
مفرح با عطریت لطیف و مقوی دل و دماغ و جگر چه خوردن و چه بوئیدن ان و جهت خفقان و تنگ نفس و تقویت معده و مشهی و شیرین ان بیشتر مفرح است و پخته ان جهت سرفه خشک و اب ان شراب و ابگوشت جهت رفع غشی مجرب و اب ان در معجون های مفرح و رب و شراب ان در جمیع افعال قویتر از جرم ان است و جهت نشاط دل و تقویت معده و کبد و دفع وسواس و سوداوی و دفع سموم خصوصا سم عقرب و دفع و با بسیلری موثر و مسکن حرارت و مربای ان نیز قریب به ان و ان بهتر است
● سنجد:
انست که برگ ان خشن و اعنبراست و دو نوع کوچک و بزرگ دارد که بزرگترها ان پوست نازک و مغزش اردی تراست و به نام سنجد اری موسوم است
● خواصش:
مقوی و مفرح برای سردرد های حادث از بخار معده و سرفه گرم و جهت تقویت معده و قوت ماسک نافع و خاصیت دباغی معده دارد و مسکن قی و دفع کننده صفرا و مانع صعود بخار به مغز و سیلان رطوبات حبس کننده و اسهال مخصوصا خام ان و ارد ان برای مصارف مذکور و مفید همچنین برای پیچش صفر و نگاهدارنده ادرار نافع در کو دکان به صورت تنقل مصرف می شود مقدار خوراک ان تا ۵۰عدد است
● فراورده های حیوانی
● گوسفند:
نیکوترین ان حیوان یکساله یا دو ساله انست که فر به باشد و چهار ساله یا زیاد گوشتش غلیظ و مولد فاسد و گوشت گردن وشانه و حوالی ان بهترین از گوشت یا اعضای انست
● خواصش:
گوشتها برای بدن انسان و دل و جگر ان مقوی دل وجگر و گرده و مداومت در خوردن مغز و سر ان مورت کند ذهنی و فراموشی و خوردن گوشت انها بریان شده ان با سرکه و مداومت بر ان نمایند و غذا منحصر به ان باشد مقوی بدن ومانع غشی و خفقان و لاغری و خوردن پیه ان بعد از ذبح که هنوز سرد نشده باشد و همچنین گداخته نیمگرم ان جهت سرفه و درد سینه و تنگی نفس بسیار مفید و گوشت گرما گرم ذبح کرده انرا چون بر اعضای ضربه و صدمه دیده که تازه باشد ببندند و چون سرد باشد باز عوض کنند بزودی در داخل زائل گرداند و مانع تورم و زخم شدن گردد
منبع : سازمان آموزش و پرورش استان خراسان


همچنین مشاهده کنید