سه شنبه, ۱ فروردین, ۱۴۰۲ / 21 March, 2023
مجله ویستا
اعلامیه حقوق بشر چه فلسفهای دارد؟

همچنین در مورد کرامت انسانی؛کرامت بشری و عدالت از مباحث بنیادین دین مقدس اسلام است. تنها کافی است که هماهنگی و انطباق لازم بین شریعت اسلام و حقوق بشر صورت بگیرد.
منتها با رعایت دو اصل؛ نگاه علمای اسلامی جهت هماهنگ ساختن شرع اسلام و حقوق بشر، باید مبتنی بر دو اصل پیشفقهی کرامت بشری و عدالت استوار باشد به این صورت که ۱- نگاه عملی به اصل کرامت را جانشین نگاه آنتولوژیک (هستیشناسانه) کرد و به آن به عنوان یک اصل بایستی نگریست. ۲- اصل عدالت را در طول سایر قواعد فقهی قرار داد تا بتوان از آن استنتاج و تفریع فروع کرد. جایز نیست تا عدالت را به عنوان یک قاعده، همارز سایر قواعد فقهی قرار دهیم.
در این صورت نتوانستهایم از چارچوب مباحث انتزاعی به سوی مسائل عینی پیش برویم. شایسته است که داوری و تشخیص مفهوم عقل در عدالت را با مصداق عینی همراه کنیم، نه تنها در مورد آن سخنان بیهوده بپراکنیم.
هاله میرمیری
منبع : روزنامه کارگزاران
همچنین مشاهده کنید
روزنامه آرمان ملیسایت ساعدنیوزسایت دیدارنیوزروزنامه همشهریسایت برترینهاسایت خبرآنلاینسایت تابناکسایت انصاف نیوزخبرگزاری تسنیمسایت همشهریآنلاین